eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kalisz › Dostawa dla potrzeb COSSW w Kaliszu owoców i warzyw przetworzonych oraz napojów

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-11-19

Kalisz: Dostawa dla potrzeb COSSW w Kaliszu owoców i warzyw przetworzonych oraz napojów
Numer ogłoszenia: 321469 - 2008; data zamieszczenia: 19.11.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Centralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kaliszu , ul. Wrocławska 193-195, 62-800 Kalisz, woj. wielkopolskie, tel. 062 7669507.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: szkoła więziennictwa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa dla potrzeb COSSW w Kaliszu owoców i warzyw przetworzonych oraz napojów.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa dla potrzeb COSSW w Kaliszu owoców konserwowanych, warzyw konserwowanych i/lub puszkowanych, grochu puszkowanego, papryki przetworzonej, grzybów przetworzonych, puszkowanej całej fasoli, kukurydzy słodkiej, przetworzonych warzyw korzeniowych, jabłek przetworzonych, oliwek przetworzonych, warzyw mrożonych, przetworów mięsnych, dżemów, miodu naturalnego, produktów z czekolady, wód mineralnych, soku jabłkowego, soków owocowych, soku pomarańczowego, soku grejpfrutowego, napojów bezalkoholowych, soków owocowych i warzywnych, warzyw strączkowych, łuskanych, grochu suszonego, wina. CPV 15330000-0 przetworzone owoce i warzywa CPV 15930000-6 wina Opis przedmiotu zamówienia: CZĘŚĆ I - Warzywa i owoce przetworzone owoce konserwowane CPV - 15332400-8 warzywa konserwowane i /lub puszkowane CPV - 15331400-1 groch puszkowany CPV - 15331462-3 papryki przetworzone CPV - 15331136-9 grzyby przetworzone CPV - 15331135-2 puszkowana cała fasola CPV - 15331464-7 kukurydza słodka CPV - 15331470-2 przetworzone warzywa korzeniowe CPV - 15331110-1 jabłka przetworzone CPV - 15332140-7 oliwki przetworzone CPV - 15331450-6 1)Ananas w lekkim syropie 200 kg 2)Brzoskwinie w syropie 300 kg 3)Mandarynki w syropie 50 kg 4)Chrzan 400 kg 5)Groszek konserwowy 500 kg 6)Ogórek konserwowy 800 kg 7)Papryka konserwowa 600 kg 8)Pieczarki marynowane 100 kg 9)Sałatka szwedzka 400 kg 10)Szczaw konserwowy 200 kg 11)Kukurydza konserwowa 400 kg 12)Fasolka konserwowa 600 kg 13)Fasola czerwona konserwowa 400 kg 14)Kiełki sojowe 200 kg 15)Seler konserwowy z ananasem 200 kg 16)Jabłka typu szarlotka 400 kg 17)Oliwki zielone bez pestek 50 kg CZĘŚĆ II Produkty mrożone warzywa mrożone CPV - 15331170-9 przetwory mięsne CPV - 15131700-2 1)Różyczki kalafiorowe zamrożone 1200 kg 2)Brokuły różyczki zamrożone 1200 kg 3)Kapusta brukselka zamrożona 300 kg 4)Fasolka szparagowa cięta zamrożona 1600 kg 5)Marchew typu junior mrożona 400 kg 6)Marchew mrożona 500 kg 7)Marchew z groszkiem mrożona 800 kg 8)Mieszanka warzywna 7- składnikowa mrożona ..200 kg 9)Włoszczyzna mrożona....................................200 kg 10)Pieczarki mrożone 3000 kg 11)Mieszanka kompotowa mrożona 4000 kg 12)Szpinak zamrożony 1000 kg 13)Flaczki w rosole mrożone 200 kg CZĘŚĆ III - Dżemy, miody dżemy CPV - 15332290-3 miód naturalny CPV - 03142100-9 produkty z czekolady CPV - 15842200-4 1)Dżem 50 kg 2)Dżem porcjowany 300 kg 3)Miód naturalny 300 kg 4)Krem czekoladowy typu NUTELLA 200 kg CZĘŚĆ IV - Napoje wody mineralne CPV - 15981000-8 sok jabłkowy CPV - 15321600-0 sok owocowe CPV - 15321000-4 sok pomarańczowy CPV - 15321100-5 sok grejpfrutowy CPV - 15321200-6 napoje bezalkoholowe CPV - 15980000-1 soki owocowe i warzywne CPV - 15320000-7 1)Naturalna woda źródlana : - Naturalna woda źródlana gazowana 20000 litr - Naturalna woda