Ogłoszenie nr 302399 - 2016 z dnia 2016-08-24 r.
Wiązownica:
OGŁOSZENIE O ZMIANIE OGŁOSZENIA
OGŁOSZENIE DOTYCZY:
Ogłoszenia o zamówieniu
INFORMACJE O ZMIENIANYM OGŁOSZENIU
Numer: 301566
Data: 18/08/2016
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Wójt Gminy Wiązownica, Krajowy numer identyfikacyjny 55167400000, ul.
Wiązownica
208,
37522
Wiązownica, woj.
podkarpackie, tel.
016 622-36-31, faks
.
Adres strony internetowej (url):
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej, pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne:
SEKCJA II: ZMIANY W OGŁOSZENIU
II.1) Tekst, który należy zmienić:
Miejsce, w którym znajduje się zmieniany tekst:
Numer sekcji: II
Punkt: 4
W ogłoszeniu jest: W ramach planowanego zadania przewiduje się świadczenie usług w zakresie dożywiania uczniów szkół podstawowych i gimnazjum w roku szkolnym 2016/2017 oraz osób starszych, chorych, samotnych i niepełnosprawnych na terenie gminy Wiązownica w formie gorących posiłków.
4.1. PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA ZOSTAŁ PODZIELONY NA 3 ODRĘBNE CZĘŚCI (ZADANIA).
CZĘŚĆ (ZADANIE) NR 1
Przygotowanie i wydawanie obiadów w stołówce szkolnej gimnazjum w Wiązownicy dla uczniów szkoły podstawowej i gimnazjum w Wiązownicy oraz przygotowanie i dowóz obiadów do szkół podstawowych w Manasterzu, Radawie i Cetuli.
CZĘŚĆ (ZADANIE) NR 2
Przygotowanie i wydawanie obiadów w stołówce szkolnej w Zapałowie dla uczniów szkoły podstawowej i gimnazjum w Zapałowie oraz przygotowanie i dowóz obiadów do szkoły podstawowej w Ryszkowej Woli.
CZĘŚĆ (ZADANIE) NR 3
Przygotowanie oraz dowóz obiadów w stołówce szkolnej gimnazjum w Wiązownicy dla osób starszych, chorych, samotnych i niepełnosprawnych z terenu gminy Wiązownica.
4.2. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za jakość i zgodność z warunkami jakościowymi
przygotowywanych posiłków, opisanymi w przedmiocie zamówienia.
4.3. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas
wykonywania przedmiotu zamówienia.
4.4. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania, wydawania i dostarczania posiłków o
najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa.
4.5. Ciepły posiłek musi odpowiadać normom odżywczym obowiązującym w tzw. punktach
zbiorowego żywienia tj. posiłki winny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego
żywienia, sporządzone z pełnowartościowych, świeżych artykułów spożywczych,
posiadających aktualne terminy ważności.
4.6. Wykonawca gwarantuje wysoką jakość dostarczanego produktu, terminowość dostaw oraz
zgodność z obowiązującymi normami i wymogami sanitarnymi.
4.7. Wykonawca jest zobowiązany do sprzedaży posiłków uczniom nie objętym niniejszym
zamówieniem w cenie równej jaką podał w ofercie (samodzielnie wykupującym posiłki).
4.8. Obiady powinny odpowiadać następującym kryteriom:
- zawartość energii - 850 kcal;
- udział energii z białka - nie mniej niż 12% wartości energetycznej posiłku;
- udział białka zwierzęcego - średnio 50% ogólnej ilości białka zawartego w posiłku;
- udział energii z tłuszczu - do 30%.
Przewidywana dzienna ilość posiłków do wydania wynosi:
dla części I - 90 porcji pełnych obiadów,
40 porcji obiady jednodaniowe
dla części II - 120 porcji pełnych obiadów,
20 porcji obiady jednodaniowe
dla części III 12 porcji obiady 2 daniowe
Szczegółowy przedmiot zamówienia został określony w zał. nr 2 do SIWZ.
5. Sposób przygotowywania obiadów:
5.1. Pod pojęciem obiadów jednodaniowych należy rozumieć (trzy razy w tygodniu drugie danie -
poniedziałek, środka, piątek; dwa razy w tygodniu pożywna zupa- wtorek, czwartek). Pod
pojęciem pożywna zupa należy rozumieć zupę z tzw. mięsną wkładką podaną ze świeżym
pieczywem bez ograniczenia ilościowego.
