eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Świdwin › Dostawa mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego, drobiu i wędlin drobiowych

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2015-11-27

Świdwin: Dostawa mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego, drobiu i wędlin drobiowych
Numer ogłoszenia: 323164 - 2015; data zamieszczenia: 27.11.2015
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 280532 - 2015r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Jednostka Wojskowa 3294, ul. Połczyńska 32, 78-301 Świdwin, woj. zachodniopomorskie, tel. 261 533 509, faks 261 533 509.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka wojskowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego, drobiu i wędlin drobiowych.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego, drobiu i wędlin drobiowych. Przedmiot zamówienia podzielono na zadania: 1. zadanie nr 1 - dostawa mięsa czerwonego do jednostki wojskowej w Świdwinie- szczegółowy opis zawiera załącznik nr 6a do SIWZ i załącznik nr 7a do SIWZ) 2. zadanie nr 2 - dostawa mięsa czerwonego do jednostki wojskowej w Trzebiatowie- szczegółowy opis zawiera załącznik nr 6b do SIWZ i załącznik nr 7a do SIWZ) 3. zadanie nr 3- dostawa wędlin z mięsa czerwonego do jednostki wojskowej w Świdwinie - szczegółowy opis zawiera załącznik nr 6c do SIWZ i załącznik nr 7b do SIWZ ) 4. zadanie nr 4- dostawa wędlin z mięsa czerwonego do jednostki wojskowej w Trzebiatowie - szczegółowy opis zawiera załącznik nr 6d do SIWZ i załącznik nr 7b do SIWZ ) 5. zadanie nr 5- dostawa drobiu i wędlin drobiowych do jednostki wojskowej w Świdwinie - szczegółowy opis zawiera załącznik nr 6e do SIWZ i załącznik nr 7c do SIWZ ) 6. zadanie nr 6 - dostawa drobiu i wędlin drobiowych do jednostki wojskowej w Trzebiatowie - szczegółowy opis zawiera załącznik nr 6f do SIWZ i załącznik nr 7c do SIWZ ) Szczegółowe warunki realizacji zamówienia: 1. Miejsce dostaw: Magazyn Żywnościowy: 78-301 Świdwin, ul. Połczyńska 32, Magazyn Żywnościowy:72-320 Trzebiatów, ul. Zagórska 21, 2. Częstotliwość i godziny dostaw: Dostawy sukcesywne, 3 razy w tygodniu (poniedziałek, środa, piątek) w godzinach od 07.30 do 13.00. W przypadku zmiany godzin pracy jednostek wojskowych, godziny dostaw mogą ulec zmianie. Zamawiający zawiadomi pisemnie Wykonawcę o tym fakcie, na co najmniej 2 dni przed wprowadzeniem zmiany. 3. Ilość towaru i ich wartości dostaw określonych w umowie są ilościami i wartościami planowanymi. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia w formie pisemnej przyjętych w umowie ilości, wartości i częstotliwości dostaw w sytuacjach których Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili jej zawarcia (np. restrukturyzacja sił zbrojnych, zmiany ilości żywionych). Wartością umowy będzie wówczas końcowa wartość faktycznie zrealizowanych dostaw. 4. W szczególnie uzasadnionych przypadkach (np. osiągania wyższych stanów gotowości bojowej, szkolenia rezerw osobowych, likwidacji klęsk żywiołowych, restrukturyzacji sil zbrojnych, kryzysu, zagrożenia lub wojny lub innych zadań postawionych Zamawiającemu przez organa władzy państwowej), Wykonawca zagwarantuje bezpłatny dowóz towaru oraz zwiększenie częstotliwości dostaw (przy niezmienności wartości umowy) do miejsc stacjonowania jednostek wojskowych oraz innych miejsc wskazanych przez Zamawiającego, przy zachowaniu cen jednostkowych. 5. Przedmiot umowy podlega poniższym wymaganiom i regulacjom: 1) będzie I klasy (jakości); 2) przy ich produkcji i obrocie zachowane będą zasady przewidziane w przepisach: a) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914; ze zm.) i aktów wykonawczych do tej ustawy oraz rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz.U. UE L 31 z 1 lutego 2002 r.); b) ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. Nr 17, poz. 127; ze zm.) oraz rozporządzenia (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. UE L 139 z 30 kwietnia 2004 r.) i rozporządzenia (WE) Nr 854/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące organizacji urzędowych kontroli w odniesieniu do produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do spożycia przez ludzi (Dz.U. UE L 139 z 30 kwietnia 2004 r.) oraz przepisach Unii Europejskiej wydanych na podstawie tych rozporządzeń; c) rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz.U. UE L 338 z 13 listopada 2004 r.); d) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz .U. Nr 137, poz. 966; ze zm.); e) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (t.j. Dz.U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577; ze zm.); f) rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmian rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektywy Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004;zał. II. 6. Zamawiający nie dopuszcza do dostarczania żywności w opakowaniach zastępczych. 7. Wykonawca zobowiązuje się do posiadania przez okres realizowania przedmiotu zamówienia, aktualnych dokumentów: a) potwierdzenia wdrożonego systemu HACCP w formie certyfikatu systemu HACCP wydanego przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju albo zaświadczenia właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem wdrożonego systemu HACCP, b) aktualnej decyzji administracyjnej właściwego powiatowego lekarza weterynarii w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania albo przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006r. Nr 17, poz. 127 ze zm.), lub właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia tj. Dz. U. z 2010r., Nr 136, poz. 914 ze zm., lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007r. Nr 106, poz. 730). 