źródlana niegazowana 20000 litr 2)Sok jabłkowy: - Karton 1 litr 200 litr - Kartonik 0,2 litry z przyklejoną słomką 200 litr 3)Sok z czarnej porzeczki 300 litr 4)Sok pomarańczowy: - Karton 1 litr 300 litr - Kartonik 0,2 litry z przyklejona słomką 1500 litr 5)Sok grejpfrutowy 150 litr 6)Napoje gazowane puszka 600 litr 7)Sok marchwiowy 1000 litr 8)Sok typu DUO FRUO 200 litr 9)Sok warzywno- owocowy 1000 litr CZĘŚĆ V - Warzywa strączkowe nasiona strączkowe suszone, łuskane CPV - 03212200-2 groch suszony CPV - 03212213-6 1)Groch suszony CAŁY 300 kg 2)Groch ŁUSKANY 300 kg 3)Fasola typu JAŚ 400 kg 4)Fasola typu PIĘKNY JAŚ 300 kg CZĘŚĆ VI - Wina wina CPV - 15930000-6 1)Wino czerwone wytrawne 99 litr 2)Wino czerwone półwytrawne 99 litr 3)Wino białe półwytrawne 99 litr 4)Wino białe półsłodkie 99 litr.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00 - Przetworzone owoce i warzywa 15.93.00.00 - Wina .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2009.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości 6.370,00 zł (słownie: sześć tysięcy trzysta siedemdziesiąt złotych 00/100). W przypadku składania oferty na więcej niż jedną część, oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości sumy wadiów na poszczególne części, w tym : Część I - 690,00 zł (słownie: sześćset dziewięćdziesiąt złotych 00/100) Część II - 3.230,00 zł (słownie: trzy tysiące dwieście trzydzieści złotych 00/100) Część III - 330,00 zł (słownie: trzysta trzydzieści złotych 00/100) Część IV - 1.770,00 zł (słownie: jeden tysiąc siedemset siedemdziesiąt złotych 00/100) Część V - 140,00 zł (słownie: sto czterdzieści złotych 00/100) Część VI - 210,00 zł (słownie: dwieście dziesięć złotych 00/100)

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia musi: 1.1.posiadać uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. Warunek ten spełnią ci wykonawcy, którzy prowadzą potwierdzonym wpisem do ewidencji lub właściwego rejestru działalność gospodarczą. 1.2.posiadać niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponować potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, tj: wymagane jest wykazanie wykonania dla każdej z części co najmniej 1 dostawy w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców oraz załączenia dokumentów potwierdzających, że dostawy te zostały wykonane należycie. Za dostawę odpowiadającą wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, zamawiający uzna zrealizowanie dostawy o wartości nie mniejszej niż : Dla części I nie mniej niż 23.000,00 zł. Dla części II nie mniej niż 107.900,00 zł. Dla części III nie mniej niż 11.100,00 zł. Dla części IV nie mniej niż 59.200,00 zł. Dla części V nie mniej niż 4.700,00 zł. Dla części VI nie mniej niż 7.200,00 zł. W przypadku składania ofert więcej niż na jedną część zamawiający wymaga wykazania doświadczenia w każdej z części. 1.3.znajdować się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 1.4.nie podlegać wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2.Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu na podstawie złożonych przez wykonawców oświadczeń i dokumentów (spełnia/nie spełnia)..