eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Gdańsk › Dostawy warzyw i owoców 4/2013 BIGB O/POTULICE

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-03-04

Gdańsk: Dostawy warzyw i owoców 4/2013 BIGB O/POTULICE
Numer ogłoszenia: 33061 - 2013; data zamieszczenia: 04.03.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Bałtycka Instytucja Gospodarki Budżetowej BALTICA , ul. Kurkowa 12, 80-803 Gdańsk, woj. pomorskie, tel. 58 3231102, faks 58 3231101.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bigb-baltica.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: IGB.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy warzyw i owoców 4/2013 BIGB O/POTULICE.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: III. Przedmiot zamówienia: Dostawy warzyw i owoców: Lp. Przedmiot zamówienia WARZYWA Grupa 1 ZK Potulice Grupa 2 AŚ Bydgoszcz, ZK Koronowo, ZK Bydgoszcz-Fordon, AŚ Chojnice Grupa 3 ZK Nr 1 Grudziądz, ZK Nr 2 Grudziądz Grupa 4 AŚ Inowrocław, AŚ Toruń, ZK Włocławek 1. Ziemniaki jadalne - o średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy ok. 6 cm, przeciętnej długości ok. 8 cm, jednego gatunku, niemieszane, dopuszczalne odmiany: Irga, Sante, Irys, Bryza, Satina, Lord, jednostka miary kilogram. CPV: 03212100-6. ilość szacunkowa: 1500 kg ilość szacunkowa: 1200 kg Nie dotyczy Nie dotyczy 2. Marchew - bez naci, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3 cm do 4 cm i długości od 12 cm do 15 cm, jednostka miary kilogram. CPV: 03221112-4 ilość szacunkowa: 400 kg ilość szacunkowa: 400 kg Nie dotyczy Nie dotyczy 3. Kapusta czerwona - w główkach, o minimalnej wadze główki 2,5 kg, jednostka miary kilogram. CPV: 03221410-3. ilość szacunkowa: 300 kg ilość szacunkowa: 200 kg Nie dotyczy Nie dotyczy 4. Groch łuskany, połówki, jednostka miary kilogram. CPV: 03221220-4. ilość szacunkowa: 200 kg ilość szacunkowa: 200 kg Nie dotyczy Nie dotyczy 5. Fasola typu Jaś, duża, jednostka miary kilogram. CPV: 03221210-1. ilość szacunkowa: 200 kg ilość szacunkowa: 200 kg Nie dotyczy Nie dotyczy 6. Cebula - średniej wielkości, jednostka miary kilogram. CPV: 03221112-1. ilość szacunkowa: 2000 kg ilość szacunkowa: 1500 kg ilość szacunkowa: 500 kg ilość szacunkowa: 300 kg 7. Burak ćwikłowy - średniej wielkości, jednostka miary kilogram. CPV: 03221111-7. ilość szacunkowa: 600 kg ilość szacunkowa: 400 kg Nie dotyczy Nie dotyczy 8. Pietruszka korzeń - bez naci, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3 cm do 4 cm i długości od 12 cm do 15 cm, jednostka miary kilogram. CPV: 03221100-7. ilość szacunkowa: 100 kg ilość szacunkowa: 60 kg Nie dotyczy Nie dotyczy 9. Nać pietruszki - o przeciętnej wadze pęczka ok. 100 g i maksymalnej długości 15 cm jednostka miary kilogram. CPV: 03221300-9. ilość szacunkowa: 50 kg ilość szacunkowa: 50 kg Nie dotyczy Nie dotyczy 10. Koper - o przeciętnej wadze pęczka ok. 100g i maksymalnej długości 15 cm, jednostka miary kilogram. CPV: 03221300-9. ilość szacunkowa: 50 kg ilość szacunkowa: 50 kg Nie dotyczy Nie dotyczy 11. Ogórek zielony - twardy, średniej wielkości, w całości, polny, jednostka miary kilogram. CPV: 03221270-9. ilość szacunkowa: 700 kg ilość szacunkowa: 500 kg ilość szacunkowa: 500 kg ilość szacunkowa: 500 kg 12. Papryka surowa - czerwona, cała, jednostka miary kilogram. CPV: 03221230-7. ilość szacunkowa: 300 kg ilość szacunkowa: 200 kg ilość szacunkowa: 200 kg ilość szacunkowa: 200 kg 13. Pieczarka - o średniej wielkości, tzn. zamknięte kapelusze o średnicy od 3cm do 5cm, jednostka miary kilogram. CPV: 03221260-6. ilość szacunkowa: 500 kg ilość szacunkowa: 300 kg Nie dotyczy Nie dotyczy 14. Pomidor - czerwony, cały, średniej wielkości, polny, jednostka miary kilogram. CPV: 03221240-0. ilość szacunkowa: 500 kg ilość szacunkowa: 600 kg ilość szacunkowa: 600 kg ilość szacunkowa: 600 kg 15. Por - oczyszczony, gruby, w całości, jednostka miary kilogram. CPV: 03222230-4. ilość szacunkowa: 100 kg ilość szacunkowa: 50 kg Nie dotyczy Nie dotyczy 16. Seler - duży, oczyszczony, bez liści, jednostka miary kilogram. CPV: 03221100-7. ilość szacunkowa: 20 kg ilość szacunkowa: 20 kg ilość szacunkowa: 20 kg ilość szacunkowa: 20 kg 17. Kapusta włoska - w główkach, o wadze główki od 1,8 kg do 4,0 kg, jednostka miary kilogram. CPV: 03221410-3. ilość szacunkowa: 100 kg ilość szacunkowa: 100 kg Nie dotyczy Nie dotyczy 18. Kapusta biała - w główkach, o wadze główki od 2 kg do 4 kg, jednostka miary