eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Olsztyn › dostawa dań gotowych z mięsem oraz konserw

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-08-28

Olsztyn: dostawa dań gotowych z mięsem oraz konserw
Numer ogłoszenia: 317690 - 2012; data zamieszczenia: 28.08.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Produkcyjno Usługowy Handlowy Lasów Państwowych , ul. M. Zientary-Malewskiej 51/53, 10-307 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 5327304, faks 089 5268817.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zpuhlp.olsztyn.pl //bip.lasy.gov.pl/pl/bip/dg/rdlp_olsztyn/zpuh_olsztyn/zamowienia_publiczne

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka skarbu państwa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa dań gotowych z mięsem oraz konserw.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: dostawę dań gotowych z mięsem oraz konserw w podziale na 3 części I-dania mięsne w ilości 67.000sztuk II-zupy z wkładką mięsną w ilości 32.000sztuk III- konserwy mięsne w ilości 52.000sztuk.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.43.00-4, 15.13.10.00-5.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.03.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Do wykazania spełnienia tego warunku należy przedstawić oświadczenie-zal. nr.2 o posiadaniu uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania. Nie wykazanie potwierdzenia tego warunku spowoduje wykluczenie wykonawcy z postepowania po wyczerpaniu czynności wezwania do uzupełnienia dokumentów. zamawiający dokona oceny spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postepowaniu na zasadzie spełnia-nie spełnia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Do wykazania spełnienia tego warunku należy przedstawić oświadczenie-zal. nr.2 o posiadaniu uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania. Nie wykazanie potwierdzenia tego warunku spowoduje wykluczenie wykonawcy z postepowania po wyczerpaniu czynności wezwania do uzupełnienia dokumentów. zamawiający dokona oceny spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postepowaniu na zasadzie spełnia-nie spełnia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • o Do wykazania spełnienia tego warunku należy przedstawić oświadczenie-zal. nr.2 o dysponowaniu osobami zdolnymi do wykonania zamówienia .Nie wykazanie potwierdzenia tego warunku spowoduje wykluczenie wykonawcy z postepowania po wyczerpaniu czynności wezwania do uzupełnienia dokumentów. zamawiający dokona oceny spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postepowaniu na zasadzie spełnia-nie spełnia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Do wykazania spełnienia tego warunku należy przedstawić oświadczenie-zal. nr.2 dotyczące sytuacji ekonomicznej i finansowej wykonawcy. Nie wykazanie potwierdzenia tego warunku spowoduje wykluczenie wykonawcy z postepowania po wyczerpaniu czynności wezwania do uzupełnienia dokumentów. zamawiający dokona oceny spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postepowaniu na zasadzie spełnia-nie spełnia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • próbki, opisy lub fotografie
  • inne dokumenty

    w celu potwierdzenia że oferowane wyroby spełniaja wymagania zamawiającego Zamawiający wymaga dołączenia do oferty specyfikacji produktu z wyszczególnieniem wartości odżywczej w 100g produktu

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

  • 1 - Cena - 60
  • 2 - ocena jakościowa - 40

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zpuhlp.Olsztyn.pl;bip.lasy.gov.pl/pl/bip/dg/rdlp_olsztyn/zpuh_olsztyn/zamowienia_publiczne
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: ZPUH LP 10-307 Olsztyn ul.Marii Zientry Malewskiej 51/53.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 12.09.2012 godzina 10:00, miejsce: ZPUH LP 10-307 Olsztyn ul.Marii Zientry Malewskiej 51/53 sekretariat pok. nr.11.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: dania mięsne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Flaki wołowe w rosole w ilości 19.000sztuk 2.Gołąbki w sosie pomidorowym w ilości 5.000sztuk 3.Gulasz wieprzowy w ilości 4.000sztuk 4.Gulasz wołowy w sosie węgierskim 7.000sztuk 5.Fasola po bretońsku z boczkiem w ilości 14.000sztuk 6.Bigos w ilości 2.000sztuk 7.Leczo pieczarkowe z kiełbasą 3.000sztuk 9.Klopsiki w sosie pomidorowym 6.000sztuk 9.Pulpety w sosie pomidorowym 4.000sztuk 10.Klops w kapuście 3.000sztuk Dania gotowe winny być pakowane w słoiki lub puszki Gramatura netto opakowania 500-550g.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.43.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 60
    • 2. ocena jakościowa - 40

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: zupy z wkladka mięsną.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Zupa grochowa z kiełbasą lub mięsem w ilości 10.000sztuk 2.Zupa fasolowa z kiełbasą lub z mięsem w ilości 5.000sztuk 3.Zupa pomidorowa z mięsem w ilości 4.000sztuk 4.Zupa kapuśniak z mięsem w ilości 4.000sztuk 5. Żurek z biała kiełbasą 5.000sztuk 6.Zupa gulaszowa 4.000sztuk Zupy z wkładką mięsną winny być pakowane w słoiki lub puszki Gramatura netto opakowania 500-550g.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.43.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 60
    • 2. ocena jakościowa - 40

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Konserwy miesne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: zapakowana w puszki 300g,EO(system łatwootwieralny) zawierająca kawałki mięsa minimum 20mm. Zawartość mięsa nie mniej niż 80% 1.Wieprzowina w sosie własnym Ilość- 12.000sztuk 2.Wołowina w sosie własnym Ilość- 4.000sztuk 3. Szynka wieprzowa Ilość- 8.000sztuk 4. Golonka wieprzowa Ilość- 14.000sztuk 5. Gulasz angielski Ilość- 14.000sztuk.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 60
    • 2. ocena jakościowa - 40

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.