eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Zabrze › Świadczenie usługi dostarczenia przygotowanych posiłków dla pacjentów Szpitala Specjalistycznego. Sygn. sprawy DZP/29PN/2014

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2014-09-17

Zabrze: Świadczenie usługi dostarczenia przygotowanych posiłków dla pacjentów Szpitala Specjalistycznego. Sygn. sprawy DZP/29PN/2014
Numer ogłoszenia: 308788 - 2014; data zamieszczenia: 17.09.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 273484 - 2014r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szpital Specjalistyczny w Zabrzu, ul. M. C. Skłodowskiej 10, 41-800 Zabrze, woj. śląskie, tel. 032 3732308, 3732346, faks 032 3732308, 3732346.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usługi dostarczenia przygotowanych posiłków dla pacjentów Szpitala Specjalistycznego. Sygn. sprawy DZP/29PN/2014.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Świadczenie usługi dostarczenia przygotowanych posiłków dla pacjentów Szpitala Specjalistycznego w Zabrzu. Sygn. Sprawy DZP/29PN/2014. Realizacja usługi obejmować będzie Oddziały Szpitalne - Kliniczny Oddział Kardiologii - Kliniczny Oddział Chorób Wewnętrznych, Dermatologii i Alergologii - Kliniczny Oddział Chirurgii Ogólnej, Bariatrycznej i Medycyny Ratunkowej - Kliniczny Oddział Laryngologii - Oddział Intensywnego Nadzoru Kardiologicznego Szczegółowy zakres usług oraz szacunkową liczbę posiłków z podziałem na poszczególne diety określa załącznik nr 1 do niniejszej SIWZ. XII.2. Warunki przedmiotowe wymagane od Wykonawców - Wykonawcy składający ofertę w postępowaniu oświadczają, że: a)wykonają usługę zgodnie z SIWZ, b)zobowiązują się przygotowywać posiłki zgodnie z wymogami stawianymi w SIWZ oraz Ustawie z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. nr 136 poz. 914 z późn. zm.), zasadami systemu HACCP, a także innymi znajdującymi zastosowanie przepisami; c)dysponują osobą zdolną do wykonania zamówienia tj. posiadają dietetyka lub specjalisty do spraw żywienia w miejscu świadczenia usług w pełnym wymiarze godzin z minimum 3 letnim doświadczeniem w układaniu diet dla pacjentów placówek medycznych; d)dysponują kierowcą do przewożenia posiłków posiadającego aktualną książeczkę do celów sanitarno-epidemiologicznych, e)dysponują środkami transportu posiadającymi zaświadczenia, dopuszczające te środki do przewozu żywności, f)zapewnią transport posiłków swoimi wózkami do miejsca wskazanego przez Zamawiającego - do kuchenek oddziałowych Szpitala (wózki z atestami przeznaczone do kontaktu z żywnością), g)dysponują niezbędnymi narzędziami do wykonania usługi h)udostępnią Zamawiającemu w ramach wynagrodzenia wózki transportowe zamknięte typu bemar do transportu wewnętrznego dostarczonych posiłków w ilości 6 sztuk; i)Wykonawca ponosi odpowiedzialność za udostępnione wózki bemar, m.in. pokrywa koszty napraw, konserwacji, zapewnia urządzenia zastępcze w przypadku awarii urządzeń z przyczyn nie leżących po stronie Zamawiającego; j)zabezpieczą oddziały w termosy obiadowe - w ilości min. 6 sztuk (przeznaczone dla pacjentów oczekujących na badania) k)wyposażą Zamawiającego w pojemniki zamknięte na odpady pokonsumpcyjne - w ilości min. 6 sztuk (pojemniki zamknięte na odpady stałe i płynne); l)wyposażą Zamawiającego w zamykane pojemniki na brudne naczynia jednorazowe - minimum w ilości 6 sztuk oraz worki jednorazowe (o pojemności 60 litrów) w ilości 30 sztuk na tydzień m)zabezpieczą wraz z dostawą posiłków zastawę naczyń jednorazowego użytku oraz zastawę zapasową w ilości 100 kompletów n)zapewnią wraz z dostawą posiłków naczynia jednorazowego użytku tj. talerze, kubki, sztućce na poszczególne oddziały według dziennego zapotrzebowania ilościowego pacjentów. Naczynia jednorazowe mają być wykonane z tworzywa które będzie na tyle stabilne, że nie będzie się odkształcało pod wpływem ciężaru posiłku i temperatury i muszą posiadać atesty potwierdzające przeznaczenie do kontaktu z żywnością. o)wyposażą Zamawiającego w urządzenie do rozdrabniania (blender) celem przygotowania posiłku o zmiennej konsystencji w razie braku przywozu diety oraz wagę zalegalizowaną celem kontroli gramatury produktów; p)wyposażą Zamawiającego w drobny sprzęt niezbędny do realizacji dystrybucji posiłków: - dzbanki plastykowe 2l - 20 szt. - pojemniki plastykowe na pieczywo (o wymiarze około 33cm*25cm) - 7 szt. - chochle o pojemności 250 ml - 18 szt. - chochle o pojemności 100 ml - 18 szt. - łyżki cedzakowe - 14 szt. - porcjonery do ziemniaków - 14 szt. - widelec-szpikulec do mięsa - 14 szt. q)posiadają program zwalczania szkodników- monitoring stały; r)posiadają przestrzeń ładunkową zamkniętą zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 czerwca 2012r. w sprawie szczegółowych wymagań, jakim powinny odpowiadać pomieszczenia i urządzenia podmiotu wykonującego działalność leczniczą (Dz. U. 12.739 z dnia 29.06.2012r) s)zapewnią utylizację odpadów pokonsumpcyjnych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa; Wykonawca na każde wezwanie Zamawiającego ma obowiązek dostarczyć dowód utylizacji odpadów oraz potwierdzenie mycia i dezynfekcji pojemników na odpady, t)zapewnią odbiór zużytych naczyń jednorazowych po każdym posiłku u)zaoferują termin płatności 30 dni od daty otrzymania przez Zamawiającego prawidłowo wystawionej faktury VAT, v)podpiszą umowę, której wzór stanowi załącznik nr 7 do SIWZ.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00 - Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego 53.21.00.00 - 53.21.00.00 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków 55.52.12.00 - Usługi dowożenia posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa:

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 16.09.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 3.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Catermed S.A., Ul. Ks. Siemaszki 15A, 31-201 Kraków, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 653396,16 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 696281,70

  • Oferta z najniższą ceną: 696281,70 / Oferta z najwyższą ceną: 792703,06

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.