kilogram. CPV: 03221410-3. ilość szacunkowa: 500 kg ilość szacunkowa: 200 kg Nie dotyczy Nie dotyczy 19. Kapusta pekińska - w główkach, o minimalnej średnicy 10 cm i minimalnej długości 20 cm, jednostka miary kilogram. CPV: 03221410-3. ilość szacunkowa: 400 kg ilość szacunkowa: 300 kg Nie dotyczy Nie dotyczy 20. Cukinia - jednostka miary kg. CPV: 03221310-2. ilość szacunkowa: 200 kg ilość szacunkowa: 200 kg Nie dotyczy Nie dotyczy 21. Sałata głowiasta kl. I, - jednostka miary szt. CPV: 03221310-2. ilość szacunkowa: 200 szt. ilość szacunkowa: 200 szt. ilość szacunkowa: 50 szt. ilość szacunkowa: 50 szt. 22. Sałata lodowa główka - jednostka miary szt. CPV: 03221310-2. ilość szacunkowa: 300 szt. ilość szacunkowa: 300 szt. Nie dotyczy Nie dotyczy 23. Sałata karbowana czerwona główka, jednostka miary szt. CPV: 03221310-2. ilość szacunkowa: 150 szt. ilość szacunkowa: 150 szt. Nie dotyczy Nie dotyczy 24. Kalafior, jednostka miary szt. CPV: 03221420-6. ilość szacunkowa: 500 szt. ilość szacunkowa: 500 szt. ilość szacunkowa: 50 szt. ilość szacunkowa: 50 szt. 25. Brokuły, jednostka miary szt. CPV: 03221430-9. ilość szacunkowa: 500 szt. ilość szacunkowa: 500 szt. ilość szacunkowa: 50 szt. ilość szacunkowa: 50 szt. 26. Pomidor koktajlowy tacka 500 g, jednostka miary szt. CPV: 03221240-0. ilość szacunkowa: 150 szt. ilość szacunkowa: 150 szt. ilość szacunkowa: 150 szt. ilość szacunkowa: 150 szt. 27. Rzodkiewka - jednostka miary szt. CPV: 03221100-7. ilość szacunkowa: 500 szt. ilość szacunkowa: 500 szt. ilość szacunkowa: 500 szt. ilość szacunkowa: 500 szt. 28. Mięta świeża doniczka, jednostka miary szt. CPV: 03121100-6. ilość szacunkowa: 50 szt. ilość szacunkowa: 30 szt. Nie dotyczy Nie dotyczy 29. Bazylia świeża doniczka, jednostka miary szt. CPV: 03121100-6. ilość szacunkowa: 50 szt. ilość szacunkowa: 30 szt. Nie dotyczy Nie dotyczy 30. Czosnek - w główkach, średniej wielkości, o przeciętnej wadze główki od 35 g do 50 g, jednostka miary kilogram. CPV: 03221100-7. ilość szacunkowa: 50 kg ilość szacunkowa: 50 kg ilość szacunkowa: 50 kg ilość szacunkowa: 50 kg 31. Kapusta kwaszona z marchewką - bez konserwantów, jednostka miary kilogram. CPV: 03221410-3. ilość szacunkowa: 300 kg ilość szacunkowa: 300 kg Nie dotyczy Nie dotyczy 32. Fasolka szparagowa (sezonowo), jednostka miary kg. CPV: 03221212-0. ilość szacunkowa: 200 kg ilość szacunkowa: 200 kg Nie dotyczy Nie dotyczy 33. Wiśnie (sezonowo), jednostka miary kg. CPV: 03222333-6. ilość szacunkowa: 200 kg ilość szacunkowa: 200 kg ilość szacunkowa: 200 kg ilość szacunkowa: 200 kg 34. Śliwki (sezonowo), jednostka miary kg. CPV: 03222334-3. ilość szacunkowa: 300 kg ilość szacunkowa: 300 kg ilość szacunkowa: 300 kg ilość szacunkowa: 300 kg 35. Brzoskwinia (sezonowo), jednostka miary kg. CPV: 03222332-9. ilość szacunkowa: 300 kg ilość szacunkowa: 300 kg ilość szacunkowa: 300 kg ilość szacunkowa: 300 kg 36. Truskawki (sezonowo) , pakowane w łubianki do 3 kg , jednostka miary kg. CPV: 03222313-0. ilość szacunkowa: 500 kg ilość szacunkowa: 500 kg ilość szacunkowa: 500 kg ilość szacunkowa: 500 kg Lp. Przedmiot zamówienia OWOCE Grupa 5 ZK Potulice Grupa 6 AŚ Bydgoszcz, ZK Koronowo, ZK Bydgoszcz-Fordon, AŚ Chojnice Grupa 7 ZK Nr 1 Grudziądz, ZK Nr 2 Grudziądz Grupa 8 AŚ Inowrocław, AŚ Toruń, ZK Włocławek 1. Banan - jednostka miary kg. CPV: 03222111-4. ilość szacunkowa: 800 kg ilość szacunkowa: 800 kg ilość szacunkowa: 800 kg ilość szacunkowa: 800 kg 2. Grejpfrut - jednostka miary kg. CPV: 03222230-4. ilość szacunkowa: 400 kg ilość szacunkowa: 500 kg ilość szacunkowa: 500 kg ilość szacunkowa: 500 kg 3. Winogrono zielone - jednostka miary kg. CPV: 032222340-8. ilość szacunkowa: 400 kg ilość szacunkowa: 400 kg ilość szacunkowa: 400 kg ilość szacunkowa: 400 kg 4. Winogrono fioletowe - jednostka miary kg. CPV: 032222340-8. ilość szacunkowa: 400 kg ilość szacunkowa: 400 kg ilość szacunkowa: 400 kg ilość szacunkowa: 400 kg 5. Gruszki - jednostka miary kg. CPV: 03222322-6. ilość szacunkowa: 400 kg ilość szacunkowa: 400 kg ilość szacunkowa: 400 kg ilość szacunkowa: 400 kg 6. Kiwi - jednostka miary kg. CPV: 03222118-3. ilość szacunkowa: 150 kg ilość szacunkowa: 250 kg ilość szacunkowa: 250 kg ilość szacunkowa: 150 kg 7. Pomarańcze - jednostka miary kg. CPV: 03222200-1. ilość szacunkowa: 2000 kg ilość szacunkowa: 2000 kg ilość szacunkowa: 1000 kg ilość szacunkowa: 1000 kg 8. Mandarynki - jednostka miary kg. CPV: 03222240-7. ilość szacunkowa: 3000 kg ilość szacunkowa: 3000 kg ilość szacunkowa: 3000 kg ilość szacunkowa: 3000 kg 9. Cytryny, jednostka miary kilogram. CPV: 03222210-8. ilość szacunkowa: 500 kg ilość szacunkowa: 500 kg ilość szacunkowa: 500 kg ilość szacunkowa: 500 kg 10. Jabłka - całe, średniej wielkości, jednostka miary kilogram. CPV: 03222321-9. ilość szacunkowa: 2000 kg ilość szacunkowa: 2000 kg ilość szacunkowa: 2000 kg ilość szacunkowa: 2000 kg 1. Zamówienie zostało podzielone na 8 grup (części): 1) Grupa 1 i 5 - dostawy do Zakładu Karnego w Potulicach, ul. Aleja Parkowa 1. 