eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Puck › Zakup i dostawy artykułów żywnościowych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-11-22

Puck: Zakup i dostawy artykułów żywnościowych
Numer ogłoszenia: 303931 - 2011; data zamieszczenia: 22.11.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół im. Maksymiliana Wilandta w Darzlubiu , Darzlubie, ul. Pucka 74, 84-100 Puck, woj. pomorskie, tel. 0-58 673 82 92.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zespół Szkół.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup i dostawy artykułów żywnościowych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawy artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Zespołu Szkół im. Maksymiliana Wilandta w Darzlubiu. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zamieszczony jest w Formularzach Cenowych stanowiących Załączniki nr 2.1 - 2.10 do SIWZ. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych w następujących pakietach: Pakiet nr 1 - Warzywa, Pakiet nr 2 - Nabiał, Pakiet nr 3 - Produkty suche, Pakiet nr 4 - Mięso i wędliny, Pakiet nr 5 - Drób, Pakiet nr 6 - Mrożonki, Pakiet nr 7 - Pieczywo, Pakiet nr 8 - Ciastka i ciasta, Pakiet nr 9 - Ryby, Pakiet nr 10 - Ziemniaki Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na dowolną ilość pakietów. Zamawiający zastrzega jednak składanie ofert przez Wykonawcę na całość asortymentu w danym pakiecie. Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania pełnego limitu ilościowego przedmiotu zamówienia. Z tego tytułu nie będą przysługiwały Wykonawcy żadne roszczenia poza roszczeniem o zapłatę za już dostarczony towar..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.80.00.00-6, 15.13.14.10-2, 15.11.40.00-0, 15.41.21.00-0, 15.13.14.00-9, 15.11.11.00-0, 15.13.11.30-5, 15.11.21.30-6, 15.11.21.20-3, 15.13.11.35-0, 15.11.23.00-9, 15.33.11.70-9, 15.33.21.00-5, 15.81.00.00-9, 15.21.00.00-3, 15.23.50.00-4, 15.31.00.00-4, 15.30.00.00-1.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 10.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

W związku z art. 144 Ustawy PZP ustala się następujące przesłanki i okoliczności jakie muszą być spełnione w przypadku zmiany postanowień zawartej umowy na wykonanie zadania: 1) nastąpią przekształcenia własnościowe, 2) nastąpią zmiany techniczne lub organizacyjne, 3) nastąpią zmiany adresu, 4) zmianie ulega wielkość opakowań, 5) nastąpi zakończenie, wstrzymanie lub wycofanie artykułów z produkcji, 6) zmianie ulega harmonogram dostaw co do ilości i terminów, 7) działanie siły wyższej (strajki generalne lub lokalne), mające bezpośredni wpływ na terminowość zamówień, 8) wystąpienia innych okoliczności, których strony umowy nie były w stanie przewidzieć, pomimo zachowania należytej staranności, Warunki dokonywania zmian: 1) inicjowanie zmian może nastąpić na wniosek wykonawcy i zamawiającego, 2) uzasadnienie zmian - prawidłowa realizacja umowy, obniżenie kosztów, 3) zmiany umowy dokonuje się w formie pisemnego aneksu do umowy pod rygorem nieważności

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.darzlubuie.eu