5.2. Pod pojęciem obiadu 2-daniowego należy rozumieć pełny obiad składający się z zupy oraz
drugiego dania.
5.2. Zupy należy przygotować na wywarach jarskich (warzywnych) lub mięsnych z dodatkiem głównego składnika. Zupy na wywarach z kości w ograniczonych ilościach.
5.3. Podprawianie zup niskotłuszczową śmietaną lub mlekiem, albo masłem czy mąką, sporadycznie zasmażka. Przeciętna waga 1 porcji zupy - 400 g.
5.4. Drugie danie - powinno składać się z produktów białkowych, najlepiej pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryby, drób) produktów bogatych w węglowodany złożone (ziemniaki, kasza, ryż, makaron, kluski itp.) oraz dodatków warzywnych (surówki, warzywa gotowane).
5.5 Zamawiający oczekuje, iż Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zalecanym modelem żywienia o charakterze pro zdrowotnym poprzez:
- stosowanie tłuszczów roślinnych;
- ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych;
- umiarkowane stosowanie mięsa "czerwonego";
- stosowanie mięsa drobiowego;
- stosowanie ryb;
- umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli;
- duży udział warzyw i owoców w posiłkach, w tym także nasion roślin strączkowych.
5.6. Napój - w ilości 200 ml (kompot, herbata).
5.7. Obiady dowożone 1-daniowe, zamiennie w takiej samej ilości zupa o zwiększonej kaloryczności z pieczywem i drugie danie bez napoju.
5.8. Do przygotowywania posiłków należy używać produktów wysokiej jakości, posiadających aktualne terminy ważności.
5.9. Zamawiający nie dopuszcza możliwości serwowania posiłków na bazie "Fastwood".
5.10. Zamawiający zastrzega sobie prawo do przeprowadzenia badań sprawdzających jakość przygotowywanych posiłków pod względem kaloryczności, gramatury itp.
5.11. Zamawiający zabezpiecza naczynia ceramiczne dla potrzeb wydawania posiłków wyłącznie w
stołówce gimnazjum w Zapałowie i Wiązownicy, natomiast w zakresie obiadów dowożonych
do szkół podstawowych, Wykonawca zabezpieczy termosy i własny środek transportu
przystosowany do przewozu żywności, spełniający przy tym wszelkie wymogi sanitarno-
higieniczne oraz jednorazowe naczynia i sztućce do wydawania posiłków.
Długość tras dowozu posiłków wynosi:
Część I
1. Wiązownica - SP Manasterz-Wiązownica = 14 km.
2. Wiązownica - SP Radawa-Wiązownica = 16 km.
3. Wiązownica - SP Cetula-Wiązownica = 22 km.
Część II
1. Zapałów - Szkoła Podstawowa w Ryszkowej Woli - 9 km.
Część III
Wiązownica - Manasterz 14 km,
Wiązownica - Mołodycz 36 km.
Wiązownica - Cetula 22 km.
Wiązownica - Surmaczówka 45
Wiązownica - Wólka Zapałówska 44
Wiązownica - Szówsko 20 km.
6. Warunki przygotowania posiłków:
6.1. Posiłki będą przygotowane w pomieszczeniach kuchni, wyposażonej w podstawowe urządzenia i sprzęt gastronomiczny, niezbędny do przygotowania i wydawania posiłków, które zostaną użyczone bezpłatnie Wykonawcy na podstawie protokołu zdawczo - odbiorczego, wyłącznie do prowadzenia usługi dożywianie stanowiącej przedmiot zamówienia. Wykonawca nie może wykorzystywać przekazanych w użyczenie pomieszczeń i sprzętu gastronomicznego do innych celów ponad stanowiące przedmiot zamówienia.
Wykonawca będzie ponosił pełną odpowiedzialność materialną za oddane
pomieszczenia i wyposażenie tych pomieszczeń oraz zobowiązuje się do ponoszenia kosztów
ewentualnych napraw sprzętu i urządzeń powstałych w wyniku zwykłego użytkowania.
