eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Nysa › Produkty mięsne - podroby wieprzowe i wędliny podrobowe, konserwy mięsne.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-09-22

Nysa: Produkty mięsne - podroby wieprzowe i wędliny podrobowe, konserwy mięsne.
Numer ogłoszenia: 327660 - 2009; data zamieszczenia: 22.09.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Nysie , ul. Kościuszki 4a, 48-300 Nysa, woj. opolskie, tel. 077 4332471.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Produkty mięsne - podroby wieprzowe i wędliny podrobowe, konserwy mięsne..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są: Produkty mięsne - podroby wieprzowe i wędliny podrobowe, konserwy mięsne. Lp, przedmiot zamówienia, kod CPV, jm, ilość Część 1 Podroby wieprzowe i wędliny podrobowe: 1.Wątroba wieprzowa surowa, świeża, nie mrożona zg. z PN kl/gat. I, kg 2.000 2.Flaczki wieprzowe w rosole- baton w osłonie poliamidowej o zawartości flaka nie mniejszej niż 50%, zg. z PN kl/gat. I, kg 4.000 3.Kaszanka jęczmienna - baton w osłonce poliamidowej o zawartości tłuszczu nie więcej niż 10% zg. z PN kl/gat. I, kg 3.000 4.Pasztet wieprzowy - baton w osłonce poliamidowej o zawartości tłuszczu nie więcej niż 35%, zg. z PN kl/gat. I, kg 1.200 5.Salceson zwykły/włoski - baton w osłonce poliamidowej o zawartości tłuszczu nie więcej niż 26%, zg. z PN kl/gat. I, kg 1.200 6.Mozaika zwykła/galareta, studzienina z dodatkiem warzyw- baton w osłonce poliamidowej o zawartości mięsa lub wędlin nie mniejszej niż 50%, zg. z PN kl/gat. I, kg 1.200 Część 2 Konserwy mięsne: 1.Mielonka wieprzowa - turystyczna 200 lub 300g,zawartość tłuszczu do 23%, zg. z PN kl/gat. I, kg 1.200 2.Mielonka wieprzowa - tyrolska 200 lub 300g,zawartość tłuszczu do 27% ,zg. z PN kl/gat. I, kg 1.200 3.Przysmak śniadaniowy 200 lub 300g, zawartość tłuszczu do 23%,zg. z PN kl/gat. I, kg 1.200 4.Mielonka drobiowa 110 g, zawartość tłuszczu do 4%,zg. z PN kl/gat. I, kg 200 5.Boczek konserwowy 200 lub 300g,zawartość tłuszczu do 43%, zg. z PN kl/gat. I, kg 1.200 6.Pasztet drobiowy 130g, zawartość tłuszczu do 25%,zg. z PN kl/gat. I, kg 1.200 7.Pasztet mazowiecki 200 lub 300g, zawartość tłuszczu do 34%,zg. z PN kl/gat. I, kg 1.200.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.11.40.00 - Podroby 15.13.17.00 - Przetwory mięsne 15.13.11.34 - Kaszanka i inne wędliny krwiste 15.13.13.10 - Pasztety 15.13.11.00 - Produkty mięsno-wędliniarskie 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: 1.posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2.posiadają niezbędna wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; 3.znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4.nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia; 5.akceptują warunki określone w specyfikacji oraz załącznikach do niej. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu w oparciu o złożone dokumenty i oświadczenia dokonana zostanie z formułą: spełnia - nie spełnia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Dla uznania ważności ofert i w celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 22 i 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r - Prawo zamówień publicznych(Dz.U.z 2007 Nr 223, poz. 1655 z późn. zm.), wykonawca składa następujące oświadczenia i dokumenty: 1)aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 2) aktualne zaświadczenie właściwego Urzędu Skarbowego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłaceniem podatków, opłat lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie,odroczenie, lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; 3) aktualne zaświadczenie z Zakładu Ubezpieczeń społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego że wykonawca nie zalega z opłaceniem podatków, opłat lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie, lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; 4)aktualne dokumenty potwierdzające uprawnienie osób podpisujących ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych; 5)oświadczenie o spełnieniu wymagań określonych w art. 22 Ustawy - Prawo zamówień publicznych wykorzystaniem informacji z załącznika nr 2, 6) oświadczenie, że oferent nie podlega wykluczeniu z postępowania o zamówienie publiczne na podstawie art. 24 Ustawy -Prawo zamówień publicznych z wykorzystaniem informacji z załącznika nr 3, 7)wypełniony formularz ofertowy wypełniony według danych zawartych w załączniku nr 4a i 4b 8)podpisany projekt umowy - czytelny podpis i pieczęć wykonawcy pod informacją akceptuję warunki umowy - z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 5. Wszystkie w/w dokumenty winny być przedstawione w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem na każdej ze stron zawierającej treść i opatrzone czytelnym podpisem wykonawcy lub pełnomocnika wykonawcy..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny 48-300 Nysa ul. Kościuszki 4a w godz. 7:00 do 15:00 zgłaszając się osobiście w siedzibie zamawiającego lub pocztą na pisemny wniosek wykonawcy..

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 06.10.2009 godzina 12:00, miejsce: Sekretariat Zakładu Karnego w Nysie 48-300 Nysa ul. Kościuszki 4a.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Podroby wieprzowe i wędliny podrobowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Podroby wieprzowe i wędliny podrobowe: 1.Wątroba wieprzowa surowa, świeża, nie mrożona zg. z PN kl/gat. I, kg 2.000 2.Flaczki wieprzowe w rosole- baton w osłonie poliamidowej o zawartości flaka nie mniejszej niż 50%, zg. z PN kl/gat. I, kg 4.000 3.Kaszanka jęczmienna - baton w osłonce poliamidowej o zawartości tłuszczu nie więcej niż 10% zg. z PN kl/gat. I, kg 3.000 4.Pasztet wieprzowy - baton w osłonce poliamidowej o zawartości tłuszczu nie więcej niż 35%, zg. z PN kl/gat. I, kg 1.200 5.Salceson zwykły/włoski - baton w osłonce poliamidowej o zawartości tłuszczu nie więcej niż 26%, zg. z PN kl/gat. I, kg 1.200 6.Mozaika zwykła/galareta, studzienina z dodatkiem warzyw- baton w osłonce poliamidowej o zawartości mięsa lub wędlin nie mniejszej niż 50%, zg. z PN kl/gat. I, kg 1.200.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.40.00-0, 15.13.17.00-2, 15.13.11.34-3, 15.13.13.10-1, 15.13.11.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Konserwy mięsne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Konserwy mięsne: 1.Mielonka wieprzowa - turystyczna 200 lub 300g,zawartość tłuszczu do 23%, zg. z PN kl/gat. I, kg 1.200 2.Mielonka wieprzowa - tyrolska 200 lub 300g,zawartość tłuszczu do 27% ,zg. z PN kl/gat. I, kg 1.200 3.Przysmak śniadaniowy 200 lub 300g, zawartość tłuszczu do 23%,zg. z PN kl/gat. I, kg 1.200 4.Mielonka drobiowa 110 g, zawartość tłuszczu do 4%,zg. z PN kl/gat. I, kg 200 5.Boczek konserwowy 200 lub 300g,zawartość tłuszczu do 43%, zg. z PN kl/gat. I, kg 1.200 6.Pasztet drobiowy 130g, zawartość tłuszczu do 25%,zg. z PN kl/gat. I, kg 1.200 7.Pasztet mazowiecki 200 lub 300g, zawartość tłuszczu do 34%,zg. z PN kl/gat. I, kg 1.200.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5, 15.13.13.10-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.