eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Rzeszów › DOSTAWA MIĘSA, WĘDLIN I DROBIU na okres od 1 października 2012 r. do 31 marca 2013 r. dla potrzeb Podkarpackiego Centrum Edukacji Nauczycieli w Rzeszowie wraz z Oddziałami

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-08-28

Rzeszów: DOSTAWA MIĘSA, WĘDLIN I DROBIU na okres od 1 października 2012 r. do 31 marca 2013 r. dla potrzeb Podkarpackiego Centrum Edukacji Nauczycieli w Rzeszowie wraz z Oddziałami
Numer ogłoszenia: 318856 - 2012; data zamieszczenia: 28.08.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Podkarpackie Centrum Edukacji Nauczycieli w Rzeszowie , ul. Niedzielskiego 2, 35-036 Rzeszów, woj. podkarpackie, tel. 17 8534097, faks 17 8534682.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pcen.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA MIĘSA, WĘDLIN I DROBIU na okres od 1 października 2012 r. do 31 marca 2013 r. dla potrzeb Podkarpackiego Centrum Edukacji Nauczycieli w Rzeszowie wraz z Oddziałami.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa, wędlin i drobiu dla potrzeb Podkarpackiego Centrum Edukacji Nauczycieli w Rzeszowie wraz z Oddziałami w okresie od 1 października 2012 r. do 31 marca 2013 r., w tym na potrzeby projektów systemowych współfinansowanych ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego: Podkarpackie szkolenie informatyczno-metodyczne, Edukacja skuteczna, przyjazna, nowoczesna - rozwój kompetencji kadry zarządzającej i pedagogicznej szkół i placówek oświatowych w województwie podkarpackim. Grupa I - dostawy mięsa, wędlin i drobiu dla Ośrodka Edukacji Nauczycieli i Pracowników Administracji Samorządowej w Czudcu, ul. Rzeszowska 82, 38-120 Czudec (antrykot - mięso 35 kg, baleron - wędlina 35 kg, boczek wędzony - wędlina 100 kg, ćwiartka z kurczaka - mięso 400 kg, filet drobiowy - mięso 300 kg, filet wędzony z indyka - wędlina 35 kg, filet z indyka surowy -mięso 60 kg, golonka z kością - mięso 20 kg, kabanosy wieprzowe - wędlina 10 kg, karkówka b/k - mięso 200 kg, kaszanka gryczana 5 kg, kęski piwne - wyrób gotowy 15 kg, kiełbasa biała surowa 10 kg, kiełbasa typu chłopska 5 kg, kiełbasa typu grillowa 15 kg, kiełbasa typu kminkowa 10 kg, kiełbasa typu krakowska sucha 35 kg, kiełbasa typu podwawelska 15 kg, kiełbasa typu półsucha 35 kg, kiełbasa typu staropolska 15 kg, kiełbasa typu szynkowa 20 kg, kiełbasa typu wiejska 25 kg, kiełbasa typu zwyczajna 125 kg, kości kulinarne od schabu 150 kg, kura rosołowa świeża 75 kg, kurczak świeży 10 kg, łopatka wieprzowa b/k - mięso 10 kg, łopatka wołowa b/k - mięso 5 kg, mielonka wieprzowa typu lencz - wędlina 25 kg, mięso wołowe gulaszowe 10 kg, mięso wieprzowe gulaszowe 100 kg, mięso indycze mielone 50 kg, mięso wieprzowe mielone 200 kg, parówka cienka delikatesowa 100 kg, parówka gruba 25 kg, pasztet pieczony wieprzowy 35 kg, pieczeń wołowa extra - mięso 20 kg, schab bez kości - mięso 400 kg, szynka typu karczek tradycyjny - wędlina 10 kg, szynka typu konserwowa - wędlina 50 kg, szynka typu myśliwska - wędlina 10 kg, szynka typu staropolska - wędlina 50 kg, szynka typu wiśniowa - wędlina 25 kg, szynka typu z liściem - wędlina 40 kg, szynka w siatce - wędlina 10 kg, szynka wieprzowa b/k - mięso 150 kg, szynka wieprzowa extra - mięso 25 kg, szynka wieprzowa typu pieczona - wędlina 10 kg, szynka wieprzowa wiązana - wędlina 40 kg, udko z kurczaka świeże 250 kg, wątróbki drobiowe świeże 30 kg, żeberka wieprzowe - mięso 125 kg). Grupa II - dostawy mięsa, wędlin i drobiu dla Oddziału PCEN w Tarnobrzegu, ul. Sienkiewicza 206, 39-400 Tarnobrzeg (baleron -wędlina 3 kg, boczek wędzony - wędlina 25 kg, filet drobiowy - mięso 175 kg, filet z indyka surowy - mięso 10 kg, flaki wołowe po wstępnej obróbce 5 kg, kabanosy wieprzowe - wędlina 5 kg, karkówka b/k - mięso 125 kg, kiełbasa typu półsucha 13 kg, kiełbasa typu targowa 3 kg, kiełbasa typu zwyczajna 15 kg, kości kulinarne od schabu 15 kg, kura rosołowa świeża 35 kg, ligawa wołowa - mięso 25 kg, łopatka wieprzowa b/k - mięso 15 kg, łopatka wołowa b/k - mięso 5 kg, mięso od szynki - 10 kg, parówka cienka delikatesowa 40 kg, polędwiczka surowa wieprzowa - mięso 10 kg, schab b/k - mięso 200 kg, szynka typu polędwica sopocka - wędlina 35 kg, szynka typu wiśniowa - wędlina 20 kg, szynka w siatce - wędlina 40 kg, szynka wieprzowa b/k - mięso 10 kg, udko z kurczaka świeże 100 kg, wątróbki drobiowe świeże 3 kg). Grupa III - dostawy mięsa, wędlin i drobiu dla Oddziału PCEN w Przemyślu, ul. Kraszewskiego 7a, 37-700 Przemyśl (antrykot - mięso 15 kg, baleron - wędlina 15 kg, biodrówka wieprzowa - mięso 25 kg, boczek wędzony - wędlina 10 kg, dramstiki drobiowe 25 kg, filet drobiowy - mięso 75 kg, golonka bez kości zapiekana 40 kg, kabanosy wieprzowe - wędlina 10 kg, karkówka b/k - mięso 100 kg, kiełbasa typu krakowska parzona 10 kg, kiełbasa typu krakowska sucha 15 kg, kiełbasa typu szynkowa 10 kg, kiełbasa typu zwyczajna 35 kg, kości kulinarne drobiowe 20 kg, kurczak świeży 50 kg, łopatka wieprzowa b/k - mięso 40 kg, mięso wieprzowe mielone 20 kg, parówka gruba 15 kg, pasztet pieczony wieprzowy 10 kg, podudzie drobiowe 25 kg, rostbef - mięso 10 kg, schab b/k - mięso 125 kg, schab faszerowany - wędlina 15 kg, schab pieczony - wędlina 25 kg, skrzydełka drobiowe 25 kg, szynka typu goleniowa - wędlina 8 kg, szynka typu konserwowa - wędlina 10 kg, szynka typu polędwica sopocka - wędlina 75 kg, szynka typu staropolska - wędlina 75 kg, szynka typu starowiejska - wędlina 8 kg, szynka typu wiśniowa - wędlina 15 kg, szynka typu z liściem - wędlina 10 kg, szynka w siatce - wędlina 8 kg, szynka wieprzowa wiązana - wędlina 15 kg, udko z kurczaka świeże 125 kg, wątróbki drobiowe świeże 15 kg, żeberka wieprzowe - mięso 40 kg)..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.11.00.00 - Mięso 15.11.10.00 - Mięso wołowe 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.11.20.00 - Drób 15.13.11.00 - Produkty mięsno-wędliniarskie 15.13.12.00 - Mięso suszone, solone, wędzone lub marynowane 15.13.13.10 - Pasztety .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 6.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie jest wymagane

