eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Moszczenica › Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. św. Stanisława Kostki w Moszczenicy, pow. piotrkowski, woj. łódzkie.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-12-07

Moszczenica: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. św. Stanisława Kostki w Moszczenicy, pow. piotrkowski, woj. łódzkie.
Numer ogłoszenia: 332062 - 2015; data zamieszczenia: 07.12.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa im. św. Stanisława Kostki w Moszczenicy , ul. Dworcowa 9, 97-310 Moszczenica, woj. łódzkie, tel. 44 616 95 00, faks 44 616 95 00.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp.moszczenica.eu

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. św. Stanisława Kostki w Moszczenicy, pow. piotrkowski, woj. łódzkie..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej na potrzeby wyżywienia uczniów i dzieci w Szkole Podstawowej im. św. w Moszczenicy, Dworcowa 9, 97 - 310 Moszczenica. FORMULARZ OFERTOWY SZCZEGÓŁOWY ARTYKUŁY SPOŻYWCZE SUCHE , PRZYPRAWOWE I PRZETWORY OWOCOWO-WARZYWNE, PRODUKTY GARMAŻERYJNE Lp. Nazwa artykułu i gramatura opakowania Jednostka Ilość Proponowana gramatura Cena netto za jednostkę VAT % Wartość netto Wartość brutto 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 Cukier kryształ biały 1kg kg 200 2 Soki 430 ml szt. 100 3 Dżem owocowy niskosłodzony słoik o zawartości nie mniej niż 40% 280g szt. 250 4 Groch łupany 400 g kg 60 5 Groszek konserwowy puszka 400g szt. 30 6 Ogórek konserwowy w słoiku 870 ml szt. 120 7 Aromat waniliowy 10 ml. szt. 20 8 Cukier puder 0,4 kg szt. 30 9. Jajka kurze kl. A szt. 6500 10. Koncentrat pomidorowy 30% 215 g szt. 290 11. Kasza jęczmienna średnia 1kg kg 25 12. Barszcz czerwony w proszku Winiary 60 g kg 130 13. Proszek do pieczenia 30g szt. 20 14. Zupa grzybowa 48 g szt. 100 15. Cynamon 27g szt. 20 16. Cukier waniliowy 32 g szt. 35 17. Chrzan 290 g szt. 25 18. Mąka pszenna 1kg kg 420 19. Majeranek 10 g szt. 45 20. Przyprawa do zup płynna 200 g L 100 21. Majonez 600 g szt. 45 22. Olej spożywczy rzepakowy 1 l. szt. 380 23. Pieprz czarny mielony 20g-25g szt. 120 24. Ryż biały 1kg kg 110 25. Sól sodowo-potasowa 1kg kg 120 26. Sos do spaghetti torebka 45-51 g szt. 80 27. Zupa barszcz biały Winiary 42-66 g szt. 50 28. Barszcz biały butelka 0,4l szt. 160 29. Fasola Jaś średnia 1 kg kg 130 30. Kostki rosołowe drobiowe 180g szt. 60 31. Kwasek cytrynowy 20g szt. 50 32. Przyprawa wieloskładnikowa warzywna sypka do potraw 200g szt. 120 33. Kasza manna 1 kg kg 90 34. Mąka ziemniaczana1 kg kg 10 35. Żurek w torebce Winiary 49 g szt. 80 36. Kisiel Winiary 77 g szt. 150 37. Zupa pieczarkowa Delekta 50 g szt. 100 38. Sos ciemny pieczeniowy Winiary 30 g kg 180 39. Makaron kolanko z falbanką 1 kg szt. 130 40. Makaron spaghetti 0,4 kg szt. 250 41. Makaron świderki 1kg kg 300 42. Makaron rurka Lubella 0,4 kg szt. 120 43. Makaron do rosołu Czaniec 0,5 kg szt. 100 44. Makaron muszelki Lubella 400 g szt. 160 45. Makaron zacierka Goliard 0,25 kg szt. 160 46. Sos do sałatek różne smaki Knorr 9 g