eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Poznań › Przetarg nieograniczony na dostawy o wartości poniżej 130.000 EURO na dostawę artykułów żywnościowych do Ośrodka Szkolenia i Wychowania Ochotniczych Hufców Pracy w Szamocinie.



Ogłoszenie z dnia 2013-08-09

Poznań: Przetarg nieograniczony na dostawy o wartości poniżej 130.000 EURO na dostawę artykułów żywnościowych do Ośrodka Szkolenia i Wychowania Ochotniczych Hufców Pracy w Szamocinie.
Numer ogłoszenia: 323718 - 2013; data zamieszczenia: 09.08.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ochotnicze Hufce Pracy Wielkopolska Wojewódzka Komenda , ul. 28 Czerwca 1956 r. nr 211, 61-485 Poznań, woj. wielkopolskie, tel. 61 8312405, faks 61 8312485.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wielkopolska.ohp.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony na dostawy o wartości poniżej 130.000 EURO na dostawę artykułów żywnościowych do Ośrodka Szkolenia i Wychowania Ochotniczych Hufców Pracy w Szamocinie..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: zamówienia jest sukcesywna dostawa do Ośrodka Szkolenia i Wychowania OHP w Szamocinie następujących artykułów żywnościowych podzielonych na opisane niżej pakiety: PAKIET 1 - grupa asortymentowa : mięso i wędliny PAKIET 2 - grupa asortymentowa : różne warzywa i owoce PAKIET 3 - grupa asortymentowa : pieczywo PAKIET 4 - grupa asortymentowa : różne produkty mleczarskie PAKIET 5 - grupa asortymentowa : różne produkty spożywcze PAKIET 6 - grupa asortymentowa : różne przetwory z warzyw i owoców PAKIET 7 - grupa asortymentowa : różne ryby i przetwory rybne Szczegółowy zakres (nazwa towaru i ilość) dostarczanych artykułów żywnościowych do Ośrodka Szkolenia i Wychowania OHP w Niechanowie zawarte zostały w formularzach cenowych (załączniki od nr 8 do nr 14) do niniejszej SIWZ.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-3, 15.50.00.00-3, 15.80.00.00-6, 15.33.00.00-0, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający dopuszcza zmianę postanowień zawartej umowy w zakresie: a) Zmian organizacyjnych stron, np. zmiana reprezentacji lub siedziby firmy. b) W przypadku zmian unormowań prawnych powszechnie obowiązujących np. zmiana urzędowej stawki podatku VAT. W przypadku zmiany obowiązującej stawki podatku VAT, Zamawiający dopuszcza możliwość zmniejszenia lub zwiększenia wynagrodzenia o kwotę równą różnicy w kwocie podatku VAT. Płatności będą się odbywać z uwzględnieniem stawki VAT obowiązującej w dniu wystawienia faktury. c) W innych sytuacjach, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia niniejszej umowy i mających charakter zmian nieistotnych tzn. takich, o których wiedza na etapie postępowania o udzielenie zamówienia nie wpłynęłaby na krąg podmiotów ubiegających się o to zamówienie lub na wynik postępowania.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.ohp.poznan.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Wielkopolska Wojewódzka Komenda Ochotniczych Hufców Pracy, 61-485 Poznań, ul. 28 Czerwca 1956 nr 211..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 19.08.2013 godzina 09:00, miejsce: Wojewódzka Komenda Ochotniczych Hufców Pracy, 61-485 Poznań, ul. 28 Czerwca 1956 nr 211.