eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Nowy Sącz › Świadczenie usług gastronomicznych dla pracowników MOPS i członków ich rodzin



Ogłoszenie z dnia 2011-11-17

Nowy Sącz: Świadczenie usług gastronomicznych dla pracowników MOPS i członków ich rodzin
Numer ogłoszenia: 300175 - 2011; data zamieszczenia: 17.11.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Żywiecka 13, 33-300 Nowy Sącz, woj. małopolskie, tel. 018 4443623, faks 018 4435239.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług gastronomicznych dla pracowników MOPS i członków ich rodzin.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi gastronomicznej dla pracowników Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Nowym Sączu i członków ich rodzin w dniu 18 listopada 2011r. od godziny 1800 do 0300, dla grupy 85 osób. Usługa winna być realizowana dla 85 osób z możliwością zmniejszenia lub zwiększenia liczby uczestników o 10 osób, zwane dalej plus/minus 10 osób. Zamawiający zastrzega sobie możliwość przedmiotowej zmiany wielkości zamówienia w ten sposób, że liczba osób korzystająca z usługi będącej przedmiotem zamówienia zaplanowana jest na 85 osób, zaś przewidywaną zmianę ilości osób szacuje się na plus/minus 10 osób. W związku z powyższym faktem Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego jakiekolwiek roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia lub zwiększenia ilości uczestników na poziomie plus/minus 10 osób..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków 55.51.10.00 - Usługi bufetowe oraz usługi kawiarniane dla ograniczonej grupy klientów 55.31.00.00 - Restauracyjne usługi kelnerskie .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 15.11.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 5.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • LESKO Sp. z o.o., ul. Emilii Plater 4, 33-300 Nowy Sącz, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 9412,05 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 9412,05

  • Oferta z najniższą ceną: 9412,05 / Oferta z najwyższą ceną: 11900,00

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Zamawiający stosownie do art. 70 ustawy Pzp, udzielił zamówienia w trybie zapytania o cenę.Przedmiotem zamówienia są usługi polegające na: Świadczeniu usługi gastronomicznej dla pracowników MOPS i członków ich rodzin. Usługi gastronomiczne są usługami powszechnie dostępnymi i mają ustalone standardy jakościowe, a w przypadku zamówienia nr MOPS.I.340/ Z/ 36/11 wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy Pzp. Zamawiający posłużył się tym trybem, gdyż spełnione zostały obie przesłanki jednocześnie, tj. przedmiotem zamówienia są usługi powszechnie dostępne na rynku o znormalizowanych standardach, a wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy Pzp. Usługi gastronomiczne są powszechnie dostępne gdyż mogą je realizować liczne podmioty na rynku, co umożliwia łatwy dostęp do tych dóbr nieograniczonej grupie konsumentów, co z kolei łączy się wprost z powszechną konsumpcją takich usług. Przez ustalone standardy Zamawiający rozumie pozycje z menu ( karta dań) gdzie podaje się nazwę np. Zupa krem z borowików z groszkiem ptysiowym oraz ich gramaturę jako podstawowy parametr. Są to standardy wynikające z przyjętych dla tych usług norm w gastronomii i wymagań przyjętych przez konsumentów. Standardy jakościowe w gastronomi - to podstawowe wymogi dotyczące technologii produkcji oraz metod postępowania z produktem żywieniowym w placówkach gastronomicznych, zgodnie z zaleceniami instytucji lub organów nadzorujących tą działalność. Usługi gastronomiczne to usługi powszechne, typowe i gwarantują Zamawiającemu możliwość porównania cen takiego samego pozycji menu u różnych wykonawców na rynku. Zamawiający skierował pytanie o cenę do 6 wybranych przez siebie wykonawców i zaprosił ich do składania ofert - wpłynęło pięć ofert.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.