6.2. Wykonawca będzie pokrywał koszty zużycia gazu i energii elektrycznej i wywozu nieczystości stałych. W zamian za sprzątanie kuchni i stołówki Zamawiający zabezpieczy bezpłatnie dostawę bieżącej wody wraz z odprowadzeniem ścieków.
6.3. Wykonawca będzie ponosił pełną odpowiedzialność materialną za oddane w użyczenie pomieszczenia i wyposażenie tych pomieszczeń.
6.4. Posiłki będą kupowane przez uczniów gimnazjum oraz szkół podstawowych, dofinansowane z budżetu gminy.
6.5. Posiłki wydawane będą w dniach nauki szkolnej, w roku szkolnym 2015/2016.
6.6. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany liczby posiłków w zależności od zaistniałych potrzeb. W przypadku zmniejszenia zapotrzebowania wykonawcy nie będzie przysługiwać wynagrodzenie za nie zrealizowaną usługę.
6.7. Wykonawca zobowiązany jest do zawarcia umowy na odbiór i unieszkodliwianie odpadów
pokonsumpcyjnych.
6.8. Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym środkiem transportu przystosowanym do
przewozu żywności, spełniając przy tym wszelkie wymogi sanitarno - higieniczne
w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej ochrony, temperatury
oraz jakości przewożonych posiłków.
Harmonogram dostarczania oraz miejsce wydawania posiłków Wykonawca ustali bezpośrednio
z Dyrektorami poszczególnych szkół.
UWAGA: Zamawiający informuje, że postępowanie prowadzone będzie zgodnie z uregulowaniami określonymi w art. 24aa ustawy Pzp. wg. tzw. " procedury odwróconej".
Oznacza to, że zamawiający, w prowadzonym postępowaniu w trybie przetargu nieograniczonego,
najpierw dokona oceny złożonych ofert pod kątem przesłanek, określonych w art. 89 ust. 1 ustawy Pzp. (odrzucenia oferty), oraz kryteriów oceny ofert opisanych w SIWZ, a następnie w odniesieniu do wykonawcy, którego oferta została oceniona jako najkorzystniejsza, dokona oceny podmiotowej wykonawcy, wzywając wykonawcę do przedłożenia oświadczeń lub dokumentów w trybie art. 26 ust. 1 pkt. 2 ustawy Pzp. na potwierdzenie, czy wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu.
W ogłoszeniu powinno być: W ramach planowanego zadania przewiduje się świadczenie usług w zakresie dożywiania uczniów szkół podstawowych i gimnazjum w roku szkolnym 2016/2017 oraz osób starszych, chorych, samotnych i niepełnosprawnych na terenie gminy Wiązownica w formie gorących posiłków.
4.1. PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA ZOSTAŁ PODZIELONY NA 3 ODRĘBNE CZĘŚCI (ZADANIA).
CZĘŚĆ (ZADANIE) NR 1
Przygotowanie i wydawanie obiadów w stołówce szkolnej gimnazjum w Wiązownicy dla uczniów szkoły podstawowej i gimnazjum w Wiązownicy oraz przygotowanie i dowóz obiadów do szkół podstawowych w Manasterzu i Cetuli.
CZĘŚĆ (ZADANIE) NR 2
Przygotowanie i wydawanie obiadów w stołówce szkolnej w Zapałowie dla uczniów szkoły podstawowej i gimnazjum w Zapałowie oraz przygotowanie i dowóz obiadów do szkoły podstawowej w Ryszkowej Woli.
CZĘŚĆ (ZADANIE) NR 3
Przygotowanie oraz dowóz obiadów w stołówce szkolnej gimnazjum w Wiązownicy dla osób starszych, chorych, samotnych i niepełnosprawnych z terenu gminy Wiązownica.
4.2. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za jakość i zgodność z warunkami jakościowymi
przygotowywanych posiłków, opisanymi w przedmiocie zamówienia.
4.3. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas
wykonywania przedmiotu zamówienia.
4.4. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania, wydawania i dostarczania posiłków o
najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa.
4.5. Ciepły posiłek musi odpowiadać normom odżywczym obowiązującym w tzw. punktach
zbiorowego żywienia tj. posiłki winny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego
żywienia, sporządzone z pełnowartościowych, świeżych artykułów spożywczych,
posiadających aktualne terminy ważności.