8. Termin przydatności do spożycia w chwili dostawy do Odbiorcy, nie może być krótszy niż określony w załącznikach nr 7 a-c do SIWZ. 9. Dla określenia jakości odbieranego towaru Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli przez: inspektora PIS (IW), WOMP, laboratorium Zamawiającego (także w obecności uprawnionego przedstawiciela Zamawiającego) w zakresie: procesów technologicznych, jakości surowców użytych do produkcji, stanu sanitarno-higienicznego pomieszczeń, urządzeń i maszyn produkcyjnych, higieny osobistej zatrudnionego personelu, warunków socjalnych, warunków magazynowania surowców i gotowych przetworów, sposobu transportu towarów. 10. Wykonawca wyraża zgodę na pobieranie prób żywności i jej przebadanie we właściwym miejscowo (dla Zamawiającego lub Odbiorcy) laboratorium Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej, laboratorium WOMP lub w akredytowanym laboratorium lub laboratorium spełniającym wymagania i normy PN-EN ISO/IEC 17025 (w tym trzykrotnie na koszt Wykonawcy) celem określenia jakości zdrowotnej i handlowej dostarczanych, w ramach niniejszej umowy towarów. 11. W przypadku dwukrotnego naruszenia norm jakościowych określonych umową, potwierdzonego przez PIS (IW), WOMP, a także przez akredytowane laboratorium lub laboratorium spełniające wymagania normy PN-EN ISO/IEC 17025, bądź dwukrotnego potwierdzenia przez te instytucje innych nieprawidłowości, Zamawiający zastrzega sobie prawo odstąpienia od umowy. 12. Wykonawca przez okres trwania umowy poddaje się stałemu nadzorowi właściwego miejscowo Państwowego Inspektora Sanitarnego lub Inspektora Weterynaryjnego, Inspektora WOMP (działającego w obecności przedstawiciela PIS lub IW) w zakresie: procesów technologicznych, jakości surowców użytych do produkcji, stanu sanitarno-higienicznego pomieszczeń, urządzeń i maszyn produkcyjnych, higieny osobistej zatrudnionego personelu, warunków socjalnych, warunków magazynowania surowców i gotowych przetworów, sposobu transportu towarów, oraz w zakresie stosowania i funkcjonowania wdrożonego systemu HACCP. 13. Ilościowy i jakościowy odbiór towaru będzie dokonywany przez Zamawiającego lub osobę upoważnioną, w jego magazynie w oparciu o podpisaną umowę, obowiązujące normy jakościowe oraz zgodnie z procedurami systemu HACCP dla danego Odbiorcy. 14. W przypadku stwierdzenia w czasie odbioru dostawy, nieprawidłowości w zakresie ilości, asortymentu lub jakości (np. rozerwane opakowanie hermetyczne, widoczne odbarwienia, pleśń itp.), Zamawiający odmówi przyjęcia tych produktów. Wykonawca zobowiązuje się do ich wymiany w ciągu tego samego dnia, do ustalonej prze Zamawiającego godziny. 15. W przypadku wystąpienia zatruć spowodowanych złą jakością dostarczonych wyrobów Wykonawca zobowiązany jest pokryć wszelkie koszty leczenia i przeprowadzenia wszelkich zabiegów sanitarnych (w tym m.in. dezynfekcji i dezaktywacji) oraz do wypłaty wszelkich roszczeń odszkodowawczych będących wynikiem zatrucia. 16. Wystawiona przez Wykonawcę faktura winna zawierać wyłącznie asortymenty wynikające z umowy, której dotyczy dostawa. Jeżeli dostawa dotyczy towaru z dwóch różnych umów Wykonawca zobowiązany jest do wystawiania dwóch oddzielnych faktur. 17. Wykonawca zobowiązuje się, pod rygorem niepłacenia faktury przez Zamawiającego, do dostarczania wyłącznie produktów będących przedmiotem umowy oraz w ilościach i wartości przewidzianych umowa. 18. W przypadku przekroczenia ilości i wartości dostaw oraz zmiany asortymentu wymienionego w umowie, Zamawiający odmówi dokonania z tego tytułu zapłaty. 19. W przypadku dostarczania przez Wykonawcę towaru w opakowaniach zwrotnych Zamawiający dokonuje zwrotu niniejszych opakowań przy następnej dostawie. Rozliczenie zbiorczych opakowań zwrotnych polega na wpisie dostarczanych /zwracanych ilości przez Zamawiającego. Wpis powyższy dokonuje się w dowodach dostaw (Wz). 20. Na fakturze wysłanej do Zamawiającego musi być zaznaczone miejsce dostawy asortymentu. 21. Wykonawca ma obowiązek przed rozpoczęciem dostaw, przekazać w formie pisemnej Odbiorcy następujące dane: numer rejestracyjny samochodu(ów) dostarczających; markę(i) pojazdów; imię i nazwisko kierowcy(ów) wraz z adresami zamieszkania; serię i nr dowodu osobistego tych osób - w celu wydania zezwolenia na wyjazd do jednostki wojskowej. Szczegółowe ilości przedmiotu zamówienia, w rozbiciu na zadania, zawarte są w załączniku nr 6a-f do SIWZ - formularz cenowy Zamawiający korzysta z prawa opcji. Minimalna ilość przedmiotu zamówienia, zlecona do realizacji to 50% ilości podanych w formularzu cenowym - załącznik nr 6 do SIWZ, na poszczególne zadania. Szczegółowe warunki realizacji zamówienia określa Projekt umowy stanowiący załączniku nr 5 do SIWZ. Oferty, które nie zawierają pełnego zakresu przedmiotu zamówienia określonego w formularzu cenowym w ramach zadania, zostaną odrzucone. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć do wskazanego przez Zamawiającego magazynu i rozładować we wskazanym przez Zamawiającego miejscu, przedmiot zamówienia na własny koszt i ryzyko...