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • nie dotyczy

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna powyższy warunek za spełniony w stosunku do Wykonawców, którzy w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy zrealizowali co najmniej jedną dostawę mięsa i/lub produktów mięsnych, o wartości równej lub większej niż 50000 zł brutto.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • nie dotyczy

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • nie dotyczy

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • nie dotyczy

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Wykonawca ubiegający się o zamówienie publiczne zobowiązany jest złożyć: a. Wypełniony druk Oferta- załącznik Nr 4 oraz wypełnione opisy przedmiotu zamówienia - załącznik nr 1, załącznik nr 2 i załącznik nr 3. Dla uznania ważności, oferta musi zawierać: wszystkie wymagane w SIWZ dokumenty, które należy przedstawić w formie oryginałów lub poświadczone za zgodność z oryginałem ich kopie. Poświadczenie musi być opatrzone podpisem osoby upoważnionej do reprezentowania Wykonawcy i opatrzone klauzulą ZA ZGODNOŚĆ Z ORYGINAŁEM. b. Upoważnienie do reprezentowania firmy (w przypadku gdy nie wynika ono z załączonych dokumentów) - załącznik nr 6. c. W przypadku składania oferty przez Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia musi być załączone pełnomocnictwo zgodnie z art. 23 ust. 2 ustawy. Wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić Zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonaniu zamówienia. Postanowienia w przypadku złożenia oferty wspólnej przez dwóch lub więcej Wykonawców, o których mowa w art. 23 ustawy Prawo zamówień publicznych a. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. b. Pełnomocnictwo do pełnienia takiej funkcji, wystawione zgodnie z wymogami prawa, podpisane przez prawnie upoważnionych przedstawicieli każdego z Wykonawców winno być dołączone do oferty. c. Przedsiębiorcy prowadzący działalność w formie spółki cywilnej winni ustanowić pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego (art. 23 ust. 2 ustawy Prawo Zamówień Publicznych), ewentualnie przedłożyć umowę spółki lub Uchwałę Wspólników, określające zakres uprawnień do reprezentowania spółki przez wspólników (art. 865 KC). d. Zgodnie z art. 141 ustawy Prawo zamówień publicznych Wykonawcy występujący wspólnie ponoszą solidarną odpowiedzialność za wykonanie umowy.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający przewiduje możliwość wprowadzenia zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie których dokonano wyboru Wykonawcy w zakresie: 1. zmiany wynagrodzenia wykonawcy za wykonanie zamówienia, w przypadku zmiany powszechnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu zamówienia, w tym ustawowej stawki podatku od towarów i usług VAT, 2. zmiany terminu wykonania zamówienia w przypadku wystąpienia: - siły wyższej. Siła wyższa - oznacza wydarzenie nieprzewidywalne i poza kontrolą stron umowy występujące po podpisaniu umowy, a powodujące niemożliwość wywiązywania się z umowy w jej obecnym brzmieniu. Jeżeli Zamawiający uzna, że zaistniałe okoliczności stanowiące podstawę do zmiany w umowie nie są zasadne, Wykonawca zobowiązany jest do realizacji zadania zgodnie z zawartą umową.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.pcen.pl/zamowienia-publiczne/postepowania-powyzej-14-tys.html
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Podkarpackie Centrum Edukacji Nauczycieli w Rzeszowie, ul. Niedzielskiego 2, 35-036 Rzeszów, pokój 202..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 05.09.2012 godzina 09:00, miejsce: Podkarpackie Centrum Edukacji Nauczycieli w Rzeszowie, ul. Niedzielskiego 2, 35-036 Rzeszów, Sekretariat (pokój Nr 1).

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Zamówienie współfinansowane ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego na potrzeby projektów systemowych: Podkarpackie szkolenie informatyczno-metodyczne, Edukacja skuteczna, przyjazna, nowoczesna - rozwój kompetencji kadry zarządzającej i pedagogicznej szkół i placówek oświatowych w województwie podkarpackim.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.