eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Jastrzębie-Zdrój › Dostawy nabiału, tłuszczów, ryb, konserw rybnych, konserw mięsnych i innych artykułów spożywczych na potrzeby Zakładu Karnego w Jastrzebiu-Zdroju

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2016-02-11

Jastrzębie-Zdrój: Dostawy nabiału, tłuszczów, ryb, konserw rybnych, konserw mięsnych i innych artykułów spożywczych na potrzeby Zakładu Karnego w Jastrzebiu-Zdroju
Numer ogłoszenia: 30520 - 2016; data zamieszczenia: 11.02.2016
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , ul. C. K. Norwida 23, 44-268 Jastrzębie-Zdrój, woj. śląskie, tel. 32 4759230, faks 32 475 92 33.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy nabiału, tłuszczów, ryb, konserw rybnych, konserw mięsnych i innych artykułów spożywczych na potrzeby Zakładu Karnego w Jastrzebiu-Zdroju.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia dotyczy dostawy nabiału, tłuszczów, konserw rybnych, konserw mięsnych i innych art. spożywczych na potrzeby Zakładu Karnego w Jastrzębiu Zdroju. Zamawiający ustala łączną wielkość zamówienia na : część I Ogólnospożywcze 1.Cukier - 17000 kg 2.Liść laurowy - 16 kg 3.Ziele angielski - 30 kg 4.Majeranek - 12 kg 5.Pieprz naturalny czarny mielony - 160 kg 6.Papryka mielona ostra - 45 kg 7.Przyprawa sucha ( typu Vegeta lub równoważne )- 270 kg 8.ocet - 600 L 9.Herbata expresowa ( torebki 1,5g )- 250 000 szt 10.Sól jadalna jodowana 3000 - kg 11.Przyprawa w płynie do zup - 1800 kg 12.kotlety sojowe - 1500 kg 13.Dżem ( wiaderka )- 250 kg 14.Marmolada ( wiaderka ) - 250 kg 15.Koncentrat pomidorowy 30%- 2800 kg 16.Fasola Jaś średni- 2000 kg ( worki nie przekraczające 15 kg ) 17.Groch łuskany - 2000 kg ( worki nie przekraczające 15 kg ) 18.Syrop wysokosłodzony ( owocowy do sporządzania napojów dopuszcz.smaki: malina wiśnia, truskawka) opak 0,2 - 2Lit ) - 100 L 19.Zupa w proszku Żurek w opak. 1-5kg ( termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy). - 250 kg 20.Zupa w proszku Barszcz biały w opak. 1-5kg ( termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy) - 230 kg 21.Budyń bez cukru w opakowaniach 1-2 kg( termin przydatności do spożycia min.5 miesięcy)- 130 kg 22.Cynaon mielony - 35 kg 23.Zupa w proszku pieczarkowa w opak. 1-5kg ( termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy) - 120 kg 24.Zupa w proszku brokułowa w opak. 1-5kg ( termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy ) - 120 kg 25.Czosnek granulowany - 30 kg 26.Oregano - 5 kg 27.Kminek - 5 kg 28.Pietruszka zielona sucha - 30 kg 29.Koper suchy - 40 kg 30.Musztarda - 150 kg ( pojemniki waga do 5 kg) część II (Ryby) CPV 152 20000-6 1.Filet z mintaja bez glazury mrożony w technologii shatterpack (SHP) w opakowaniach kartonowych do 25kg - wygląd: brak oznak rozmrożenia, filety całe bez skóry, ości i obcych zanieczyszczeń; - zapach: właściwy dla ryb mrożonych, po rozmrożeniu zapach ryby świeżej, niedopuszczalny gnilny; - tkanka mięsna: jasna o naturalnej barwie, charakterystycznej dla danego gatunku, bez plam i przebarwień; po rozmrożeniu sprężysta, nie rozpadająca się, o prawidłowym zapachu; - właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, szkodników, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych. Cechy dyskwalifikujące: filety z uszkodzoną glazurą Ryba mrożona musi posiadać co najmniej 30 dniowy