eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Opole › Dostawa żywności dla Zespołu Szkół Mechanicznych w Opolu w okresie od 01. 04. 2011r. do 31.03.2012r.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-03-01

Opole: Dostawa żywności dla Zespołu Szkół Mechanicznych w Opolu w okresie od 01. 04. 2011r. do 31.03.2012r.
Numer ogłoszenia: 32448 - 2011; data zamieszczenia: 01.03.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Mechanicznych w Opolu , ul. Osmańczyka 22, 45-027 Opole, woj. opolskie, tel. 077 4543850, faks 077 4543850.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zsm.opole.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa żywności dla Zespołu Szkół Mechanicznych w Opolu w okresie od 01. 04. 2011r. do 31.03.2012r..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zamawiający podzielił zamówienie na 5 części w następującej kolejności: Część 1 - Różne produkty spożywcze CPV-15800000-6. Część 2 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne. CPV 15100000-9. Część 3 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie CPV-15815000-6. Część 4 - Produkty mleczarskie. CPV-15500000-3. Część 5 - Mrożonki warzywne, owocowe i rybne. CPV-15896000-5..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.10.00.00-9, 15.81.50.00-6, 15.50.00.00-3, 15.89.60.00-5.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.03.2012.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wadium.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy posiadania wiedzę i doświadczenia. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy dysponują odpowiednim potencjałem technicznym. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy którzy dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Dopuszcza się możliwość zmian postanowień zawartych w umowach w przypadku: zmiany przepisów prawnych mających wpływ na cenę umowy, a w szczególności zmiany podatku VAT lub wprowadzenia akcyzy, zmiany nazwy lub adresu firmy Wykonawcy, spowodowane zmianą formy organizacyjno - prawnej, przekształceniem lub połączeniem z inną firmą, zmiany osób przewidzianych do kontaktów zarówno ze strony Zamawiającego jak i Wykonawcy, wystąpienia ograniczeń dostępności artykułów wymienionych w ofercie lub wycofanie z rynku tych artykułów, powodujące konieczność wymiany na artykuły równoważne, wystąpienia zdarzenia losowego wywołanego przez czynniki zewnętrzne, którego nie można było przewidzieć z pewnością, w szczególności zagrażającym bezpośrednio życiu lub zdrowiu ludzi, działań osób trzecich uniemożliwiających wykonanie dostaw, które to działania nie są konsekwencją winy którejkolwiek Strony umowy.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zsm.opole.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół Mechanicznych w Opolu. 45-038 Opole ul. Osmańczyka 22 - sekretariat szkoły.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 11.03.2011 godzina 11:30, miejsce: Zespół Szkół Mechanicznych w Opolu. 45-038 Opole ul. Osmańczyka 22 - sekretariat szkoły.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Różne produkty spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Herbata w torebkach do zaparzania 2 g w opakowaniach po 100 szt. opakowanie 180 2. Herbata owocowa 17g - różne smaki, w torebkach do zaparzania 17g, w opakowaniach po 20 szt torebek opakowanie 20 3. Rozpuszczalna kawa zbożowa typu Inka, w opakowaniach nie mniej niż 200g, o wartości energetycznej nie mniej niż 346kcal/100g opakowanie 30 4. Kakao rozpuszczalne, w opakowaniach nie mniej niż 300g, o wartości energetycznej nie mniej niż 370kcal/100g opakowanie 240 5. Cukier biały kryształ kg 900 6.Kasza gryczana kg 20 7 Kasza jęczmienna-średnie ziarno kg 50 8. Płatki kukurydziane w opakowaniach nie mniej niż 250g opakowanie 400 9. Ryż biały długo ziarnisty kg 80 10. Mąka pszenna wrocławska typ 500 kg 400 11. Mąka ziemniaczana kg 80 12.Dżem różne smaki, , w opakowaniach szklanych 260g, o wartości energetycznej nie mniej niż 130 kcal/100g opakowanie 700 13. Zupa żurek w proszku kg 3 14. Groszek konserwowy w opakowaniach nie mniej niż 250g opakowanie 200 15. Fasolka czerwona konserwowa