szt. 130 47. Rodzynki 100 g szt. 40 48. Sos do potraw chińskich Łowicz 520 g szt. 50 49. Sos do spaghetti Łowicz - 520 g szt. 130 50. Pieprz ziarnisty 20 g szt. 20 51. Delikat do mięs Knorr 200 g szt. 65 52. Przyprawa Złocisty kurczak 40 g szt. 50 53. Koncentrat buraczany Pińczów 330 ml szt. 70 54. Kasz jęczmienna gruba 1 kg kg 100 55. Czosnek granulowany 20 g szt. 40 56. Fasola Jaś drobny 1 kg szt. 40 57. Pierogi z serem 0,45 kg kg 200 58. Pierogi z mięsem 0,45 kg kg 130 59. Pierożki delikatesowe (uszka) 0,3 kg kg 70 60. Pierogi z kapustą i mięsem 0,45 kg kg 200 61. Kopytka 0,45 kg kg 280 62. Kluski leniwe 0,45 kg kg 200 63. Koncentrat szczawiowy Łowicz 330 g szt. 60 64. Sos słodko-kwaśny Łowicz 520 g szt. 60 65. Płatki kukurydziane Lubella 500 g kg 8 66. Ziele angielskie Interjarek 15 g szt. 20 67. Galaretka (różne smaki) Delecta 75 g szt. 170 68. Budyń - różne smaki Delecta 64 g szt. 130 69. Liść laurowy Interjarek 8 g szt. 25 70. Sos myśliwski Winiary 30 g szt. 30 71. Kasza jęczmienna pęczak kg 40 72. Makaron łazanki Lubella 500 g kg 30 73. Kasza jaglana Kupiec 0,4 kg kg 30 74. Kasza gryczana Eska 0,5 kg kg 30 75. Ryż brązowy Kupiec 4x100g kg 20 76. Makaron pełnoziarnisty rurki Lubella 0,4 kg kg 30 77. Makaron pełnoziarnisty Lubella świderki 0,4 kg kg 40 78. Oliwa z oliwek Basso 250 ml szt. 10 79. Musztarda sarepska Devaley 210g szt. 20 80. Miód pszczeli lipowy Barć 1250g szt. 3 81. Płatki migdałowe Sjesta 60g szt. 10 82. Oregano Prymat 10g szt. 40 83. Bazylia Kamis 10g szt. 40 84. Zioła prowansalskie Kamis 10g szt. 40 85. Tymianek Kamis 10g szt. 40 86. Pieprz cytrynowy Kamis 20g szt. 20 87. Przyprawa curry Apetita 20g szt. 20 88. Przyprawa gyros Kamis 30g szt. 20 89. Przyprawa lubczyk Prymat 10g szt. 10 90. Soki owocowe Hortex Scoby-Doo 200 ml szt. 1350 91. Woda mineralna Jurajska Junior 0,33 l szt. 1350 93. Soki owocowe Hortex Tygrysek 200 ml szt. 1350 94. Przyprawa kebab Kamis 25g szt. 20 95. Sos myśliwski Łowicz 520g szt. 30 96. Przyprawa rozmaryn Kamis 15g szt. 10 NABIAŁ Lp. Nazwa artykułu i gramatura opakowania Jednostka Ilość Proponowana gramatura Cena netto za jednostkę VAT % 1 2 3 4 5 6 7 1. Masło śmietankowe o zawartości nie mniej niż 67% 250g szt. 160 2. Mleko 2% 1L L 850 3. Śmietana 12% 400g Hej l 1400 4. Serek topiony o zawartości tłuszczu nie mniej niż 25% Hochland 100g kg 40 5. Twaróg biały półtłusty Czrnocin 1 kg kg 200 6. Ser żółty pełnotłusty Gouda 1kg lub równoważny kg 60 7. Kefir Czarnocin 400 ml szt. 160 8. Kefir Czarnocin 150 g szt. 2700 9. Zsiadłe mleko 200 ml szt. 820 10. Ser Feta szt. 30 11. Ser parmezan kg 30 12. Ser mozzarella kg 40 13. Jogurt naturalny Czarnocin 150 g szt. 5700 14. Jogurt naturalny Czarnocin 370 g szt. 80 PIECZYWO Lp. Nazwa artykułu i gramatura opakowania Jednostka Ilość Proponowana gramatura Cena netto za jednostkę VAT % Wartość netto Wartość brutto 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1. Bułka zwykła 100g szt. 600 2. Bułka tarta 1kg kg 150 3. Chleb krojony pszenno-żytni jasny 600g-900g szt. 750 4. Chleb żytni szt. 100 5. Drożdże 100 g kg 20 WARZYWA i OWOCE Lp. Nazwa