Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2010-11-24
Kamińsk: Sukcesywne dostawy konserw mięsnych , rybnych i pasztetów konserwowych
Numer ogłoszenia: 334231 - 2010; data zamieszczenia: 24.11.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Kamińsku , ul. XXX - lecia 1, 11-227 Kamińsk, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 7617400, faks 089 7617444.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Porządek i bezpieczeństwo publiczne. Więziennictwo..
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy konserw mięsnych , rybnych i pasztetów konserwowych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego, artykułów w asortymencie podanym jak niżej. W przypadku, gdy wykonawcami będą różne firmy, umowa zawierała będzie, tylko zapisy dla konkretnej części zgodnie z SIWZ. 2. Opis oraz wymagania Zamawiającego poszczególnych części przedmiotu zamówienia: Część 1 zamówienia: 1) Konserwa mięsna typu tyrolska w ilości 2.000,10 kg, kod CPV - 15 13 10 00 - 5; wymagania jakościowe: masa netto puszki 300 g., puszka wyposażona w uchwyt do otwierania, zawartość mięsa minimum 65 %, niska zawartość tłuszczy, smak i zapach charakterystyczny dla konserw mięsnych, konsystencja farszu konserwy jednolita bez zgrupowań tłuszczu na bokach lub wieczkach; 2) Konserwa mięsna typu turystyczna w ilości 2.000,10 kg, kod CPV - 15 13 10 00 - 5; wymagania jakościowe: masa netto puszki 300 g., puszka wyposażona w uchwyt do otwierania, zawartość mięsa minimum 45 %, niska zawartość tłuszczy, smak i zapach charakterystyczny dla konserw mięsnych, konsystencja farszu konserwy jednolita bez zgrupowań tłuszczu na bokach lub wieczkach; 3) Konserwa mięsna typu mielonka w ilości 2.000,10 kg, kod CPV - 15 13 10 00 - 5; wymagania jakościowe: masa netto puszki 300 g., puszka wyposażona w uchwyt do otwierania, zawartość mięsa nie mniej niż 45 % , niska zawartość tłuszczy, smak i zapach charakterystyczny dla konserw mięsnych, konsystencja farszu konserwy jednolita bez zgrupowań tłuszczu na bokach lub wieczkach; 4) Smalec kanapkowy z mięsem i cebulką w ilości 1.786,20 kg, kod CPV - 15 13 10 00 - 5; wymagania jakościowe: masa netto opakowania 130 g., zwartość mięsa nie mniej niż 5 %, konsystencja farszu w opakowaniu jednolita, smak i zapach charakterystyczny dla smalcu kanapkowego; Część 2 zamówienia: 5) Pasztet konserwowy drobiowy w ilości 1.966,20 kg, kod CPV- 15 13 13 10 - 1; wymagania jakościowe: masa netto puszki 290 g., puszka wyposażona w uchwyt do otwierania, zawartość drobiu minimum 30 %, konsystencja farszu konserwy jednolita; 6) Pasztet konserwowy wieprzowy w ilości 1.966,20 kg, kod 15 13 13 10 - 1; wymagania jakościowe: masa netto puszki 290 g., puszka wyposażona w uchwyt do otwierania, zawartość wieprzowiny minimum 30 %, niska zawartość tłuszczy, konsystencja farszu konserwy jednolita 7) Pasztet drobiowy z papryką w ilości 1.469,034 kg, kod 15 13 13 10 - 1; wymagania jakościowe: gramatura opakowania 131 g., zawartość drobiu minimum 30 %, niska zawartość tłuszczy, konsystencja farszu jednolita, smak i zapach charakterystyczny dla pasztetów drobiowych z papryką; 8)Pasztet drobiowy z pomidorami w ilości 1.469,034 kg, kod 15 13 13 10 - 1; wymagania jakościowe: gramatura opakowania 131 g., zawartość drobiu minimum 30 %, niska zawartość tłuszczy, konsystencja farszu jednolita, smak i zapach charakterystyczny dla pasztetów drobiowych z pomidorami; Część 3 zamówienia: 9) Konserwa rybna - szprot w pomidorach w ilości 3.729,00 kg, kod CPV- 15 24 00 00-2; wymagania jakościowe: masa netto puszki 330 g., puszka wyposażona w uchwyt do otwierania, zawartość ryby minimum 50 %, konsystencja farszu konserwy jednolita, smak i zapach