eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Pustków › DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH do Zespołu Szkół z Oddziałami Integracyjnymi w Pustkowie-Osiedlu - PUBLICZNE PRZEDSZKOLE

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-02-18

Pustków: DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH do Zespołu Szkół z Oddziałami Integracyjnymi w Pustkowie-Osiedlu - PUBLICZNE PRZEDSZKOLE
Numer ogłoszenia: 32526 - 2009; data zamieszczenia: 18.02.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół z Odziałami Integracyjnymi w Pustkowie-Osiedlu , Pustków 34, 39-206 Pustków, woj. podkarpackie, tel. 014 68 188 11, faks 014 68 16 032.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.ugdebica.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: samorządowa jednostka organizacyjna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH do Zespołu Szkół z Oddziałami Integracyjnymi w Pustkowie-Osiedlu - PUBLICZNE PRZEDSZKOLE.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Opis przedmiotu zamówienia : Przedmiotem zamówienia jest dostawa ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH do Zespołu Szkół z Oddziałami Integracyjnymi w Pustkowie-Osiedlu - PUBLICZNE PRZEDSZKOLE - loco magazyn przedszkola. Realizacja poszczególnych dostaw będzie następować sukcesywnie, tj. wg potrzeb kuchni w przedszkolu, na podstawie zamówień przesyłanych przez Intendentkę, w terminie 2 dni od daty złożonego zamówienia - na ryzyko i koszt Wykonawcy (codziennie od poniedziałku do piątku w godz. od 7.00 - 9.00) w odpowiednio oznaczonych opakowaniach producenta, wraz z rozładunkiem - do pomieszczeń magazynu żywnościowego Zamawiającego - Pustków 34 , 39-206 Pustków - Przedszkole Publiczne. Zamawiający dopuszcza składanie ofert w 6 częściach : Część 1 : Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie. CPV : 15810000-9 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi FORMULARZ ASORTYMENTOWO- CENOWY - Załącznik nr 1 do SIWZ. Część 1 : Produkty mleczarskie . CPV : 15500000-3 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi FORMULARZ ASORTYMENTOWO- CENOWY - Załącznik nr 2 do SIWZ. Część 3 : Warzywa mrożone, ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb . CPV: 15331170-9 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi FORMULARZ ASORTYMENTOWO- CENOWY - Załącznik nr 3 do SIWZ. Część 4 : Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne. CPV: 15100000-9 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi FORMULARZ ASORTYMENTOWO- CENOWY - Załącznik nr 4 do SIWZ. Część 5 : Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy, jaja . CPV: 03200000-3, 03142500-3 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi FORMULARZ ASORTYMENTOWO- CENOWY - Załącznik nr 5 do SIWZ. Część 6 : Różne produkty spożywcze. CPV : 15800000-6 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi FORMULARZ ASORTYMENTOWO- CENOWY - Załącznik nr 6 do SIWZ..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9, 15.50.00.00-3, 15.33.11.70-9, 15.22.00.00-6, 15.10.00.00-9, 03.20.00.00-3, 03.14.25.00-3, 15.80.00.00-6.

