eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kielce › SUKCESYWNE DOSTAWY CUKRU, ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH SYPKICH I PRZYPRAW

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-12-14

Kielce: SUKCESYWNE DOSTAWY CUKRU, ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH SYPKICH I PRZYPRAW
Numer ogłoszenia: 340976 - 2015; data zamieszczenia: 14.12.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy , ul. Zagnańska 155, 25-563 Kielce, woj. świętokrzyskie, tel. 041 3314091, faks 041 3314419.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka organizacyjna Służby Więziennej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: SUKCESYWNE DOSTAWY CUKRU, ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH SYPKICH I PRZYPRAW.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: PRZEDMIOTEM ZAMÓWIENIA SĄ SUKCESYWNE DOSTAWY CUKRU, ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH SYPKICH I PRZYPRAW W ILOŚCIACH I CZĘŚCIACH OKREŚLONYCH W ZAŁĄCZNIKU I.

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.61.21.00-2, 15.61.23.00-4, 15.61.00.00-7, 15.61.30.00-8, 15.61.41.00-6, 15.61.33.80-5, 15.89.10.00-0, 15.86.10.00-1, 15.86.32.00-7, 15.87.10.00-4, 15.89.15.00-5, 15.87.12.70-7, 15.83.12.00-4, 15.87.12.50-1, 15.87.12.73-8, 15.87.24.00-5, 15.87.20.00-1, 15.87.21.00-2, 15.89.30.00-4.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: 8 Wymagania dotyczące wadium; 8.1 Zamawiający wymaga wniesienia wadium na każdą z części zamówienia o udzielenie której wykonawca się ubiega, w wysokości: 8.1.1 900,00 zł. dla części I (dostawy cukru) 8.1.2 890,00 zł. dla części II (dostawy artykułów spożywczych sypkich) 8.1.3 870,00 zł. dla części III (dostawy przypraw) 8.2 Wykonawca wnosi wadium przed terminem składania ofert określonym w pkt. 11.2. niniejszej specyfikacji w jednej lub kilku poniższych formach: 8.2.1 w pieniądzu na nieoprocentowane konto Zamawiającego NBP O/O Kielce, nr rachunku: 53 1010 1238 0804 0613 9120 0000; 8.2.2 w poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo - kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; 8.2.3 w gwarancjach bankowych; 8.2.4 w gwarancjach ubezpieczeniowych; 8.2.5 w poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt. 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2007 r. Nr 42, poz. 275, z 2008 r. Nr 116, poz. 730 i 732 i Nr 227, poz. 1505 oraz z 2010 r. Nr 96, poz. 620). 8.3 Na dowodzie wpłaty wadium, wniesionego w formie określonej w pkt. 8.2.1 Wykonawca w tytule przelewu wpisuje: wadium, nr sprawy D/Kw - 220/12/2015. 8.4 Wykonawca wybierając wadium określone w pkt. 8.2.2 - 8.2.5: oryginał składa w oddzielnej kopercie opisanej: wadium, nr sprawy D/Kw - 220/12/2015.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 5.2 Zamawiający dokona oceny spełniania przez wykonawców warunków udziału w postępowaniu na podstawie załączonych do ofert dokumentów i oświadczeń.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 5.2 Zamawiający dokona oceny spełniania przez wykonawców warunków udziału w postępowaniu na podstawie załączonych do ofert dokumentów i oświadczeń.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 5.2 Zamawiający dokona oceny spełniania przez wykonawców warunków udziału w postępowaniu na podstawie załączonych do ofert dokumentów i oświadczeń.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 5.2 Zamawiający dokona oceny spełniania przez wykonawców warunków udziału w postępowaniu na podstawie załączonych do ofert dokumentów i oświadczeń.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 5.2 Zamawiający dokona oceny spełniania przez wykonawców warunków udziału w postępowaniu na podstawie załączonych do ofert dokumentów i oświadczeń.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • inne dokumenty

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

6.1 Oświadczenie o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych (t. j. Dz. U. z 2013r. poz. 907 ze zm.), 6.4 Zamawiający żąda wskazania przez wykonawcę w ofercie części zamówienia, której wykonanie powierzy podwykonawcom, 6.6 Istnieje konieczność załączenia do oferty pełnomocnictwa - w przypadku podpisania oferty przez pełnomocnika.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 50
  • 2 - Termin płatności - 50

