eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Koszalin › Zamówienie Nr3/ż/2009 dotyczące dostaw nabiału i artykułów mleczarskich

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-09-11

Koszalin: Zamówienie Nr3/ż/2009 dotyczące dostaw nabiału i artykułów mleczarskich
Numer ogłoszenia: 314832 - 2009; data zamieszczenia: 11.09.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , ul. Strefowa 17, 75-950 Koszalin, woj. zachodniopomorskie, tel. 094 3475200, faks 094 3410042.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka budżetowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zamówienie Nr3/ż/2009 dotyczące dostaw nabiału i artykułów mleczarskich.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy nabiału (produktów mleczarskich), które wg Wspólnego Słownika Zamówień należą do grupy 15500000-3 oraz 15412100-0 i mają spełniać wymagania Polskich Norm: PN-92/A-86024; PN-90/A-86050; PN-83/A-86061 wraz ze zmianami; PN-66/A-86233 wraz ze zmianami; PN-66/A-86230 wraz ze zmianami; PN- A-86155 oraz PN-91/A-86300 Produkty takie jak jogurty, krem, serki: fromage, smażony, grani naturalny, homogenizowany winny być w opakowaniach 100g, zamawiający dopuszcza wahnięcia wielkości opakowań w granicach 80g-150g. Masło extra winno być pakowane w kostkach 200-250g. Pod nazwą masło roślinne zamawiający rozumie substancję tłuszczową do smarowania pieczywa. Śmietana (12%) winna być pakowana w opakowania 400-tu gramowe. Jogurt owocowy - to jogurt z łagodnym wsadem owocowym (mogą być kawałki owoców), a jogurt z ziarnami zbóż jest to jogurt naturalny bądź z wsadem owocowym i ziarnami np.: jęczmienia, owsa, żyta, pszenicy, ryżu itp. Terminy przydatności do spożycia mają być nie krótsze niż 3 dni dla twarogu oraz nie krótsze niż 7 dni dla pozostałych produktów objętych postępowaniem licząc od dnia zrealizowania dostawy. Dowóz dostaw gwarantuje wykonawca własnym środkiem transportu, który posiada stosowne decyzje administracyjne wydane przez urzędowe organy kontroli żywności, w terminie podanym przez zamawiającego. Wykonawca odpowiada za stan techniczny i jakościowy dostarczanych produktów do magazynów żywnościowych znajdujących się na terenie zakładu zamawiającego. Każdy dostarczany produkt musi posiadać oznakowanie zgodnie z zapisami rozdziału 11 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. z 2006 r. nr 171 poz. 1225 ze zmianami). Wykonawca dostarcza przy każdej dostawie Handlowy Dokument Identyfikacyjny oraz na każde żądanie zamawiającego atestaty jakości (lub certyfikaty jakości, jeżeli takie posiada). W uzasadnionych przypadkach zamawiający zastrzega sobie prawo dokonania, na koszt dostawcy badania dostarczanego towaru pod względem spełniania wymagań określonych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia. W przypadku, gdy wykonawca nie jest producentem środków spożywczych ujętych w grupie asortymentowej zobowiązany jest do dołączenia do oferty listy wszystkich podwykonawców, od których będzie pozyskiwał środki spożywcze i wszystkich podwykonawców, za pomocą których będzie realizowany przedmiot zamówienia. Wykonawca jest zobowiązany zaznaczyć w ofercie części zamówienia, których wykonanie będzie powierzone podwykonawcy. Lp. Nazwa artykułu Ilość kg/litrów 1 Jogurt naturalny bez cukrowy 250kg 2 Krem kanapkowy 200kg 3 Masło extra 700kg 4 Serek fromage 1100kg 5 Ser smażony 1100kg 6 Ser topiony 900kg 7 Ser żółty 1200kg 8 Serek homogenizowany 1600kg 9 Serek grani naturalny 1200kg 10 Śmietana (12%) (litry) 400kg 11 Twaróg chudy 1400kg 12 Masło roślinne 8000kg 13 Jogurt z ziarnami zbóż 250kg 14 Jogurt z kawałkami owoców 250kg Dopuszcza się składanie ofert częściowych, obejmujących wybraną przez wykonawcę dowolną ilość oferowanych artykułów objętych niniejszym zamówieniem. Oznacza to, że ocena każdej oferty będzie prowadzona kolejno, indywidualnie w obrębie jednego artykułu. Ilość dostarczanego artykułu będzie zamawiana sukcesywnie w wysokościach określonych przez zamawiającego w zamówieniu przesłanym faxem z co najmniej 2 - dniowym wyprzedzeniem, a w sporadycznych przypadkach telefonicznie. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. Zamawiający nie przewiduje zamówień uzupełniających, na wyżej wymienione artykuły. Dopuszcza się rozwiązania równoważne opisywanym przy zachowaniu wymagań art.30 ust.5 ustawy..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.41.21.00 - Tłuszcze zwierzęce .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 14.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.09.2010.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: na podstawie art. 45 ust. 4 Prawa Zamówień Publicznych z dnia 29.01.2004r.(tekst jednolity Dz.U.z 2007 r. Nr 223, poz. 1655 oraz z 2008r. Nr 171, poz. 1058) zamawiający ustalił kwotę wadium dla całego zamówienia: 2 256,96 zł, kwoty wadium dla poszczególnych części zamówienia zawiera pkt.3 SIWZ Wadium można wnieść w formie: - pieniądza, przelewem bankowym na rachunek nr: 74 1010 1599 0142 2513 9120 0000 z tytułem wadium i oznaczenie postępowania, którego wpłata dotyczy (Z dowodem wpłaty wadium należy podać nr rachunku bankowego, na który miałaby być zwrócona wpłacona kwota wadium); - poręczeń bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo- kredytowej; - gwarancji bankowych; - gwarancji ubezpieczeniowych; - poręczeń udzielanych przez podmioty, o których mowa w art.6 ust.3 pkt.4 lit. b ustawy z dnia 9 listopada 2000r.o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. Nr 109 poz.1158 oraz z 2002r. Nr 25 poz.253, nr 66 poz.596 i nr 216 poz. 1824). Wadium winno być wniesione przed upływem terminu składania ofert. Polecenie przelewu w przypadku wpłaty wadium w pieniądzu winno być zrealizowane w takim terminie, aby środki pieniężne znalazły się na koncie zamawiającego przed upływem terminu składania ofert. Mają zastosowanie przepisy art. 46 ustawy Prawo Zamówień Publicznych z dnia 29.01.2004r (tekst jednolity Dz.U.z 2007 r. Nr 223, poz. 1655 oraz z 2008r. Nr 171, poz. 1058).

