eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Sitno › Dożywianie dzieci w szkołach i przedszkolach w 2016 roku w Gminie Sitno.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-11-27

Sitno: Dożywianie dzieci w szkołach i przedszkolach w 2016 roku w Gminie Sitno.
Numer ogłoszenia: 322272 - 2015; data zamieszczenia: 27.11.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej , Sitno 73, 22-424 Sitno, woj. lubelskie, tel. 84 611 26 02, faks 84 611 26 02.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dożywianie dzieci w szkołach i przedszkolach w 2016 roku w Gminie Sitno..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci w Gminie Sitno uczęszczających do przedszkoli, szkół podstawowych i gimnazjów. Wykaz szkół i przedszkoli, do których uczęszczają dzieci objęte dożywianiem: Szkoła Podstawowa w Cześnikach, Cześniki 125, 22-424 Sitno, Szkoła Podstawowa w Kornelówce, Kornelówka 41, 22-424 Sitno,Szkoła Podstawowa w Kolonia Sitno, Kolonia Sitno 51,22-424 Sitno, Szkoła Podstawowa w Horyszowie Polskim, Horyszów Polski 85, 22-424 Sitno, Szkoła Podstawowa w Sitnie, Sitno 53a, 22-424 Sitno, Szkoła Podstawowa w Jarosławcu, Jarosławiec 190, 22-424 Sitno, Gimnazjum w Jarosławcu, Jarosławiec 190, 22-424 Sitno, Gimnazjum w Sitnie, Sitno 53a, 22-424 Sitno, Przedszkole w Jarosławcu, Jarosławiec 190, 22-424 Sitno, Przedszkole w Sitnie, Sitno53a, 22-424 Sitno. Dożywianie dzieci w szkołach i przedszkolach w 2016 roku w Gminie Sitno. Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci uczęszczających do przedszkoli, szkół podstawowych i gimnazjów w Gminie Sitno polegające na przygotowaniu i dostarczeniu gorących posiłków obiadowych. Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej w okresie od 04.01.2016 r. do 31.12.2016 r., z uwzględnieniem przerw w nauce (przerwa wakacyjna, ferie zimowe, przerwy świąteczne itp.). Szacunkowa liczba dzieci objętych dożywianiem to ok. 186 dzieci - jest to ilość szacunkowa i może ulegać zmianom, Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększania lub zmniejszania liczby dożywianych dzieci w zależności od potrzeb. Dzienna ilość posiłków to 186 szt., w następujących szkołach: Szkoła Podstawowa w Cześnikach- ok. 19 posiłków, Szkoła Podstawowa w Kornelówka- ok. 20 posiłków, Szkoła Podstawowa w Kolonii Sitno-ok. 23 posiłków, Szkoła Podstawowa w Horyszowie Polskim- ok. 22 posiłków, Szkoła Podstawowa w Jarosławcu- ok. 28 posiłków, Szkoła Podstawowa w Sitnie- ok. 21 posiłków, Gimnazjum w Jarosławcu- ok. 11 posiłków, Gimnazjum w Sitnie - ok. 24 posiłków, Przedszkole w Jarosławcu- ok. 13 posiłków, Przedszkole w Sitnie- ok. 5 posiłków.Łącznie - 186 posiłków. Szacunkowa liczba posiłków dla Szkół w ciągu miesiąca 186 szt. - jest to ilość szacunkowa i może ulegać zmianom, Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększania lub zmniejszania liczby dożywianych osób w zależności od potrzeb. Wykonawca będzie zobowiązany przygotować dwudaniowe obiady ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Wartość kaloryczna każdego posiłku musi być zgodna z normami i zasadami żywieniowymi Instytutu Żywności i Żywienia. Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym transportem (samochód spełniający wymogi sanitarno-techniczne do przewozu żywności), na własny koszt w specjalistycznych metalowych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw (posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne). Wykonawca zadba o czystość termosów, w których odbywać się będzie transport posiłków. Surówki powinny być dostarczane w oddzielnych pojemnikach. Wykonawca poniesie koszty załadunku i rozładunku wszystkich posiłków. Na Wykonawcy ciąży obowiązek przechowywania próbek pożywienia. Szczegółowe wymagania poszczególnych Szkół w zakresie sposobu dostarczania posiłków są następujące: Szkoła Podstawowa w Cześnikach - Wykonawca codziennie zapewni dostawę posiłków w termosach + naczynia jednorazowe, wydawanie posiłków po stronie Szkoły, Szkoła Podstawowa w Kornelówce - Wykonawca codziennie zapewni dostawę posiłków w termosach + naczynia