To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2009-09-11
Zatory: Przygotowanie i dostawa oraz wydawanie gorących posiłków - obiadów jednodaniowych w roku 2009 dla około 150 dzieci (dziennie)
w szkołach na terenie gminy Zatory
Numer ogłoszenia: 314584 - 2009; data zamieszczenia: 11.09.2009
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 276524 - 2009r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Urząd Gminy Zatory, , 07-217 Zatory, woj. mazowieckie, tel. 029 7410323, faks 029 7410394.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i dostawa oraz wydawanie gorących posiłków - obiadów jednodaniowych w roku 2009 dla około 150 dzieci (dziennie) w szkołach na terenie gminy Zatory.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. W związku z realizacją obowiązku dożywiania dzieci w szkołach na terenie gminy Zatory Zamawiający zleca a Wykonawca przyjmuje do wykonania przygotowanie i wydawanie oraz dostawę własnym specjalistycznym transportem gorących posiłków o kaloryczności min. 900 kcal każdy dla około 150 dzieci (dziennie). 2. Dowóz własnym specjalistycznym transportem posiłków w termosach do szkół podstawowych w Pniewie, Ciskach i Gładczynie. do następujących szkół: - Zespół Szkół w Pniewie - Szkoła Podstawowa w Ciskach - Szkoła Podstawowa w Gładczynie Rządowym 3. Posiłki będą wydawane przez pięć dni w tygodniu od poniedziałku do piątku, wyłącznie w dni w których odbywa się nauka w szkołach w pomieszczeniach do tego wyznaczonych przez dyrektora placówki. Jeśli dzieci będą uczęszczać do szkoły w inny dzień np. odpracowywać zajęcia szkole, dzieci objęte są tą formą pomocy lecz ten fakt należy zgłosić z 3 dniowym wyprzedzeniem dowożącemu i wydającemu gorące posiłki. 4. Godzina wydawania posiłków: - Zespół Szkół w Pniewie - 9:00 - Szkoła Podstawowa w Ciskach - 10:00 - Szkoła Podstawowa w Gładczynie Rządowym - 10:30 Ilość posiłków jest ustalana przez wykonawcę indywidualnie dla każdej placówki bezpośrednio z dyrekcją szkoły. 5. Wymagania dla posiłków: W niniejszym zamówieniu przez (posiłek) należy rozumieć gorący jednodaniowy posiłek obiadowy (drugie danie lub zupa z bułką) powtarzające się okresowo co dwa tygodnie, w ciągu tygodnia dwa razy zupa oraz trzy razy drugie danie, a przynajmniej 2 razy w tygodniu powinien być to posiłek mięsny. Gorący posiłek oznacza jego temperaturę nie niższą niż 65 oC. 5.1 Gramatura posiłków i zalecany jadłospis Wartość odżywcza i kaloryczna powinna być zgodna z wymogami obowiązującymi w żywieniu dzieci i młodzieży. Posiłek powinien zawierać minimum 900 cal i gramaturę 400g. 5.2 Posiłki będą wydawane w jednorazowych naczyniach wraz z jednorazowymi sztućcami. Zalecany jadłospis: Drugie dania: 1. paluszki rybne z ziemniakami i surówka z marchwi 2. kotlety z piersi kurczaka z ziemniakami i marchwią 3. gołąbki w sosie pomidorowym z ziemniakami 4. kopytka w sosie 5. pierogi nadziewane (mięso, ser) 6. naleśniki z konfiturą, sosem owocowym lub śmietaną 7. pulpety z kaszą jęczmienna w sosie własnym z ogórkiem kiszonym 8. potrawka z kurczaka z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej 9. kotlety mielone lub schabowe z ziemniakami i surówką 10. makaron z sosem warzywnym 11. gulasz wołowy z kasza gryczaną i surówką z kiszonej kapusty 12. kluski śląskie z sosem i surówką z białej kapusty lub fasolką po bretońsku 13. udko kurczaka z ziemniakami i surówką Zupy: 1. zupa ogórkowa 2. zupa jarzynowa 3. zupa grochowa 4. zupa krupnik 5. zupa barszcz ukraiński 6. zupa pomidorowa 7. zupa zalewajka z kiełbasą 8. zupa z białej kapusty 9. zupa koperkowa 10. barszcz biały 11. rosół 6. Zamawiający zastrzega, że ilość uczniów i dzieci korzystających z gorących posiłków może zmieniać się w trakcie obowiązywania zamówienia i każdorazowo na bieżąco Wykonawca będzie informowany o ilości posiłków które ma dostarczyć. Każdorazowo w dniu wydawania posiłku w pomieszczeniu jego wydawania w miejscu widocznym Wykonawca wywiesza menu na każdy dzień dożywiania.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.42.10 - Posiłki szkolne .
II.1.5) Całkowita końcowa wartość zamówienia (bez VAT) obejmująca wszystkie zamówienia i części: 58320.00 PLN.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
IV.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA V: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
V.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 11.09.2009.
V.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
V.3) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Usługi GastronomiczneADxJU Jerzy Dąbrowski, ul. Stolarska 2, 07-200 Wyszków, kraj/woj. mazowieckie.
V.4) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O NIE PODLEGAJĄCYCH ODRZUCENIU OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ
I NAJWYŻSZĄ CENĄ (bez VAT)
- Cena wybranej oferty: 4,49
- Oferta z najniższą ceną: 3,64 oferta z najwyższą ceną: 4,49
- Waluta: PLN.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.