eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Rumia › Dostawy różnych produktów spożywczych



Ogłoszenie z dnia 2008-02-14

Rumia: Dostawy różnych produktów spożywczych
Numer ogłoszenia: 31092 - 2008; data zamieszczenia: 14.02.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Jednostka Wojskowa 1903, Dębogórze, 84-232 Rumia, woj. pomorskie, tel. 058 6267844.

    I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka Wojskowa.

    SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

    II.1) OPIS

    II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy różnych produktów spożywczych.

    II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

    II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dla części I: Chleb zwykły 500 g - 11425 kg Bułka pszenna zwykła 50 g - 1805 kg Bułka tarta 500 g - 162 kg Pączek drożdżowy 100 g - 45 kg Drożdżówka z nadzieniem 100 g - 84 kg Makowiec - 70 kg Jabłecznik - 70 kg Sernik - 100 kg Babka piaskowa - 90 kg Dla części II: Mak niebieski - 6 kg Majonez 0,2 kg - 17 kg Miód naturalny porcjowany 25 g - 30 kg Budyń 40 g - 74 kg Kisiel 40 g - 59 kg Musztarda 0,2 kg - 100 kg Wafelki w czekoladzie 50 g - 65 kg Batony czekoladowe 60 g- 80 kg Ciastka kruche 100 g - 130 kg Cukierki czekoladowe - 61 kg Czekolada pełna mleczna 100 g - 85 kg Kakao 100 g - 28 kg Kawa naturalna mielona - 0,25 kg - 41 kg Sok pomarańczowy 1 litr - 1000 l. Sok wieloowocowy 0,2 litra - 230 l. Natka pietruszki suszona 100 g - 6 kg Koper suszony 100 g - 6 kg Sól czosnkowa 100 g - 18 kg Żelatyna 1 kg - 6 kg Kwasek cytrynowy 1 kg - 14 kg Ocet 0,5 litra - 85 l. Przyprawa uniwersalna Vegeta 100 g - 7 kg Przyprawa do drobiu 100 g - 4 kg Ketchup 0,2 kg - 100 kg Dla części III: Pierogi z mięsem mrożone - 75 kg Pierogi ruskie mrożone - 90 kg Uszka z grzybami mrożone - 10 kg Krokiety z kapustą i grzybami mrożone - 215 kg Kluski śląskie mrożone - 160 kg Naleśniki z serem mrożone - 205 kg

    II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze Kod CPV wg słownika 2008: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze .

    II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 3.

    II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


    II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 31.12.2008.

    SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

    III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA


    III.2) WARUNKI UDZIAŁU

    • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy spełniający warunki , o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 1-4 ustawy oraz nie podlegający wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ustawy prawo zamówień publicznych. Zamawiający będzie oceniał spełnienie wymaganych warunków udziału w postępowaniu przez ocenę złożonych w ofercie dokumentów.
    • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy spełniający warunki , o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 1-4 ustawy oraz nie podlegający wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ustawy prawo zamówień publicznych. Zamawiający będzie oceniał spełnienie wymaganych warunków udziału w postępowaniu przez ocenę złożonych w ofercie dokumentów. W celu potwierdzenia spełnienia przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu, wymagane jest złożenie następujących oświadczeń i dokumentów: 1.Oświadczenie o spełnieniu warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 Ustawy Prawo zamówień publicznych z dnia 29 stycznia 2004 roku (Dz. U. Nr 19 poz. 177 z 2004 roku z pożn. Zm.) wg wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ - dla I, II, III części. 2.Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. W przypadku spółek cywilnych, zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej wystawione w okresie wskazanym wyżej, dla każdego wspólnika oraz umowę spółki - dla I, II, III części. 3.Aktualne zaświadczenia właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert - dla I, II, III części. 4.Certyfikatu, zaświadczenia lub innego dokumentu wystawionego przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organ Inspekcji Weterynaryjnej, potwierdzającego wdrożenie i stosowanie systemu HACCP (dot. zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność). Jeżeli wykonawca nie jest producentem obowiązany jest dostarczać przedmiot zamówienia oraz w/w dokument, od producenta spełniającego takie wymagania - dla I, II, III części. 5.Aktualnej decyzji Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu, określającej rodzaj i zakres działalności, w tym rodzaju produktów pochodzenia zwierzęcego, które mają być produkowane w tym zakresie (art. 20 ustawy o produktach pochodzenia zwierzęcego Dz.U. Nr 17, poz. 127 z 2005 r.), lub decyzji Powiatowego Lekarza Weterynarii o dopuszczeniu zakładu do produkcji i jego kwalifikacji do handlu lub na rynek krajowy (art. 10, ust. 5 i 7, pkt. a, b ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku o wymaganiach weterynaryjnych dla produktów pochodzenia zwierzęcego - Dz.U. z 2004 r. Nr 33, poz. 288 z późn. zm.), a w przypadku organu kontroli żywności sprawującego nadzór jakim jest Państwowa Inspekcja Sanitarna decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego wydaną zakładowi lub decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzania do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego, nie objętego urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, określającą rodzaj i zakres działalności), zwanych dalej podmiotami zatwierdzonymi - dla II, III części. 6.aktualnej decyzji administracyjnej wydanej przez Państwowego Inspektora Sanitarnego o spełnieniu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie środkami spożywczymi - dla I części.

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


    IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mw.mil.pl

    Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Jednostka Wojskowa 1903 Dębogórze 84-232 Rumia 4.

    IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 25.02.2008 godzina 08:30, miejsce: Jednostka Wojskowa 1903 Dębogórze 84-232 Rumia 4.

    IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

    ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

    CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pieczywo oraz wyroby cukiernicze.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb zwykły 500 g - 11425 kg Bułka pszenna zwykła 50 g - 1805 kg Bułka tarta 500 g - 162 kg Pączek drożdżowy 100 g - 45 kg Drożdżówka z nadzieniem 100 g - 84 kg Makowiec - 70 kg Jabłecznik - 70 kg Sernik - 100 kg Babka piaskowa - 90 kg.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Różne produkty spożywcze.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mak niebieski - 6 kg Majonez 0,2 kg - 17 kg Miód naturalny porcjowany 25 g - 30 kg Budyń 40 g - 74 kg Kisiel 40 g - 59 kg Musztarda 0,2 kg - 100 kg Wafelki w czekoladzie 50 g - 65 kg Batony czekoladowe 60 g- 80 kg Ciastka kruche 100 g - 130 kg Cukierki czekoladowe - 61 kg Czekolada pełna mleczna 100 g - 85 kg Kakao 100 g - 28 kg Kawa naturalna mielona - 0,25 kg - 41 kg Sok pomarańczowy 1 litr - 1000 l. Sok wieloowocowy 0,2 litra - 230 l. Natka pietruszki suszona 100 g - 6 kg Koper suszony 100 g - 6 kg Sól czosnkowa 100 g - 18 kg Żelatyna 1 kg - 6 kg Kwasek cytrynowy 1 kg - 14 kg Ocet 0,5 litra - 85 l. Przyprawa uniwersalna Vegeta 100 g - 7 kg Przyprawa do drobiu 100 g - 4 kg Ketchup 0,2 kg - 100 kg.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Wyroby garmażeryjne.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pierogi z mięsem mrożone - 75 kg Pierogi ruskie mrożone - 90 kg Uszka z grzybami mrożone - 10 kg Krokiety z kapustą i grzybami mrożone - 215 kg Kluski śląskie mrożone - 160 kg Naleśniki z serem mrożone - 205 kg.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    Podziel się

    Poleć ten przetarg znajomemu poleć

    Wydrukuj przetarg drukuj

    Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








    Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


    Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

    chcę zamieszczać ogłoszenia

    Dodaj swoje pytanie

    Najnowsze orzeczenia

    Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.