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: PAKIET 1 - grupa asortymentowa : mięso i wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: boczek wędzony parzony/got. kg 8 filet z kurczaka surowy- płaty kg 12 flaki wołowe surowe kg 10 kaszanka kg 8 kiełbasa krakowska parzona kg 6 kiełbasa pasztetowa wieprzowa kg 2 kiełbasa szynkowa wieprzowa kg 9 kiełbasa śląska kg 10 kiełbasa zwyczajna kg 8 kiełbasa żywiecka kg 6 kurczak św. kg 26 kurczak-skrzydła kg 18 łopatka wieprzowa b/k kg 5 mortadela kg 9 ogonówka wieprzowa kg 8 polędwica drobiowa kg 5 porcje rosołowe kg 24 salceson kg 2 schab wieprzowy b/k kg 42 smalec kostka 250g kg 12 szynka konserwowa wieprzowa kg 6 udka z kurczaka surowe kg 27 wątróbka drobiowa kg 9 żeberka wieprzowe kg 12 mielonka królewiecka kg 6 polędwica sopocka kg 2 kiełbasa tatrzańska kg 4 szynka wiejska kg 6 mielonka tyrolska kg 6 szynka z pieca kg 4 kiełbasa podwawelska kg 3 kiełbasa piwna kg 7 filet królewski z indyka kg 10 serdelki bydgoskie kg 12 polędwica drobiowa z majerankiem kg 7 pierś królewiecka kg 5 szynka z piersi indyka kg 4 pierś pieczona z indyka kg 3 polędwica miodowa kg 5 szynkowa z kurczaka kg 8 szynka złocista kg 7 pasztet drobiowy 131 g szt. 60 wieprzowina gulaszowa kg 18 boczek świeży kg 24.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: PAKIET 2 - grupa asortymentowa : różne warzywa i owoce.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: banany kg 8 buraki kg 45 cebula kg 56 cytryny kg 3,5 czosnek świeży szt. 2,5 jabłka kg 23 kapusta biała-luz kg 85 kapusta czerwona kg 20 kapusta pekińska-luz kg 37 koper pęcz. 2 mandarynki kg 2,5 marchew kg 23,75 nektarynki kg 4 ogórki szklarniowe kg 15,5 papryka świeża-czerwona kg 4 papryka świeża - zielona kg 1 papryka świeża- żółta kg 1 pieczarki kg 16 pietruszka korzeń kg 1 pietruszka natka - pęczek pęcz. 1 pomarańcze kg 8 pomidory kg 19 por-luz kg 3 rzodkiewka pęcz. 3 sałata zielona szt. 1 seler kg 12 szczypior szt. 2 ziemniaki kg 1600.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: PAKIET 3 - grupa asortymentowa : pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: bułka zw. - 50g szt. 300 bułka tarta kg 20 bułki słodkie szt. 40 chleb zw. 0,6 kg szt. 1100 pączki szt. 150 bułka kajzerka szt. 66 bułka kebab szt. 30 drożdżówka-grzebień szt. 30 drożdżówka z makiem szt. 37 drożdżówka z serem szt. 50.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: PAKIET 4 - grupa asortymentowa : różne produkty mleczarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: jogurt naturalny-350g szt. 10 jogurt owocowy-150g szt. 60 kefir 1l szt. 3 maślanka 1l szt. 4 ser topiony - plastry 150 g szt. 14 ser twarogowy - półtłusty kg 9 serek homogenizowany smakowy min 140 g. szt. 40 serek wiejski 200g szt. 12 śmietana 12%-200g szt. 13 śmietana 18% 1l szt. 12 mleko pasteryzowane 2% folia 0,9l szt. 190 ser topiony krążki 200g szt. 24 ser topiony baton 150g szt. 13 ser topiony wędzony kg 2 ser salami kg 6 ser edamski kg 3 ser morski kg 2 ser gouda kg 8 ser królewiecki kg 6 ser bydgoski kg 4 ser smażony 200g szt. 13 twarożek owocowy 100g szt. 105 serek kanapkowy 200g szt. 75.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: PAKIET 5 - grupa asortymentowa : różne produkty spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: baton czekoladowy-80g szt. 57 baton wafel w czekoladzie-30g szt. 103 bita śmietana w proszku-fix 100g szt. 8 budyń-różne smaki-1000g szt. 8 cukier kryształ- 1 kg szt. 195 cukier wanilinowy - 32g szt. 83 drożdże - 100g szt. 5 herbata czarna ekspresowa-100szt szt. 22 herbatniki- 100g szt. 40 jaja klasa M szt. 167 kakao 100 g szt. 15 Kasza jęczmienna szt. 46 Kasza manna szt. 15 kawa inka 