eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Wronki › Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Przedszkola nr 1 "Bajkowy Świat" we Wronkach od 01 października 2016r. do 30 września 2017r.

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2016-08-12

Ogłoszenie nr 301048 - 2016 z dnia 2016-08-12 r.

Wronki: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Przedszkola nr 1 "Bajkowy Świat" we Wronkach od 01 października 2016r. do 30 września 2017r.
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

nie


Nazwa projektu lub programu

O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych

nie


Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający

nie

Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania

tak

Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:Samorządowa Administracja Placówek Oświatowych we Wronkach
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających

nie


Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej

nie

W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:

I. 1) NAZWA I ADRES: Przedszkole Nr 1 "Bajkowy Świat", krajowy numer identyfikacyjny 57030230800000, ul. Osiadle Borek  20, 64510   Wronki, woj. wielkopolskie, państwo , tel. 67 2307001, 2540616, e-mail , faks .
Adres strony internetowej (URL): www.bakwyswiat.evi.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Przedszkole Publiczne

I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):

Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):

I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)

tak
bajkowy_swiat.bip.gov.pl


Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia

tak
bajkowy_swiat.bip.gov.pl


Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem

nie


Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie

nie
adres


Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
nie
Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
tak
Inny sposób:
za pośrednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012r. - Prawo Pocztowe, osobiście, za pośrednictwem posłańca.
Pod adres:
Samorządowa Administracja Placówek Oświatowych we Wronkach ul. Powstańców Wlkp. 23 64-510 Wronki (II piętro - pokój nr 2)


Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne

nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA


II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Przedszkola nr 1 "Bajkowy Świat" we Wronkach od 01 października 2016r. do 30 września 2017r.
Numer referencyjny:
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny

nie


II.2) Rodzaj zamówienia: dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:

Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części



II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: 1. Przedmiotem zamówienia jest: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Przedszkola nr 1 "Bajkowy Świat" we Wronkach od 01 października 2016r. do 30 września 2017r. 2. Opis przedmiotu zamówienia: Opis Przedmiotu zamówienia jest zgodny z nomenklaturą Wspólnego Słownika Zamówień CPV z podziałem na 12 części w ilości i zakresie wskazanym w Części II SIWZ: Część I zamówienia: Artykuły ogólnospożywcze - I KOD CPV 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze Część II zamówienia: Artykuły ogólnospożywcze - II KOD CPV 15800000-6 Część III zamówienia: Świeże wyroby ciastkarskie KOD CPV 15812100-4 Część IV zamówienia: Owoce i warzywa świeże, ziemniaki KOD CPV 15300000-1, 03212100-1 Część V zamówienia: Owoce, warzywa mrożone KOD CPV 15330000-0 Część VI zamówienia: Świerze mięso wieprzowe i przetwory z mięsa wieprzowego KOD CPV 15100000-9 Część VII zamówienia: Świerze mięso drobiowe KOD CPV 15112000-6 Część VIII zamówienia: Ryby mrożone i wędzone KOD CPV 15200000-0 Część IX zamówienia: Produkty mleczarskie - nabiał KOD CPV 15500000-3 Część X zamówienia: Warzywa przetworzone - kiszonki KOD CPV 15331000-7 Część XI zamówienia: Produkty zwierzęce - jaja KOD CPV 03142500-3 Część XII zamówienia: Pieczywo i wyroby piekarskie KOD CPV 15811000-6 3. Szczegółowe wymagania dotyczące realizacji przedmiotu zamówienia zostały opisane we Wzorze Umowy (Część III SIWZ)

II.5) Główny kod CPV: 15800000-6
Dodatkowe kody CPV:15812100-4, 03212100-1, 15300000-1, 15330000-0, 15100000-9, 15112000-6, 15200000-0, 15500000-3, 15331000-7, 03142500-3, 15811000-6
II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów - szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)


II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: nie
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:

data rozpoczęcia: 01/10/2016


II.9) Informacje dodatkowe:

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU

III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: nie
Informacje dodatkowe:

III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA

III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp nie

III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI

Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
nie

III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:

1) Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia (sporządzone wg wzoru stanowiącego załącznik nr 3 IDW). 2) Oświadczenie dotyczące powiązań kapitałowych w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej.(sporządzone wg wzoru stanowiącego załącznik nr 4 IDW).

III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP

III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
Oświadczenie Wykonawcy na podstawie art. 22 ust. 1 ustawy Pzp - (wzór druku załącznik nr 2 IDW Jeżeli Wykonawca, wykazując spełnianie warunków, o których mowa w Dziale XII ust. 1, polega na zasobach innych podmiotów na zasadach określonych w art. 22a ust.1 ustawy Pzp, zobowiązany jest udowodnić Zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonaniu zamówienia. Zał nr 5 IDW
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:

III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP

Oświadczenie Wykonawcy określające wymogi jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w jednostkach systemu oświaty zgodnie z art. 52c ust. 6 Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. (Dz. U. 2015r., poz.594) - załącznik nr 7 IDW

III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)

1. Formularz ofertowy (sporządzony według wzoru stanowiącego załącznik nr 1 IDW). 2. Oświadczenie o zapoznaniu się z treścią umowy - załącznik nr 6 IDW 3. Pełnomocnictwo - w przypadku, gdy reprezentant Wykonawcy działa na podstawie pełnomocnictwa lub w przypadku składania oferty wspólnej (wówczas pełnomocnictwo musi zostać udzielone do reprezentowania Wykonawcy w postępowaniu o zamówienie publiczne albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego).