2) Grupa 2 i 6 - dostawy do: a) Aresztu Śledczego w Bydgoszczy, ul. Wały Jagiellońskie 4; b) Zakładu Karnego w Bydgoszczy-Fordonie, ul. Rynek 8; c) Zakładu Karnego w Koronowie, ul. Bydgoska 27; d) Aresztu Śledczego w Chojnicach, ul. Pietruszkowa 4. 3) Grupa 3 i 7 - dostawy do: a) Zakładu Karnego Nr 1 w Grudziądzu, ul. Wybickiego 10/22; b) Zakładu Karnego Nr 2 w Grudziądzu, ul. Sikorskiego 13/17. 4) Grupa 4 i 8 - dostawy do: a) Aresztu Śledczego w Inowrocławiu, ul. Gabriela Narutowicza 46; b) Aresztu Śledczego w Toruniu, ul. Piekary 53; c) Zakładu Karnego we Włocławku, ul. Bartnicka 10. 2. Ilości szacunkowe dostarczanych artykułów mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Ostateczna ilość zamawianych artykułów będzie wynikała z faktycznych potrzeb zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. 3. Dostarczane warzywa i owoce mają być dojrzałe, świeże, czyste, bez oznak: zepsucia, zgnilizny oraz choroby. 4. Miejsce, sposób, terminy dostaw oraz forma i termin płatności. 1) Wykonawca dostarczać będzie ww. artykuły na swój koszt, w sposób zapobiegający utracie walorów użytkowych do magazynów Zamawiającego zlokalizowanych na terenie: a) Zakładu Karnego w Potulicach, ul. Aleja Parkowa 1 - (grupa 1 i 5); b) Aresztu Śledczego w Bydgoszczy, ul. Wały Jagiellońskie 4 - (grupa 2 i 6); c) Zakładu Karnego w Bydgoszczy-Fordonie, ul. Rynek 8 - (grupa 2 i 6); d) Zakładu Karnego w Koronowie, ul. Bydgoska 27 - (grupa 2 i 6); e) Aresztu Śledczego w Chojnicach, ul. Pietruszkowa 4 - (grupa 2 i 6); f) Zakładu Karnego Nr 1 w Grudziądzu, ul. Wybickiego 10/22 - (grupa 3 i 7); g) Zakładu Karnego Nr 2 w Grudziądzu, ul. Sikorskiego 13/17 - (grupa 3 i 7); h) Aresztu Śledczego w Inowrocławiu, ul. Gabriela Narutowicza 46 - (grupa 4 i 8); i) Aresztu Śledczego w Toruniu, ul. Piekary 53 - (grupa 4 i 8); j) Zakładu Karnego we Włocławku, ul. Bartnicka 10 - (grupa 4 i 8). 2) Realizacja dostaw do magazynu w uzgodnionych terminach, w godz. 8:00-12:00. 3) Termin płatności: 30 dni, forma płatności: przelew..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5, 03.22.11.00-6.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 8.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.08.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: NIE DOTYCZY

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1) Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. 2) Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału określonych w art. 22 ust. 1 i w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp, które zostały również określone w siwz w rozdziale VIII pkt 1 i pkt 2, na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w siwz rozdział IX.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1) Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. 2) Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału określonych w art. 22 ust. 1 i w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp, które zostały również określone w siwz w rozdziale VIII pkt 1 i pkt 2, na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w siwz rozdział IX.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1) Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. 2) Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału określonych w art. 22 ust. 1 i w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp, które zostały również określone w siwz w rozdziale VIII pkt 1 i pkt 2, na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w siwz rozdział IX.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1) Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. 2) Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału określonych w art. 22 ust. 1 i w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp, które zostały również określone w siwz w rozdziale VIII pkt 1 i pkt 2, na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w siwz rozdział IX.