jednorazowe, wydawanie posiłków po stronie Szkoły,Szkoła Podstawowa w Kolonii Sitno - Wykonawca codziennie zapewni dostawę posiłków w termosach + naczynia jednorazowe, wydawanie posiłków po stronie Szkoły,Szkoła Podstawowa w Horyszowie Polskim - Wykonawca codziennie zapewni dostawę posiłków w termosach + naczynia jednorazowe, wydawanie posiłków po stronie Szkoły, Szkoła Podstawowa w Jarosławcu - Wykonawca codziennie zapewni dostawę posiłków w termosach, wydawanie posiłków po stronie Szkoły z wykorzystaniem własnych naczyń, Szkoła Podstawowa w Sitnie - Wykonawca codziennie zapewni dostawę posiłków w termosach + naczynia jednorazowe, wydawanie posiłków po stronie Szkoły, Gimnazjum w Jarosławcu Wykonawca codziennie zapewni dostawę posiłków w termosach, wydawanie posiłków po stronie Szkoły z wykorzystaniem własnych naczyń, Gimnazjum w Sitnie Wykonawca codziennie zapewni dostawę posiłków w termosach + naczynia jednorazowe, wydawanie posiłków po stronie Szkoły, Przedszkole w Jarosławcu -Wykonawca codziennie zapewni dostawę posiłków w termosach, wydawanie posiłków po stronie Szkoły z wykorzystaniem własnych naczyń, Przedszkole w Sitnie - Wykonawca codziennie zapewni dostawę posiłków w termosach + naczynia jednorazowe, wydawanie posiłków po stronie Szkoły, Naczynia oraz sztućce muszą posiadać wymagane atesty dopuszczające ich wykorzystanie w żywieniu ludzi. Każdy posiłek będzie składał się z zupy + pieczywo, drugiego dania oraz kompotu lub zamiennie herbaty, soku/napoju w kartoniku lub butelce. Minimalna gramatura posiłków: - zupa - objętość min. 300 ml. + pieczywo 2 kromki chleba na osobę . - drugie danie musi posiadać gramaturę nie mniejszą niż 400 gram, w tym mięso lub ryba - 100 gram i surówka - 100 gram oraz ziemniaki, ryż, kasza lub makaron - 200 gram. Jeden raz w tygodniu drugie danie mają stanowić pierogi, naleśniki z serem, dżemem lub krokiety - 250 gram. - kompot, herbata, sok-napój w kartoniku lub butelce - min. 200 ml. Godziny dostarczania posiłków Wykonawca ustali z Dyrektorami poszczególnych szkół i przedszkoli. Zamawiający nie dopuszcza, aby w ciągu jednego tygodnia wystąpiła powtarzalność tego samego dania lub zupy. Wykonawca jest zobowiązany przedstawić Dyrektorom przedszkoli, szkół i gimnazjów jadłospis na 10 dni z wyprzedzeniem 2-dniowym z uwzględnieniem gramatury poszczególnych składników oraz kalorycznością potraw. Jadłospis powinien być sporządzony i podpisany przez dietetyka. Posiłki przeznaczone są dla dzieci w wieku 3-16 lat, co należy uwzględnić przy doborze potraw i sposobie przygotowywania..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 04.01.2016.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Aktualny odpis właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed terminem składania ofert.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykaz usług z ostatnich trzech lat potwierdzający prowadzenie tego typu zadania od zleceniodawców (minimum dwa). Dysponowanie, co najmniej jedna osobą posiadającą kwalifikacje do przygotowywania posiłków w żywieniu zbiorowym.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Dokument potwierdzający fakt, że Oferent posiada samochód odpowiadający warunkom sanitarnym do transportu posiłków wydanym przez Państwową Stację Sanitarno- Epidemiologiczną.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykaz usług z ostatnich trzech lat potwierdzający prowadzenie tego typu zadania od zleceniodawców (minimum dwa). Dysponowanie, co najmniej jedna osobą posiadającą kwalifikacje do przygotowywania posiłków w żywieniu zbiorowym.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie oferenta, że znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
  • oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sitno.bip.net.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Sitnie, Sitno 73, pokój nr 18.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.12.2015 godzina 10:00, miejsce: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Sitnie, Sitno 73, pokój nr 18.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.