Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu
Og³oszenie z dnia 2012-02-03
Poznañ: Zakup i dostawa miêsa wo³owego, wieprzowego, drobiu oraz wêdlin wieprzowo- wo³owych i drobiowych.
Numer og³oszenia: 33790 - 2012; data zamieszczenia: 03.02.2012
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Wielkopolskie Centrum Onkologii , ul. Garbary 15, 61-866 Poznañ, woj. wielkopolskie, tel. 061 8540500, faks 061 8521948.
- Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.wco.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Samodzielny publiczny zak³ad opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Zakup i dostawa miêsa wo³owego, wieprzowego, drobiu oraz wêdlin wieprzowo- wo³owych i drobiowych..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Zakup i dostawa miêsa wo³owego, wieprzowego, drobiu oraz wêdlin wieprzowo- wo³owych i drobiowych..
II.1.4) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.
II.1.5) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.10.00.00-9, 15.11.20.00-6, 15.13.11.30-5.
II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 5.
II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesi±cach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu, nale¿y przed³o¿yæ:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:
- o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert, a w stosunku do osób fizycznych o¶wiadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
- nie zalega z uiszczaniem podatków, op³at, sk³adek na ubezpieczenie spo³eczne i zdrowotne albo ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania siê o zamówienie - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJ¡CYCH, ¯E OFEROWANE DOSTAWY , US£UGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJ¡ OKRE¦LONYM WYMAGANIOM
W zakresie potwierdzenia, ¿e oferowane dostawy, us³ugi lub roboty budowlane odpowiadaj± okre¶lonym wymaganiom nale¿y przed³o¿yæ:
inne dokumenty
1. Certyfikat HACCP lub o¶wiadczenie o wdro¿eniu systemu HACCP oraz w przypadku producenta za¶wiadczenia o nadzorze weterynaryjnym lub sanepidu o nadzorze nad produkcj±. 2. Za¶wiadczenie o nadzorze weterynaryjnym i badaniach wo³owiny na BSE- pakiet nr 1; 3, 3. Decyzja w³a¶ciwego organu inspekcji sanitarnej dotycz±ca zgody na przewóz artyku³ów ¿ywno¶ciowych-¿ywno¶ci /dotyczy pojazdu do transportu/
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1. Pe³nomocnictwa osób sporz±dzaj±cych ofertê, je¿eli ich kompetencja nie wynika wprost z dokumentów okre¶lonych w VI A 2 specyfikacji, 2. Wype³nione formularze: ofertowy i cenowy, wed³ug wzorów stanowi±cych za³±cznik nr 1 i za³±cznik nr 2 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia, w którym Wykonawca okre¶li ca³kowit± warto¶æ przedmiotu zamówienia w PLN (netto i brutto) - podpisane przez osoby upowa¿nione do podejmowania czynno¶ci prawnych, w tym do zaci±gania zobowi±zañ skutkuj±cych finansowo. 3. Za¶wiadczenie o nadzorze weterynaryjnym, o¶wiadczenie o posiadaniu atestów dopuszczaj±ce produkty do obrotu. 4. O¶wiadczenie o przekazaniu czê¶ci zamówienia podwykonawcom wg wzoru stanowi±cego za³±cznik 5 do specyfikacji. Stosownie do dyspozycji art. 36 ust. 5 ustawy PZP - Zamawiaj±cy nie okre¶la, która czê¶æ, czy ca³o¶æ zamówienia nie mo¿e byæ powierzona podwykonawcom.
III.7) Czy ogranicza siê mo¿liwo¶æ ubiegania siê o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowi± osoby niepe³nosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wco.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Dzia³ zamówieñ publicznych i zaopatrzenia, pokój 028
Wielkopolskie Centrum Onkologii
ul. Garbary 15
61-866 Poznañ.
IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 14.02.2012 godzina 10:00, miejsce: Wielkopolskie Centrum Onkologii ul. Garbary 15 61-866 Poznañ Kancelaria pokój 3089.
IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie
ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH
CZÊ¦Æ Nr: 1 NAZWA: miêso wo³owe ¶wie¿e.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: miêso wo³owe ¶wie¿e.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.10.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 2 NAZWA: miêso wieprzowe ¶wie¿e.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: miêso wieprzowe ¶wie¿e.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.10.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 3 NAZWA: wêdliny wieprzowo - wo³owe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: wêdliny wieprzowo - wo³owe.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.13.11.30-5.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 4 NAZWA: wêdliny drobiowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: wêdliny drobiowe.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.13.11.30-5.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 5 NAZWA: drób.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: drób.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.11.20.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
INNE PRZETARGI Z POZNANIA
- Us³uga mycia okien w obiektach Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu - liczba czê¶ci 7
- Sukcesywna dostawa jednorazowego, wysokospecjalistycznego sprzêtu medycznego do chirurgicznych zabiegów minimalnie inwazyjnych i zmniejszania ¿o³±dka do Szpitala Miejskiego im. F. Raszei w Poznaniu
- "Sukcesywna us³uga wykonywania badañ specjalistycznych z dziedziny okulistyki weterynaryjnej, w tym konsultacji oraz zabiegów okulistycznych pacjentom Uniwersyteckiego Centrum Medycyny Weterynaryjnej"
- AD/ZP/46/24 Przedmiotem zamówienia jest remont pomieszczeñ w budynku Hala A-22A Politechniki Poznañskiej.
- Us³uga mycia okien i powierzchni szklanych w budynkach Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Przedmiot zamówienia zosta³ podzielony na 2 czê¶ci
- Remont korytarzy
wiêcej: przetargi w Poznaniu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych dla ¯³obka Miejskiego w Suwa³kach
- Dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych dla Domu Pomocy Spo³ecznej w Kowarach 2024
- Sukcesywne dostawy artyku³ów ¿ywno¶ciowych do Szko³y Podstawowej nr 13 w Chorzowie, ul. Styczyñskiego 32 - I/2024
- Dostawa miêsa, wêdlin i drobiu
- Sukcesywne dostawy miêsa, drobiu i wêdlin dla Szko³y Podstawowej nr 30 im. Króla Kazimierza Wielkiego w Lublinie
- Zakup i sukcesywna dostawa ¿ywno¶ci na potrzeby Zespo³u Szkolno-Przedszkolnego z Oddzia³ami Integracyjnymi w Libi±¿u w okresie od lipca do grudnia 2024 roku
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.