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą, że spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, dotyczące: 1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania 2) posiadania wiedzy i doświadczenia 3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia 4) sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. 2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z niniejszego postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp. 3. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w niniejszym postępowaniu. 1) Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. 2) Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału określonych w art. 22 ust. 1 i w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp, które zostały również określone w siwz w rozdziale VIII pkt 1 i pkt 2, na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w siwz rozdział IX. IX. Oświadczenia i dokumenty, jakie wykonawcy mają dostarczyć w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu. 1. W celu wykazania spełniania przez wykonawców warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, tj. warunków określonych w niniejszej siwz w rozdziale VIII pkt 1, których opis sposobu oceny spełniania został dokonany w ogłoszeniu o zamówieniu oraz w niniejszej siwz - rozdział VIII pkt 3, wykonawca składa do oferty następujące dokumenty: 1) podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do siwz). 2. W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia wykonawców z postępowania o udzielenie zamówienia, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp, tj. warunków określonych w niniejszej siwz w rozdziale VIII pkt 2, których opis sposobu oceny spełniania został dokonany w ogłoszeniu o zamówieniu oraz w niniejszej siwz - rozdział VIII pkt 3, wykonawca składa do oferty następujące dokumenty: 1) podpisane oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia (załącznik nr 3 do siwz); 2) aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy Pzp, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 3. Wyjaśnienia: 1) Wykonawcy wspólnie ubiegających się o zamówienie (np. konsorcjum, spółka cywilna) do oferty dołączają: a) pełnomocnictwo, o którym mowa w art. 23 ust. 2 ustawy Pzp, które zawiera m.in.: nazwy i adresy członków np. konsorcjum lub spółki cywilnej, nazwę i adres pełnomocnika, zakres pełnomocnictwa, datę udzielenia pełnomocnictwa oraz podpisy przedstawicieli członków np. konsorcjum, spółki cywilnej - zgodnie z zasadami reprezentacji; b) oświadczenie wyszczególnione w pkt 1 ppkt 1) podpisane przez pełnomocnika lub wszystkich uprawnionych przedstawicieli członków np. konsorcjum, spółki cywilnej - zgodnie z zasadami reprezentacji; c) dokumenty wyszczególnione w pkt 2 ppkt 1) i ppkt 2) złożone przez poszczególnych (wszystkich) wykonawców tworzących np. konsorcjum, spółkę cywilną. 2) Wszystkie dokumenty i oświadczenia wymienione w rozdziale IX w pkt 1 i w pkt 2 mają być złożone w formie oryginału lub kserokopii. Jeżeli wykonawca przedłoży kserokopię dokumentu to potwierdza go i podpisuje na każdej stronie przez osobę(y) uprawnioną do podpisania oferty, z dopiskiem za zgodność z oryginałem. 3) Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentu, o którym mowa w rozdziale IX w pkt 2 ppkt 2) składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsca zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. Niniejszy dokument, powinny być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 4) Jeżeli w kraju miejsca zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentu, o którym mowa w rozdziale IX pkt 3 ppkt 3) (powyżej), zastępuje się go dokumentem zawierającym oświadczenie, w którym określa się także osoby uprawnione do reprezentacji wykonawcy, złożone przed właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, lub przed notariuszem. Niniejszy dokument, powinny być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 5) Dokumenty sporządzone w języku obcym składane są do oferty wraz z tłumaczeniem na język polski. 6) W przypadku wątpliwości interpretacyjnych dotyczących rodzajów dokumentów oraz formy ich składania w niniejszym postępowaniu, rozstrzygającym jest Rozporządzenie Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 lutego 2013 r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy, oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane (Dz. U. z 2013 r. Poz. 231).