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:

nie


IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:

nie


IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:

nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
nie
Informacje dodatkowe:


IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:

nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
nie


IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)

Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:


IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:

Umowa ramowa będzie zawarta:
z kilkoma wykonawcami
Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
nie
Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
nie
Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
nie
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
nie


IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) : nie
Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
nie
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Aukcja wieloetapowa

etap nrczas trwania etapu

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu: nie
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria

KryteriaZnaczenie
Cena60
Termin płatności20
Czas dostawy20


IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
nie
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji nie
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert: nie
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań: nie
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
nie
Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:

Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:

Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:

Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:

Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:

Licytacja wieloetapowa

etap nrczas trwania etapu

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu: nie

Termin otwarcia licytacji elektronicznej:

Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:


Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:


Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:


Informacje dodatkowe:

IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
Zamawiający przewiduje możliwość istotnych zmian postanowień zawartej umowy w przypadku wystąpienia co najmniej jednej z okoliczności wymienionych poniżej, z uwzględnieniem podawanych warunków ich wprowadzenia: 1) zmiany nazwy, adresu (siedziby) Wykonawcy oraz innych danych ujawnionych w rejestrach publicznych, 2) zmiany osób reprezentujących Zamawiającego i Wykonawcę, 3) zmiany wynagrodzenia w przypadku zmiany podatku VAT. 2. Dokonanie zmian, o których mowa w ust. 1 wymaga zawarcia aneksu do umowy, w formie pisemnej pod rygorem nieważności.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 25/08/2016, godzina: 12:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
nie
Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
>
IV.6.3) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

Część nr: 1    Nazwa: Artykuły ogólnospożywcze - I

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Przedszkola nr 1 "Bajkowy Świat" we Wronkach od 01 października 2016r. do 30 września 2017r. 2. Wskazane w poniższym wykazie części zamówienia ilości artykułów są ilościami szacunkowymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo nie wykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie obowiązywania umowy, jeżeli jego potrzeby będą mniejsze od zamawianych. 3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. 4. Pod pojęciem produktu "typu" lub "równoważny" Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. 5. Szczegółowe warunki dostaw oferowanych produktów zostały opisane we wzorze umowy - część III SIWZ 6. Wykaz poszczególnych produktów w danej części zamówienia: Bazylia (opakowanie o masie 10g)- szt. 22; Cukier biały kryształ- 335kg; Cynamon mielony - 29 szt.(opakowanie o masie netto 15g); Herbata czarna granulowana typu Saga lub równoważna - 125 Szt. (opakowanie o masie 90g); Herbata owocowa bez sztucznych aromatów typu "Herbapol - Herbaciany ogród" z malin lub równoważna - 72 szt.(opakowanie o masie netto od 50-70g, z zawartością 20 saszetek); Herbata owocowa bez sztucznych aromatów typu "Herbapol - Herbaciany ogród "z żurawiny lub równoważna - 72 szt.(opakowanie o masie netto 50-70g o zawartości 20 saszetek); Herbata owocowa bez sztucznych aromatów typu "Herbapol - Herbaciany ogród" z dzikiej róży lub równoważna - 72 szt. (opakowanie o masie netto 50-70g o zawartości 20 saszetek); Herbata owocowa bez sztucznych aromatów typu "Herbapol - Herbaciany ogród" miętowa lub równoważna/ - 72 szt. (opakowanie o masie netto 50-70g o zawartości 20 saszetek); Kakao (zawartość tłuszczu 10-12%) typu Decomoreno lub równoważne -70 szt.(opakowanie o masie 150g); Kasza jęczmienna wiejska -195 kg; Kawa zbożowa klasyczna ekspresowa skład cykoria, żyto 50%- typu Anatol lub równoważna - 106 szt.(opakowanie o masie netto 147 g tj. 35 torebek x 4,2 g); Ketchup łagodny typu Pudliszki lub równoważny o zawartości pomidorów 198 g na 100 g ketchupu - 166 szt.(opakowanie- pojemnik o masie 700g);Koncentrat pomidorowy (28-30%) typu Pudliszki lub równoważny - 96 szt.(opakowanie-słoik o masie 950g ); Koncentrat pomidorowy 30% bez konserwantów typu Pudliszki lub równoważny - 29 szt.(opakowanie- słoik 380g); Laska wanilii typu Kamis lub równoważne - 123 szt. (opakowanie masa netto 2g); Liście laurowe - 39 szt.(opakowanie o masie netto 12g); Lubczyk - 55 szt.(opakowanie o masie 10g); Majeranek 39 szt.(opakowanie o masie 150g); Makaron łazanki z pszenicy durum typu Lubella lub równoważny - 65 szt.(opakowanie o masie 500g); Makaron muszle z pszenicy durum typu Lubella lub równoważny -166 szt.(opakowanie o masie 400g); Makaron pióra z pszenicy durum typu Lubella lub równoważny - 65 szt.(opakowanie o masie 400g); Makaron ryżowy nitki z mąki ryżowej 92% - 19 szt. (opakowanie o masie 200g); Makaron spaghetti z pszenicy durum typu Lubella lub równoważny - 463 szt.(opakowanie o masie 500g); Makaron świderki z pszenicy durum typu Lubella lub równoważny - 436 szt.(opakowanie 500g);Mąka kukurydziana - 53 kg (opakowanie o masie 1 kg); Mąka pełnoziarnista trzy zboża (pszenica, żyto, orkisz) typu Lubella lub równoważna - 51 kg.(opakowanie - torebka o masie 1 kg); Mąka pszenna- 311 kg; Miód pszczeli - kraj pochodzenia - Polska 1521 szt. (opakowanie - słoik 370g; Ocet jabłkowy z polskich jabłek - 17 szt.(opakowanie butelka o pojemności 250 ml); Olej rzepakowy 100% rafinowany - 277 szt.(opakowanie butelka 0,9 litra);Papryka słodka - 207 szt.(opakowanie 20g); Pieprz mielony - 3 kg. Ryż biały długoziarnisty typu Sonko lub równoważny - 335 kg.(opakowanie torebka 1 kg) ; Ryż naturalny brązowy typu Kupiec lub równoważny - 20 szt.(opakowanie kartonik 400g - 4 saszetki po 100g); Skrobia ziemniaczana - 67 kg.; Stevia puder - słodzik naturalnego pochodzenia w pudrze - 31 szt.(opakowanie o masie 150g) szt. (opakowanie o masie 150g); Sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu (maksymalna zawartość soli w 100g produktu 68,6g) bez antyzbrylacza typu Sante lub równoważna - 313 szt.(opakowanie jednostkowe woreczek foliowy o masie 350g); Tymianek - 48 szt. (opakowanie o masie10g); Ziele angielskie - 48 szt.(opakowanie o masie 20g); Zioła prowansalskie - 29 szt.(opakowanie o masie 10g)
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: data rozpoczęcia: 01/10/2016
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
Cena60
Termin płatności20
Czas dostawy20
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 2    Nazwa: Artykuły ogólnospożywcze - II

