eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kamińsk › Sukcesywne dostawy konserw mięsnych , rybnych i pasztetów konserwowych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-11-24

Kamińsk: Sukcesywne dostawy konserw mięsnych , rybnych i pasztetów konserwowych
Numer ogłoszenia: 334231 - 2010; data zamieszczenia: 24.11.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Kamińsku , ul. XXX - lecia 1, 11-227 Kamińsk, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 7617400, faks 089 7617444.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Porządek i bezpieczeństwo publiczne. Więziennictwo..

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy konserw mięsnych , rybnych i pasztetów konserwowych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego, artykułów w asortymencie podanym jak niżej. W przypadku, gdy wykonawcami będą różne firmy, umowa zawierała będzie, tylko zapisy dla konkretnej części zgodnie z SIWZ. 2. Opis oraz wymagania Zamawiającego poszczególnych części przedmiotu zamówienia: Część 1 zamówienia: 1) Konserwa mięsna typu tyrolska w ilości 2.000,10 kg, kod CPV - 15 13 10 00 - 5; wymagania jakościowe: masa netto puszki 300 g., puszka wyposażona w uchwyt do otwierania, zawartość mięsa minimum 65 %, niska zawartość tłuszczy, smak i zapach charakterystyczny dla konserw mięsnych, konsystencja farszu konserwy jednolita bez zgrupowań tłuszczu na bokach lub wieczkach; 2) Konserwa mięsna typu turystyczna w ilości 2.000,10 kg, kod CPV - 15 13 10 00 - 5; wymagania jakościowe: masa netto puszki 300 g., puszka wyposażona w uchwyt do otwierania, zawartość mięsa minimum 45 %, niska zawartość tłuszczy, smak i zapach charakterystyczny dla konserw mięsnych, konsystencja farszu konserwy jednolita bez zgrupowań tłuszczu na bokach lub wieczkach; 3) Konserwa mięsna typu mielonka w ilości 2.000,10 kg, kod CPV - 15 13 10 00 - 5; wymagania jakościowe: masa netto puszki 300 g., puszka wyposażona w uchwyt do otwierania, zawartość mięsa nie mniej niż 45 % , niska zawartość tłuszczy, smak i zapach charakterystyczny dla konserw mięsnych, konsystencja farszu konserwy jednolita bez zgrupowań tłuszczu na bokach lub wieczkach; 4) Smalec kanapkowy z mięsem i cebulką w ilości 1.786,20 kg, kod CPV - 15 13 10 00 - 5; wymagania jakościowe: masa netto opakowania 130 g., zwartość mięsa nie mniej niż 5 %, konsystencja farszu w opakowaniu jednolita, smak i zapach charakterystyczny dla smalcu kanapkowego; Część 2 zamówienia: 5) Pasztet konserwowy drobiowy w ilości 1.966,20 kg, kod CPV- 15 13 13 10 - 1; wymagania jakościowe: masa netto puszki 290 g., puszka wyposażona w uchwyt do otwierania, zawartość drobiu minimum 30 %, konsystencja farszu konserwy jednolita; 6) Pasztet konserwowy wieprzowy w ilości 1.966,20 kg, kod 15 13 13 10 - 1; wymagania jakościowe: masa netto puszki 290 g., puszka wyposażona w uchwyt do otwierania, zawartość wieprzowiny minimum 30 %, niska zawartość tłuszczy, konsystencja farszu konserwy jednolita 7) Pasztet drobiowy z papryką w ilości 1.469,034 kg, kod 15 13 13 10 - 1; wymagania jakościowe: gramatura opakowania 131 g., zawartość drobiu minimum 30 %, niska zawartość tłuszczy, konsystencja farszu jednolita, smak i zapach charakterystyczny dla pasztetów drobiowych z papryką; 8)Pasztet drobiowy z pomidorami w ilości 1.469,034 kg, kod 15 13 13 10 - 1; wymagania jakościowe: gramatura opakowania 131 g., zawartość drobiu minimum 30 %, niska zawartość tłuszczy, konsystencja farszu jednolita, smak i zapach charakterystyczny dla pasztetów drobiowych z pomidorami; Część 3 zamówienia: 9) Konserwa rybna - szprot w pomidorach w ilości 3.729,00 kg, kod CPV- 15 24 00 00-2; wymagania jakościowe: masa netto puszki 330 g., puszka wyposażona w uchwyt do otwierania, zawartość ryby minimum 50 %, konsystencja farszu konserwy jednolita, smak i zapach charakterystyczny dla konserw rybnych w pomidorach; 10) Konserwa rybna - szprot w oleju - szprot w ilości 3.729,00 kg, kod CPV- 15 24 00 00-2; wymagania jakościowe: masa netto puszki 330 g., puszka wyposażona w uchwyt do otwierania, zawartość ryby minimum 50 %, konsystencja farszu konserw jednolita, smak i zapach charakterystyczny dla konserw rybnych w oleju; 11) Paprykarz rybny - szczeciński w ilości 3.977,60 kg, kod CPV 15 24 00 00-2; wymagania jakościowe: masa netto puszki 330 g., puszka wyposażona w uchwyt do otwierania, zawartość ryby nie mniej niż 30 %, konsystencja farszu konserw jednolita, smak i zapach charakterystyczny dla paprykarzu rybnego; 3. Inne wymagania odnośnie zamawianego powyżej asortymentu: 1)Termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 10 miesięcy; 2)Dostawa partii przedmiotu zamówienia - jednolita pod względem gramatury, musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości, w ramach jednej dostawy. 3) Przedmiot zamówienia - musi być dobrej jakości, o dobrych walorach smakowych; 4)Jednostkowe opakowanie i oznakowanie dostawy: opakowania - zbiorcze jednorazowe - bezzwrotne, wszystkie muszą być dopuszczone do kontaktu z żywnością, posiadać atest PZH, zapewniające właściwe cechy produktu w okresie przydatności do spożycia; oznakowanie - musi zawierać: nazwę producenta lub dostawcy, adres, nazwę opakowania, a etykieta powinna uwzględniać wartość odżywczą (wartość energetyczną, tłuszcze, węglowodany, białka) danego produktu , pojemność pakowania warunki przechowywania, datę i termin przydatności do spożycia (należy spożyć do... rok, miesiąc, dzień). 5)Przeznaczenie - do spożycia ..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa 15.13.13.10 - Pasztety .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający na podstawie art. 45 ustawy pzp , nie żąda wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełnienia poszczególnych warunków udziału w postępowaniu na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w rozdziale VI siwz

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełnienia poszczególnych warunków udziału w postępowaniu na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w rozdziale VI siwz

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełnienia poszczególnych warunków udziału w postępowaniu na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w rozdziale VI siwz

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełnienia poszczególnych warunków udziału w postępowaniu na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w rozdziale VI siwz

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełnienia poszczególnych warunków udziału w postępowaniu na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w rozdziale VI siwz

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

  • III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Kamińsku , ul. XXX - lecia PRL 1 , 11 - 220 Górowo Iławeckie.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 02.12.2010 godzina 10:00, miejsce: Zakład Karny w Kamińsku , ul. XXX - lecia PRL 1 , 11 - 220 Górowo Iławeckie - sekretariat lub poczta.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.