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1. Strony ustalają, że treść umowy może ulec zmianie zgodnie z art. 144 ustawy Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2010 r. Nr 113, poz. 759 z późn. zm.). 2. Zmiany postanowień niniejszej umowy mogą dotyczyć w szczególności: 1) nazwy, adresu oraz osób reprezentujących strony, a także osób wymienionych w § 6 pkt 1 i/lub pkt 2; 2) cen artykułów wymienionych w załączniku nr 1 do umowy, o kwotę nie większą niż wynikającą ze wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych, podanego przez GUS publikowanego na stronie internetowej: www.stat.gov.pl. Wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych liczony jest miesięcznie od terminu obowiązywania umowy, o którym mowa w § 2 pkt 1; 3) urzędowej stawki podatku VAT na artykuły wymienione w załączniku nr 1 do umowy; 4) każdej zmiany, która jest korzystna lub neutralna dla zamawiającego; 5) zmiany której nie można było przewidzieć na etapie prowadzonego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego; 6) terminu zakończenia (przedłużenia) obowiązywania niniejszej umowy, o którym mowa w § 2 pkt 1, z zastrzeżeniem § 3 pkt 3; 7) dopisania do § 5 pkt 1 ppkt 1 magazynu zlokalizowanego na terenie Aresztu Śledczego w Chełmnie, ul. 22 stycznia 3a, (dotyczy grupy 3). 3. Zmiany postanowień niniejszej umowy wymagają potwierdzenia pisemnego w postaci aneksu, z zastrzeżeniem pkt 5. 4. Strona wnioskująca o zmianę postanowień niniejszej umowy niezwłocznie i pisemnie powiadamia o tym fakcie drugą stronę, uzasadniając zmianę okolicznościami faktycznymi i prawnymi oraz przedkłada propozycję aneksu do umowy. 5. Strony dopuszczają możliwość okresowych dostaw artykułów po cenie niższej niż określonej w załączniku nr 1 do umowy (tzw. promocja). Zmiany te nie wymagają potwierdzenia pisemnego w postaci aneksu do umowy. 6. Zmiana postanowień niniejszej umowy na podstawie pkt 2 ppkt 2) nie może następować częściej niż raz na kwartał.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bigb-baltica.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: BIGB BALTICA O/POTULICE UL.ALEJA PARKOWA 1 ,89-120 POTULICE.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 11.03.2013 godzina 12:00, miejsce: BIGB BALTICA O/POTULICE UL.ALEJA PARKOWA 1 ,89-120 POTULICE, SEKRETARIAT ZK POTULICE.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: NIE DOTYCZY.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Grupa 1(ZK Potulice).

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: L.p. Przedmiot zamówienia i jego opis j.m. 1 2 3 1 Ziemniaki jadalne - o średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy ok. 6 cm, przeciętnej długości ok. 8 cm, jednego gatunku, niemieszane, dopuszczalne odmiany: Irga, Sante, Irys, Bryza, Satina, Lord, jednostka miary kilogram. CPV: 03212100-6. kg 2 Marchew - bez naci, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3 cm do 4 cm i długości od 12 cm do 15 cm, jednostka miary kilogram. CPV: 03221112-4 kg 3 Kapusta czerwona - w główkach, o minimalnej wadze główki 2,5 kg, jednostka miary kilogram. CPV: 03221410-3. kg 4 Groch łuskany, połówki, jednostka miary kilogram. CPV: 03221220-4. kg 5 Fasola typu Jaś, duża, jednostka miary kilogram. CPV: 03221210-1. kg 6 Cebula - średniej wielkości, jednostka miary kilogram. CPV: 03221112-1. kg 7 Burak ćwikłowy - średniej wielkości, jednostka miary kilogram. CPV: 03221111-7. kg 8 Pietruszka korzeń - bez naci, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3 cm do 4 cm i długości od 12 cm do 15 cm, jednostka miary kilogram. CPV: 03221100-7. kg 9 Nać pietruszki - o przeciętnej wadze pęczka ok. 100 g i maksymalnej długości 15 cm jednostka miary kilogram. CPV: 03221300-9. kg 10 Koper - o przeciętnej wadze pęczka ok. 100g i maksymalnej długości 15 cm, jednostka miary kilogram. CPV: 03221300-9. kg 11 Ogórek zielony - twardy, średniej wielkości, w całości, polny, jednostka miary kilogram. CPV: 03221270-9. kg 12 Papryka surowa - czerwona, cała, jednostka miary kilogram. CPV: 03221230-7. kg 13 Pieczarka - o średniej wielkości, tzn. zamknięte kapelusze o średnicy od 3cm do 5cm, jednostka miary kilogram. CPV: 03221260-6. kg 14 Pomidor - czerwony, cały, średniej wielkości, polny, jednostka miary kilogram. CPV: 03221240-0. kg 15 Por - oczyszczony, gruby, w całości, jednostka miary kilogram. CPV: 03222230-4. kg 16 Seler - duży, oczyszczony, bez liści, jednostka miary kilogram. CPV: 03221100-7. kg 17 Kapusta włoska - w główkach, o wadze główki od 1,8 kg do 4,0 kg, jednostka miary kilogram. CPV: 03221410-3. kg 18 Kapusta biała - w główkach, o wadze główki od 2 kg do 4 kg, jednostka miary kilogram. CPV: 03221410-3. kg 19 Kapusta pekińska - w główkach, o minimalnej średnicy 10 cm i minimalnej długości 20 cm, jednostka miary kilogram. CPV: 03221410-3. kg 20 Cukinia - jednostka miary kg. CPV: 03221310-2. kg 21 Sałata głowiasta kl. I, - jednostka miary szt. CPV: 03221310-2. szt. 22 Sałata lodowa główka - jednostka miary szt. CPV: 03221310-2. szt. 23 Sałata karbowana czerwona główka, jednostka miary szt. CPV: 03221310-2. szt. 24 Kalafior, jednostka miary szt. CPV: 03221420-6. szt. 25 Brokuły, jednostka miary szt. CPV: 03221430-9. szt. 26 Pomidor koktajlowy tacka 500 g, jednostka miary szt. CPV: 03221240-0. szt. 27 Rzodkiewka - jednostka miary szt. CPV: 03221100-7. szt. 28 Mięta świeża doniczka, jednostka miary szt. CPV: 03121100-6. szt. 29 Bazylia świeża doniczka, jednostka miary szt. CPV: 03121100-6. szt. 30 Czosnek - w główkach, średniej wielkości, o przeciętnej wadze główki od 35 g do 50 g, jednostka miary kilogram. CPV: 03221100-7. kg 31 Kapusta kwaszona z marchewką - bez konserwantów, jednostka miary kilogram. CPV: 03221410-3. kg 32 Fasolka szparagowa (sezonowo), jednostka miary kg. CPV: 03221212-0. kg 33 Wiśnie (sezonowo), jednostka miary kg. CPV: 03222333-6. kg 34 Śliwki (sezonowo), jednostka miary kg. CPV: 03222334-3. kg 35 Brzoskwinia (sezonowo), jednostka miary kg. CPV: 03222332-9. kg 36 Truskawki (sezonowo), pakowane w łubianki do 3 kg, jednostka miary kg. CPV: 03222313-0. kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.21.21.00-6, 03.22.11.12-4, 03.22.12.20-4, 03.22.13.00-9, 03.22.12.30-7, 03.22.12.40-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.08.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Grupa 2(AŚ Bydgoszcz,ZK Koronowo,ZK Bydgoszcz-Fordon,AŚ Chojnice).

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: L.p. Przedmiot zamówienia i jego opis j.m. Ilość szacunkowa 1 2 3 4 1 Ziemniaki jadalne - o średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy ok. 6 cm, przeciętnej długości ok. 8 cm, jednego gatunku, niemieszane, dopuszczalne odmiany: Irga, Sante, Irys, Bryza, Satina, Lord, jednostka miary kilogram. CPV: 03212100-6. kg 1200 2 Marchew - bez naci, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3 cm do 4 cm i długości od 12 cm do 15 cm, jednostka miary kilogram. CPV: 03221112-4 kg 400 3 Kapusta czerwona - w główkach, o minimalnej wadze główki 2,5 kg, jednostka miary kilogram. CPV: 03221410-3. kg 200 4 Groch łuskany, połówki, jednostka miary kilogram. CPV: 03221220-4. kg 200 5 Fasola typu Jaś, duża, jednostka miary kilogram. CPV: 03221210-1. kg 200 6 Cebula - średniej wielkości, jednostka miary kilogram. CPV: 03221112-1. kg 1500 7 Burak ćwikłowy - średniej wielkości, jednostka miary kilogram. CPV: 03221111-7. kg 400 8 Pietruszka korzeń - bez naci, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3 cm do 4 cm i długości od 12 cm do 15 cm, jednostka miary kilogram. CPV: 03221100-7. kg 60 9 Nać pietruszki - o przeciętnej wadze pęczka ok. 100 g i maksymalnej długości 15 cm jednostka miary kilogram. CPV: 03221300-9. kg 50 10 Koper - o przeciętnej wadze pęczka ok. 100g i maksymalnej długości 15 cm, jednostka miary kilogram. CPV: 03221300-9. kg 50 11 Ogórek zielony - twardy, średniej wielkości, w całości, polny, jednostka miary kilogram. CPV: 03221270-9. kg 500 12 Papryka surowa - czerwona, cała, jednostka miary kilogram. CPV: 03221230-7. kg 200 13 Pieczarka - o średniej wielkości, tzn. zamknięte kapelusze o średnicy od 3cm do 5cm, jednostka miary kilogram. CPV: 03221260-6. kg 300 14 Pomidor - czerwony, cały, średniej wielkości, polny, jednostka miary kilogram. CPV: 03221240-0. kg 600 15 Por - oczyszczony, gruby, w całości, jednostka miary kilogram. CPV: 03222230-4. kg 50 16 Seler - duży, oczyszczony, bez liści, jednostka miary kilogram. CPV: 03221100-7. kg 20 17 Kapusta włoska - w główkach, o wadze główki od 1,8 kg do 4,0 kg, jednostka miary kilogram. CPV: 03221410-3. kg 100 18 Kapusta biała - w główkach, o wadze główki od 2 kg do 4 kg, jednostka miary kilogram. CPV: 03221410-3. kg 200 19 Kapusta pekińska - w główkach, o minimalnej średnicy 10 cm i minimalnej długości 20 cm, jednostka miary kilogram. CPV: 03221410-3. kg 300 20 Cukinia - jednostka miary kg. CPV: 03221310-2. kg 200 21 Sałata głowiasta kl. I, - jednostka miary szt. CPV: 03221310-2. szt. 200 22 Sałata lodowa główka - jednostka miary szt. CPV: 03221310-2. szt. 300 23 Sałata karbowana czerwona główka, jednostka miary szt. CPV: 03221310-2. szt. 150 24 Kalafior, jednostka miary szt. CPV: 03221420-6. szt. 500 