termin przydatności do spożycia. Ryby muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych , zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta - 250 kg 2. Kotlet rybny - produkt garmażeryjny gotowy do spożycia. Zawartość ryby nie mniej niż 40% masy mięsnej. Opakowania kartonowe do 5kg - wygląd: brak oznak uszkodzenia, kotlety bez ości i obcych zanieczyszczeń; - zapach: właściwy dla ryby świeżej, niedopuszczalny gnilny; - właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, szkodników, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych. Kotlety muszą posiadać co najmniej 5 dniowy termin przydatności do spożycia Kotlety muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych , zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta - 2200 kg część III (konserwy rybne) CPV 152 40000-2 1.Szprot w sosie pomidorowym z samootwieraczem - 1500 kg 2.Sałatka rybna typu Neptun lub równoważne z samootwieraczem - 2000 kg 3.Paprykarz szczeciński z samootwieraczem - 1400 kg 4.Śledź w sosie pomidorowym z samootwieraczem - 1400 kg (dowolne opakowanie o gramaturze w pełnych dziesiątkach gram np. 200g, 330g- nie dopuszcza się opakowań o wadze np. 225g, 175g, itp) część IV (Tłuszcze) CPV 15431000-8 1.Tłuszcz roślinny (typu Margaryna) do smarowania pieczywa zawartość tłuszczu min 20% w kostkach od 200g do 500g - 17000 kg 2.Tłuszcz roślinny do smarowania ( typu Masło roślinne lub równoważne ) o zawartości tłuszczu od 60% - 80% w kostkach od 150g do 300g - 1700 kg 3.Olej roślinny - 1400 L część V (Mleko granulowane) CPV 155 11000-3 Mleko odtłuszczone granulowane ( minimalna zawartość białka 34%, bez domieszki oleju roślinnego ), ( worki nie przekraczające 15 kg ) - 2000kg część VI (Nabiał) grupa CPV 155 1.Ser twaróg półtłusty ( w kostkach o wadze 0,2-1kg ) - 6000 kg 2.Serek fromage naturalny ( w opakowaniu 100 gram) - 500 kg 3.Serek granulowany czysty (w opak.100g -200g) - 500 kg 4.Śmietana 12% - 2400 L 5.Ser topiony czysty ( opak.100gram ) o zawartości tłuszczu nie mniej niż 27% - 1200 kg 6.Kefir - 2000 kg ( opakowania 5-10 kg ) 7.Jogurt owocowy 100- 150 gr - 3000 szt część VII (Konserwy mięsne) CPV 15131000-5 1.Pasztet drobiowy czysty ( bez dodatków) w alupack *- 1500 kg 2.Konserwy mięsne ok. 300g (plus minus 10g) z samootwieraczem **- 2000 kg 3.Konserwy wieprzowa mielona sterylizowana -w alupack * - 920 kg 4.Szynka mielona drobiowa sterylizowana -w alupack * - 800 kg * o wadze w zakresie 90-130g w pełnych dziesiątkach gram, np. 90, 100, ..., 130g - nie dopuszcza się opakowań o wadze np. 95g, 105g, itp) ** dowolne opakowanie o gramaturze w pełnych dziesiątkach gram np. 200g, 330g- nie dopuszcza się opakowań o wadze np. 225g, 175g, itp. Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Do każdego opakowania powinna być dołączona etykieta z opisem jego zawartości, powinno zawierać: nazwę dostawcy - producenta, adres, nazwę produktu, masę netto produktu, datę - termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok), oraz warunki przechowywania. Zamawiający zobowiązuje jednocześnie Wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych będących przedmiotem niniejszego zamówienia, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych oraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa powodowały obniżenie ponoszonych przez Zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów.