artykułu i gramatura opakowanie Jednostka Ilość Cena netto za jednostkę Stawka VAT % Wartość netto Wartość brutto 1 2 3 4 5 6 7 8 1 Ziemniaki jadalne typu kulinarnego (irga,bryza) kg 6000 2 Kapusta biała świeża kg 460 3 Marchew korzeń kg 620 4 Cebula biała korzeń kg 100 5 Pieczarki gat I kg 150 6 Rzodkiewka pęczek 120 7 Ogórek zielony świeży kg 200 8. Buraki czerwone świeże kg 400 9. Kapusta kwaszona kg 400 10. Jabłka gat. I kg 2200 11. Kapusta pekińska świeża kg 130 12. Fasola czerwona konserwowa 400 g szt. 25 13. Seler korzeń kg 280 14. Pomidory świeże kg 50 15. Sałata zielona szt. 300 16. Kapusta czerwona świeża kg 180 17. Por szt. 250 18. Koper zielony świeży pęczek 50 19. Pietruszka korzeń kg 240 20. Kalafior szt 180 21. Banany kg 1200 22. Papryka świeża czerwona kg 20 23. Ogórek kiszony kg 400 24. Mandarynki kg 650 25. Pomarańcza kg 480 26. Kukurydza konserwowa 400 g szt. 30 27. Nektarynki kg 360 28. Gruszki kg 370 29. Czosnek główka szt. 20 30. Natka pietruszki pęczek 30 31. Arbuz kg 100 32. Brzoskwinia kg 300 33. Ananas świeży szt. 120 34. Cukinia kg 10 35. Kiwi kg 300 36. Śliwki Węgierki kg 250 MROŻONKI i RYBY Lp. Nazwa artykułu i gramatura opakowania Jednostka Ilość Proponowana gramatura Cena netto za jednostkę Stawka VAT %Wartość netto Wartość brutto 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1. Fasolka szparagowa 450g szt. 220 2. Kalafior 450 g szt. 220 3. Mieszanka jarzynowa 8-składnikowa 450g szt. 200 4. Marchew mrożona mini 450 g szt. 190 5. Mieszanka kompotowa o,45 kg szt. 320 6. Ryby(filet bez ości, bez glazury, bez skóry-morszczuk)kg kg 150 7. Filet z miruny bez skóry kg 590 8. Dorsz - płaty kg 180 9. Sola - płaty kg 150 10. Brokuły 450 g szt. 200 11. Brukselka 450 g szt. 100 12. Truskawka mrożona o,45 kg szt. 150 13. Wiśnie mrożone 0,5 kg szt. 120 14. Barszcz ukraiński 450 g szt. 100 15. Mieszanka chińska 450 g szt. 60 16. Marchew mrożona kostka 45o g szt. 35 17. Frytki 2,5 kg szt. 180 18. Szpinak mrożony Iglotex 0,45 kg szt. 40 19. Groszek zielony mrożony Iglotex 0,45 kg szt. 30 MIĘSO, PRZETWORY WIEPRZOWO-WOŁOWE Lp. Nazwa artykułu i gramatura opakowania Jednostka Ilość Cena netto za jednostkę VAT % Wartość netto Wartość brutto 1 2 3 4 5 6 7 8 1 Boczek wędzony nieparzony kg 35 2 Kiełbasa wiejska* cienka o zawartości mięsa nie mniej niż 60% kg 260 3 Karczek b/k wieprzowy kg 600 4 Żeberka kg 250 5 Mortadela kg 190 6 Mięso mielone kg 550 7 Antrykot kg 50 10. Boczek surowy kg 80 11. Schab z/k wieprzowy kg 650 12. Golonka kg 25 13. Wołowina b/k kg 220 produkty z wykluczeniem mięsa mechanicznie odkostnionego. MIĘSO DROBIOWE Lp. Nazwa artykułu i gramatura opakowania Jednostka Ilość Cena netto za jednostkę VAT % Wartość netto Wartość brutto 1 2 3 4 5 6 7 8 1. Filet z kurczaka surowy kg 330 2. Kurczak kg 350 4. Udziec z kurczaka kg 550 5. Porcja rosołowa b/skrz. kg 180 6. Wątróbka drobiowa kg 150 7. Mięso mielone drobiowe kg 120 Informacje dodatkowe: 1.Wykonawca zobowiązuje się sukcesywnie dostarczać dla Zamawiającego artykuły spożywcze przedstawione w szczegółowych formularzach cenowych stanowiących