25 Brokuły, jednostka miary szt. CPV: 03221430-9. szt. 500 26 Pomidor koktajlowy tacka 500 g, jednostka miary szt. CPV: 03221240-0. szt. 150 27 Rzodkiewka - jednostka miary szt. CPV: 03221100-7. szt. 500 28 Mięta świeża doniczka, jednostka miary szt. CPV: 03121100-6. szt. 30 29 Bazylia świeża doniczka, jednostka miary szt. CPV: 03121100-6. szt. 30 30 Czosnek - w główkach, średniej wielkości, o przeciętnej wadze główki od 35 g do 50 g, jednostka miary kilogram. CPV: 03221100-7. kg 50 31 Kapusta kwaszona z marchewką - bez konserwantów, jednostka miary kilogram. CPV: 03221410-3. kg 300 32 Fasolka szparagowa (sezonowo), jednostka miary kg. CPV: 03221212-0. kg 200 33 Wiśnie (sezonowo), jednostka miary kg. CPV: 03222333-6. kg 200 34 Śliwki (sezonowo), jednostka miary kg. CPV: 03222334-3. kg 300 35 Brzoskwinia (sezonowo), jednostka miary kg. CPV: 03222332-9. kg 300 36 Truskawki (sezonowo), pakowane w łubianki do 3 kg, jednostka miary kg. CPV: 03222313-0. kg 500.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.21.21.00-6, 03.22.11.12-4, 03.22.14.10-3, 03.22.12.20-4, 03.22.12.10-1, 03.22.13.00-9, 03.22.12.30-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.08.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Grupa 3 (ZK nr 1 Grudziądz ,ZK nr 2 Grudziądz ).

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: L.p. Przedmiot zamówienia i jego opis j.m. Ilość szacunkowa 1 2 3 4 1 Cebula - średniej wielkości, jednostka miary kilogram. CPV: 03221112-1. kg 500 2 Ogórek zielony - twardy, średniej wielkości, w całości, polny, jednostka miary kilogram. CPV: 03221270-9. kg 500 3 Papryka surowa - czerwona, cała, jednostka miary kilogram. CPV: 03221230-7. kg 200 4 Pomidor - czerwony, cały, średniej wielkości, polny, jednostka miary kilogram. CPV: 03221240-0. kg 600 5 Seler - duży, oczyszczony, bez liści, jednostka miary kilogram. CPV: 03221100-7. kg 20 6 Sałata głowiasta kl. I, - jednostka miary szt. CPV: 03221310-2. szt. 50 7 Kalafior, jednostka miary szt. CPV: 03221420-6. szt. 50 8 Brokuły, jednostka miary szt. CPV: 03221430-9. szt. 50 9 Pomidor koktajlowy tacka 500 g, jednostka miary szt. CPV: 03221240-0. szt. 150 10 Rzodkiewka - jednostka miary szt. CPV: 03221100-7. szt. 500 11 Czosnek - w główkach, średniej wielkości, o przeciętnej wadze główki od 35 g do 50 g, jednostka miary kilogram. CPV: 03221100-7. kg 50 12 Wiśnie (sezonowo), jednostka miary kg. CPV: 03222333-6. kg 200 13 Śliwki (sezonowo), jednostka miary kg. CPV: 03222334-3. kg 300 14 Brzoskwinia (sezonowo), jednostka miary kg. CPV: 03222332-9. kg 300 15 Truskawki (sezonowo), pakowane w łubianki do 3 kg, jednostka miary kg. CPV: 03222313-0. kg 500.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.12-1, 03.22.12.70-9, 03.22.12.30-7, 03.22.12.40-0, 03.22.12.10-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.08.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Grupa 4 (AŚ Inowrocław ,AŚ Toruń , ZK Włocławek.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: L.p. Przedmiot zamówienia i jego opis j.m. Ilość szacunkowa 1 2 3 4 1 Cebula - średniej wielkości, jednostka miary kilogram. CPV: 03221112-1. kg 300 2 Ogórek zielony - twardy, średniej wielkości, w całości, polny, jednostka miary kilogram. CPV: 03221270-9. kg 500 3 Papryka surowa - czerwona, cała, jednostka miary kilogram. CPV: 03221230-7. kg 200 4 Pomidor - czerwony, cały, średniej wielkości, polny, jednostka miary kilogram. CPV: 03221240-0. kg 600 5 Seler - duży, oczyszczony, bez liści, jednostka miary kilogram. CPV: 03221100-7. kg 20 6 Sałata głowiasta kl. I, - jednostka miary szt. CPV: 03221310-2. szt. 50 7 Kalafior, jednostka miary szt. CPV: 03221420-6. szt. 50 8 Brokuły, jednostka miary szt. CPV: 03221430-9. szt. 50 9 Pomidor koktajlowy tacka 500 g, jednostka miary szt. CPV: 03221240-0. szt. 150 10 Rzodkiewka - jednostka miary szt. CPV: 03221100-7. szt. 500 11 Czosnek - w główkach, średniej wielkości, o przeciętnej wadze główki od 35 g do 50 g, jednostka miary kilogram. CPV: 03221100-7. kg 50 12 Wiśnie (sezonowo), jednostka miary kg. CPV: 03222333-6. kg 200 13 Śliwki (sezonowo), jednostka miary kg. CPV: 03222334-3. kg 300 14 Brzoskwinia (sezonowo), jednostka miary kg. CPV: 03222332-9. kg 300 15 Truskawki (sezonowo), pakowane w łubianki do 3 kg, jednostka miary kg. CPV: 03222313-0. kg 500.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.12-1, 03.22.12.70-9, 03.22.12.40-0, 03.22.11.00-7, 03.22.13.10-2, 03.22.14.20-6, 03.22.12.40-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.08.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Grupa 5 (ZK Potulice).