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Przedszkola nr 1 "Bajkowy Świat" we Wronkach od 01 października 2016r. do 30 września 2017r. 2. Wskazane w poniższym wykazie części zamówienia ilości artykułów są ilościami szacunkowymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo nie wykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie obowiązywania umowy, jeżeli jego potrzeby będą mniejsze od zamawianych. 3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. 4. Pod pojęciem produktu "typu" lub "równoważny" Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. 5. Szczegółowe warunki dostaw oferowanych produktów zostały opisane we wzorze umowy - część III SIWZ 6. Wykaz poszczególnych produktów i ich ilości: Cukier puder - 10 szt.(opakowanie o masie 500g); Cukierki - mieszanka czekoladowa - galaretki w czekoladzie typu Michaszki lub równoważne - 33 kg; Cukierki typu Toffix lub równoważne - miękkie łatwo rozpuszczalne - 22 kg; Chrupki kukurydziane - 33 szt. (opakowanie o masie 100g); Czekolada gorzka min 60% kakao w 100g produktu - 325 szt. (opakowanie o masie 90g); Czekolada mleczna z orzechami min 38% kakao w 100g produktu typu Wedel lub równoważna - 560 szt.(opakowanie o masie netto 100g); Ciastka kakaowe z nadzieniem o smaku waniliowym-29 % nadzienia typu Oreo oryginal lub równoważne - 280 szt.(opakowanie o masie netto 44g); Drożdże (opakowanie o masie netto 100g)- 84 szt.(opakowanie o masie netto 100g); Jajka czekoladowe - 55 szt.(opakowanie o masie 150g); Jajko niespodzianka masa netto 20g - 560 szt.; Kasza jaglana z prosa - 108 szt.(opakowanie o masie netto 400g); Kasza kuskus/ błyskawiczna kasza z pszenicy durum - 92 szt.(opakowanie o masie 250g); Kasza manna - 36 kg; Margaryna typu FLORA lub równoważna- o zawartości tłuszczu 45% - 10 szt. (opakowanie o masie 400g); Margaryna typu Palma lub równoważna- o zawartości tłuszczu 75% do smarowania - 10 szt. (opakowanie o masie 250g); Migdały płatki - 41 szt. (opakowanie o masie 100g); Napój ryżowy o smaku naturalnym z wapniem i witaminami - 10 szt.(opakowanie kartonik 1 litr); Orzechy włoskie cięte - 43 Szt. (opakowanie o masie 100g); Piernikowe serca w czekoladzie deserowej z nadzieniem owocowym 20% - 55 szt. (opakowanie o masie netto 200g); Paluszki typu Lajkonik - Junior lub równoważne - 44 szt.(opakowanie o masie 250g); Petitki typu Lubisie lub równoważne z nadzieniem truskawkowym, mlecznym, jabłkowym, bananowym, czekoladowym bez konserwantów i sztucznych barwników - 280 szt.(opakowanie o masie netto 30g); Pierogi z truskawkami o zawartości cukrów nieprzekraczających 10g cukrów i tłuszczów na 100g produktu gotowego oraz zawartości soli nie większej niż 0,3 g w 100g produktu gotowego - 446 szt.(opakowanie o masie 450g); Pierogi z serem o zawartości cukrów nieprzekraczających 10g cukrów i tłuszczów na 100g produktu gotowego oraz zawartości soli nie większej niż 0,3 g w 100g produktu gotowego - 448 szt.(opakowanie o masie 450g); Płatki owsiane - 34 szt.(opakowanie o masie 400g); Popcorn - 33 szt. (opakowanie o masie 95g); Pyzy o zawartości cukrów nieprzekraczających 10g cukrów i tłuszczów na 100g produktu gotowego oraz zawartości soli nie większej niż 0,3 g w 100g produktu gotowego - 240 szt.(opakowanie o masie 370g - 9 sztuk w opakowaniu); Rodzynki bez dodatku soli - 227 szt.(opakowanie 100g); Sezam ziarna - tłoczone ziarna sezamu typu Sante lub równoważne - 29 szt. (opakowanie - woreczek o masie 300g); Soczewica - wysoka zawartość błonnika pokarmowego- 8,3g w 100g - 72 szt.(opakowanie o masie 400g); Wafle kakaowe w masie czekoladowej - 3 kg.; Woda źródlana typu Żywiec lub równoważne - 1800 szt. (opakowanie butelka plastikowa o pojemności 0,33 litra)
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: data rozpoczęcia: 01/10/2016
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
Cena 60
Termin płatności20
Czas dostawy20
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 3    Nazwa: Świeże wyroby ciastkarskie