załączniki nr od 1-7 od 01.01.2016 roku do 31.12.2016 roku 2. Realizacja dostaw odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w godzinach: Zadanie 1 (artykuły spożywcze suche, przyprawowe i przetwory owocowo-warzywne) - 3 razy w tygodniu od godz. 7.00 do godz. 7.30 Zadanie 2 ( nabiał ) - codziennie od godz.6.30 do godz. 7.30 Zadanie 3 ( pieczywo ) - codziennie od godz.6.30 do godz. 7.30 Zadanie 4 ( warzywa i owoce ) - codziennie od godz.6.30 do godz. 7.30 Zadanie 5 ( mrożonki i ryby ) - 2 razy w tygodniu od godz. 6.30 do godz. 7.30 Zadanie 6 ( mięso, przetwory wieprzowo- wołowe i drobiowe ) - codziennie od godz. 7.00 do godz. 7.30 Zadanie 7 ( mięso drobiowe ) - 1 raz w tygodniu od godz. 7.00 do godz. 7.30 z tolerancją + 30 minut dnia następnego od przekazania zamówienia w formie pisemnej, elektronicznie, faksem lub po telefonicznym uzgodnieniu. 3. Towar będzie dowożony przez Wykonawcę własnym transportem, na jego koszt, w odpowiednich opakowaniach zapewniających właściwe zabezpieczenie przewożonych artykułów wraz z jego rozładunkiem do magazynu Zamawiającego. 4. Każdorazowa dostawa musi być zgodna pod względem jakościowym i ilościowym z bieżącym zamówieniem Zamawiającego, potwierdzona i odebrana przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego tj: intendenta lub osobę pisemne upoważnioną przez Dyrektora placówki. 5. Wykonawca przy każdej dostawie zobowiązany jest do dołączenia dokumentu magazynowego (dowodu dostawy lub dokumentu WZ) z wyszczególnieniem produktów i ich ilości oraz faktury VAT . 6. Za datę wykonania poszczególnej dostawy, uważa się datę przyjęcia zamówionych artykułów bez zastrzeżeń . 7. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia lub zwiększenia ilości artykułów w stosunku do ilości określonych w szczegółowym formularzu cenowym stanowiącym załącznik do oferty nr 1,2,3,4,5,6 i 7 bądź rezygnacji z niektórych artykułów w zależności od liczby żywionych osób i jadłospisów obowiązujących u Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. Nie może to stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń. 8. Zamawiającemu będzie przysługiwać prawo składania reklamacji dotyczących ilości i jakości dostarczanych artykułów z żądaniem ich wymiany lub uzupełnienia. 9. Wykonawca dokona uzupełnienia lub wymiany towaru w ciągu jednej godziny na towar wolny od wad. Zamawiający nie odpowiada za straty poniesione przez Wykonawcę z tego tytułu. 10. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia artykułów spożywczych, towarów w pierwszej jakości, odpowiadających aktualnym normom jakościowym. Kod CPV 03221000-6, 03222300-6, 15811000-6, 15331170-9, 03142500-3, 15800000-6, - 15100000-9, 15500000-3, 15889600-5..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.10.00-6, 03.22.23.00-6, 15.81.10.00-6, 15.33.11.70-9, 03.14.25.00-3, 15.80.00.00-6, 15.10.00.00-9, 15.50.00.00-3, 15.88.96.00-5.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2016.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Zamawiający uzna ten warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca złoży stosowne oświadczenie.