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół im. Maksymiliana Wilandta w Darzlubiu ul. Pucka 74 84-100 Puck Sekretariat.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 02.12.2011 godzina 09:45, miejsce: Zespół Szkół im. Maksymiliana Wilandta w Darzlubiu ul. Pucka 74 84-100 Puck Sekretariat Szkoły.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Warzywa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: MARCHEW 200 KG; KALAFIOR 150 SZT; PIETRUSZKA NAĆ p 250 SZT; CEBULA BIAŁA 100 KG; CZOSNEK 20 GŁ; KOPER 130 P; SZCZYPIOR 100 P; POR 70 KG; BURACZKI 250 KG; BRUKSELKA 40 KG; BIAŁA RZODKIEW 40 KG; RZODKIEWKA 50 P; PAPRYKA CZERWONA 50KG; PAPRYKA ZÓŁTA 20KG; PAPRYKA ZIELONA 20KG; PAPRYKA POMARAŃCZOWA 20 KG; KAPUSTA BIAŁA 370 KG; KAPUSTA CZERWONA 140 KG; KAPUSTA WŁOSKA 95 KG; SAŁATA LODOWA 60 SZT; OGÓREK SWIEŻY 120 KG; OGÓREK KISZONY 240KG; OGÓREK MAŁOSOLNY 30 SZT po 3KG; FASOLA JAŚ 90 KG; FASOLA DROBNA 50 KG; JABŁKA 250 KG; GRUSZKA 50 kg; ŚLIWKA WĘGIERKA 30 kg; ANANAS PUSZKA MAŁA 10 SZT/ 565 G; BANAN 100 KG; CYTRYNA 20 KG; ŚLIWA DUŻA 200 SZT; NEKTARYNKA 200 SZT; BRZOSKWINIA 200 SZT; POMARAŃCZA 150 KG; MANDARYNKA 100 KG; PIECZARKI 50 KG; TRUSKAWKI 100 kg; POMIDORY 30 KG; WIŚNIE ŚWIEŻE 25 KG; SELER 170 KG; KAPUSTA PEKIŃSKA 140 KG; BOTWINKA 60 P; FASOLKA SZPARAGOWA ZIELONA 100 KG; KAPUSTA KISZONA 200 KG; KAPUSTA BIAŁA 100 SZT; KAPUSTA CZERWONA 50 SZT; KAPUSTA PEKIŃSKA 80 SZT.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: JAJA 6500 SZT; MARGARYNA 120 SZT; PALMA 50 SZT; MASŁO OSEŁKA GÓRSKA 500g szt. 20 SZT; MASŁO SMIETANKOWE 200g szt. 30 SZT; MASŁO WARLUBIE 200g szt. 30 SZT; MASŁO MIX PASŁEDZKI 200g szt. 50 SZT; MLEKO 3/2 % ; karton 1 litr 220 L; MAŚLANKA MRĄGOWSKA karton 1 litr 100 L; MAŚLANKA TRUSKAWKOWA karton 1 litr 100 L; ŚMIETANA 12% karton 0,5 litra 80 SZT; ŚMIETANA 18% karton 0,5 litra 50 SZT; ŚMIETANA 30% karton 0,5 litra 50 SZT; ŚMIETANA RAMA 36% karton 1 litr 100 SZT; TWARÓG CHUDY 40 KG; TWARÓG MIELONY wiadro po 1 kg - 60 KG; OLEJ po 5 litrów szt. 30 SZT; OLEJ po 3 litry 80 SZT; OLIWA Z OLIWEK po 1 litrze 10 SZT; JOGURTY NATURALNY po 900 g 30 SZT; JOGURTY MAŁE RÓŻNE SMAKI 680 SZT; JAGURTU BAKOMA 400 SZT; JOGURTY DANON 400 SZT; BUDYŃ SERDUSZKO 510 SZT; SOS MAJONEZOWY po 3 litry 35 SZT; SER ŻÓŁTY EDEMSKI SALAMI 10 KG;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Produkty suche.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: CUKIER 100 KG; CUKIER WANILIOWY 150SZT ; CYNAMON 10SZT ; CUKIER PUDER 10 KG ; DROŻDŻE 20 SZT PO- 100 G; DŻEM WIADRO RÓZNE SMAKI 10 W PO- 1 KG; KISIEL 210 SZT ; MAKARON ŚWIDERKI 80 KG ; MAKARON KOKARDKA 50 KG ; MAKARON MUSZELKA 100 KG ; MAKARON KOLANKA 80 KG; M ĄKA PSZANNA 50 KG PO - 1KG; MĄKA TORTOWA 20 KG PO - 1KG; MAKA WROCŁAWSKA 30 KG PO- 1KG; MĄKA POZNAŃSKA 20 KG PO- 1KG; MĄKA ZIEMNIACZANA 20 KG PO - 1KG; OCET SPIRYTUSOWY 15 SZT PO- 1L; MAGII 20 SZT PO- 960ml; PRZYPRAWA WARZYWKO 30 SZT PO - 1KG; PRZYPRAWA KUCHAREK 20 SZT PO - 1KG; FIX DO SZPAGETTI PO BOL. W PROSZKU 80 SZT; GROSZEK KON. PUSZKA 20 SZT PO- 2 .6KG; GROCH ŁUSKANY 90 KG ; KWASEK CYTRYNOWY 2 KG ; KONCENTRAT POM. W PUSZ. 25 SZT PO-4,550ML; KONCENTRAT POM. W PUSZ. 10 SZT PO-878 G; KASZA JĘCZMIENNA 30 SZT PO-900 G; KASZA PECZAK BIAŁA 200 SZT PO-500G; KASZA GRYCZANA 50 KG ; KONCENTRAT DO BARSZCZU 30 SZT; MUSZT.ARDA SAREPSKA 20 SZT PO- 200 G; KETCHUP ŁAGODNY WŁOCŁAWEK 40 SZT PO- 1L; KETCHUP PIKANTNY 40 SZT PO- 1L; KUKURYDZA PUSZKA 10 SZT PO-2,600 KG; KUKURYDZA PUSZKA 40 SZT MAŁA; CHRZAN W SŁOIKU 15 SZT MAŁY; ZIARENKO SMAKU 20SZT PO- 1KG; PRZY. DO DROBIU DELIKAT 15 SZT PO-600 G; PRZYP. DO MIES DELIKAT 15 SZT PO-700 G; PRZYP. PAPRYKA SŁODKA 15 SZT PO- 700 G; PRZYP. DO SAŁATEK SOS OGRODOWY KAMIS 20 SZT; PIEPRZ CZARNY MIELONY 10 SZT PO-0,800 G; PIEPRZ BIAŁY 5 SZT PO-0,800 G; LISCIE LAUROWE 2 SZT PO- 100 G; ZIELE ANGIELSKIE 2 SZT PO-100G; SOS DO PIECZENI CIEMNY 10 SZT PO- 1,2 KG; SOS DO PIECZENI JASNY 10 SZT PO-1,2 KG; SOS GRZYBOWY 5 SZT PO- 1KG; MAJERANEK 40 SZT PO- 150 