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.W celu potwierdzenia, że wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu składa oświadczenie zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 4 do SIWZ. 1.1.W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponuje potencjałem technicznym, a także osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, zamawiający żąda: a ) Doświadczenia zawodowego (wzór załącznik nr 5 do SIWZ) - wykazu wykonanych a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych dostaw, w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców oraz załączenia dokumentów potwierdzających, że dostawy te zostały wykonane należycie. Zamawiający wymaga wskazania dla każdej z części co najmniej 1 dostawy. Za dostawę odpowiadającą wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, zamawiający uzna zrealizowanie każdej dostawy o wartości nie mniejszej niż : Dla części I nie mniej niż 23.000,00 zł. Dla części II nie mniej niż 107.900,00 zł. Dla części III nie mniej niż 11.100,00 zł. Dla części IV nie mniej niż 59.200,00 zł. Dla części V nie mniej niż 4.700,00 zł. Dla części VI nie mniej niż 7.200,00 zł. W przypadku składania ofert więcej niż na jedną część zamawiający wymaga wykazania doświadczenia w każdej z części. b )Wykonawcy, którzy ubiegają się wspólnie o udzielenie zmówienia w/w warunek mogą spełniać łącznie 1.2.W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych, zamawiający żąda, aby wykonawca załączył do oferty następujące dokumenty: a )Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. W przypadku składania oferty przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, wymagany dokument musi być złożony przez każdego wykonawcę. W przypadku składania oferty przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia musi być załączone pełnomocnictwo zgodnie z art. 23 ust. 2 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wykonawcy, wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia, których oferta zostanie wybrana, przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego zobowiązani są przedstawić zamawiającemu, umowę regulującą współpracę tych wykonawców: wskazanie celu gospodarczego zgodnego z wykonaniem zamówienia, sposób współdziałania wykonawców przy wykonaniu zamówienia, zakres prac przewidzianych do wykonania przez każdego z wykonawców, solidarną odpowiedzialność wobec zamawiającego, oznaczenie czasu trwania umowy, obejmującego, przynajmniej, okres wykonania zamówienia oraz okres gwarancji i rękojmi, wykluczenie możliwości wypowiedzenia umowy przez któregokolwiek z wykonawców do czasu wykonania zamówienia oraz upływu okresu gwarancji i rękojmi, zakaz dokonywania w umowie zmian, mogących mieć wpływ na wykonanie zamówienia, bez zgody zamawiającego, wskazanie tzw. Partnera wiodącego - Pełnomocnika, który będzie reprezentował wszystkich wykonawców wobec zamawiającego w czasie wykonywania zamówienia oraz do upływu okresu gwarancji i rękojmi, z którym zamawiający będzie prowadził wszelką korespondencję, oraz na którego rachunek bankowy zamawiający będzie przekazywał należności za wykonanie zamówienia. b )Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu (wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert). W przypadku składania oferty przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, wymagany dokument musi być złożony przez każdego..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Centralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej ul. Wrocławska 193-195.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 28.11.2008 godzina 10:00, miejsce: siedziba zamawiającego - sekretariat Ośrodka.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: CZĘŚĆ I - Warzywa i owoce przetworzone owoce konserwowane CPV - 15332400-8 warzywa konserwowane i /lub puszkowane CPV - 15331400-1 groch puszkowany CPV - 15331462-3 papryki przetworzone CPV - 15331136-9 grzyby przetworzone CPV - 15331135-2 puszkowana cała fasola CPV - 15331464-7 kukurydza słodka CPV - 15331470-2 przetworzone warzywa korzeniowe CPV - 15331110-1 jabłka przetworzone CPV - 15332140-7 oliwki przetworzone CPV - 15331450-6.