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Zamawiający uzna ten warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca złoży stosowne oświadczenie.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Zamawiający uzna ten warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca złoży stosowne oświadczenie.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Zamawiający uzna ten warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca złoży stosowne oświadczenie.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Zamawiający uzna ten warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca złoży stosowne oświadczenie.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Wypełniony formularz ofertowy, wypełniony formularz cenowy dla danej części zamówienia, oświadczenie z art. 22 ust. 1 ustawy, Pełnomocnictwo (o ile w imieniu wykonawcy działa pełnomocnik),

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zgodnie z art. 144 ustawy Zamawiający przewiduje zmiany zawartej umowy w przypadku m.in. zaistnienia następujących okoliczości: 1. W przypadku zmiany osób związanych z obsługą administracyjno - organizacyjną, a uczestniczących w wykonaniu niniejszego zamówienia wymaga aprobaty stron umowy, natomiast nie wymaga sporządzenia aneksu. 2. Zamawiający przewiduje możliwość wprowadzenia zmian do zawartej umowy w następujących przypadkach: a) zmiana danych Wykonawcy ( np. zmiana adresu, nazwy) lub zmiana wynikająca z przekształcenia podmiotowego po stronie Wykonawcy, b) podwyższenia jakości parametrów lub innych cech charakterystycznych dla przedmiotu dostawy, nazwy własnej produktu, pod warunkiem wprowadzenia na rynek produktu o wyższej jakości, lepszych parametrach lub innych korzystniejszych cechach charakterystycznych przy zachowaniu ceny oferowanej dla danego produktu na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy pod warunkiem uzyskania zgody przez Zamawiającego, c) w przypadku wstrzymania lub zakończenia produkcji towarów będących przedmiotem dostawy, możliwość dostarczenia odpowiednich towarów objętych umową, o parametrach nie gorszych, niż towary objęte oferta, przy zachowaniu ceny ofertowej towaru, na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy pod warunkiem uzyskania zgody przez Zamawiającego, d) w przypadku działania siły wyższej (np. klęski żywiołowe, strajki generalne lub lokalne) mogą ulec zmianie terminy sukcesywnych dostaw objętych niniejsza umową, e) w przypadku, gdy liczba dzieci uczęszczających do szkoły i korzystających z obiadów zwiększy się w stosunku do planowanej liczby uczniów, dokonanie zwiększenia górnej granicy kwoty umowy o max. 10%, zamówienia podstawowego. 3.Wszelkie zmiany postanowień niniejszej umowy wymagają dla swej ważności zachowania formy pisemnej.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sp.moszczenica.eu