charakterystyczny dla konserw rybnych w pomidorach; 10) Konserwa rybna - szprot w oleju - szprot w ilości 3.729,00 kg, kod CPV- 15 24 00 00-2; wymagania jakościowe: masa netto puszki 330 g., puszka wyposażona w uchwyt do otwierania, zawartość ryby minimum 50 %, konsystencja farszu konserw jednolita, smak i zapach charakterystyczny dla konserw rybnych w oleju; 11) Paprykarz rybny - szczeciński w ilości 3.977,60 kg, kod CPV 15 24 00 00-2; wymagania jakościowe: masa netto puszki 330 g., puszka wyposażona w uchwyt do otwierania, zawartość ryby nie mniej niż 30 %, konsystencja farszu konserw jednolita, smak i zapach charakterystyczny dla paprykarzu rybnego; 3. Inne wymagania odnośnie zamawianego powyżej asortymentu: 1)Termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 10 miesięcy; 2)Dostawa partii przedmiotu zamówienia - jednolita pod względem gramatury, musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości, w ramach jednej dostawy. 3) Przedmiot zamówienia - musi być dobrej jakości, o dobrych walorach smakowych; 4)Jednostkowe opakowanie i oznakowanie dostawy: opakowania - zbiorcze jednorazowe - bezzwrotne, wszystkie muszą być dopuszczone do kontaktu z żywnością, posiadać atest PZH, zapewniające właściwe cechy produktu w okresie przydatności do spożycia; oznakowanie - musi zawierać: nazwę producenta lub dostawcy, adres, nazwę opakowania, a etykieta powinna uwzględniać wartość odżywczą (wartość energetyczną, tłuszcze, węglowodany, białka) danego produktu , pojemność pakowania warunki przechowywania, datę i termin przydatności do spożycia (należy spożyć do... rok, miesiąc, dzień). 5)Przeznaczenie - do spożycia ..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa 15.13.13.10 - Pasztety .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający na podstawie art. 45 ustawy pzp , nie żąda wniesienia wadium.
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający dokona oceny spełnienia poszczególnych warunków udziału w postępowaniu na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w rozdziale VI siwz
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający dokona oceny spełnienia poszczególnych warunków udziału w postępowaniu na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w rozdziale VI siwz
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający dokona oceny spełnienia poszczególnych warunków udziału w postępowaniu na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w rozdziale VI siwz
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający dokona oceny spełnienia poszczególnych warunków udziału w postępowaniu na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w rozdziale VI siwz
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający dokona oceny spełnienia poszczególnych warunków udziału w postępowaniu na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w rozdziale VI siwz
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Kamińsku , ul. XXX - lecia PRL 1 , 11 - 220 Górowo Iławeckie.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 02.12.2010 godzina 10:00, miejsce: Zakład Karny w Kamińsku , ul. XXX - lecia PRL 1 , 11 - 220 Górowo Iławeckie - sekretariat lub poczta.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy konserw mięsnych do Aresztu Śledczego w Częstochowie.
- Sukcesywna dostawa mięsa i wędlin do Strzeżonego Ośrodka dla Cudzoziemców PSG Biała Podlaska
- Sukcesywne dostawy mięsa i wędlin na potrzeby ZAZ w Czarnem.
- Dostawa ryb, przetworów rybnych, warzyw mrożonych, konserw rybnych, konserw mięsnych i pasztetów w puszkach do Warmińsko-Mazurskiego Oddziału Straży Granicznej
więcej: Konserwy i przetwory z mięsa »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.