eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Strzelce Opolskie › Bieżące dostawy produktów mięsno-wędliniarskich wieprzowych na potrzeby Zakładu Karnego Nr 2 w Strzelcach Opolskich

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-11-24

Strzelce Opolskie: Bieżące dostawy produktów mięsno-wędliniarskich wieprzowych na potrzeby Zakładu Karnego Nr 2 w Strzelcach Opolskich
Numer ogłoszenia: 330043 - 2008; data zamieszczenia: 24.11.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny nr 2 , ul. Świerczewskiego 3, 47-100 Strzelce Opolskie, woj. opolskie, tel. 077 4621155, 4644469, faks 077 4613541; 757 37 87.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Bieżące dostawy produktów mięsno-wędliniarskich wieprzowych na potrzeby Zakładu Karnego Nr 2 w Strzelcach Opolskich.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są bieżące dostawy produktów mięsno-wędliniarskich wieprzowych na potrzeby Zakładu Karnego Nr 2 w Strzelcach Opolskich L.p.,Asortyment,Kod CPV,Przewidywana całkowita wielkość dostaw w (kg),Częstotliwość dostaw, 1.Kaszanka luzem (bez flaka),15131134-3,3400 kg,Dwa razy w miesiącu, 2.Salceson włoski biały,15131400-9,2000 kg,Dwa razy w miesiącu, 3.Mortadela,15131130-5,3500 kg,Dwa razy w miesiącu, 4.Kiełbasa krakowska parzona,15131130-5,500 kg,Raz w tygodniu 5.Kiełbasa parówkowa,15131130-5,4200 kg,Raz w tygodniu , 6.Kiełbasa zwyczajna,15131130-5,4000 kg,Raz w tygodniu, 7.Kiełbasa mielonka,15131133-6,3500 kg,Raz w tygodniu, 8.Boczek wędzony, 15131220-3,600 kg,Dwa razy w miesiącu, 9.Podgardle wędzone,15131220-3,900 kg,Dwa razy w miesiącu.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.00.00 - Produkty mięsne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 9.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2009.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda od wykonawców wniesienia wadium

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 7.1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: 1) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy, 5) akceptują warunki określone w niniejszej specyfikacji oraz w załącznikach do niej, 6) wyrażą zgodę na zapłatę za zrealizowane zamówienie w terminie 21 dni, 7) dostarczony towar musi odpowiadać standardom określonych w Polskich Normach oraz Normach Branżowych, 8) dostarczą towar w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego bezpośrednio do jego siedziby w ciągu dwóch dnia od dnia złożenia zamówienia własnym transportem spełniającym wymogi sanitarne bez dodatkowych opłat; 7.2. Zamawiający oceni spełnianie przez wykonawców warunków wyszczególnionych w punkcie od 7.1.1) do 7.1.8) na podstawie przedstawionych przez wykonawców oświadczeń i dokumentów. Oświadczenia i dokumenty, jakie wykonawcy mają dołączyć do oferty zostały wymienione w punktach 2.1 i 2.2 specyfikacji istotnych warunków zamówienia..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 2.1. Każdy wykonawca jest zobowiązany oświadczyć, że: 1) posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 2) posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponuje potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, lub przedstawi pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia 3) znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 4) nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy, 5) akceptuje warunki określone w niniejszej specyfikacji oraz w załącznikach do niej, 6) akceptuje warunki realizacji zamówienia przedstawione w projekcie umowy. Oświadczenia muszą mieć formę pisemną. Oświadczenia należy złożyć na formularzu, którego wzór dołączono do niniejszej specyfikacji stanowiącego załącznik Nr 3 i Nr 4. 2.2. Oprócz w/w oświadczeń każdy wykonawca jest zobowiązany złożyć następujące dokumenty: 1) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, 2) aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, 3) jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczpospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w pkt. 2.2. ppkt. 1 i 2 niniejszej specyfikacji: A) ppkt 1 i 2 - składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: a) nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości, b) nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat lub składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne albo że, uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, c) nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie. 4) dokumenty, o których mowa w pkt. 2.2. ppkt 3A lit. a i c, powinny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Dokument, o którym mowa w pkt. 2.2. ppkt 3A lit. b, powinien być wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 5) jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt. 2.2. ppkt. 3 niniejszej specyfikacji, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Przepis pkt. 2.2. ppkt 4 stosuje się odpowiednio..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny Nr 2 47-100 Strzelce Opolskie, ul. Świerczewskiego 3.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 04.12.2008 godzina 12:00, miejsce: Ofertę należy złożyć w sekretariacie Zakładu Karnego Nr 2 w Strzelcach Opolskich ul. Świerczewskiego 3.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Kaszanka.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: L.p.,Asortyment,Kod CPV,Przewidywana całkowita wielkość dostaw w (kg),Częstotliwość dostaw, 1.Kaszanka luzem (bez flaka),15131134-3,3400 kg,Dwa razy w miesiącu,.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.34-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Salceson włoski biały.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: L.p.,Asortyment,Kod CPV,Przewidywana całkowita wielkość dostaw w (kg),Częstotliwość dostaw, 1.Salceson włoski biały,15131400-9,2000 kg,Dwa razy w miesiącu,.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.14.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Mortadela.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: L.p.,Asortyment,Kod CPV,Przewidywana całkowita wielkość dostaw w (kg),Częstotliwość dostaw, 1.Mortadela,15131130-5,3500 kg,Dwa razy w miesiącu,.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Kiebasa krakowska parzona.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: L.p.,Asortyment,Kod CPV,Przewidywana całkowita wielkość dostaw w (kg),Częstotliwość dostaw, 1.Kiełbasa krakowska parzona,15131130-5,500 kg,Raz w tygodniu.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Kiełbasa parówkowa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: L.p.,Asortyment,Kod CPV,Przewidywana całkowita wielkość dostaw w (kg),Częstotliwość dostaw, 1.Kiełbasa parówkowa,15131130-5,4200 kg,Raz w tygodniu.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Kiełbasa zwyczajna.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: L.p.,Asortyment,Kod CPV,Przewidywana całkowita wielkość dostaw w (kg),Częstotliwość dostaw, 1.Kiełbasa zwyczajna,15131130-5,4000 kg,Raz w tygodniu,.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Kiełbasa mielonka.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: L.p.,Asortyment,Kod CPV,Przewidywana całkowita wielkość dostaw w (kg),Częstotliwość dostaw, 1.Kiełbasa mielonka,15131133-6,3500 kg,Raz w tygodniu,.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.33-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Boczek wędzony.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: L.p.,Asortyment,Kod CPV,Przewidywana całkowita wielkość dostaw w (kg),Częstotliwość dostaw, 1.Boczek wędzony, 15131220-3,600 kg,Dwa razy w miesiącu,.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.12.20-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Podgardle wędzone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: L.p.,Asortyment,Kod CPV,Przewidywana całkowita wielkość dostaw w (kg),Częstotliwość dostaw, 1.Podgardle wędzone,15131220-3,900 kg,Dwa razy w miesiącu.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.12.20-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.