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.00.00-3, 15.22.00.00-6, 15.24.00.00-2, 15.43.10.00-8, 15.51.10.00-3, 15.50.00.00-3, 15.13.10.00-5.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.03.2017.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający rezygnuje z możliwości żądania wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający sprawdzi fakt złożenia podpisanego oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • za spełniających ten warunek Zamawiający uzna Wykonawców, którzy przedstawią z wykorzystaniem wzoru zawartego w załączniku nr 12 wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, dostaw (dostawy) odpowiadających rodzajem przedmiotowi zamówienia, a także o łącznej wartości odpowiadającej co najmniej kwotom: a) 100 000 zł dla części I (Art. ogólnospożywcze) b) 18 000 zł dla części II (Ryby) c) 45 000 zł dla części III (Konserwy rybne) d) 71 000 zł dla części IV (Tłuszcze) e) 28 000 zł dla części V (Mleko granulowane) f) 100 000 zł dla części VI (Nabiał) g) 33 000 zł dla części VII (Konserwy mięsne) Wykaz powinien zawierać informacje o wartości, przedmiocie, datach wykonania i podmiotach, na rzecz których dostawy zostały wykonane, wraz z załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający sprawdzi fakt złożenia podpisanego oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający sprawdzi fakt złożenia podpisanego oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający sprawdzi fakt złożenia podpisanego oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3.2)

  • zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 10 -11 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert.

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ceny w przypadku zmiany stawki VAT. Zmiana ceny następuje z dniem wejścia w życie aktu prawnego zmieniającego stawkę, przy czym stawka netto pozostaje bez zmian przez okres ważności oferty (związania) oraz okres realizacji (wykonania) zamówienia. Wykonawca zawiadomi Zamawiającego o konieczności zmiany przedstawiając kopię odpowiednich dokumentów.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Jastrzębiu-Zdroju ul.C.K. Norwida 23 44-268 Jastrzębie-Zdrój.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 02.03.2016 godzina 10:00, miejsce: Zakład Karny w Jastrzębiu-Zdroju ul.C.K. Norwida 23 44-268 Jastrzębie-Zdrój - SEKRETARIAT.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Artykuły Ogólnospożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: część I Ogólnospożywcze 1.Cukier - 17000 kg 2.Liść laurowy - 16 kg 3.Ziele angielski - 30 kg 4.Majeranek - 12 kg 5.Pieprz naturalny czarny mielony - 160 kg 6.Papryka mielona ostra - 45 kg 7.Przyprawa sucha ( typu Vegeta lub równoważne )- 270 kg 8.ocet - 600 L 9.Herbata expresowa ( torebki 1,5g )- 250 000 szt 10.Sól jadalna jodowana 3000 - kg 11.Przyprawa w płynie do zup - 1800 kg 12.kotlety sojowe - 1500 kg 13.Dżem ( wiaderka )- 250 kg 14.Marmolada ( wiaderka ) - 250 kg 15.Koncentrat pomidorowy 30%- 2800 kg 16.Fasola Jaś średni- 2000 kg ( worki nie przekraczające 15 kg ) 17.Groch łuskany - 2000 kg ( worki nie przekraczające 15 kg ) 18.Syrop wysokosłodzony ( owocowy do sporządzania napojów dopuszcz.smaki: malina wiśnia, truskawka) opak 0,2 - 2Lit ) - 100 L 19.Zupa w proszku Żurek w opak. 1-5kg ( termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy). - 250 kg 20.Zupa w proszku Barszcz biały w opak. 1-5kg ( termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy) - 230 kg 21.Budyń bez cukru w opakowaniach 1-2 kg( termin przydatności do spożycia min.5 miesięcy)- 130 kg 22.Cynaon mielony - 35 kg 23.Zupa w proszku pieczarkowa w opak. 1-5kg ( termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy) - 120 kg 24.Zupa w proszku brokułowa w opak. 1-5kg ( termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy ) - 120 kg 25.Czosnek granulowany - 30 kg 26.Oregano - 5 kg 27.Kminek - 5 kg 28.Pietruszka zielona sucha - 30 kg 29.Koper suchy - 40 kg 30.Musztarda - 150 kg ( pojemniki waga do 5 kg) Artykuły Ogólnospożywcze - dostawy nie rzadziej niż 1 raz w miesiącu.