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.11.00 - Wołowina 15.11.12.00 - Cielęcina 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.11.40.00 - Podroby 15.11.20.00 - Drób 15.11.23.00 - Wątróbki drobiowe 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe 15.13.15.00 - Produkty drobiowe 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa 15.13.11.20 - Produkty wędliniarskie 15.13.13.10 - Pasztety 15.13.11.30 - Wędliny 15.13.11.34 - Kaszanka i inne wędliny krwiste 15.13.12.10 - Szynka wędzona 15.41.21.00 - Tłuszcze zwierzęce .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: dostawa mięsa czerwonego do jednostki wojskowej w Świdwinie.

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 27.11.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 5.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Pomorskie Centrum Mięsne K&K Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Hurtownia Spółka Komandytowa, ul. Knyszyńska 16a/2, 80-180 Gdańsk, kraj/woj. pomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 177713,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 170590,70

  • Oferta z najniższą ceną: 162923,00 / Oferta z najwyższą ceną: 195662,50

  • Waluta: PLN .


Część NR: 2   

Nazwa: dostawa mięsa czerwonego do jednostki wojskowej w Trzebiatowie

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 27.11.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 5.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Pomorskie Centrum Mięsne K&K Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Hurtownia Spółka Komandytowa, Knyszyńska 16a/2, 80-180 Gdańsk, kraj/woj. pomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 58533,50 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 55637,25

  • Oferta z najniższą ceną: 53272,80 / Oferta z najwyższą ceną: 65641,50

  • Waluta: PLN .


Część NR: 3   

Nazwa: dostawa wędlin z mięsa czerwonego do jednostki wojskowej w Świdwinie.

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 27.11.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 6.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Rzeźnictwo i Wędliniarstwo Janusz Niedźwiedź Sprzedaż Hurtowa, Gdańska 11, 78-540 Kalisz Pomorski, kraj/woj. zachodniopomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 94180,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 87139,50

  • Oferta z najniższą ceną: 87139,50 / Oferta z najwyższą ceną: 131388,60

  • Waluta: PLN .


Część NR: 4   

Nazwa: dostawa wędlin z mięsa czerwonego do jednostki wojskowej w Trzebiatowie.

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 27.11.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 5.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Rzeźnictwo i Wędliniarstwo Janusz Niedźwiedź Sprzedaż Hurtowa, Gdańska 11, 78-540 Kalisz Pomorski, kraj/woj. zachodniopomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 38819,50 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 30278,00

  • Oferta z najniższą ceną: 30278,00 / Oferta z najwyższą ceną: 44485,35

  • Waluta: PLN .


Część NR: 5   

Nazwa: dostawa drobiu i wędlin drobiowych do jednostki wojskowej w Świdwinie.

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 27.11.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 5.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Rzeźnictwo i Wędliniarstwo Janusz Niedźwiedź Sprzedaż Hurtowa, Gdańska 11, 78-540 Kalisz Pomorski, kraj/woj. zachodniopomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 42182,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 37513,00

  • Oferta z najniższą ceną: 37513,00 / Oferta z najwyższą ceną: 47761,56

  • Waluta: PLN .


Część NR: 6   

Nazwa: dostawa drobiu i wędlin drobiowych do jednostki wojskowej w Trzebiatowie.

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 27.11.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 5.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Rzeźnictwo i Wędliniarstwo Janusz Niedźwiedź Sprzedaż Hurtowa, Gdańska 11, 78-540 Kalisz Pomorski, kraj/woj. zachodniopomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 22095,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 18246,20

  • Oferta z najniższą ceną: 18246,20 / Oferta z najwyższą ceną: 26382,83

  • Waluta: PLN .


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.