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2009.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: . WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPOSÓB OCENY ICH SPEŁNIANIA O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy , którzy : 1) Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. 2) Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępniania potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia. 3) Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. 4) Niepodlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Ocena spełniania warunków podmiotowych udziału w postępowaniu nastąpi na podstawie: 1) złożonych oświadczeń (w zakresie art. 22 ust. 1 i art. 24 ust. 1 ustawy Pzp ) i oświadczeń w druku OFERTA 2) dokumentów potwierdzających spełnianie tych warunków - - metodą: -spełnia / nie spełnia WYMAGANIA PRZEDMIOTOWE ORAZ SPOSÓB OCENY ICH SPEŁNIANIA 1. Przedmiot wykonywanej dostawy musi być zgodny z opisem przedmiotu zamówienia zawartym w SIWZ ust. 2 oraz w FORMULARZU ASORTYMENTOWO- CENOWYM - załączniki nr 1,2,3,4,5,6 do SIWZ. 2. Oferta musi zagwarantować: a) termin realizacji zamówienia - do dnia : 31.12.2009 r. b) termin płatności wynosi 30 dni od daty wpływu faktury do siedziby Zamawiającego. c) przedmiot zamówienia będzie dostarczany zgodnie z zasadami HACCP i GHP (Dobrej Praktyki Higienicznej) i w sposób zapewniający utrzymanie ciągu chłodniczego od Producenta do Zamawiającego oraz środkiem transportu posiadającym aktualną książkę kontroli sanitarnej : Oświadczenie złożone przez Wykonawcę - Załącznik nr 9 do SIWZ Ocena spełniania wymagań przedmiotowych nastąpi na podstawie złożonych oświadczeń w druku OFERTA i dokumentów potwierdzających spełnianie tych wymagań metodą : spełnia - nie spełnia..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: WYKAZ DOKUMENTÓW I OŚWIADCZEŃ , JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY NA POTWIERDZENIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU 5.1. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert . 5.2. Oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 ustawy Pzp. - Załącznik nr 7 do SIWZ. 5.3. Oświadczenie w zakresie art. 22 ust. 1 ustawy Pzp.- Załącznik nr 8 do SIWZ. 5.4. Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej to : - zamiast dokumentu o którym mowa w pkt. 5.1, - składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzający , że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 mieś. przed upływem terminu składania ofert . 5.5. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt. 5.4. SIWZ, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. 5.6. W przypadku składania oferty przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, wymagane dokumenty wymienione w punkcie 5.1 , 5.2 , 5.3 muszą być złożone przez każdego z wykonawców osobno. WYMAGANIA PRZEDMIOTOWE ORAZ SPOSÓB OCENY ICH SPEŁNIANIA 1. Przedmiot wykonywanej dostawy musi być zgodny z opisem przedmiotu zamówienia zawartym w SIWZ ust. 2 oraz w FORMULARZU ASORTYMENTOWO- CENOWYM - załączniki nr 1,2,3,4,5,6 do SIWZ. 2. Oferta musi zagwarantować: a) termin realizacji zamówienia - do dnia : 31.12.2009 r. b) termin płatności wynosi 30 dni od daty wpływu faktury do siedziby Zamawiającego. c) przedmiot zamówienia będzie dostarczany zgodnie z zasadami HACCP i GHP (Dobrej Praktyki Higienicznej) i w sposób zapewniający utrzymanie ciągu chłodniczego od Producenta do Zamawiającego oraz środkiem transportu posiadającym aktualną książkę kontroli sanitarnej : Oświadczenie złożone przez Wykonawcę - Załącznik nr 9 do SIWZ Ocena spełniania wymagań przedmiotowych nastąpi na podstawie złożonych oświadczeń w druku OFERTA i dokumentów potwierdzających spełnianie tych wymagań metodą : spełnia - nie spełnia..