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

16.1 Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany cen w przypadku zmiany stawki VAT na dostarczany przedmiot zamówienia.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy ul. Zagnańska 155, 25-563 Kielce.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 22.12.2015 godzina 12:00, miejsce: 11.1 Miejsce składania ofert: Areszt Śledczy ul. Zagnańska 155, 25-563 Kielce, sekretariat I piętro (budynek administracji)..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: DOSTAWY CUKRU.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 3.2.1 CZĘŚĆ I - DOSTAWY CUKRU 3.2.1.1 Cukier biały kl. II CPV 15831200-4 - 18 000kg (opakowania o wadze od 1kg - 50kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) przedmiot zamówienia Wykonawca dostarcza w opakowaniach papierowych lub innych dopuszczonych do kontaktu z żywnością o wadze od 1 do 50 kg Zamawiający nie gwarantuje realizacji całości przedmiotu zamówienia. Rzeczywiste ilości przedmiotu zamówienia dostarczane przez Wykonawcę w okresie obowiązywania umowy będą uzależnione od bieżących potrzeb Zamawiającego. dostawy należy realizować nie częściej niż jeden raz w miesiącu w dniach od poniedziałku do czwartku w godz. od 7:30 do 11:00. zamówienia Zamawiający składa telefonicznie, faksem lub pocztą z trzydniowym wyprzedzeniem. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot zamówienia własnym transportem (na jego koszt) w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego wraz z oryginałem faktury lub rachunku. Na każdym produkcie wymagane są etykiety z nazwą producenta, nazwą produktu, terminem przydatności do spożycia, warunkami przechowywania, składem i wagą. Dostarczany towar ma być ułożony w opakowaniach przeznaczonych do kontaktu z żywnością w sposób nie powodujący deformacji z odpowiednio długim terminem przydatności do spożycia. przedmiot zamówienia nie może wykazywać oznak zepsucia, uszkodzenia i nieświeżości..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.12.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 09.01.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 50
    • 2. Termin płatności - 50

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: DOSTAWY ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH SYPKICH.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 3.2.2 CZĘŚĆ II - DOSTAWY ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH SYPKICH 3.2.2.1 Mąka pszenna typ 500 CPV 15612100-2 (opakowania 1-50kg) - 3 300 kg 3.2.2.2 Mąka ziemniaczana CPV 15612300-4 (opakowania 1-50 kg - 300 kg 3.2.2.3 Kasza jęczmienna CPV 15610000-7 (opakowania 1-50 kg) - 4 000 kg 3.2.2.4 Kasza manna CPV15613000-8 (opakowania 1-50 kg) - 2 000 kg 3.2.2.5 Ryż biały długoziarnisty CPV 15614100-6 (opakowania 1-50 kg) - 7 500 kg 3.2.2.6 Płatki owsiane CPV 15613380-5 (opakowania 1-50 kg) - 1 000 kg przedmiot zamówienia Wykonawca dostarcza w opakowaniach od 1 do 50 kg (w workach papierowych lub z tworzywa przeznaczonych do kontaktu z żywnością). Zamawiający nie gwarantuje realizacji całości przedmiotu zamówienia. Rzeczywiste ilości przedmiotu zamówienia dostarczane przez Wykonawcę w okresie obowiązywania umowy będą uzależnione od bieżących potrzeb Zamawiającego. dostawy należy realizować nie częściej niż jeden raz w miesiącu w dniach od poniedziałku do czwartku w godz. od 7:30 do 11:00, w dni poprzedzające święta w godz. od 7:30 do 9:00. zamówienia Zamawiający składa telefonicznie, faksem lub pocztą z trzydniowym wyprzedzeniem. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot zamówienia własnym transportem (na jego koszt) w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego wraz z oryginałem faktury lub rachunku. Na każdym produkcie wymagane są etykiety z nazwą producenta, nazwą produktu, terminem przydatności do spożycia, warunkami przechowywania, składem i wagą. Dostarczany towar ma być ułożony w opakowaniach przeznaczonych do kontaktu z żywnością w sposób nie powodujący deformacji z odpowiednio długim terminem przydatności do spożycia. przedmiot zamówienia nie może wykazywać oznak zepsucia, uszkodzenia i nieświeżości..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.21.00-2, 15.61.23.00-4, 15.61.00.00-7, 15.61.30.00-8, 15.61.41.00-6, 15.61.33.80-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 29.01.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 50
    • 2. Termin płatności - 50