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szkoła Podstawowa im. św. Stanisława Kostki w Moszczenicy, Dworcowa 9, 97-310 Moszczenica.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 15.12.2015 godzina 09:30, miejsce: Szkoła Podstawowa im. św. Stanisława Kostki w Moszczenicy, Dworcowa 9, 97-310 Moszczenica - sekretariat..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: ARTYKUŁY SPOŻYWCZE SUCHE , PRZYPRAWOWE I PRZETWORY OWOCOWO-WARZYWNE, PRODUKTY GARMAŻERYJNE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu i gramatura opakowania Jednostka Ilość Proponowana gramatura Cena netto za jednostkę VAT Wartość netto Wartość brutto 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 Cukier kryształ biały 1kg kg 200 2 Soki 430 ml szt. 100 3 Dżem owocowy niskosłodzony słoik o zawartości nie mniej niż 40 280g szt. 250 4 Groch łupany 400 g kg 60 5 Groszek konserwowy puszka 400g szt. 30 6 Ogórek konserwowy w słoiku 870 ml szt. 120 7 Aromat waniliowy 10 ml. szt. 20 8 Cukier puder 0,4 kg szt. 30 9. Jajka kurze kl. A szt. 6500 10. Koncentrat pomidorowy 30% 215 g szt. 290 11. Kasza jęczmienna średnia 1kg kg 25 12. Barszcz czerwony w proszku Winiary 60 g kg 130 13. Proszek do pieczenia 30g szt. 20 14. Zupa grzybowa 48 g szt. 100 15. Cynamon 27g szt. 20 16. Cukier waniliowy 32 g szt. 35 17. Chrzan 290 g szt. 25 18. Mąka pszenna 1kg kg 420 19. Majeranek 10 g szt. 45 20. Przyprawa do zup płynna 200 g L 100 21. Majonez 600 g szt. 45 22. Olej spożywczy rzepakowy 1 l. szt. 380 23. Pieprz czarny mielony 20g-25g szt. 120 24. Ryż biały 1kg kg 110 25. Sól sodowo-potasowa 1kg kg 120 26. Sos do spaghetti torebka 45-51 g szt. 80 27. Zupa barszcz biały Winiary 42-66 g szt. 50 28. Barszcz biały butelka 0,4l szt. 160 29. Fasola Jaś średnia 1 kg kg 130 30. Kostki rosołowe drobiowe 180g szt. 60 31. Kwasek cytrynowy 20g szt. 50 32. Przyprawa wieloskładnikowa warzywna sypka do potraw 200g szt. 120 33. Kasza manna 1 kg kg 90 34. Mąka ziemniaczana1 kg kg 10 35. Żurek w torebce Winiary 49 g szt. 80 36. Kisiel Winiary 77 g szt. 150 37. Zupa pieczarkowa Delekta 50 g szt. 100 38. Sos ciemny pieczeniowy Winiary 30 g kg 180 39. Makaron kolanko z falbanką 1 kg szt. 130 40. Makaron spaghetti 0,4 kg szt. 250 41. Makaron świderki 1kg kg 300 42. Makaron rurka Lubella 0,4 kg szt. 120 43. Makaron do rosołu Czaniec 0,5 kg szt. 100 44. Makaron muszelki Lubella 400 g szt. 160 45. Makaron zacierka Goliard 0,25 kg szt. 160 46. Sos do sałatek różne smaki Knorr 9 g szt. 130 47. Rodzynki 100 g szt. 40 48. Sos do potraw chińskich Łowicz 520 g szt. 50 49. Sos do spaghetti Łowicz - 520 g szt. 130 50. Pieprz ziarnisty 20 g szt. 20 51. Delikat do mięs Knorr 200 g szt. 65 52. Przyprawa Złocisty kurczak 40 g szt. 50 53. Koncentrat buraczany Pińczów 330 ml szt. 70 54. Kasz jęczmienna gruba 1 kg kg 100 55. Czosnek granulowany 20 g szt. 40 56. Fasola Jaś drobny 1 kg szt. 40 57. Pierogi z serem 0,45 kg kg 200 58. Pierogi z mięsem 0,45 kg kg 130 59. Pierożki delikatesowe (uszka) 0,3 kg kg 70 60. Pierogi z kapustą i mięsem 0,45 kg kg 200 61. Kopytka 0,45 kg kg 280 62. Kluski leniwe 0,45 kg kg 200 63. Koncentrat szczawiowy Łowicz 330 g szt. 60 64. Sos słodko-kwaśny Łowicz 520 g szt. 60 65. Płatki kukurydziane Lubella 500 g kg 8 66. Ziele angielskie Interjarek 15 g szt. 20 67. Galaretka (różne smaki) Delecta 