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ugdebica.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: ZESPÓŁ SZKÓŁ Z ODDZIAŁAMI INTEGRACYJNYMI W PUSTKOWIE-OSIEDLU Pustków 34 , 39-206 Pustków.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 26.02.2009 godzina 09:00, miejsce: ZESPÓŁ SZKÓŁ Z ODDZIAŁAMI INTEGRACYJNYMI W PUSTKOWIE-OSIEDLU Pustków 34 , 39-206 Pustków Sekretariat Dyrektora.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi FORMULARZ ASORTYMENTOWO- CENOWY - Załącznik nr 1 do SIWZ. Lp Nazwa produktu Jedn. Miary Ilość 1 2 3 4 1 Chleb zwykły bez dodatków waga 800g krojony kg 500 2 bułka weka waga 400g kg 200 3 chleb graham waga 500g kg 230 4 Drożdżówka - różne nadzienia waga 100g szt 1400 5 pączek waga 60g szt 420 XXXX XXXXXXXXXXXXX XXXXX XXXXX.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Produkty mleczarskie ..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi FORMULARZ ASORTYMENTOWO- CENOWY - Załącznik nr 2 do SIWZ Lp Nazwa produktu Jedn. Miary Ilość 1 2 3 4 1 ser twarogowy półtłusty w kostkach o wadze 250g typu Biomlek lub rónoważny kg 380 2 jogurt owocowy 150g szt 5500 3 mleko o zawartości tłuszczu 2% - pakowane w folia 1 L szt 4000 4 ser żółty Salami kg 100 5 śmietana o zawartości tłuszczu 18% 400g szt 750 6 serek owocowy 4x 50g typu PETIT DANON lub równoważny szt 1400 7 margaryna 250g o zawartości tłuszczu min. 80% kg 5 8 serek topiony o wadze 100g szt 260 9 serek homogenizowany o wadze 150g typu BIELUCH lub równoważny szt 150 10 jogurt naturalny o wadze 150g szt 100 11 masło o wadze 200g o zawartości tłuszczu 82% kg 350 xx XXXXXXXXXXXXXXXXXXX XXXX XXX.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Warzywa mrożone, ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi FORMULARZ ASORTYMENTOWO- CENOWY - Załącznik nr 3 do SIWZ. Lp Nazwa produktu Jedn. Miary Ilość 1 2 3 4 1 włoszczyzna 2500g kg 50 2 zupa pieczarkowa 2500g kg 20 3 marchew z groszkiem 2500g kg 120 4 kalafior 2500g kg 40 5 brokuł 2500g kg 15 6 fasolka szparagowa 2500g kg 40 7 mieszanka 7-składnikowa 2500g kg 50 8 mieszanka kompotowa 2500g kg 120 9 truskawka 2500g kg 140 10 wiśnia bez pestki 2500g kg 100 11 porzeczka czarna 2500g kg 100 12 mintaj kostka kg 75 X XXXXXXXXXXXXXXX XXXXX XXXXX.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi FORMULARZ ASORTYMENTOWO- CENOWY - Załącznik nr 4 do SIWZ. Lp Nazwa produktu Jedn. Miary Ilość 1 2 3 4 1 mięso mielone wieprzowe kg 180 2 mięso wieprzowe bez kości - szynka kg 120 3 kiełbasa toruńska kg 90 4 boczek wędzony kg 35 5 filet pojedynczy z kurczaka kg 180 6 mięso wołowe bez kości- pieczeniowe kg 30 7 smalec kg 5 8 żeberka wieprzowe paski kg 20 9 ćwiartka z kurczaka kg 100 10 porcja rosołowa kg 300 11 parówki cielęce kg 30 12 szynka gotowana wieprzowa kg 75 13 polędwica drobiowa - prasowana kg 75 14 kiełbasa Krakowska parzona kg 70 XX XXXXXXXXXXXX XXXXX XXXXX.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy, jaja.