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1) W postępowaniu mogą wziąć udział wykonawcy, którzy spełniają warunki art. 22 ust.1 Prawa Zamówień Publicznych z dnia 29.01.2004r.(tekst jednolity Dz.U.z 2007 r. Nr 223, poz. 1655 oraz z 2008r. Nr 171, poz. 1058) i nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy Prawa Zamówień Publicznych, oraz którzy zaoferują dostawy artykułów objętych niniejszym postępowaniem, odpowiadające wymaganiom określonym przez zamawiającego. 2) Wykonawca winien spełniać wymagania działu IV ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. nr 171 poz. 1225 ze zmianami). 3) Wykonawca powinien dysponować środkiem transportu przystosowanym do przewozu artykułów spożywczych utrzymującym parametry dotyczące temperatury przechowywania produktów (np.:chłodnia), jeżeli transport danych artykułów tego wymaga; posiadającym zaświadczenie dopuszczające pojazd do przewozu żywności wystawione przez Państwową Inspekcję Sanitarną lub inny organ do tego uprawniony. 4) Wykonawca powinien dysponować personelem przeszkolonym i posiadającym zaświadczenie o uzyskaniu kwalifikacji w zakresie podstawowych zagadnień higieny wymaganych od osób biorących udział w produkcji lub obrocie środkami spożywczymi. Spełnianie warunków udziału w postępowaniu zostanie przez Zamawiającego ocenione poprzez zbadanie treści oświadczeń i dokumentów przedłożonych przez wykonawców..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1- aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu do składania ofert zgodnie z § 1 ust. 1 punkt 2 Rozp. Prezesa Rady Ministrów z dnia 19.05.2006r. Dz. U. Nr 87 poz.605). 2- Wykaz środków transportu przewidywanych do realizacji zamówienia; wykaz musi zawierać następujące dane: status własności pojazdu (własny/dzierżawiony), markę pojazdu, rok produkcji pojazdu, nr rejestracyjny pojazdu, wraz z decyzjami administracyjnymi organów urzędowej kontroli żywności, że środki te spełniają wymagania sanitarne do przewozu żywności. 3- Kopię, wydanego przez akredytowany podmiot, certyfikatu bezpieczeństwa zdrowotnego żywności HACCP, a w przypadku nieposiadania takiego certyfikatu podpisane przez wykonawcę oświadczenie, że Wykonawca spełnia wymagania ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. nr 171 poz. 1225 ze zmianami). 4- oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art.44 ustawy.- załącznik nr 2 Dokumenty (prócz oświadczeń) mogą być złożone w formie oryginału lub kopii poświadczonej przez wykonawcę za zgodność z oryginałem..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Koszalinie ul. Strefowa 17 75-950 Koszalin.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.09.2009 godzina 11:00, miejsce: Sekretariat Zakładu Karnego w Koszalinie ul. Strefowa 17 75-950 Koszalin.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.