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Przedszkola nr 1 "Bajkowy Świat" we Wronkach od 01 października 2016r. do 30 września 2017r. 2. Wskazane w poniższym wykazie części zamówienia ilości artykułów są ilościami szacunkowymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo nie wykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie obowiązywania umowy, jeżeli jego potrzeby będą mniejsze od zamawianych. 3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. 4. Pod pojęciem produktu "typu" lub "równoważny" Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. 5. W przypadku produktów określonych w Części III zamówienia Zamawiający zobowiązany jest do wypełnienia oświadczenia określającego wymogi jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w jednostkach systemu oświaty zgodnie z art. 52c ust. 6 Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. (Dz. U. 2015 poz.594) stanowiącego załącznik nr 7 IDW 6. Szczegółowe warunki dostaw oferowanych produktów zostały opisane we wzorze umowy 7. Wykaz poszczególnych produktów i ich ilości: Babeczki mufinki czekoladowe o masie - 150g, o zawartości do 10g cukrów i do 10g tłuszczów na 100 g produktu gotowego oraz zawartości soli nie większej niż 0,3g w 100g produktu gotowego/ data przydatności do spożycia nie dłuższa niż 14 dni - 560szt.;Ciastko okolicznościowe-figurka: Zajączek, Mikołaj z masy babkowej lub piernikowej, o zawartości do 10g cukrów i do 10g tłuszczów na 100 g produktu gotowego oraz zawartości soli nie większej niż 0,3g w 100g produktu gotowego/ data przydatności do spożycia nie dłuższa niż 14 dni - 15 szt.; Ciastka Markizy przekładane masą kremową , data przydatności do spożycia nie dłuższa niż 14 dni - 40 szt. ; Ciastka orkiszowe ze słonecznikiem o zawartości do 10g cukrów i do 10g tłuszczów na 100 g produktu gotowego oraz zawartości soli nie większej niż 0,3g w 100g produktu gotowego/ data przydatności do spożycia nie dłuższa niż 14 dni - 96 szt.; Ciastka orkiszowe z orzeszkami ziemnymi o zawartości do 10g cukrów i do 10g tłuszczów na 100 g produktu gotowego oraz zawartości soli nie większej niż 0,3g w 100g produktu gotowego/ data przydatności do spożycia nie dłuższa niż 14 dni - 72 szt. ; Ciastka orkiszowe z dynią o zawartości do 10g cukrów i do 10g tłuszczów na 100 g produktu gotowego oraz zawartości soli nie większej niż 0,3g w 100g produktu gotowego/ data przydatności do spożycia nie dłuższa niż 14 dni - 84 szt. ;Drożdżówki z owocem /sztuka 0,15kg o zawartości do 10g cukrów i do 10g tłuszczów na 100 g produktu gotowego oraz zawartości soli nie większej niż 0,3g w 100g produktu gotowego, bez lukru i posypki z cukru/ data przydatności do spożycia nie dłuższa niż 14 dni - 1289 szt. ; Pączki z nadzieniem z marmolady/sztuka 0,10kg / data przydatności do spożycia nie dłuższa niż 14 dni - 280 szt. Placek z mąki orkiszowej z owocem świeżym lub mrożonym o zawartości do 10g cukrów i do 10g tłuszczów na 100 g produktu gotowego oraz zawartości soli nie większej niż 0,3g w 100g produktu gotowego, bez lukru i posypki z cukru/ data przydatności do spożycia nie dłuższa niż 14 dni - 168 szt. ; Rogale Marcińskie/ data przydatności do spożycia nie dłuższa niż 14 dni - 22 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15812100-4
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: data rozpoczęcia: 01/10/2016
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
Cena 60
Termi płatności20
Czas dostawy20
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 4    Nazwa: Owoce i warzywa świeże, ziemniaki