4.6. Wykonawca gwarantuje wysoką jakość dostarczanego produktu, terminowość dostaw oraz
zgodność z obowiązującymi normami i wymogami sanitarnymi.
4.7. Wykonawca jest zobowiązany do sprzedaży posiłków uczniom nie objętym niniejszym
zamówieniem w cenie równej jaką podał w ofercie (samodzielnie wykupującym posiłki).
4.8. Obiady powinny odpowiadać następującym kryteriom:
- zawartość energii - 850 kcal;
- udział energii z białka - nie mniej niż 12% wartości energetycznej posiłku;
- udział białka zwierzęcego - średnio 50% ogólnej ilości białka zawartego w posiłku;
- udział energii z tłuszczu - do 30%.
Przewidywana dzienna ilość posiłków do wydania wynosi:
dla części I - 90 porcji pełnych obiadów,
30 porcji obiady jednodaniowe
dla części II - 120 porcji pełnych obiadów,
20 porcji obiady jednodaniowe
dla części III 12 porcji obiady 2 daniowe
Szczegółowy przedmiot zamówienia został określony w zał. nr 2 do SIWZ.
5. Sposób przygotowywania obiadów:
5.1. Pod pojęciem obiadów jednodaniowych należy rozumieć (trzy razy w tygodniu drugie danie -
poniedziałek, środka, piątek; dwa razy w tygodniu pożywna zupa- wtorek, czwartek). Pod
pojęciem pożywna zupa należy rozumieć zupę z tzw. mięsną wkładką podaną ze świeżym
pieczywem bez ograniczenia ilościowego.
5.2. Pod pojęciem obiadu 2-daniowego należy rozumieć pełny obiad składający się z zupy oraz
drugiego dania.
5.2. Zupy należy przygotować na wywarach jarskich (warzywnych) lub mięsnych z dodatkiem głównego składnika. Zupy na wywarach z kości w ograniczonych ilościach.
5.3. Podprawianie zup niskotłuszczową śmietaną lub mlekiem, albo masłem czy mąką, sporadycznie zasmażka. Przeciętna waga 1 porcji zupy - 400 g.
5.4. Drugie danie - powinno składać się z produktów białkowych, najlepiej pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryby, drób) produktów bogatych w węglowodany złożone (ziemniaki, kasza, ryż, makaron, kluski itp.) oraz dodatków warzywnych (surówki, warzywa gotowane).
5.5 Zamawiający oczekuje, iż Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zalecanym modelem żywienia o charakterze pro zdrowotnym poprzez:
- stosowanie tłuszczów roślinnych;
- ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych;
- umiarkowane stosowanie mięsa "czerwonego";
- stosowanie mięsa drobiowego;
- stosowanie ryb;
- umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli;
- duży udział warzyw i owoców w posiłkach, w tym także nasion roślin strączkowych.
5.6. Napój - w ilości 200 ml (kompot, herbata).
5.7. Obiady dowożone 1-daniowe, zamiennie w takiej samej ilości zupa o zwiększonej kaloryczności z pieczywem i drugie danie bez napoju.
5.8. Do przygotowywania posiłków należy używać produktów wysokiej jakości, posiadających aktualne terminy ważności.
5.9. Zamawiający nie dopuszcza możliwości serwowania posiłków na bazie "Fastwood".
5.10. Zamawiający zastrzega sobie prawo do przeprowadzenia badań sprawdzających jakość przygotowywanych posiłków pod względem kaloryczności, gramatury itp.
5.11. Zamawiający zabezpiecza naczynia ceramiczne dla potrzeb wydawania posiłków wyłącznie w
stołówce gimnazjum w Zapałowie i Wiązownicy, natomiast w zakresie obiadów dowożonych
do szkół podstawowych, Wykonawca zabezpieczy termosy i własny środek transportu
przystosowany do przewozu żywności, spełniający przy tym wszelkie wymogi sanitarno-
higieniczne oraz jednorazowe naczynia i sztućce do wydawania posiłków.
Długość tras dowozu posiłków wynosi:
Część I
1. Wiązownica - SP Manasterz-Wiązownica = 14 km.
2. Wiązownica - SP Cetula-Wiązownica = 22 km.
Część II
1. Zapałów - Szkoła Podstawowa w Ryszkowej Woli - 9 km.
Część III
Wiązownica - Manasterz 14 km,
Wiązownica - Mołodycz 36 km.
