eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bytom › Przygotowanie i dostawa posiłków w ramach całodziennego wyżywienia ratowników dyżurujących w Okręgowych Stacjach Ratownictwa Górniczego w Bytomiu, Zabrzu, Jaworznie i Wodzisławiu Śl

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-12-08

Bytom: Przygotowanie i dostawa posiłków w ramach całodziennego wyżywienia ratowników dyżurujących w Okręgowych Stacjach Ratownictwa Górniczego w Bytomiu, Zabrzu, Jaworznie i Wodzisławiu Śl
Numer ogłoszenia: 334436 - 2015; data zamieszczenia: 08.12.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Centralna Stacja Ratownictwa Górniczego Spółka Akcyjna , ul. Chorzowska 25, 41-902 Bytom, woj. śląskie, tel. 032 282-25-25, faks 032 2822681.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.csrg.bytom.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i dostawa posiłków w ramach całodziennego wyżywienia ratowników dyżurujących w Okręgowych Stacjach Ratownictwa Górniczego w Bytomiu, Zabrzu, Jaworznie i Wodzisławiu Śl.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przygotowanie i dostawa posiłków w ramach całodziennego wyżywienia ratowników dyżurujących w Okręgowych Stacjach Ratownictwa Górniczego w Bytomiu, Zabrzu, Jaworznie i Wodzisławiu Śl. Zadanie 1 - Przygotowanie i dostawa posiłków w ramach całodziennego wyżywienia ratowników pełniących dyżury w zastępach ratowniczych dla grup zakładów górniczych w Okręgowej Stacji Ratownictwa Górniczego w Bytomiu przy ul. Chorzowskiej 12. Zadanie 2 - Przygotowanie i dostawa posiłków w ramach całodziennego wyżywienia ratowników pełniących dyżury w zastępach ratowniczych dla grup zakładów górniczych w Okręgowej Stacji Ratownictwa Górniczego w Zabrzu przy ul. Jodłowej 33 Zadanie 3 - Przygotowanie i dostawa posiłków w ramach całodziennego wyżywienia ratowników pełniących dyżury w zastępach ratowniczych dla grup zakładów górniczych w Okręgowej Stacji Ratownictwa Górniczego w Jaworznie przy ul. Krakowskiej 95. Zadanie 4 - Przygotowanie i dostawa posiłków w ramach całodziennego wyżywienia ratowników pełniących dyżury w zastępach ratowniczych dla grup zakładów górniczych w Okręgowej Stacji Ratownictwa Górniczego w Wodzisławiu Śl. przy ul. Marklowickiej 3..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.52.00.00-1.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2016.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca musi wykazać, że posiada dokument zezwalający na prowadzenia działalności w zakresie produkcji potraw oraz usług cateringowych. W celu wykazania spełniania przez Wykonawcę warunku, o którym mowa powyżej, Wykonawca zobowiązany jest przedłożyć wraz z ofertą: 1) aktualny odpis z rejestru zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność 2) Kserokopię potwierdzoną za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę, aktualnej decyzji wydanej przez właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego na prowadzenie działalności w zakresie: produkcji potraw oraz usług cateringowych

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca musi wykazać, iż w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, świadczył jedną usługę cateringową: - dla Zadania 1, 2, 3 i 4 za min. 20.000,00 zł dla każdego Zadania oddzielnie Ocena warunków spełnienia udziału w postępowaniu zostanie dokonana metodą spełnia/nie spełnia na podstawie złożonych przez Wykonawców, a wymaganych przez Zamawiającego dokumentów

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • oświadczenie - załącznik nr 2 do SIWZ

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • oświadczenie - załącznik nr 2 do SIWZ

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • oświadczenie - załącznik nr 2 do SIWZ

