Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2012-08-28
Olsztyn: dostawa dań gotowych z mięsem oraz konserw
Numer ogłoszenia: 317690 - 2012; data zamieszczenia: 28.08.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Produkcyjno Usługowy Handlowy Lasów Państwowych , ul. M. Zientary-Malewskiej 51/53, 10-307 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 5327304, faks 089 5268817.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.zpuhlp.olsztyn.pl //bip.lasy.gov.pl/pl/bip/dg/rdlp_olsztyn/zpuh_olsztyn/zamowienia_publiczne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka skarbu państwa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa dań gotowych z mięsem oraz konserw.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: dostawę dań gotowych z mięsem oraz konserw w podziale na 3 części I-dania mięsne w ilości 67.000sztuk II-zupy z wkładką mięsną w ilości 32.000sztuk III- konserwy mięsne w ilości 52.000sztuk.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.43.00-4, 15.13.10.00-5.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.03.2013.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Do wykazania spełnienia tego warunku należy przedstawić oświadczenie-zal. nr.2 o posiadaniu uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania. Nie wykazanie potwierdzenia tego warunku spowoduje wykluczenie wykonawcy z postepowania po wyczerpaniu czynności wezwania do uzupełnienia dokumentów. zamawiający dokona oceny spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postepowaniu na zasadzie spełnia-nie spełnia
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Do wykazania spełnienia tego warunku należy przedstawić oświadczenie-zal. nr.2 o posiadaniu uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania. Nie wykazanie potwierdzenia tego warunku spowoduje wykluczenie wykonawcy z postepowania po wyczerpaniu czynności wezwania do uzupełnienia dokumentów. zamawiający dokona oceny spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postepowaniu na zasadzie spełnia-nie spełnia
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
o Do wykazania spełnienia tego warunku należy przedstawić oświadczenie-zal. nr.2 o dysponowaniu osobami zdolnymi do wykonania zamówienia .Nie wykazanie potwierdzenia tego warunku spowoduje wykluczenie wykonawcy z postepowania po wyczerpaniu czynności wezwania do uzupełnienia dokumentów. zamawiający dokona oceny spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postepowaniu na zasadzie spełnia-nie spełnia
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Do wykazania spełnienia tego warunku należy przedstawić oświadczenie-zal. nr.2 dotyczące sytuacji ekonomicznej i finansowej wykonawcy. Nie wykazanie potwierdzenia tego warunku spowoduje wykluczenie wykonawcy z postepowania po wyczerpaniu czynności wezwania do uzupełnienia dokumentów. zamawiający dokona oceny spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postepowaniu na zasadzie spełnia-nie spełnia
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM
W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:
- próbki, opisy lub fotografie
inne dokumenty
w celu potwierdzenia że oferowane wyroby spełniaja wymagania zamawiającego Zamawiający wymaga dołączenia do oferty specyfikacji produktu z wyszczególnieniem wartości odżywczej w 100g produktu
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1 - Cena - 60
- 2 - ocena jakościowa - 40
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zpuhlp.Olsztyn.pl;bip.lasy.gov.pl/pl/bip/dg/rdlp_olsztyn/zpuh_olsztyn/zamowienia_publiczne
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: ZPUH LP 10-307 Olsztyn ul.Marii Zientry Malewskiej 51/53.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 12.09.2012 godzina 10:00, miejsce: ZPUH LP 10-307 Olsztyn ul.Marii Zientry Malewskiej 51/53 sekretariat pok. nr.11.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: dania mięsne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Flaki wołowe w rosole w ilości 19.000sztuk 2.Gołąbki w sosie pomidorowym w ilości 5.000sztuk 3.Gulasz wieprzowy w ilości 4.000sztuk 4.Gulasz wołowy w sosie węgierskim 7.000sztuk 5.Fasola po bretońsku z boczkiem w ilości 14.000sztuk 6.Bigos w ilości 2.000sztuk 7.Leczo pieczarkowe z kiełbasą 3.000sztuk 9.Klopsiki w sosie pomidorowym 6.000sztuk 9.Pulpety w sosie pomidorowym 4.000sztuk 10.Klops w kapuście 3.000sztuk Dania gotowe winny być pakowane w słoiki lub puszki Gramatura netto opakowania 500-550g.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.43.00-4.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2013.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 60
- 2. ocena jakościowa - 40
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: zupy z wkladka mięsną.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Zupa grochowa z kiełbasą lub mięsem w ilości 10.000sztuk 2.Zupa fasolowa z kiełbasą lub z mięsem w ilości 5.000sztuk 3.Zupa pomidorowa z mięsem w ilości 4.000sztuk 4.Zupa kapuśniak z mięsem w ilości 4.000sztuk 5. Żurek z biała kiełbasą 5.000sztuk 6.Zupa gulaszowa 4.000sztuk Zupy z wkładką mięsną winny być pakowane w słoiki lub puszki Gramatura netto opakowania 500-550g.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.43.00-4.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2013.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 60
- 2. ocena jakościowa - 40
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Konserwy miesne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: zapakowana w puszki 300g,EO(system łatwootwieralny) zawierająca kawałki mięsa minimum 20mm. Zawartość mięsa nie mniej niż 80% 1.Wieprzowina w sosie własnym Ilość- 12.000sztuk 2.Wołowina w sosie własnym Ilość- 4.000sztuk 3. Szynka wieprzowa Ilość- 8.000sztuk 4. Golonka wieprzowa Ilość- 14.000sztuk 5. Gulasz angielski Ilość- 14.000sztuk.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2013.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 60
- 2. ocena jakościowa - 40
INNE PRZETARGI Z OLSZTYNA
- Budowa oświetlenia ulicznego na terenie Miasta i Gminy Olsztyn
- Sprzedaż wraz z dostawą nowego sprzętu komputerowego dla jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie.
- Dostawa gaśnic przenośnych i przewoźnych - postępowanie nr 43/D
- Zakup samochodu ciężarowego z kontenerem i windą załadunkową na potrzeby Teatru im. Stefana Jaracza w Olsztynie.
- Dostawa paliw
- Dostawa sukcesywna akcesoriów do aparatu Catatyst DXTM na potrzeby Polikliniki Weterynaryjnej Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego.
więcej: przetargi w Olsztynie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 29 w Chorzowie, ul. Lwowska 36 - I/2024
- Dostawa produktów żywnościowych do placówek oświatowych Gminy Klembów w II półroczu 2024 roku
- Sukcesywna dostawa ryb i mrożonek do Strzeżonego Ośrodka dla Cudzoziemców PSG w Białej Podlaskiej
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 21 w Chorzowie, ul. Wolności 133 - I/2024
- Sukcesywne dostawy konserw mięsnych do Aresztu Śledczego w Częstochowie.
- Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki w Przedszkolu nr 3 w Brwinowie, ul. Słoneczna 6, 05-840 Brwinów
więcej: Konserwy i przetwory z mięsa »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.