150 g szt. 4 ketchup 500 g szt. 9 kisiel- 70g szt. 20 kisiel-1000g szt. 2 krem czekoladowy 400 g szt. 44 kwasek cytrynowy - 20g szt. 100 liść laurowy-100g szt. 1 majeranek- 50g szt. 12 mąka tortowa - 1kg szt. 72 mąka wrocławska - 1kg szt. 35 napój gazowany -1,5l szt. 86 napój niegazowany - 1,5 l szt. 66 olej 1l szt. 117 paprykarz szczeciński 300g szt. 8 pieprz czarny mielony - 50g szt. 70 przyprawa do potraw /1000g/ szt. 12 przyprawa do zup w płynie 1 l szt. 20 ryż kg 22 skrobia ziemniaczana - 1kg szt. 17 sól - 1 kg szt. 47 woda mineralna-1,5l szt. 100 zupa żurek 1kg szt. 1 jaja klasa S szt. 890 mąka koszalińska kg 20 makaron kokardki 3kg szt. 9 makaron świderki 3kg szt. 6 makaron łazanki 3kg szt. 3 makaron rurki 3kg szt. 4 makaron nitki 3kg szt. 7 makaron gwiazdki 3kg szt. 1 płatki kukurydziane 250g szt. 7 płatki czekoladowe 250 g szt. 33 pyzy drożdżowe 350g/9szt. szt. 45 kluski śląskie kg 10 pierogi z kapustą i grzybami kg 10 pierogi z truskawkami kg 8 margaryna do pieczywa 1kg kg 128 majonez 5kg szt. 8 ketchup 5kg szt. 5 musztarda sarepska 1kg szt. 8 pieprz ziołowy 80g szt. 67 przyprawa do kurczaka 100g szt. 26 przyprawa papryka słodka 100g szt. 13 papryka słodka 1kg szt. 1 przyprawa gyros 50g szt. 19 ziele angielskie-600 g szt. 1 przyprawa koperek suszony 10g szt. 53 przyprawa koperek suszony 300g szt. 1 fix do skrzydełek szt. 20 sos meksykański w proszku kg 1 sos pieczeniowy 0,7kg szt. 1 sos pieczeniowy 30g szt. 14 sos sałatkowy kg 2 sos czosnkowy kg 1 zupa kalafiorowa w proszku 3kg szt. 1 żurek zakwas 480ml szt. 10.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: PAKIET 6 - grupa asortymentowa : różne przetwory z warzyw i owoców.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: bukiet jarzyn 3 składniki 450 g szt. 14 chrzan kon. tarty-160 g szt. 3 dżemy różne smaki- 410 g. szt. 19 dżemy różne smaki- 1000g szt. 8 fasola sucha- luz kg 9 fasola sucha-400 g szt. 6 fasolka kons. czerwona -400g szt. 8 fasolka zielona mroż. 2,5 kg szt. 2 galaretka owoc.w proszku różne smaki- 960g szt. 1 galaretka owoc.w proszku różne smaki- 96g szt. 12 groch połówki-luz kg 7 groszek konserw.-400g szt. 33 kalafior mroż. 2,5 kg szt. 2 kapusta kwaszona- 5kg szt. 15 koncentrat pomidor. 30 % -0,9 l szt. 10 kukurydza konserw. 400 g szt. 15 marchew kostka mroż. 2,5 kg szt. 2 marmolada wieloowocowa- 400g szt. 4 miesz. Warzywna 8 składn. 2,5 kg szt. 3 miesz. Wiosenna 2,5 kg szt. 3 ogórki konserw- 2 l szt. 2 ogórki konserw. -900 g szt. 50 ogórki kwaszone- 3kg szt. 13 papryka konserw. 650 g szt. 13 powidła śliwkowe-280g szt. 17 syrop owocowy- różne smaki- 5 l szt. 8 warzywa na patelnię 450 g szt. 2 włoszczyzna paski luz kg 15 przyprawa czosnek suszony 80g szt. 10 przyprawa czosnek granulowany 1kg szt. 1 marchewka konserwowa 0,9l szt. 4 marchew z groszkiem konserwowa 650g szt. 14 mieszanka kompotowa luz kg 10.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: PAKIET 7 - grupa asortymentowa : różne ryby i przetwory rybne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: filet z miruny z/s kg 13 filet z miruny kg 7,5 filet z morszczuka-szaferpack kg 10 filet z mintaja - szaferpack kg 14 filet z pangi kg 8,5 makrela wędzona kg 8,5 śledzie w occie kg 8 sałatka pikantna z makreli 330g szt. 40 mix makrelowy 200 g szt. 15 pasta rybna kanapkowa 80g szt. 24 ryba po grecku kg 6 kostka rybna z serem kg 3,5 paluszki rybne kg 5 burgery rybne kg 6.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.