eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Oleśnica › Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa i wyrobów mięsnych dla Powiatowego Zespołu Szpitali w Oleśnicy.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-09-03

Oleśnica: Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa i wyrobów mięsnych dla Powiatowego Zespołu Szpitali w Oleśnicy.
Numer ogłoszenia: 303938 - 2009; data zamieszczenia: 03.09.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Powiatowy Zespół Szpitali w Oleśnicy , ul. Armii Krajowej 1, 56-400 Oleśnica, woj. dolnośląskie, tel. 071 3143747, faks 071 3143747.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pzsolesnica.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa i wyrobów mięsnych dla Powiatowego Zespołu Szpitali w Oleśnicy..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa i wyrobów mięsnych dla potrzeb kuchni Powiatowego Zespołu Szpitali z siedzibą w Oleśnicy. 1-Boczek wędzony b/k ilość: 60 kg opis: hermetycznie zapakowany 2-Filet drobiowy b/k ilość: 600 kg opis: Pojemnik 3-Kurczak tuszka ilość: 3000 kg opis: Pojemnik 4-Kiełbasa biała parzona ilość: 72 kg opis: Folia hermetycznie pakowana 5-Kiełbasa śląska ilość: 240 kg opis: Pojemnik 6-Kark wołowy b/k ilość: 400 kg opis: Pojemnik 7-Karkówka b/k ilość: 500 kg opis: Pojemnik 8-Łopatka b/k ilość: 250 kg opis: Pojemnik 9-Mięso gulaszowe wołowe extra ilość: 700 kg opis: Pojemnik 10-Mięso gulaszowe wieprzowe extra ilość: 600 kg opis: Pojemnik 11-Mielonka tyrolska ilość: 350 kg opis: Osłonka foliowa 1,5 kg 12-Polędwica z indyka ilość: 600 kg opis: Osłonka foliowa 1 kg 13-Polędwica drobiowa ilość: 700 kg opis: Osłonka foliowa 1 kg 14-Pieczeń wołowa ilość: 300 kg opis: Pojemnik 15-Szynka wieprzowa ilość: 80 kg opis: Osłonka foliowa 1 kg 16-Smalec ilość: 200 kg opis: Kostka 0,25 kg w pergaminie 17-Schab b/k ilość: 50 kg opis: Pojemnik 18-Wątróbka drobiowa ilość: 350 kg opis: Pojemnik 19-Żołądki drobiowe ilość: 200 kg opis: Pojemnik 20-Kości ilość: 4000 kg opis: Pojemnik 21-Parówka ilość: 600 kg opis: Folia hermetycznie pakowana.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O zamówienie mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, czyli w ciągu ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie - zrealizowali odpowiednio 3 dostawy mięsa i wyrobów mięsnych na kwoty równe lub przekraczające wartość złożonej oferty; c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, d) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia; Spełnienie warunków udziału w postępowaniu oceniane będzie wg kryterium spełnia - nie spełnia..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia, że Wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych, Zamawiający żąda złożenia przez Wykonawcę następujących dokumentów: a) oświadczenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia (art. 24 ustawy PZP) b) oświadczenie, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu (art. 22 ust. 1 pkt. 1-4 ustawy PZP) c) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej potwierdzający, iż Wykonawca prowadzi działalność w zakresie objętym zamówieniem (wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert) W celu potwierdzenia, że Wykonawca posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponuje potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, Zamawiający żąda od Wykonawcy złożenia następujących dokumentów: d) oświadczenie o należytym zrealizowaniu w ciągu ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie - min. 3 dostaw (rozpoczętych i zakończonych) mięsa i wyrobów mięsnych (załącznik nr 5 do SIWZ) Od Wykonawców, którzy mają siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, Zamawiający żąda: 1. zamiast dokumentów wymienionych w punkcie c), Zamawiający żąda dokumentów wystawionych w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzających odpowiednio, że: a) nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości Dokument, o którym mowa w pkt. 1a) powinien być wystawiony nie wcześniej niż 6 m.-cy przed upływem terminu składania ofert..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pzsolesnica.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Powiatowy Zespół Szpitali, ul. Armii Krajowej 1, 56-400 Oleśnica.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 11.09.2009 godzina 10:00, miejsce: Powiatowy Zespół Szpitali, ul. Armii Krajowej 1, 56-400 Oleśnica, piętro IV, pokój 9.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.