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
  • określenie dostaw lub usług, których dotyczy obowiązek wskazania przez wykonawcę w wykazie lub złożenia poświadczeń, w tym informacja o dostawach lub usługach niewykonanych lub wykonanych nienależycie
    Jedna usługa cateringowa - dla Zadania 1, 2, 3 i 4 za min. 20.000,00 zł dla każdego Zadania oddzielnie.;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1)Wypełniony formularz oferty (załącznik nr 1 do SIWZ). 2)Oświadczenie (załącznik nr 1 do SIWZ), że Wykonawca: a.zapoznał się z warunkami zamówienia oraz załączonym projektem umowy i przyjmuje ich treść bez zastrzeżeń, b.jest / nie jest płatnikami podatku VAT, c.zamierza / nie zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcy. 3)Charakterystyka przedmiotu zamówienia potwierdzająca przyjęcie wymagań Zamawiającego np. w postaci opisu. 4)Przykładowy szczegółowy tygodniowy jadłospis dla ZADAŃ 1, 2, 3, i 4 z wyszczególnieniem konkretnych pozycji produktów oraz wartości kalorycznej i gramatury poszczególnych produktów wg schematu stanowiącego załącznik nr 6 do SIWZ. 5)Dokument określony na podstawie art. 26 ust. 2d ustawy PZP tj. lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej o której mowa w art. 24 ust. 2 pkt 5 ustawy PZP alba informacja o tym, że Wykonawca nie należy do grupy kapitałowej. Pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo takie może wynikać z odrębnego dokumentu lub z dołączonej do oferty umowy konsorcjum lub umowy spółki cywilnej. Pełnomocnictwo należy dołączyć w oryginale bądź kopii, potwierdzonej za zgodność z oryginałem notarialnie.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1.Zamawiający przewiduje możliwość zmiany postanowień zawartej umowy, w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy w zakresie: a.sposobu wykonania przedmiotu umowy w przypadku zaistnienia warunków faktycznych wpływających na sposób wykonywania przedmiotu umowy, b.zmiana zakresu świadczenia usługi w przypadku rezygnacji z wyżywienia przez grupę pełniącą dyżur w pogotowiu, c.ustawowa zmiana stawek podatku VAT spowoduje zmianę ceny brutto określonej w umowie, d.wcześniejszego rozwiązania niniejszej umowy, bez konsekwencji finansowych, w przypadku likwidacji Okręgowej Stacji Ratownictwa Górniczego e.oznaczenia danych dotyczących Zamawiającego lub Wykonawcy bez zmian samego Wykonawcy

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.csrg.bytom.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: siedziba Zamawiającego pok. 307.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 16.12.2015 godzina 09:00, miejsce: siedziba Zamawiającego registratura parter budynku.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Przygotowanie i dostawa posiłków w ramach całodziennego wyżywienia ratowników pełniących dyżury w zastępach ratowniczych dla grup zakładów górniczych w Okręgowej Stacji Ratownictwa Górniczego w Bytomiu przy ul. Chorzowskiej 12..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przygotowanie i dostawa posiłków w ramach całodziennego wyżywienia ratowników pełniących dyżury w zastępach ratowniczych dla grup zakładów górniczych w Okręgowej Stacji Ratownictwa Górniczego w Bytomiu przy ul. Chorzowskiej 12..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.52.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 80
    • 2. Odległość do siedziby danej OSRG - 20

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Przygotowanie i dostawa posiłków w ramach całodziennego wyżywienia ratowników pełniących dyżury w zastępach ratowniczych dla grup zakładów górniczych w Okręgowej Stacji Ratownictwa Górniczego w Zabrzu przy ul. Jodłowej 33.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przygotowanie i dostawa posiłków w ramach całodziennego wyżywienia ratowników pełniących dyżury w zastępach ratowniczych dla grup zakładów górniczych w Okręgowej Stacji Ratownictwa Górniczego w Zabrzu przy ul. Jodłowej 33.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.52.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 80
    • 2. Odległość do siedziby danej OSRG - 20

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Przygotowanie i dostawa posiłków w ramach całodziennego wyżywienia ratowników pełniących dyżury w zastępach ratowniczych dla grup zakładów górniczych w Okręgowej Stacji Ratownictwa Górniczego w Jaworznie przy ul. Krakowskiej 95..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przygotowanie i dostawa posiłków w ramach całodziennego wyżywienia ratowników pełniących dyżury w zastępach ratowniczych dla grup zakładów górniczych w Okręgowej Stacji Ratownictwa Górniczego w Jaworznie przy ul. Krakowskiej 95..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.52.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 80
    • 2. Odległość do siedziby danej OSRG - 20

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Przygotowanie i dostawa posiłków w ramach całodziennego wyżywienia ratowników pełniących dyżury w zastępach ratowniczych dla grup zakładów górniczych w Okręgowej Stacji Ratownictwa Górniczego w Wodzisławiu Śl. przy ul. Marklowickiej 3..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przygotowanie i dostawa posiłków w ramach całodziennego wyżywienia ratowników pełniących dyżury w zastępach ratowniczych dla grup zakładów górniczych w Okręgowej Stacji Ratownictwa Górniczego w Wodzisławiu Śl. przy ul. Marklowickiej 3..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.52.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 80
    • 2. Odległość do siedziby danej OSRG - 20

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.