eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Koszalin › OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU PUBLICZNYM NR 6 / Ż /2010 DOTYCZĄCE DOSTAW ARTYKUŁÓW MLECZARSKICH I TŁUSZCZY

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-10-15

Koszalin: OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU PUBLICZNYM NR 6 / Ż /2010 DOTYCZĄCE DOSTAW ARTYKUŁÓW MLECZARSKICH I TŁUSZCZY
Numer ogłoszenia: 333228 - 2010; data zamieszczenia: 15.10.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , ul. Strefowa 17, 75-950 Koszalin, woj. zachodniopomorskie, tel. 094 3475200, faks 094 3410042.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka budżetowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU PUBLICZNYM NR 6 / Ż /2010 DOTYCZĄCE DOSTAW ARTYKUŁÓW MLECZARSKICH I TŁUSZCZY.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy nabiału (produktów mleczarskich) oraz tłuszczu, które wg Wspólnego Słownika Zamówień należą do grupy 15500000-3 oraz 15400000-2 i mają spełniać wymagania Polskich Norm. Produkty takie jak jogurty, krem, serki: fromage, smażony, grani naturalny, homogenizowany winny być w opakowaniach 100g, zamawiający dopuszcza wahnięcia wielkości opakowań w granicach 80g-200g. Masło extra winno być pakowane w kostkach 200-250g. Pod nazwą masło roślinne zamawiający rozumie substancję tłuszczową do smarowania pieczywa. Opakowania masła roślinnego 250-500g. Śmietana (12%) winna być pakowana w opakowania 400-tu gramowe. Jogurt owocowy - to jogurt z łagodnym wsadem owocowym (mogą być kawałki owoców), a jogurt z ziarnami zbóż jest to jogurt naturalny bądź z wsadem owocowym i ziarnami np.: jęczmienia, owsa, żyta, pszenicy, ryżu itp. Terminy przydatności do spożycia mają być nie krótsze niż 3 dni dla twarogu oraz nie krótsze niż 7 dni dla pozostałych produktów objętych postępowaniem licząc od dnia zrealizowania dostawy. Dowóz dostaw gwarantuje wykonawca własnym środkiem transportu, który posiada stosowne decyzje administracyjne wydane przez urzędowe organy kontroli żywności, w terminie podanym przez zamawiającego. Wykonawca odpowiada za stan techniczny i jakościowy dostarczanych produktów do magazynów żywnościowych znajdujących się na terenie zakładu zamawiającego. Wykonawca dostarcza przy każdej dostawie Handlowy Dokument Identyfikacyjny oraz na każde żądanie zamawiającego atestaty jakości (lub certyfikaty jakości, jeżeli takie posiada). W uzasadnionych przypadkach zamawiający zastrzega sobie prawo dokonania, na koszt dostawcy badania dostarczanego towaru pod względem spełniania wymagań określonych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Część I Lp. Nazwa artykułu Ilość kg/litrów 1 Masło roślinne 6300kg 2 Masło śmietankowe 600kg Część II Lp. Nazwa artykułu Ilość kg/litrów 1 Jogurt naturalny 250kg 2 Jogurt z ziarnami zbóż 250kg 3 Jogurt owocowy 250kg 4 Krem kanapkowy 170kg 5 Serek fromage 800kg 6 Ser smażony 1000kg 7 Ser topiony 900kg 8 Ser żółty 900kg 9 Serek grani naturalny 1100kg 10 Serek homogenizowany 1400kg 11 Śmietana 12% 700l 12 Twaróg chudy 1100kg 13 Mleko w proszku pełne 1200kg Podane ilości przedmiotu zamówienia są wielkościami szacunkowymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości dostaw poszczególnych produktów (zwiększenia lub zmniejszenia o 30%), przy zachowaniu takiej samej ceny brutto zaoferowanej przez wykonawcę za dany produkt. Z tytułu niezrealizowania całości dostaw, wykonawcy nie przysługują roszczenia wobec zamawiającego. Zamawiający zobowiązuje się do wybrania nie mniej niż 70% ilości asortymentu. Zamawiający zastrzega sobie prawo wydłużenia okresu obowiązywania umowy do czasu wyczerpania ilości przedmiotu zamówienia..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.10.2011.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: zamawiający nie wymaga wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • na zasadzie spełnia/niespełnia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • na zasadzie spełnia/niespełnia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • na zasadzie spełnia/niespełnia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Wykaz środków transportu przewidywanych do realizacji zamówienia; wykaz musi zawierać następujące dane: status własności pojazdu (własny/dzierżawiony), markę pojazdu, rok produkcji pojazdu, nr rejestracyjny pojazdu, wraz z decyzjami administracyjnymi organów urzędowej kontroli żywności, że środki te spełniają wymagania sanitarne do przewozu żywności. Kopię, wydanego przez akredytowany podmiot, certyfikatu bezpieczeństwa zdrowotnego żywności HACCP, a w przypadku nieposiadania takiego certyfikatu podpisane przez wykonawcę oświadczenie, że Wykonawca spełnia wymagania ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. nr 171 poz. 1225 ze zmianami)

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Koszalinie ul. Strefowa 17, 75-950 Koszalin.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 26.10.2010 godzina 11:00, miejsce: Zakład Karny w Koszalinie ul. Strefowa 17, 75-950 Koszalin - sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.