Olsztyn: Usługa hotelarsko - restauracyjna dla sędziów okręgu Sądu Okręgowego w Olsztynie w dniach od 3 do 5 października 2012r.
Numer ogłoszenia: 339872 - 2012; data zamieszczenia: 10.09.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Sąd Okręgowy w Olsztynie, ul. Dąbrowszczaków 44A, 10-001 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 89 521 60 10, faks 89 521 60 10.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa hotelarsko - restauracyjna dla sędziów okręgu Sądu Okręgowego w Olsztynie w dniach od 3 do 5 października 2012r..
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi hotelarsko - restauracyjnej na szkolenie dla 67 sędziów okręgu Sądu Okręgowego w Olsztynie w dniach od 3 do 5 października 2012 r. 2. Zastrzega się możliwość zmiany liczby osób w grupie in plus in minus do 5 osób. 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: 3.1. Rezerwacja i udostępnienie pokoi, każdy z pełnym węzłem sanitarnym, udostępnionych w dniach 3 października 2012 r. od godz. 1400 do 5 października 2012 r. do godz. 1300. 3.2. Zapewnienie bezpłatnych miejsc parkingowych dla ok. 15 samochodów osobowych na terenie obiektu hotelowego. 3.3. Obiekt hotelowy musi być zaszeregowany do kategorii *** lub wyższej, zgodnie z rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów (Dz. U. nr 188, poz. 1945 z późniejszymi zmianami). 3.4. Obiekt musi udostępnić klimatyzowaną salę konferencyjną, dla co najmniej 65 osób, wyposażoną w sprzęt multimedialny z rzutnikami i nagłośnieniem. 3.5. Sala szkoleniowa i restauracyjna oraz pokoje hotelowe powinny znajdować się w jednym budynku, bądź w niedalekiej odległości od budynku głównego. 3.6. Zakwaterowanie osób w pokojach: 6 jednoosobowych 31 dwuosobowych (łóżka pojedyncze).
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.12.00.00 - Usługi hotelarskie w zakresie spotkań i konferencji 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 27.08.2012.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 5.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- ANDERSLAND Sp. z o. o., Guzowy Piec 17, 11-036 Gietrzwałd, kraj/woj. warmińsko-mazurskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 32682,93 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 28062,00
Oferta z najniższą ceną: 28062,00 / Oferta z najwyższą ceną: 36514,00
Waluta: PLN.
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Przedmiotem zamówienia są usługi hotelowo - restauracyjne. Są to usługi powszechnie dostępne o ustalonych standardach jakościowych, a wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust.8 (art. 70 Ustawy Pzp z dnia 29.01.2004 r. Dz.U.2010.113.759). Zgodnie z przyjętą, przez orzecznictwo i doktrynę, interpretacją należy uznać, że usługi powszechnie dostępne to takie, które są ogólnie oferowane na rynku i można je uzyskać od szerokiej grupy wykonawców. Powinny być dostępne w każdym czasie i miejscu. Charakter takiej usługi jest powtarzalny i typowy, a nie specyficzny i wymagający indywidualnego podejścia. O tym, że usługi hotelarskie i restauracyjne mają charakter dostępny i posiadają ustalone standardy jakościowe świadczą: - ogólna dostępność tego typu usług na rynku, - możliwość realizacji usług przez większość podmiotów działających w branży, jednolity oraz typowy charakter zamówienia, a także - mały stopień złożoności zamówienia.
INNE PRZETARGI Z OLSZTYNA
- Dostawa w formie leasingu operacyjnego z opcją wykupu fabrycznie nowego samochodu osobowego - 1 szt. - typu samochód osobowy o nadwoziu SUV dla Uniwersytetu Warmińsko Mazurskiego w Olsztynie
- Dostawa wraz z wymianą dźwigu szpitalnego
- Adaptacja korytarza na III piętrze na pracownię komputerową oraz adaptacja 3 pomieszczeń na potrzeby zawodu technik fotografii i multimediów
- Implanty i akcesoria stosowane w zakresie dziecięcej ortopedii i chirurgii szczękowo-twarzowej. Wyroby medyczne z włókniny.
- Wykonanie przyłącza do sieci światłowodowej do budynków: Biblioteki nr 12 w Olsztynie, ZDZiT przy ul. Dąbrowszczaków w Olsztynie, Żłobka nr 3 w Olsztynie według posiadanych projektów
- Dostawa tonerów i tuszy do urządzeń drukujących i urządzeń wielofunkcyjnych dla GDDKiA Oddział w Olsztynie wraz z podległymi Rejonami oraz odbiór i utylizacja zużytych materiałów eksploatacyjnych
więcej: przetargi w Olsztynie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne świadczenie usług cateringowych (śniadania).
- Usługa wynajmu sal szkoleniowych oraz zapewnienie usługi cateringu na potrzeby realizacji projektu "Podniesienie wiedzy i umiejętności kadry medycznej w zakresie diagnostyki perinatalnej (...)"
- ZP.52.2024 - Obowiązkowe żywienie zbiorowe dla osób zatrzymanych w Pomieszczeniach dla Osób Zatrzymanych na terenie KPP w Oświęcimiu
- ORGANIZACJA I PRZEPROWADZENIE SZKOLEŃ Z ZAKRESU I STOPNIA SPECJALIZACJI W ZAWODZIE PRACOWNIK SOCJALNY ORAZ ZAPEWNIENIE ZAKWATEROWANIA, SAL DYDAKTYCZNYCH ORAZ WYŻYWIENIA
- "USŁUGA POLEGAJĄCA NA ZAPEWNIENIU SAL I WYŻYWIENIA NA SZKOLENIA, WARSZTATY, SIECI WSPÓŁPRACY ORAZ KONFERENCJE"
- Zapewnienie usług hotelowych i gastronomicznych i sal konferencyjnych na szkolenie dla kuratorów zawodowych zatrudnionych w obszarze właściwości Sądu Okręgowego w Kielcach (pakiet konferencyjny)
więcej: Usługi hotelarskie w zakresie spotkań i konferencji »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.