Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2010-10-05
Bielawy: Dostawy wędlin, produktów wędliniarskich oraz wołowiny
Numer ogłoszenia: 319406 - 2010; data zamieszczenia: 05.10.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej w Borówku , Borówek 56, 99-423 Bielawy, woj. łódzkie, tel. 046 8392114, faks 046 8392114.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka organizacyjna powiatu.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy wędlin, produktów wędliniarskich oraz wołowiny.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 3.1. Przedmiotem zamówienia są dostawy wędlin, produktów wędliniarskich oraz wołowiny, których rodzaje i ilości zostały wykazane w formularzu cenowym - Załącznik nr 2 do SIWZ. We Wspólnym Słowniku Zamówień zamawiane dostawy określone są kodem15131130-5, 15131120-2, 15111100-0. 1. Parówki drobiowe kg 250 2. Parówkowa wiedeńska kg 250 3. Mortadela kg 240 4. Kiełbasa średnio rozdrobniona typu podwawelska kg 170 5. Kiełbasa średnio rozdrobniona typu krakowska kg 500 6. Szynka piwna kg 100 7. Kiełbasa średnio rozdrobniona typu zwyczajna kg 400 8. Kiełbasa czosnkowa kg 170 9. Kiełbasa surowa biała kg 15 10. Kiełbasa średnio rozdrobniona typu gilowa/holenderska kg 100 11. Kiełbasa grubo rozdrobniona typu szynkowa/szynka kanapkowa kg 30 12. Kiełbasa średnio rozdrobniona typu wiejska kg 40 13. Baleron z indyka kg 120 14. Baleron wieprzowy wędzony kg 100 15. Szynka gotowana wędzona kg 50 16. Ogonówka kg 60 17. Wędzonka chłopska kg 100 18. Wieprzowina w galarecie kg 100 19. Wyroby prasowane typu szynka tyrolska kg 200 20. Zapiekanka drobiowa kg 160 21. Szynka drobiowa kg 140 22. Kiełbasa grubo rozdrobniona typu żywiecka kg 200 23. Polędwica drobiowa kg 240 24. Polędwiczka z warzywami kg 170 25. Kiełbasa grubo rozdrobniona typu zielonogórska kg 300 26. Kaszanka kg 300 27. Salceson wątrobowy kg 120 28. Salceson włoski kg 300 29. Pasztet domowy kg 340 30. Pasztetowa/pasztetowa kremowa kg 250 31. Pieczeń drobiowa kg 180 32. Pieczeń rzymska kg 180 33. Pieczeń mortadelowa kg 120 34. Kurczak faszerowany kg 200 34. Boczek wędzony bez żeberek kg 200 36. Wołowina ćwierci wołowe kg 360 3.2. Wykonawca będzie dostarczał zamawiany towar raz w tygodniu w godz. 8.00 - 14.00 na zamówienie przy dostawie poprzedniej. 3.3. Przedmiot zamówienia przedstawiony w ofercie winien posiadać odpowiednie normy..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30 - Wędliny .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.10.2011.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Będzie pobierane oświadczenie od Wykonawcy o spełnieniu tego warunku.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Będzie pobierane oświadczenie od Wykonawcy o spełnieniu tego warunku.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Będzie pobierane oświadczenie od Wykonawcy o spełnieniu tego warunku.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Będzie pobierane oświadczenie od Wykonawcy o spełnieniu tego warunku.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Będzie pobierane oświadczenie od Wykonawcy o spełnieniu tego warunku.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.powiat.lowicz.pl Jednostki organizacyjne powiatu - Dom Pomocy Społecznej
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej w Borówku, Borówek 56, 99-423 Bielawy.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 14.10.2010 godzina 13:00, miejsce: Sekretariat Domu Pomocy Społecznej w Borówku.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI BIELAWY
więcej: przetargi BIELAWY »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 1 W MILANÓWKU CZĘŚĆ 1 - CZĘŚĆ 3
- Sukcesywne dostawy mięsa i produktów mięsno - wędliniarskich dla Domu Pomocy Społecznej "Dom Kombatanta" z siedzibą przy ul. Kruczej 17 w Szczecinie - w podziale na części
- Sprzedaż i sukcesywna dostawa świeżego mięsa, wędlin i drobiu dla Domu Pomocy Społecznej w Chróścinie-Wsi
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Zespołu Szkół Mistrzostwa Sportowego w Chorzowie, ul. Harcerska 2 - I/2024
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Ośrodka Szkolenia PIP według 7 części
- Dostawa mięsa, drobiu i wędlin do Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Popowie Oddział Zamiejscowy w Kikitach
więcej: Wędliny »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.