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi FORMULARZ ASORTYMENTOWO- CENOWY - Załącznik nr 5 do SIWZ. Lp Nazwa produktu Jedn. Miary Ilość 1 2 3 4 1 ziemniaki kg 4000 2 marchew kg 550 3 pietruszka korzeń kg 300 4 seler korzeń kg 300 5 pory szt 300 6 kapusta biała kg 500 7 kapusta czerwona kg 160 8 kapusta pekińska szt 150 9 kapusta kwaszona kg 185 10 buraki czerwone kg 450 11 jabłka kg 3000 12 mandarynka kg 320 13 banan kg 350 14 cebula kg 80 15 pomidory kg 170 16 ogórek kg 150 17 sałata zielona szt 200 18 szczypiorek pęczek szt 100 19 natka pietruszki -pęczek szt 300 20 koper natka - pęczek szt 300 21 rzodkiewka pęczek szt 120 22 truskawka kg 50 23 śliwka kg 50 24 cytryna kg 15 25 botwina szt 36 26 Jaja kurze, świeże- klasa I - średnia wielkość szt 5000 X XXXXXXXXXX XXXXX XXXXX.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3, 03.14.25.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Różne produkty spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi FORMULARZ ASORTYMENTOWO- CENOWY - Załącznik nr 6 do SIWZ. Lp Nazwa produktu Jedn. Miary Ilość 1 2 3 4 1 Ryż biały kg 50 2 Ryż w saszetkach 400g szt 200 3 Płatki kukurydziane o zawartości kukurydzy 97% 1000g kg 150 4 Płatki śniadaniowe czekoladowe 500g równoważne Nestle szt 60 5 Płatki śniadaniowe wielozbożowe 500g szt 40 6 Pasztet drobiowy 131g szt 300 7 Dżem owocowy nisko słodzony 300g brzoskwiniowy, truskawkowy szt 350 8 Powidło śliwkowe 300g szt 70 9 Miód naturalny 370g szt 60 10 Kakao słodzone równoważne Puchatek 300g szt 65 11 Kawa zbożowa 200g szt 45 12 mąka poznańska typu 500 kg 550 13 Mąka ziemniaczana 500g szt 160 14 Cukier kg 550 15 Cukier puder kg 30 16 Kasza jęczmienna saszetki 400g szt 100 17 Kasza jęczmienna średnia kg 30 18 Pieprz mielony 15g szt 100 19 Przyprawa do zup 1L szt 50 20 Cukier waniliowy 16g szt 100 21 Krem do smarowania z orzechami laskowymi 630g szt 60 22 Ogórek konserwowy 0,9L szt 60 23 Ogórek kwaszony 0,9L szt 100 24 Koncentrat pomidorowy 30% 200g szt 250 25 Koncentrat barszczu czerwonego 300ml szt 50 26 Żurek w butelce 0,5L szt 75 27 Konserwy rybne szprot w sosie pomidorowym 175g szt 150 28 Kwasek cytrynowy 10g szt 100 29 Kasza manna 500g szt 50 30 Sok marchwiowo-owocowy 1L równoważny Kubuś szt 500 31 syrop owocowy 420ml szt 100 32 Herbata granulowana 100g szt 100 33 Herbata ekspresowa owocowa 100g szt 20 34 Makaron różne kształtyświderki, muszelki,łazanki, kolanka, nitki kg 250 35 Olej uniwersalny litr 200 36 Groch obłuskany 500g szt 40 37 Drożdże 100g szt 130 38 Brzoskwinia w syropie puszka 850g szt 30 39 Wafel tortowy suchy szt 50 40 Ketchup łagodny 450g równoważny Roleski szt 120 41 Budyń różne smaki kg 45 42 Kisiel różne smaki kg 45 43 Galaretka owocowa kg 20 44 Woda mineralna niegazowana 5L szt 200 45 Jabłka prażone z brzoskwinią 0,9L szt 70 46 Sól jodowana kg 80 47 Chrzan tarty 180g szt 15 48 Przyprawa do mięsa mielonego 20g szt 20 49 Przyprawa do kurczaka 30g szt 20 50 Przyprawa warzywna równoważna Ziarenka Smaku 200g szt 30 51 Ziele angielskie 15g szt 20 52 Liść laurowy 10g szt 10 53 Wafelki w czekoladzie 20g równoważne PrincePolo szt 1400 54 Wafelki w polewie czekoladowej 20g równoważneSkawa szt 1400 55 Wafelki bez polewy równoważne waflom Grześki 36g szt 2800 56 Mieszanka cukierków czekoladowych 2,5kg równoważna Wedel kg 15 57 Sos toffi 1,3 kg szt 20 58 Majonez 375ml szt 30 59 sos do spaghetti słoik 450g szt 100 X XXXXXXXXXXXXXXXXX XXX XXX.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.