75 g szt. 170 68. Budyń - różne smaki Delecta 64 g szt. 130 69. Liść laurowy Interjarek 8 g szt. 25 70. Sos myśliwski Winiary 30 g szt. 30 71. Kasza jęczmienna pęczak kg 40 72. Makaron łazanki Lubella 500 g kg 30 73. Kasza jaglana Kupiec 0,4 kg kg 30 74. Kasza gryczana Eska 0,5 kg kg 30 75. Ryż brązowy Kupiec 4x100g kg 20 76. Makaron pełnoziarnisty rurki Lubella 0,4 kg kg 30 77. Makaron pełnoziarnisty Lubella świderki 0,4 kg kg 40 78. Oliwa z oliwek Basso 250 ml szt. 10 79. Musztarda sarepska Devaley 210g szt. 20 80. Miód pszczeli lipowy Barć 1250g szt. 3 81. Płatki migdałowe Sjesta 60g szt. 10 82. Oregano Prymat 10g szt. 40 83. Bazylia Kamis 10g szt. 40 84. Zioła prowansalskie Kamis 10g szt. 40 85. Tymianek Kamis 10g szt. 40 86. Pieprz cytrynowy Kamis 20g szt. 20 87. Przyprawa curry Apetita 20g szt. 20 88. Przyprawa gyros Kamis 30g szt. 20 89. Przyprawa lubczyk Prymat 10g szt. 10 90. Soki owocowe Hortex Scoby-Doo 200 ml szt. 1350 91. Woda mineralna Jurajska Junior 0,33 l szt. 1350 93. Soki owocowe Hortex Tygrysek 200 ml szt. 1350 94. Przyprawa kebab Kamis 25g szt. 20 95. Sos myśliwski Łowicz 520g szt. 30 96. Przyprawa rozmaryn Kamis 15g szt. 10 Zadanie 1 (artykuły spożywcze suche, przyprawowe i przetwory owocowo-warzywne) - 3 razy w tygodniu od godz. 7.00 do godz. 7.30.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: NABIAŁ.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu i gramatura opakowania Jednostka Ilość Proponowana gramatura Cena netto za jednostkę VAT % 1 2 3 4 5 6 7 1. Masło śmietankowe o zawartości nie mniej niż 67% 250g szt. 160 2. Mleko 2% 1L L 850 3. Śmietana 12% 400g Hej l 1400 4. Serek topiony o zawartości tłuszczu nie mniej niż 25% Hochland 100g kg 40 5. Twaróg biały półtłusty Czrnocin 1 kg kg 200 6. Ser żółty pełnotłusty Gouda 1kg lub równoważny kg 60 7. Kefir Czarnocin 400 ml szt. 160 8. Kefir Czarnocin 150 g szt. 2700 9. Zsiadłe mleko 200 ml szt. 820 10. Ser Feta szt. 30 11. Ser parmezan kg 30 12. Ser mozzarella kg 40 13. Jogurt naturalny Czarnocin 150 g szt. 5700 14. Jogurt naturalny Czarnocin 370 g szt. 80 Zadanie 2 ( nabiał ) - codziennie od godz.6.30 do godz. 7.30.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: PIECZYWO.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu i gramatura opakowania Jednostka Ilość Proponowana gramatura Cena netto za jednostkę VAT % Wartość netto Wartość brutto 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1. Bułka zwykła 100g szt. 600 2. Bułka tarta 1kg kg 150 3. Chleb krojony pszenno-żytni jasny 600g-900g szt. 750 4. Chleb żytni szt. 100 5. Drożdże 100 g kg 20 Zadanie 3 ( pieczywo ) - codziennie od godz.6.30 do godz. 7.30.