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: DOSTAWY PRZYPRAW.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 3.2.3 CZĘŚĆ III - DOSTAWY PRZYPRAW 3.2.3.1 barszcz biały w proszku CPV 15891000-0 - 550 kg (opakowania 1kg - 25kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 3.2.3.2 kawa zbożowa CPV 15861000-1 - 600 kg (opakowania 1kg - 25kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 3.2.3.3 herbata granulowana czarna CPV 15863200-7 - 700 kg (opakowania 1kg - 25kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 3.2.3.4 przyprawa do zup w płynie CPV 15871000-4 - 1 300 l (opakowania 1l - 3l - butelki plastikowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 3.2.3.5 rosół (bulion w proszku: jarzynowy, drobiowy, wołowy) CPV 15891500-5 - 1 300 kg (opakowania 1kg - 10kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 3.2.3.6 przyprawa warzywna w proszku CPV 15871270-7 - 1 300 kg (opakowania 1kg - 10kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 3.2.3.7 cukier waniliowy CPV 15800000-6 - 90 kg (opakowania 1kg - 5kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 3.2.3.8 ocet 10% CPV 15871000-4 - 70 l (opakowania 0,5l - 1l - plastikowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 3.2.3.9 musztarda CPV 15871250-1 - 900 kg (opakowania 200g - 2kg - plastikowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 3.2.3.10 majonez CPV 15871273-8 - 800 kg (opakowania 200g - 2kg - plastikowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 3.2.3.11 sól spożywcza jodowana drobnoziarnista CPV 15872400-5 - 1 300 kg (opakowania 1kg - 50kg - foliowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 3.2.3.12 liść laurowy CPV 15872000-1 - 50 kg (opakowania 1kg - 5kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 3.2.3.13 majeranek CPV 15872000-1 - 80 kg (opakowania 1kg - 5kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 3.2.3.14 ziele angielskie CPV 15872000-1 - 50 kg (opakowania 1kg - 5kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 3.2.3.15 pieprz naturalny mielony czarny CPV 15872100-2 - 150 kg (opakowania 1kg - 5kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 3.2.3.16 czosnek suszony mielony CPV 15893000-4 - 60 kg (opakowania 1kg - 5kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 3.2.3.17 papryka czerwona mielona (słodka, ostra) CPV 15872000-1 - 80 kg (opakowania 1kg - 5kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 3.2.3.18 kwasek cytrynowy w proszku CPV 15800000-6 - 40 kg (opakowania 1kg - 5kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 3.2.3.19 koper suszony CPV 15893000-4 - 60 kg (opakowania 1kg - 5kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 3.2.3.20 bazylia suszona CPV 15893000-4 - 20 kg (opakowania 1kg - 3kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 3.2.3.21 cynamon mielony CPV 15893000-4 - 30 kg (opakowania 1kg - 3kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) Zamawiający nie gwarantuje realizacji całości przedmiotu zamówienia. Rzeczywiste ilości przedmiotu zamówienia dostarczane przez Wykonawcę w okresie obowiązywania umowy będą uzależnione od bieżących potrzeb Zamawiającego. dostawy należy realizować nie częściej niż jeden raz w miesiącu w dniach od poniedziałku do czwartku w godz. od 7:30 do 11:00. zamówienia Zamawiający składa telefonicznie, faksem lub pocztą z trzydniowym wyprzedzeniem. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot zamówienia własnym transportem (na jego koszt) w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego wraz z oryginałem faktury lub rachunku. Na każdym produkcie wymagane są etykiety z nazwą producenta, nazwą produktu, terminem przydatności do spożycia, warunkami przechowywania, składem i wagą. Dostarczany towar ma być ułożony w opakowaniach przeznaczonych do kontaktu z żywnością w sposób nie powodujący deformacji z odpowiednio długim terminem przydatności do spożycia. przedmiot zamówienia nie może wykazywać oznak zepsucia, uszkodzenia i nieświeżości..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.10.00-0, 15.86.10.00-1, 15.86.32.00-7, 15.87.10.00-4, 15.89.15.00-5, 15.87.12.70-7, 15.83.12.00-4, 15.87.12.50-1, 15.87.12.73-8, 15.87.24.00-5, 15.87.20.00-1, 15.87.21.00-2, 15.89.30.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 09.01.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 50
    • 2. Termin płatności - 50

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.