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: L.p. Przedmiot zamówienia i jego opis j.m. Ilość szacunkowa 1 2 3 4 1 Banan. CPV: 03222111-4. kg 800 2 Grejpfrut. CPV: 03222230-4. kg 400 3 Winogrono zielone. CPV: 032222340-8. kg 400 4 Winogrono fioletowe. CPV: 032222340-8. kg 400 5 Gruszki. CPV: 03222322-6. kg 400 6 Kiwi. CPV: 03222118-3. kg 150 7 Pomarańcze. CPV: 03222200-1. kg 2000 8 Mandarynki. CPV: 03222240-7. kg 3000 9 Cytryny. CPV: 03222210-8. kg 500 10 Jabłka - całe, średniej wielkości. CPV: 03222321-9. kg 2000.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.21.11-4, 03.22.22.30-4, 03.22.23.40-8, 03.22.23.22-6, 03.22.21.18-3, 03.22.22.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.08.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Grupa 6 (AŚ Bydgoszcz,ZK Koronowo, ZK Bydgoszcz-Fordon,AŚ Chojnice).

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: L.p. Przedmiot zamówienia i jego opis j.m. Ilość szacunkowa 1 2 3 4 1 Banan. CPV: 03222111-4. kg 800 2 Grejpfrut. CPV: 03222230-4. kg 500 3 Winogrono zielone. CPV: 032222340-8. kg 400 4 Winogrono fioletowe. CPV: 032222340-8. kg 400 5 Gruszki. CPV: 03222322-6. kg 400 6 Kiwi. CPV: 03222118-3. kg 250 7 Pomarańcze. CPV: 03222200-1. kg 2000 8 Mandarynki. CPV: 03222240-7. kg 3000 9 Cytryny. CPV: 03222210-8. kg 500 10 Jabłka - całe, średniej wielkości. CPV: 03222321-9. kg 2000.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.21.11-4, 03.22.22.30-4, 03.22.23.40-8, 03.22.23.22-6, 03.22.21.18-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.08.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Grupa 7 (ZK nr 1 Grudziądz, ZK nr 2 Grudziądz).

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: L.p. Przedmiot zamówienia i jego opis j.m. Ilość szacunkowa 1 2 3 4 1 Banan. CPV: 03222111-4. kg 800 2 Grejpfrut. CPV: 03222230-4. kg 500 3 Winogrono zielone. CPV: 032222340-8. kg 400 4 Winogrono fioletowe. CPV: 032222340-8. kg 400 5 Gruszki. CPV: 03222322-6. kg 400 6 Kiwi. CPV: 03222118-3. kg 250 7 Pomarańcze. CPV: 03222200-1. kg 1000 8 Mandarynki. CPV: 03222240-7. kg 3000 9 Cytryny. CPV: 03222210-8. kg 500 10 Jabłka - całe, średniej wielkości. CPV: 03222321-9. kg 2000.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.21.11-4, 03.22.22.30-4, 03.22.23.40-8, 03.22.23.22-6, 03.22.21.18-3, 03.22.22.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.08.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Grupa 8 (AŚ Inowrocław ,AŚ Toruń ,ZK Włocławek).

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: L.p. Przedmiot zamówienia i jego opis j.m. Ilość szacunkowa 1 2 3 4 1 Banan. CPV: 03222111-4. kg 800 2 Grejpfrut. CPV: 03222230-4. kg 500 3 Winogrono zielone. CPV: 032222340-8. kg 400 4 Winogrono fioletowe. CPV: 032222340-8. kg 400 5 Gruszki. CPV: 03222322-6. kg 400 6 Kiwi. CPV: 03222118-3. kg 150 7 Pomarańcze. CPV: 03222200-1. kg 1000 8 Mandarynki. CPV: 03222240-7. kg 3000 9 Cytryny. CPV: 03222210-8. kg 500 10 Jabłka - całe, średniej wielkości. CPV: 03222321-9. kg 2000.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.21.11-4, 03.22.22.30-4, 03.22.23.40-8, 03.22.23.22-6, 03.22.22.40-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.08.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.