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1)Ananas w lekkim syropie 200 kg 2)Brzoskwinie w syropie 300 kg 3)Mandarynki w syropie 50 kg 4)Chrzan 400 kg 5)Groszek konserwowy 500 kg 6)Ogórek konserwowy 800 kg 7)Papryka konserwowa 600 kg 8)Pieczarki marynowane 100 kg 9)Sałatka szwedzka 400 kg 10)Szczaw konserwowy 200 kg 11)Kukurydza konserwowa 400 kg 12)Fasolka konserwowa 600 kg 13)Fasola czerwona konserwowa 400 kg 14)Kiełki sojowe 200 kg 15)Seler konserwowy z ananasem 200 kg 16)Jabłka typu szarlotka 400 kg 17)Oliwki zielone bez pestek 50 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0, 15.93.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: CZĘŚĆ II Produkty mrożone warzywa mrożone CPV - 15331170-9 przetwory mięsne CPV - 15131700-2.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1)Różyczki kalafiorowe zamrożone 1200 kg 2)Brokuły różyczki zamrożone 1200 kg 3)Kapusta brukselka zamrożona 300 kg 4)Fasolka szparagowa cięta zamrożona 1600 kg 5)Marchew typu junior mrożona 400 kg 6)Marchew mrożona 500 kg 7)Marchew z groszkiem mrożona 800 kg 8)Mieszanka warzywna 7- składnikowa mrożona ..200 kg 9)Włoszczyzna mrożona...................................200 kg 10)Pieczarki mrożone 3000 kg 11)Mieszanka kompotowa mrożona 4000 kg 12)Szpinak zamrożony 1000 kg 13)Flaczki w rosole mrożone 200 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0, 15.93.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: CZĘŚĆ III - Dżemy, miody dżemy CPV - 15332290-3 miód naturalny CPV - 03142100-9 produkty z czekolady CPV - 15842200-4.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1)Dżem 50 kg 2)Dżem porcjowany 300 kg 3)Miód naturalny 300 kg 4)Krem czekoladowy typu NUTELLA 200 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0, 15.93.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: CZĘŚĆ IV - Napoje wody mineralne CPV - 15981000-8 sok jabłkowy CPV - 15321600-0 sok owocowe CPV - 15321000-4 sok pomarańczowy CPV - 15321100-5 sok grejpfrutowy CPV - 15321200-6 napoje bezalkoholowe CPV - 15980000-1 soki owocowe i warzywne CPV - 15320000-7.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1)Naturalna woda źródlana : - Naturalna woda źródlana gazowana 20000 litr - Naturalna woda źródlana niegazowana 20000 litr 2)Sok jabłkowy: - Karton 1 litr 200 litr - Kartonik 0,2 litry z przyklejoną słomką 200 litr 3)Sok z czarnej porzeczki 300 litr 4)Sok pomarańczowy: - Karton 1 litr 300 litr - Kartonik 0,2 litry z przyklejona słomką 1500 litr 5)Sok grejpfrutowy 150 litr 6)Napoje gazowane puszka 600 litr 7)Sok marchwiowy 1000 litr 8)Sok typu DUO FRUO 200 litr 9)Sok warzywno- owocowy 1000 litr.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0, 15.93.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: CZĘŚĆ V - Warzywa strączkowe nasiona strączkowe suszone, łuskane CPV - 03212200-2 groch suszony CPV - 03212213-6.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1)Groch suszony CAŁY 300 kg 2)Groch ŁUSKANY 300 kg 3)Fasola typu JAŚ 400 kg 4)Fasola typu PIĘKNY JAŚ 300 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0, 15.93.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: CZĘŚĆ VI - Wina wina CPV - 15930000-6.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1)Wino czerwone wytrawne 99 litr 2)Wino czerwone półwytrawne 99 litr 3)Wino białe półwytrawne 99 litr 4)Wino białe półsłodkie 99 litr.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0, 15.93.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.