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Przedszkola nr 1 "Bajkowy Świat" we Wronkach od 01 października 2016r. do 30 września 2017r. 2. Wskazane w poniższym wykazie części zamówienia ilości artykułów są ilościami szacunkowymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo nie wykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie obowiązywania umowy, jeżeli jego potrzeby będą mniejsze od zamawianych. 3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. 4. Pod pojęciem produktu "typu" lub "równoważny" Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. 5. Szczegółowe warunki dostaw oferowanych produktów zostały opisane we wzorze umowy . 6. Wykaz poszczególnych produktów i ich ilości: Arbuz - 38 kg, Ananasy - 280 szt.; Banany - 1712 kg; Botwinka- 35 szt. pęczek o wadze 0,30kg; Brokuły - 212 kg; Brzoskwinie - 150 kg.; Buraki - 357 kg.;Cebula - 74 kg; Cytryny - 92 kg.;Czereśnie - 40 kg; Czosnek - 400 szt. główka o wadze 25-30g; Fasola Jaś - 118 kg.;Fasola kolor - 25 kg; Fasolka szparagowa - 64 kg.; Groch łuskany - 14 kg.; Gruszki- klasa I- 170 kg.; Jabłka- klasa I - 1900 kg; Kalafior - 157kg.; Kalarepa - 40 kg.; Kapusta biała - 310 kg.; Kapusta młoda - 40 kg.; Kapusta modra - 300 kg.; Kapusta pekińska - 151 kg.;Kapusta włoska - 67 kg.; Kiwi - 384 kg.;Koperek- 643 szt. pęczek o wadze 0,03kg; Mandarynki - 637 kg.; Marchew - 845 kg.;Natka- 862 szt. pęczek o wadze 0,05kg Nektarynka - 280 kg.;Ogórki zielone - 102 kg.; Papryka czerwona - 32 kg.; Pietruszka - 344 kg.; Pomarańcza - 978 kg.; Pomelo - 227 kg.; Pomidory - 41 kg.; Por - 73 kg.; Rabarbar - 7 kg.; Rzodkiewka- 304 szt. pęczek o wadze 0,1 kg.;Sałata- 87 szt. główka o wadze 0,2kg.; Seler - 468 kg.; Szczypiorek- 270 szt.pęczek o wadze 0,01kg.; Szparagi gat .I - 80 kg.; Śliwki - 200 kg.; Truskawki - 220 kg.; Winogrono - 523 kg.; Ziemniaki - 4483 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15300000-1, 03212100-1
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: data rozpoczęcia: 01/10/2016
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
Cena 60
Termin płatności20
Czas dostawy20
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 5    Nazwa: Owoce, warzywa mrożone