w opakowaniach nie mniej niż 250g opakowanie 140 16. Kukurydza konserwowa w opakowaniach nie mniej niż 340g szt. 150 17. Koncentrat pomidorowy nie mniej niż 30%, w opakowaniach szklanych 800g opakowań 100 18. Sól kg 160 19. Przyprawa do potraw: warzywko, vegeta lub ziarenka smaku kg 30 20. Czosnek granulowany kg 2 21. Pieprz ziołowy mielony w opakowaniach nie mniej niż 1 kg kg 2 22. Pieprz naturalny mielony w opakowaniach nie mniej niż 1g szt. 2 23. Przyprawa do zup w płynie, w opakowaniach szklanych nie mniej niż 1 litr, o wartości energetycznej nie mniej niż 17 kcal/100g, opakowań 120 24. Majeranek suszony tarty, w opakowaniach nie mniej niż 1kg kg 2 25. Cytrynka w płynie, w opakowaniach nie mniej niż 1 litr opakowanie 80 26. Ziele angielskie w opakowaniach nie mniej niż 1kg kg 2 27. Liść laurowy w opakowaniach nie mniej niż 1 kg kg 1 28. Zioła prowansalskie w opakowaniach nie mniej niż 1 kg kg 1 29. Przyprawa do drobiu w proszku kr 3 30. Przyprawa do gulaszu w proszku kg 3 31. Musztarda -dowolny rodzaj 450 g ,w opakowaniach do wyciskania opakowań 150 32. Ketchup łagodny 500 g, w opakowaniach do wyciskania opakowań 150 33. Rodzynki kg 2 34. Makaron: nitki, wstążki, łazanka, świderki kg 200 35. Batoniki czekoladowe, nie mniej niż 40g w pojedynczym opakowaniu opakowanie 3000 36. Czekolada mleczna, w tabliczkach nie mniej niż 100g tabliczek 1000 37. Chrzan lub krem chrzanowy, w opakowaniach nie mniej niż 270g opakowanie 20 38. Majonez o zawartość tłuszczu nie mniej niż 700 kcal/100ml ,w opakowaniach szklanych nie mniej niż 400ml opakowanie 200 39. Olej rafinowany rzepakowy o wartości energetycznej nie mniej niż 900 kcal/ /100 g = 110ml litr 400.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Kurczaki kg 400 2. Mięso mielone z indyka kg 50 3. Piersi z kurcząt kg 100 4. Polędwica drobiowa kg 20 5. Indyk faszerowany-wędlina kg 80 6. Piersi z indyka pieczone kg 60 7. Pasztetowa wieprzowa wędzona w bloku kg 100 8. Schab wieprzowy z kością kg 300 9 Karczek bez kości kg 25 10. Łopatka wieprzowa bez kości kg 200 11 Mięso mielone wieprzowo-wołowe kg 200 12. Szynka odkostniona kg 90 13. Wołowina rosołowa kg 16 14. Wątroba wieprzowa kg 20 15. Szynka wędzona kg 80 16. Szynka z łopatki konserwowa kg 16 17. Szynka drobiowa kg 50 18. Baleron z indyka kg 180 19. Boczek wędzony kg 90 20. Mielonka (równorzędna szynce konserwowej kg 20 21. Kiełbasa toruńska kg 50 22. Kiełbasa parzona (równorzędna kiełbasie krakowskiej lub szynkowej) kg 180 23. Kiełbasa śląska kg 200 24. Parówki wieprzowe-grube kg 170 25. Mortadela z różnymi dodatkami warzywnymi kg 20 26. Polędwica sopocka kg 80 27. Schab bez kości kg 150 28. Udoi z kurczaka kg 200.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Chleb krojony pszenno-żytni 600g szt 2300 2 Bułki pszenne zwykłe 60 g szt 16900 3 Bułki grahamki 70g szt 5900 4. Bułka tarta kg 150 5. Drożdżówki 100g szt 2900 6. Rogale szt 800 7. Pączki szt 1400.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.50.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Produkty mleczarskie..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Masło zawartość tłuszczu nie mniej niż 82% kg 600 2. Margaryna mleczna o wartości energetycznej nie mniej niż 540 kcal /100g tłuszczu kg 150 3. Ser biały półtłusty (twaróg) o wartości energetycznej nie mniej niż 129 kcal/100g kg 370 4. Ser topiony w krążkach po 8 szt. w opakowaniu (krążku) różne smaki opakowań 230 5. Ser żółty, zawartość tłuszczu nie mniej niż 45% w suchej masie. kg 500 6. Mleko 2 % w folii o pojemności 0,9 l litr 700 7. Śmietana 18% w kubkach nie mniejszych niż 250 g litr 700 8. Jogurt kubek 150 ml owocowy różne smaki szt 3000 9. Mleko w kartonie 3,2% tłuszczu litr 370.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Mrożonki warzywne, owocowe i rybne..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Fasolka szparagowa kg 20 2 Szpinak kg 20 3. Truskawki kg 15 4. Mieszanka kompotowa kg 400 5. Mieszanka warzywna 6 składników. kg 200 6. Filety z morszczuka-mrożone kg 150.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.60.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.