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Ryby.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: część II (Ryby) 1.Filet z mintaja bez glazury mrożony w technologii shatterpack (SHP) w opakowaniach kartonowych do 25kg - wygląd: brak oznak rozmrożenia, filety całe bez skóry, ości i obcych zanieczyszczeń; - zapach: właściwy dla ryb mrożonych, po rozmrożeniu zapach ryby świeżej, niedopuszczalny gnilny; - tkanka mięsna: jasna o naturalnej barwie, charakterystycznej dla danego gatunku, bez plam i przebarwień; po rozmrożeniu sprężysta, nie rozpadająca się, o prawidłowym zapachu; - właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, szkodników, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych. Cechy dyskwalifikujące: filety z uszkodzoną glazurą Ryba mrożona musi posiadać co najmniej 30 dniowy termin przydatności do spożycia. Ryby muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych , zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta - 250 kg 2. Kotlet rybny - produkt garmażeryjny gotowy do spożycia. Zawartość ryby nie mniej niż 40% masy mięsnej. Opakowania kartonowe do 5kg - wygląd: brak oznak uszkodzenia, kotlety bez ości i obcych zanieczyszczeń; - zapach: właściwy dla ryby świeżej, niedopuszczalny gnilny; - właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, szkodników, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych. Kotlety muszą posiadać co najmniej 5 dniowy termin przydatności do spożycia Kotlety muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych , zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta - 2200 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Konserwy rybne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: część III (konserwy rybne) 1.Szprot w sosie pomidorowym z samootwieraczem - 1500 kg 2.Sałatka rybna typu Neptun lub równoważne z samootwieraczem - 2000 kg 3.Paprykarz szczeciński z samootwieraczem - 1400 kg 4.Śledź w sosie pomidorowym z samootwieraczem - 1400 kg (dowolne opakowanie o gramaturze w pełnych dziesiątkach gram np. 200g, 330g- nie dopuszcza się opakowań o wadze np. 225g, 175g, itp).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.24.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Tłuszcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: część IV (Tłuszcze) 1.Tłuszcz roślinny (typu Margaryna) do smarowania pieczywa zawartość tłuszczu min 20% w kostkach od 200g do 500g - 17000 kg 2.Tłuszcz roślinny do smarowania ( typu Masło roślinne lub równoważne ) o zawartości tłuszczu od 60% - 80% w kostkach od 150g do 300g - 1700 kg 3.Olej roślinny - 1400 L.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.43.11.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Mleko granulowane.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: część V Mleko odtłuszczone granulowane ( minimalna zawartość białka 34%, bez domieszki oleju roślinnego ), ( worki nie przekraczające 15 kg ) - 2000kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.17.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: część VI (Nabiał) 1.Ser twaróg półtłusty ( w kostkach o wadze 0,2-1kg ) - 6000 kg 2.Serek fromage naturalny ( w opakowaniu 100 gram) - 500 kg 3.Serek granulowany czysty (w opak.100g -200g) - 500 kg 4.Śmietana 12% - 2400 L 5.Ser topiony czysty ( opak.100gram ) o zawartości tłuszczu nie mniej niż 27% - 1200 kg 6.Kefir - 2000 kg ( opakowania 5-10 kg ) 7.Jogurt owocowy 100- 150 gr - 3000 szt.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.54.21.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Konserwy mięsne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: część VII (Konserwy mięsne) 1.Pasztet drobiowy czysty ( bez dodatków) w alupack *- 1500 kg 2.Konserwy mięsne ok. 300g (plus minus 10g) z samootwieraczem **- 2000 kg 3.Konserwy wieprzowa mielona sterylizowana -w alupack * - 920 kg 4.Szynka mielona drobiowa sterylizowana -w alupack * - 800 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.