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Przedszkola nr 1 "Bajkowy Świat" we Wronkach od 01 października 2016r. do 30 września 2017r. 2. Wskazane w poniższym wykazie części zamówienia ilości artykułów są ilościami szacunkowymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo nie wykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie obowiązywania umowy, jeżeli jego potrzeby będą mniejsze od zamawianych. 3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. 4. Pod pojęciem produktu "typu" lub "równoważny" Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. 5. Szczegółowe warunki dostaw oferowanych produktów zostały opisane we wzorze umowy. 6. Wykaz poszczególnych produktów i ich ilości: Brokuły mrożone bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008, o zawartości soli nie większej niż 0,3 g w 100g produktu gotowego - 30 szt.(opakowanie - woreczek o masie 2,5kg);Brukselka mrożona bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008, o zawartości soli nie większej niż 0,3 g w 100g produktu gotowego - 30 szt. (opakowanie - woreczek o masie 450g); Bukiet kwiatowy- mieszanka warzyw mrożonych bez pieczarek i bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008, o zawartości soli nie większej niż 0,3 g w 100g produktu gotowego - 20 szt.(opakowanie- woreczek o masie 2,5kg) szt. (woreczek o masie 2,5kg);Frytki mrożone bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008, o zawartości soli nie większej niż 0,3 g w 100g produktu gotowego - 22 szt.(opakowanie-woreczek o masie 2,5kg); Groszek mrożony bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008, o zawartości soli nie większej niż 0,3 g w 100g produktu gotowego - 229 szt.(opakowanie- woreczek o masie 450g); Jagody mrożone bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 14 szt.(opakowanie-woreczek o masie 2,5kg); Kalafior mrożony bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008, o zawartości soli nie większej niż 0,3 g w 100g produktu gotowego - 7 szt.(opakowanie - woreczek o masie 2,5kg); Marchewka z groszkiem bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008, o zawartości soli nie większej niż 0,3 g w 100g produktu gotowego - 7 szt. (opakowanie - woreczek o masie 450g); Maliny mrożone bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 -140 szt.( opakowanie - woreczek o masie 2,5kg); Zupa wiosenna - mieszanka warzywna 7-składnikowa mrożona bez dodatku pieczarek i bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008, o zawartości soli nie większej niż 0,3 g w 100g produktu gotowego - 172 szt.(opakowanie - woreczek o masie 450g); Mieszanka kompotowa mrożona bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 90 szt.(opakowanie- woreczek o masie 2,5kg);Szpinak mrożony bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008, o zawartości soli nie większej niż 0,3 g w 100g produktu gotowego - 60 szt. (opakowanie o masie netto 450g); Truskawki mrożone bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 1287 szt. (opakowanie - woreczek o masie 450g); Warzywa na patelnię mrożone bez dodatku pieczarek i bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008, o zawartości soli nie większej niż 0,3 g w 100g produktu gotowego - 145 szt.(opakowanie - woreczek o masie 450g); Wiśnie mrożone bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 966 szt.(opakowanie - woreczek o masie 450g);
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15330000-0
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: data rozpoczęcia: 01/10/2016
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
Cena60
Termin płatności20
Czas dostawy20
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 6    Nazwa: Świerze mięso wieprzowe i przetwory z mięsa wieprzowego

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Przedszkola nr 1 "Bajkowy Świat" we Wronkach od 01 października 2016r. do 30 września 2017r. 2. Wskazane w poniższym wykazie części zamówienia ilości artykułów są ilościami szacunkowymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo nie wykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie obowiązywania umowy, jeżeli jego potrzeby będą mniejsze od zamawianych. 3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. 4. Pod pojęciem produktu "typu" lub "równoważny" Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. 5. W przypadku produktów określonych w Części VI zamówienia Zamawiający zobowiązany jest do wypełnienia oświadczenia określającego wymogi jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w jednostkach systemu oświaty zgodnie z art. 52c ust. 6 Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. (Dz. U. 2015 poz.594) stanowiącego załącznik nr 7 IDW 6. Szczegółowe warunki dostaw oferowanych produktów zostały opisane we wzorze umowy. 7. Wykaz poszczególnych produktów i ilości:Boczek parzony- mięso wieprzowe klasa I (100% boczku z półtuszy)- 14 kg.; Boczek wędzony- mięso wieprzowe klasa I (100% boczku z półtuszy) - 20 kg.;Karkówka bez kości- mięso wieprzowe klasa I -103 kg.;Kiełbasa biała parzona- z półtuszy mięsa wieprzowego klasa I (o zawartości co najmniej 70% mięsa i nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu gotowego)- 20kg.;Kiełbasa krakowska- z półtuszy mięsa wieprzowego klasa I (o zawartości co najmniej 70% mięsa i nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu gotowego)- 20kg.;Kiełbasa szynkowa- z półtuszy mięsa wieprzowego klasa I(o zawartości co najmniej 70% mięsa i nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu gotowego)- 74 kg.; Kiełbasa śląska- z półtuszy mięsa wieprzowego klasa I (o zawartości co najmniej 70% mięsa i nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu gotowego) - 78 kg; Kiełbaski śląskie cienkie- z półtuszy mięsa wieprzowego klasa I (o zawartości co najmniej 70% mięsa i nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu gotowego)- 205 kg.;Mielone wieprzowe- mięso mielone wieprzowe z szynki klasa I (o zawartości co najmniej 70% mięsa i nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu gotowego)- 13 kg.;Mięso od szynki- mięso wieprzowe klasa I - 371 kg.;Ogonówka parzona- z mięsa wieprzowego klasa I (o zawartości co najmniej 70% mięsa i nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu gotowego)- 78 kg.;Schab bez kości- mięso wieprzowe klasa I - 396 kg.; Schab parzony/ pieczony- z mięsa wieprzowego klasa I (o zawartości co najmniej 70% mięsa i nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu gotowego) - 27 kg.;Szynka gotowana- z mięsa wieprzowego klasa I (o zawartości co najmniej 70% mięsa i nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu gotowego)- 75kg.;
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: data rozpoczęcia: 01/10/2016
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
Cena60
Termin płatności20
Czas dostawy20
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 7    Nazwa: Świerze mięso drobiowe

