Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2008-02-13
Bydgoszcz: Dostawa wędlin drobiowych oraz konserw mięsnych i drobiowych
Numer ogłoszenia: 30237 - 2008; data zamieszczenia: 13.02.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Bydgoski Zespół Placówek Opiekuńczo-Wychowawczych, ul. Traugutta 5, 85-122 Bydgoszcz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 3736330, fax 052 3735139.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Placówka opiekuńczo-wychowawcza.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa wędlin drobiowych oraz konserw mięsnych i drobiowych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiot obejmuje 13 pozycji
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe Oryginalny kod CPV: 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa Oryginalny kod CPV: 15.13.13.00 - Konserwy wątrobiane Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.13.00 - Konserwy wątrobiane .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: - Posiadać aktualny dokument uprawniający do występowania w obrocie gospodarczym; - Spełniać warunki udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy - Prawo zamówień publicznych, w tym - nie może podlegać wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, w myśl art. 24 ustawy. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału Wykonawcy na podstawie sprawdzenia załączonych do oferty dokumentów.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: - Kserokopia dokumentu uprawniającego do występowania w obrocie gospodarczym ( wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert); - Wypełniony i podpisany Formularz cenowy / Przedmiot zamówienia; - Wypełniony i podpisany formularz Oferty; - Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków do ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego, zgodnie z art. 22 ust.1 ustawy - Prawo zamówień publicznych; - Oświadczenie o nie podleganiu wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego w myśl art. 24 ustawy - Prawo zamówień publicznych; - Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu wymogów określonych w Rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 31.VII.2002r. zmieniające Rozporządzenie Ministra Rozwoju i Gospodarki Żywnościowej z dnia 27.06.1997r. w sprawie obowiązku stosowania Polskich Norm (Dz. U. Nr 134 poz.1132 z 2002r.); - Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu wymagań dotyczących jakości zdrowotnej żywności, przestrzegania zasad higieny oraz warunków produkcji i obrotu żywnością zgodnie z ustawą z dnia 11 maja 2001r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz. U. Nr 63 poz.634 z późn. zm.); - Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu wymagań określonych ustawą z dnia 11.05.2002r. w sprawie wprowadzania systemu HACCP ( Dz.U. nr 63 poz. 1408 z późn. zm. ).
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 90
- 2. Stałość cen - 10
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.po-bydgoszcz.one.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: 85-122 Bydgoszcz, ul. Traugutta 5.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.02.2008 godzina 14:45, miejsce: Sekretariat Zamawiającego.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
INNE PRZETARGI Z BYDGOSZCZY
- Zakup wraz z dostawą zamrażarek
- Rozbudowa drogi wojewódzkiej Nr 255 Pakość - Strzelno od km 2+220 do km 21+910 odc. Rzadkwin - Bławaty, od km 18+910 do km 21+910, dł. 3,000 km
- Niechemiczne artykuły medyczne I
- Przebudowa jezdni DW nr 649 w m. Srebrniki na odcinku od km ok 14+350 do ok 14+493 oraz wykonanie drogi rowerowej w ramach zadania
- "Dostawa jednej wiolonczeli barokowej kopii instrumentu XVII wiecznego wraz z transportem i wniesieniem dla Akademii Muzycznej imienia Feliksa Nowowiejskiego w Bydgoszczy."
- Przeglądy okresowe sprzętu medycznego
więcej: przetargi w Bydgoszczy »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa mięsa oraz wędlin wraz z transportem dla domów pomocy społecznej w Radomiu w II półroczu 2024 roku.
- Dostawa żywności w grupie asortymentowej: Wędliny i Mięso
- Sukcesywne dostawy konserw mięsnych do Aresztu Śledczego w Częstochowie.
- Sukcesywna dostawa różnych artykułów spożywczych, w tym mięsa, produktów mięsnych oraz produktów mleczarskich.
- Sukcesywna dostawa mięsa i wędlin do Strzeżonego Ośrodka dla Cudzoziemców PSG Biała Podlaska
- Sukcesywne dostawy mięsa i wędlin na potrzeby ZAZ w Czarnem.
więcej: Konserwy i przetwory z mięsa »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.