G; PRZYP. OREGANO 10 SZT PO- 10 G; PRZYP. BAZYLIA 30 SZT PO-10 G; ZIOŁA PROWANSALSKIE 20 SZT PO- 10 G; PROSZEK DO PIECZANIA 30 SZT PO- 10 G; RYŻ 130 KG PO- 1 KG; RODZYNKI 10 KG ; ŚLIWKA KALIFORNIJSKA 15 SZT PO-100 G; SÓL 130 KG PO-1KG; SYROPY POMARAŃCZOWY 20 SZT PO-5L; SYROP TRUSKAWKA 30 SZT PO- 5L; SYROP WISNIA 30 SZT PO-5L; SYROP RÓZNE SMAKI 30 SZT PO -5L; ŻUR W BUTELCE 75 L PO- 1L; KAKAO CIEMNE 5 SZT PO- 250 G; KURKUMA 5 SZT PO- 10 G; GALARETK RÓŻNE SMAKI 100 SZT ; SOS SŁODKO KWAŚNY SŁOIK 200 SZT PO - 460 G; PRZYPRAWA DO KURCZAKA 60 SZT ; KMINEK 5 SZT PO-15 G; WEGETTA 20 SZT PO-1KG; CZOSNEK GRANULOWANY 30 SZT; SOS OGRODOWY KNORR 10 SZT PO-1KG ; PRZYPRAWA DO RYB 20 SZT ; FASOLKA KONSER. CZER. 10 SZT;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Mięso i wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: SCHAB B/K kg 190; ŁOPATKA B/K kg 420; BOCZEK ŚWIEŻY kg 80; BOCZEK WEDZONY kg 50; GOLONKA kg 40; ŻEBERKA kg 75; KOŚCI WIEPRZOWE kg 40; PACHWINA WEDZONA kg 60; MIELONE kg 350; MIESO GULASZOWE kg 200; KARKOWKA Z/ K kg 50; KARKÓWKA B/K kg 50; SMALEC kg 150; SZYNKA KULKA kg 200; KIEŁBASA ZWYCZAJNA kg 140; KIEŁBASA BIAŁA kg 70; ŚLĄSKA kg 100;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.14.10-2, 15.11.40.00-0, 15.41.21.00-0, 15.13.14.00-9, 15.11.11.00-0, 15.13.11.30-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Drób.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: FILET Z KURCZAKA kg 300 ; ĆWIARTKA Z KURCZAKA kg 150 ; KORPUSY DROBIOWE kg 30; KURCZAK CAŁY kg 20 ; UDKO kg 100 ; SKRZYDEŁKO Z KURCZAKA kg 50; MIELONE DROBIOWE kg 100 ; PIEROGI Z MIĘSEM VIRTU kg 150; PIEROGI Z KAPU I GRZ. VIRTU kg 150 ; KOPYTKA VIRTU kg 150 ; PIEROGI Z TRUS. VIRTU kg 150 ; PIEROGI Z SEREM VIRTU kg 100 ; BIODERKO KURCZAKA kg 300 ;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.21.30-6, 15.11.21.20-3, 15.13.11.35-0, 15.11.23.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Mrożonki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: PIEROGI Z MIĘSEM kg 150; PIEROGI Z KAP I GRZYBAMI kg 100; PIEROGI Z SEREM kg 100 ; FASOLKA SZPARAGOWA kg 250 ; MARCHEWKA KOSTKA kg 250 ; WŁOSZCZYZNA kg 150 ; ZUPA 7 SKŁADNIKOWA kg 100 ; FRYTKI kg 600 ; TRUSKAWKI MROZONE kg 150; KUKURYDZA kg 50 ; MAJONEZ WIADRO- WINIARY po 3 kg - szt. 20 ; KALAFIOR MROŻONY kg 100 ; GROSZEK MROŻONY ZIELONY kg 50 ; KNEDLE RÓZNE SMAKI kg 100.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9, 15.33.21.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: CHLEB ZWYKŁY KROJONY szt. 500 ; BUŁKA KAJZERKA szt. 800; BUŁKA MAŚLANA szt. 340 ; BUŁKA Z SEREM szt. 180 ; BUŁKA TARTA kg 145.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Ciasta i ciastka.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: DROŻDŻÓWKA szt. 340; DROŻDŻÓWKA Z SEREM szt. 340; DROŻDŻÓWKA Z MAKIEM szt. 340; DROŻDŻÓWKA Z BUDYNIEM szt. 340; PASZTECIK Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI szt. 400; PĄCZEK szt. 400; CIASTKO FRANCUSKIE szt. 180; CIASTO MURZYNEK kg 50; CIASTO MIODOWNIK kg 50.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Ryby.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: FILET Z PANGI kg 80; FILET Z DORSZA kg 130; PŁATY ŚLEDZIOWE MARYNOWANE W ZALEWIE OCTOWEJ po 4 kg szt 35.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.21.00.00-3, 15.23.50.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Ziemniaki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: ZIEMNIAKI kg 6000.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.31.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.