eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Rogóźno › Przygotowanie i dostarczanie ciepłych jednodaniowych posiłkow dla dzieci szkolnych w ramach prowadzonego dożywiania uczniów szkół gminy Rogóźno

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2012-08-23

Rogóźno: Przygotowanie i dostarczanie ciepłych jednodaniowych posiłkow dla dzieci szkolnych w ramach prowadzonego dożywiania uczniów szkół gminy Rogóźno
Numer ogłoszenia: 311596 - 2012; data zamieszczenia: 23.08.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 276216 - 2012r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Rogóźnie, Rogóźno 91b, 86-318 Rogóźno, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 56 468 85 06, faks 56 468 85 06.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i dostarczanie ciepłych jednodaniowych posiłkow dla dzieci szkolnych w ramach prowadzonego dożywiania uczniów szkół gminy Rogóźno.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem umowy jest przygotowanie i dostarczanie przez Wykonawcę ciepłych jednodaniowych posiłków dla dzieci szkolnych w ramach prowadzonego dożywiania uczniów dla następujących szkół prowadzonych przez Gminę Rogoźno: 1) Szkoły Podstawowej w Rogóźnie i Publicznego Gimnazjum w Rogóźnie, 2) Szkoły Podstawowej w Szembruczku, 3) Szkoły Podstawowej w Białochowie. 2. W wykonaniu umowy Wykonawca zobowiązany jest do: 1) przygotowywania w ramach prowadzonej działalności ciepłych jednodaniowych posiłków w postaci zup lub innych dań zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi dla dzieci i młodzieży; 2) przygotowywania posiłków o kaloryczności każdego nie mniejszej niż 550 kcal. i gramaturze: a) zupy - nie mniej niż 450 ml, b) inne dania - nie mniej niż 350 gramów, c) w przypadku dań mięsnych lub wkładki - mięsa o wadze nie mniejszej niż 80g, (po ugotowaniu lub usmażeniu), w przypadku ryb, ryby bez ości lub filet o wadze nie mniejszej niż 100g, d) dania mięsne powinny zawierać - sztukę mięsa na osobę (z wyłączeniem skrzydełek), a podawane mięso nie powinno być tłuste i przerośnięte; 3) posiłki inne niż zupa dostarczane będą nie rzadziej niż 3 razy w tygodniu; 4) do zup dodatkowo dostarczane będzie pieczywo, wkładka w postaci wędliny, która powinna być przeznaczona do spożycia przez dzieci lub mięsa (bez kości, nie powinno być tłuste i przerośnięte) - zupa z wkładką mięsną lub wędliną dostarczana będzie nie rzadziej niż 1 raz w tygodniu, do wszystkich posiłków dostarczane będą surówki lub owoce; 5) stosowania się do zapisów złożonego dyrektorom szkół jadłospisu uwzględniającego 20 - dniowe menu, w terminie nie krótszym niż 5 dni przed upływem 20-dniowego okresu, wyznaczony spośród dyrektorów koordynator może zgłaszać w imieniu wszystkich szkół propozycje zmiany w zaproponowanym menu, a Wykonawca obowiązany jest te propozycje uwzględnić; 6) dostarczania posiłków w pojemnikach utrzymujących ich temperaturę i gotowych do spożycia po ich dostarczeniu jako tzw. posiłków ciepłych; 7) przygotowywania posiłków w piątki bez wykorzystania artykułów mięsnych; 8) dostarczania posiłków do stołówek szkolnych w następujących planowanych dziennych ilościach: a) Szkoły Podstawowej w Rogóźnie i Publicznego Gimnazjum w Rogóźnie - 130 posiłków, b) Szkoły Podstawowej w Szembruczku - 40 posiłków, c) Szkoły Podstawowej w Białochowie - 20 posiłków. 9) dostarczania posiłków we wszystkie dni nauki szkolnej w godzinach pomiędzy 10:00 a 12:00; 10)uzgodnienia z dyrektorami poszczególnych szkół godziny dostawy do każdej szkoły oraz zasad poruszania się samochodem na terenie szkoły; 11)wykonywania posiłków ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia; 12)ponoszenia kosztów załadunku, transportu oraz rozładunku wszystkich dostaw posiłków w miejsce wskazane w szkołach. 3. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w okresach 2 tygodniowych (10 dni). 4. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany (zmniejszenia lub zwiększenia) ilości dziennej zamawianych posiłków w zależności od bieżących potrzeb zgłaszanych przez dyrektorów szkół. Wykonawca uwzględniać będzie przy przygotowywaniu posiłków zmienione ilości, które zgłoszone zostaną przez dyrektorów lub upoważnionych pracowników w dniu poprzedzającym dostawę do godziny 14:45. 5. Planowane w ust. 2 pkt 8 ilości określone dla poszczególnych szkół mogą ulec zmianie, (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w przypadku zmiany ilości dzieci objętych dożywianiem bądź wystąpienia innych okoliczności, których strony umowy nie były w stanie przewidzieć pomimo zachowania należytej staranności. 6. Przewidziana w umowie planowana ilość posiłków określona w ust. 2 pkt 8 może ulec zmniejszeniu. W przypadku zakupu mniejszej ilości posiłków Wykonawca nie będzie miał z tego tytułu żadnego roszczenia. 7.Wykonawca oświadcza, że dysponuje odpowiednim zapleczem gospodarczym i osobowym na przygotowanie i dowóz gorących posiłków do wskazanych przez Zamawiającego szkół. 8.Wykonawca zapewnia odbiór resztek nie zjedzonych posiłków oraz dostarczy na nie pojemniki. 9. Wykonawca w celu prawidlowej oceny zakresu dostaw niezbędnych do realizacji przedmiotu zamówienia przeprowadzi wizję lokalną miejsc dostaw.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 23.08.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Disco-Bar Michał Dombrzalski, Przysiersk 74, 86-122 Bukowiec, 86-122 Przysiersk 74, kraj/woj. kujawsko-pomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 102860,37 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 111089,20

  • Oferta z najniższą ceną: 100730,40 / Oferta z najwyższą ceną: 122519,60

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.