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Przedszkola nr 1 "Bajkowy Świat" we Wronkach od 01 października 2016r. do 30 września 2017r. 2. Wskazane w poniższym wykazie części zamówienia ilości artykułów są ilościami szacunkowymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo nie wykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie obowiązywania umowy, jeżeli jego potrzeby będą mniejsze od zamawianych. 3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. 4. Pod pojęciem produktu "typu" lub "równoważny" Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. 5. W przypadku produktów określonych w Części VII zamówienia Zamawiający zobowiązany jest do wypełnienia oświadczenia określającego wymogi jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w jednostkach systemu oświaty zgodnie z art. 52c ust. 6 Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. (Dz. U. 2015 poz.594) stanowiącego załącznik nr 7 IDW 6. Szczegółowe warunki dostaw oferowanych produktów zostały opisane we wzorze umowy. 7. Wykaz poszczególnych produktów i ich ilości: Filet drobiowy- z półtuszy drobiowej klasy A - 384 kg.; Kurczak- mięso drobiowe klasa A - 144 kg.; Mielone drobiowe- mielone z drobiowej klasy A - 56 kg.;Podudzie z kurczaka (pałki z kurczaka)- z półtuszy drobiowej klasy A - 683 kg.;
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15112000-6
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: data rozpoczęcia: 01/10/2016
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
Cena60
Termi płatności20
Czas dostawy20
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 8    Nazwa: Ryby mrożone i wędzone

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Przedszkola nr 1 "Bajkowy Świat" we Wronkach od 01 października 2016r. do 30 września 2017r. 2. Wskazane w poniższym wykazie części zamówienia ilości artykułów są ilościami szacunkowymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo nie wykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie obowiązywania umowy, jeżeli jego potrzeby będą mniejsze od zamawianych. 3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. 4. Pod pojęciem produktu "typu" lub "równoważny" Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. 5. Szczegółowe warunki dostaw oferowanych produktów zostały opisane we wzorze umowy. 6. Wykaz poszczególnych produktów i ilości: Filet z dorsza głęboko mrożony - 135 kg.; Filet z morszczuka głęboko mrożony - 415 kg.; Filet z soli głęboko mrożony - 30 kg.;Filet z tilapii głęboko mrożony - 30 kg.; Makrela wędzona - 64 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15200000-0
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: data rozpoczęcia: 01/10/2016
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
Cena60
Termn płatności20
Czas dostawy20
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 9    Nazwa: Produkty mleczarskie - nabiał

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Przedszkola nr 1 "Bajkowy Świat" we Wronkach od 01 października 2016r. do 30 września 2017r. 2. Wskazane w poniższym wykazie części zamówienia ilości artykułów są ilościami szacunkowymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo nie wykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie obowiązywania umowy, jeżeli jego potrzeby będą mniejsze od zamawianych. 3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. 4. Pod pojęciem produktu "typu" lub "równoważny" Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. 5. Szczegółowe warunki dostaw oferowanych produktów zostały opisane we wzorze umowy.6. Wykaz poszczególnych produktów i ilości: Kefir naturalny (bez konserwantów) typu OSM Czarnków lub równoważny (maksymalna zawartość w 100g produktu gotowego: cukier do 10g, tłuszcz do 10g, bez dodatku substancji słodzących) - 757 szt. opakowanie butelka plastikowa o pojemności 400 ml; Masło o zawartości tłuszczu 82% typu OSM Czarnków lub równoważne (opakowanie - 1241 szt. kostka o masie 200g); Maślanka naturalna (bez konserwantów) typu OSM Czarnków lub równoważna (maksymalna zawartość w 100g produktu gotowego: cukier do 10g, tłuszcz do 10g, bez dodatku substancji słodzących) - 217 szt. (opakowanie butelka plastikowa o pojemności 1 litr);Mleko zawartość tłuszczu - 2% typu OSM Czarnków lub równoważne - 7717 szt.(opakowanie - woreczek o pojemności 0,9l); Ser żółty w kostce 27% tłuszczu w 100g produktu - 60kg.; Śmietana 18% w 250 ml produktu - 337 szt.(opakowanie - woreczek o pojemności 250 ml ); Śmietanka pasteryzowana o zawartości tłuszczu 30% - 30 szt.(opakowanie -woreczek o pojemności 500 ml); Śmietanka wiejska 18% (ukwaszana) - 19szt.(opakowanie jednostkowe- kubeczek o masie 400g); Twaróg półtłusty mielony - 50 szt. (opakowanie - kostka o masie 250g); Twaróg śmietankowy mielony - 1195 szt.(opakowanie - kostka o masie 250g)
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15500000-3
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: data rozpoczęcia: 01/10/2016
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
Cena60
Temin płatności20
Czas dostawy20
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 10    Nazwa: Warzywa przetworzone - kiszonki