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: WARZYWA i OWOCE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu i gramatura opakowanie Jednostka Ilość Cena netto za jednostkę Stawka VAT % Wartość netto Wartość brutto 1 2 3 4 5 6 7 8 1 Ziemniaki jadalne typu kulinarnego (irga,bryza) kg 6000 2 Kapusta biała świeża kg 460 3 Marchew korzeń kg 620 4 Cebula biała korzeń kg 100 5 Pieczarki gat I kg 150 6 Rzodkiewka pęczek 120 7 Ogórek zielony świeży kg 200 8. Buraki czerwone świeże kg 400 9. Kapusta kwaszona kg 400 10. Jabłka gat. I kg 2200 11. Kapusta pekińska świeża kg 130 12. Fasola czerwona konserwowa 400 g szt. 25 13. Seler korzeń kg 280 14. Pomidory świeże kg 50 15. Sałata zielona szt. 300 16. Kapusta czerwona świeża kg 180 17. Por szt. 250 18. Koper zielony świeży pęczek 50 19. Pietruszka korzeń kg 240 20. Kalafior szt 180 21. Banany kg 1200 22. Papryka świeża czerwona kg 20 23. Ogórek kiszony kg 400 24. Mandarynki kg 650 25. Pomarańcza kg 480 26. Kukurydza konserwowa 400 g szt. 30 27. Nektarynki kg 360 28. Gruszki kg 370 29. Czosnek główka szt. 20 30. Natka pietruszki pęczek 30 31. Arbuz kg 100 32. Brzoskwinia kg 300 33. Ananas świeży szt. 120 34. Cukinia kg 10 35. Kiwi kg 300 36. Śliwki Węgierki kg 250 Zadanie 4 ( warzywa i owoce ) - codziennie od godz.6.30 do godz. 7.30.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.10.00-6, 03.22.21.10-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: MROŻONKI i RYBY.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu i gramatura opakowania Jednostka Ilość Proponowana gramatura Cena netto za jednostkę Stawka VAT % Wartość netto Wartość brutto 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1. Fasolka szparagowa 450g szt. 220 2. Kalafior 450 g szt. 220 3. Mieszanka jarzynowa 8-składnikowa 450g szt. 200 4. Marchew mrożona mini 450 g szt. 190 5. Mieszanka kompotowa o,45 kg szt. 320 6. Ryby(filet bez ości, bez glazury, bez skóry-morszczuk)kg kg 150 7. Filet z miruny bez skóry kg 590 8. Dorsz - płaty kg 180 9. Sola - płaty kg 150 10. Brokuły 450 g szt. 200 11. Brukselka 450 g szt. 100 12. Truskawka mrożona o,45 kg szt. 150 13. Wiśnie mrożone 0,5 kg szt. 120 14. Barszcz ukraiński 450 g szt. 100 15. Mieszanka chińska 450 g szt. 60 16. Marchew mrożona kostka 45o g szt. 35 17. Frytki 2,5 kg szt. 180 18. Szpinak mrożony Iglotex 0,45 kg szt. 40 19. Groszek zielony mrożony Iglotex 0,45 kg szt. 30 Zadanie 5 ( mrożonki i ryby ) - 2 razy w tygodniu od godz. 6.30 do godz. 7.30.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9, 15.89.60.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: MIĘSO, PRZETWORY WIEPRZOWO-WOŁOWE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu i gramatura opakowania Jednostka Ilość Cena netto za jednostkę VAT % Wartość netto Wartość brutto 1 2 3 4 5 6 7 8 1. Filet z kurczaka surowy kg 330 2. Kurczak kg 350 4. Udziec z kurczaka kg 550 5. Porcja rosołowa b/skrz. kg 180 6. Wątróbka drobiowa kg 150 7. Mięso mielone drobiowe kg 120.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: MIĘSO DROBIOWE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu i gramatura opakowania Jednostka Ilość Cena netto za jednostkę VAT % Wartość netto Wartość brutto 1 2 3 4 5 6 7 8 1. Filet z kurczaka surowy kg 330 2. Kurczak kg 350 4. Udziec z kurczaka kg 550 5. Porcja rosołowa b/skrz. kg 180 6. Wątróbka drobiowa kg 150 7. Mięso mielone drobiowe kg 120 Zadanie 7 (mięso drobiowe) - codziennie od godz. 7.00 do godz. 7.30.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.