eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Olecko › szkolenie pn. Kucharz

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2010-10-28

Olecko: szkolenie pn. Kucharz
Numer ogłoszenia: 305467 - 2010; data zamieszczenia: 28.10.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 323930 - 2010r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Powiatowy Urząd Pracy w Olecku, ul. Armii Krajowej 30, 19-400 Olecko, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 0-87 520-30-78, faks 0-87 520-27-46.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: szkolenie pn. Kucharz.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie szkolenia pn. Kucharz, realizowanego w ramach projektu Będę samodzielny współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego dla 7-osobowej grupy osób niepełnosprawnych bezrobotnych i poszukujących pracy. 2.Program szkolenia jest opracowany w oparciu o rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej oraz Ministra Pracy i Polityki Socjalnej z dnia 12 października 1993 r. w sprawie zasad i warunków podnoszenia kwalifikacji zawodowych i wykształcenia ogólnego dorosłych (Dz. U. Nr 103, poz.472 z późn. zm.) i rozporządzenie MPiPS z dnia 2 marca 2007 r. w sprawie szczegółowych warunków prowadzenia przez publiczne służby zatrudnienia usług rynku pracy (Dz.U. Nr 47, poz. 315). 3.Uczestnicy szkolenia uzyskają wiedzę i umiejętności praktyczne, przygotowujące do pracy w zawodzie kucharza. 4.Program szkolenia obejmuje zagadnienia: a) planowanie produkcji, b) surowce gastronomiczne i obróbka wstępna surowców, c) obsługa maszyn i urządzeń, d) technologia sporządzania potraw, e) ekspedycja wyrobów, f) podstawy bezpieczeństwa i higieny pracy. 5.Wykonawca zobowiązany będzie przeprowadzenia szkolenia w wymiarze 140 godzin zegarowych (łącznie z egzaminem), obejmujących 35 godz. zajęć teoretycznych i 105 godz. zajęć praktycznych. Godzina zegarowa kursu liczy 60 minut i obejmuje zajęcia edukacyjne, liczące 45 minut oraz przerwę, liczącą średnio 15 minut. Długość przerw może być ustalana w sposób elastyczny. 6.Szkolenie zostanie realizowane według planu nauczania obejmującego przeciętnie nie mniej niż 20 godzin zegarowych w tygodniu. Zajęcia odbywają się 5 razy w tygodniu, w okresie od poniedziałku do piątku. Liczba godzin szkolenia nie przekracza 7 godzin zegarowych dziennie. Zajęcia teoretyczne winne być przeprowadzone w godzinach od 9:00 do 17:00. 7.Miejsce realizacji szkolenia: zajęcia teoretyczne - Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku, ul. Gołdapska 29, zajęcia praktyczne: stołówka Zespołu Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku, ul. Gołdapska 29. 8.Wykonawca przed rozpoczęciem zajęć na szkoleniu, skieruje uczestników szkolenia do wykonania badań lekarskich mających na celu stwierdzenie zdolności do uczestnictwa w szkoleniu oraz do badań do celów sanitarno-epidemiologicznych (książeczka zdrowia). 9.Wykonawca ubezpieczy osoby skierowane od następstw nieszczęśliwych wypadków powstałych w związku ze szkoleniem oraz w drodze do miejsca szkolenia i z powrotem. 10.Wykonawca zapewni niezbędne materiały szkoleniowe i dydaktyczne dla każdego uczestnika szkolenia, adekwatne do treści szkolenia, umożliwiające prawidłowe przygotowanie się do egzaminu końcowego tj. co najmniej jeden podręcznik lub skrypt związany z tematyką szkolenia, notatnik formatu A4 zawierający co najmniej 50 kartek, 1 długopis, 1 zakreślacz, 1 teczka, segregator formatu A4, prezentacje i konspekty z przeprowadzonych wykładów w formie papierowej, a do realizacji zajęć praktycznych odzież i obuwie ochronne (fartuch ochronny, czepek, rękawiczki, obuwie ochronne). 11.Wykonawca zobowiązany jest do stosowania logowania materiałów szkoleniowych przeznaczonych do realizacji szkolenia teoretycznego, wydanych dokumentów oraz oznakowania sal wykładowych logotypami Europejskiego Funduszu Społecznego i Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki wraz z informacją o współfinansowaniu szkolenia ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego a także wizualizacją projektu w ramach, którego realizowane jest szkolenie. 12.Wykonawca zorganizuje egzamin sprawdzający. 13.Po ukończonym szkoleniu wykonawca wyda uczestnikom szkolenia: a)zaświadczenie o ukończeniu szkolenia Kucharz wg wzoru określonego w Rozporządzeniu Ministra Edukacji i Nauki z dnia 03.02.2006 r. (Dz. U. z 2006 r. Nr 31, poz. 216) w sprawie uzyskiwania i uzupełniania przez osoby dorosłe wiedzy i umiejętności i kwalifikacji zawodowych w formach pozaszkolnych; b)certyfikat lub zaświadczenie o ukończeniu szkolenia Kucharz z wizualizacją projektu Będę samodzielny.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00 - Usługi szkolenia zawodowego .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Będę samodzielny współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.10.2010.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Zakład Doskonalenia Zawodowego w Białymstoku, Ośrodek Kształcenia Zawodowego w Olecku,, ul. Armii Krajowej 22A, 19-400 Olecko, kraj/woj. warmińsko-mazurskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 14000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 14000,00

  • Oferta z najniższą ceną: 14000,00 / Oferta z najwyższą ceną: 17885,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.