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Przedszkola nr 1 "Bajkowy Świat" we Wronkach od 01 października 2016r. do 30 września 2017r. 2. Wskazane w poniższym wykazie części zamówienia ilości artykułów są ilościami szacunkowymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo nie wykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie obowiązywania umowy, jeżeli jego potrzeby będą mniejsze od zamawianych. 3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. 4. Pod pojęciem produktu "typu" lub "równoważny" Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. 5. Szczegółowe warunki dostaw oferowanych produktów zostały opisane we wzorze umowy. 6. Wykaz poszczególnych produktów i ilości: Kapusta kiszona - 154 kg.; Ogórki kiszone - 337 kg.; Ogórki małosolne - 41 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15331000-7
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: data rozpoczęcia: 01/10/2016
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
Cena60
Termin płatności20
Czas dostawy20
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 11    Nazwa: Produkty zwierzęce - jaja

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Przedszkola nr 1 "Bajkowy Świat" we Wronkach od 01 października 2016r. do 30 września 2017r. 2. Wskazane w poniższym wykazie części zamówienia ilości artykułów są ilościami szacunkowymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo nie wykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie obowiązywania umowy, jeżeli jego potrzeby będą mniejsze od zamawianych. 3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. 4. Pod pojęciem produktu "typu" lub "równoważny" Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. 5. Szczegółowe warunki dostaw oferowanych produktów zostały opisane we wzorze umowy. 6. Wykaz poszczególnych produktów i ilości: Jajka-wielkość L - 4512 szt.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03142500-3
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: data rozpoczęcia: 01/10/2016
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
Cena 60
Termin płatności20
Czas dostawy20
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 12    Nazwa: Pieczywo i wyroby piekarskie

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Przedszkola nr 1 "Bajkowy Świat" we Wronkach od 01 października 2016r. do 30 września 2017r. 2. Wskazane w poniższym wykazie części zamówienia ilości artykułów są ilościami szacunkowymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo nie wykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie obowiązywania umowy, jeżeli jego potrzeby będą mniejsze od zamawianych. 3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. 4. Pod pojęciem produktu "typu" lub "równoważny" Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. 5. W przypadku produktów określonych w Części XII zamówienia Zamawiający zobowiązany jest do wypełnienia oświadczenia określającego wymogi jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w jednostkach systemu oświaty zgodnie z art. 52c ust. 6 Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. (Dz. U. 2015 poz.594) stanowiącego załącznik nr 7 IDW 6. Szczegółowe warunki dostaw oferowanych produktów zostały opisane we wzorze umowy. 7. Wykaz poszczególnych produktów i ilości: Bułka graham/Sztuka 0,06 kg o zawartości do 10g cukrów i do 10g tłuszczów na 100 g produktu gotowego oraz zawartości soli nie większej niż 0,3g w 100g produktu gotowego - 5741 szt.; Bułka mleczna/Sztuka 0,07kg o zawartości do 10g cukrów i do 10g tłuszczów na 100 g produktu gotowego oraz zawartości soli nie większej niż 0,3g w 100g produktu gotowego - 603 szt.; Bułka tarta o zawartości do 10g cukrów i do 10g tłuszczów na 100 g produktu gotowego oraz zawartości soli nie większej niż 0,3g w 100g produktu gotowego - 46 kg.;Bułka zwykła pszenna/Sztuka 0,06kg o zawartości do 10g cukrów i do 10g tłuszczów na 100 g produktu gotowego oraz zawartości soli nie większej niż 0,3g w 100g produktu gotowego 3916 szt.; Chałka zdobna bez kruszonki/Sztuka 0,2kg o zawartości do 10g cukrów i do 10g tłuszczów na 100 g produktu gotowego oraz zawartości soli nie większej niż 0,3g w 100g produktu gotowego - 250 szt.; Chleb baltonowski / Sztuka 0,6kg o zawartości do 10g cukrów i do 10g tłuszczów na 100 g produktu gotowego oraz zawartości soli nie większej niż 0,3g w 100g produktu gotowego - 1750 szt.; Chleb graham/ Sztuka 0,5kg o zawartości do 10g cukrów i do 10g tłuszczów na 100 g produktu gotowego oraz zawartości soli nie większej niż 0,3g w 100g produktu gotowego - 258 szt.; Chleb żytni z ziarnami/Sztuka 0,5kg o zawartości do 10g cukrów i do 10g tłuszczów na 100 g produktu gotowego oraz zawartości soli nie większej niż 0,3g w 100g produktu gotowego - 1118 szt.; Kawior (bułka wrocławska) /Sztuka 0,3kg o zawartości do 10g cukrów i do 10g tłuszczów na 100 g produktu gotowego oraz zawartości soli nie większej niż 0,3g w 100g produktu gotowego - 100szt.; Rogal pszenny z makiem/Sztuka 0,06kg o zawartości do 10g cukrów i do 10g tłuszczów na 100 g produktu gotowego oraz zawartości soli nie większej niż 0,3g w 100g produktu gotowego - 560 szt.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15811000-6
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: data rozpoczęcia: 01/10/2016
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
Cena60
Termin płatności20
Czas dostawy20
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.