Wiązownica - Cetula 22 km.
Wiązownica - Surmaczówka 45
Wiązownica - Wólka Zapałówska 44
Wiązownica - Szówsko 20 km.
6. Warunki przygotowania posiłków:
6.1. Posiłki będą przygotowane w pomieszczeniach kuchni, wyposażonej w podstawowe urządzenia i sprzęt gastronomiczny, niezbędny do przygotowania i wydawania posiłków, które zostaną użyczone bezpłatnie Wykonawcy na podstawie protokołu zdawczo - odbiorczego, wyłącznie do prowadzenia usługi dożywianie stanowiącej przedmiot zamówienia. Wykonawca nie może wykorzystywać przekazanych w użyczenie pomieszczeń i sprzętu gastronomicznego do innych celów ponad stanowiące przedmiot zamówienia.
Wykonawca będzie ponosił pełną odpowiedzialność materialną za oddane
pomieszczenia i wyposażenie tych pomieszczeń oraz zobowiązuje się do ponoszenia kosztów
ewentualnych napraw sprzętu i urządzeń powstałych w wyniku zwykłego użytkowania.
6.2. Wykonawca będzie pokrywał koszty zużycia gazu i energii elektrycznej i wywozu nieczystości stałych. W zamian za sprzątanie kuchni i stołówki Zamawiający zabezpieczy bezpłatnie dostawę bieżącej wody wraz z odprowadzeniem ścieków.
6.3. Wykonawca będzie ponosił pełną odpowiedzialność materialną za oddane w użyczenie pomieszczenia i wyposażenie tych pomieszczeń.
6.4. Posiłki będą kupowane przez uczniów gimnazjum oraz szkół podstawowych, dofinansowane z budżetu gminy.
6.5. Posiłki wydawane będą w dniach nauki szkolnej, w roku szkolnym 2016/2017.
6.6. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany liczby posiłków w zależności od zaistniałych potrzeb. W przypadku zmniejszenia zapotrzebowania wykonawcy nie będzie przysługiwać wynagrodzenie za nie zrealizowaną usługę.
6.7. Wykonawca zobowiązany jest do zawarcia umowy na odbiór i unieszkodliwianie odpadów
pokonsumpcyjnych.
6.8. Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym środkiem transportu przystosowanym do
przewozu żywności, spełniając przy tym wszelkie wymogi sanitarno - higieniczne
w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej ochrony, temperatury
oraz jakości przewożonych posiłków.
Harmonogram dostarczania oraz miejsce wydawania posiłków Wykonawca ustali bezpośrednio
z Dyrektorami poszczególnych szkół.
UWAGA: Zamawiający informuje, że postępowanie prowadzone będzie zgodnie z uregulowaniami określonymi w art. 24aa ustawy Pzp. wg. tzw. " procedury odwróconej".
Oznacza to, że zamawiający, w prowadzonym postępowaniu w trybie przetargu nieograniczonego,
najpierw dokona oceny złożonych ofert pod kątem przesłanek, określonych w art. 89 ust. 1 ustawy Pzp. (odrzucenia oferty), oraz kryteriów oceny ofert opisanych w SIWZ, a następnie w odniesieniu do wykonawcy, którego oferta została oceniona jako najkorzystniejsza, dokona oceny podmiotowej wykonawcy, wzywając wykonawcę do przedłożenia oświadczeń lub dokumentów w trybie art. 26 ust. 1 pkt. 2 ustawy Pzp. na potwierdzenie, czy wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu.
Miejsce, w którym znajduje się zmieniany tekst:
Numer sekcji: IV
Punkt: 6.2
W ogłoszeniu jest: Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu: Data: 26/08/2016, godzina: 09:00
W ogłoszeniu powinno być: Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu: Data: 29/08/2016, godzina: 09:00
INNE PRZETARGI WIĄZOWNICA
- "ROZBUDOWA I PRZEBUDOWA BUDYNKU REMIZY OSP W M. MANASTERZ I MOŁODYCZ"
- Przebudowa dróg na terenie gminy Wiązownica w 2024 r.
więcej: przetargi WIĄZOWNICA »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
więcej: »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.