Ogłoszenie z dnia 2011-11-17
Nowy Sącz: Świadczenie usług gastronomicznych dla pracowników MOPS i członków ich rodzin
Numer ogłoszenia: 300175 - 2011; data zamieszczenia: 17.11.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Żywiecka 13, 33-300 Nowy Sącz, woj. małopolskie, tel. 018 4443623, faks 018 4435239.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług gastronomicznych dla pracowników MOPS i członków ich rodzin.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi gastronomicznej dla pracowników Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Nowym Sączu i członków ich rodzin w dniu 18 listopada 2011r. od godziny 1800 do 0300, dla grupy 85 osób. Usługa winna być realizowana dla 85 osób z możliwością zmniejszenia lub zwiększenia liczby uczestników o 10 osób, zwane dalej plus/minus 10 osób. Zamawiający zastrzega sobie możliwość przedmiotowej zmiany wielkości zamówienia w ten sposób, że liczba osób korzystająca z usługi będącej przedmiotem zamówienia zaplanowana jest na 85 osób, zaś przewidywaną zmianę ilości osób szacuje się na plus/minus 10 osób. W związku z powyższym faktem Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego jakiekolwiek roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia lub zwiększenia ilości uczestników na poziomie plus/minus 10 osób..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków 55.51.10.00 - Usługi bufetowe oraz usługi kawiarniane dla ograniczonej grupy klientów 55.31.00.00 - Restauracyjne usługi kelnerskie .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 15.11.2011.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 5.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- LESKO Sp. z o.o., ul. Emilii Plater 4, 33-300 Nowy Sącz, kraj/woj. małopolskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 9412,05 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 9412,05
Oferta z najniższą ceną: 9412,05 / Oferta z najwyższą ceną: 11900,00
Waluta: PLN.
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Zamawiający stosownie do art. 70 ustawy Pzp, udzielił zamówienia w trybie zapytania o cenę.Przedmiotem zamówienia są usługi polegające na: Świadczeniu usługi gastronomicznej dla pracowników MOPS i członków ich rodzin. Usługi gastronomiczne są usługami powszechnie dostępnymi i mają ustalone standardy jakościowe, a w przypadku zamówienia nr MOPS.I.340/ Z/ 36/11 wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy Pzp. Zamawiający posłużył się tym trybem, gdyż spełnione zostały obie przesłanki jednocześnie, tj. przedmiotem zamówienia są usługi powszechnie dostępne na rynku o znormalizowanych standardach, a wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy Pzp. Usługi gastronomiczne są powszechnie dostępne gdyż mogą je realizować liczne podmioty na rynku, co umożliwia łatwy dostęp do tych dóbr nieograniczonej grupie konsumentów, co z kolei łączy się wprost z powszechną konsumpcją takich usług. Przez ustalone standardy Zamawiający rozumie pozycje z menu ( karta dań) gdzie podaje się nazwę np. Zupa krem z borowików z groszkiem ptysiowym oraz ich gramaturę jako podstawowy parametr. Są to standardy wynikające z przyjętych dla tych usług norm w gastronomii i wymagań przyjętych przez konsumentów. Standardy jakościowe w gastronomi - to podstawowe wymogi dotyczące technologii produkcji oraz metod postępowania z produktem żywieniowym w placówkach gastronomicznych, zgodnie z zaleceniami instytucji lub organów nadzorujących tą działalność. Usługi gastronomiczne to usługi powszechne, typowe i gwarantują Zamawiającemu możliwość porównania cen takiego samego pozycji menu u różnych wykonawców na rynku. Zamawiający skierował pytanie o cenę do 6 wybranych przez siebie wykonawców i zaprosił ich do składania ofert - wpłynęło pięć ofert.
INNE PRZETARGI Z NOWEGO SĄCZA
- BZP.271.51.2024 Opracowanie koncepcji programowo-przestrzennej oraz dokumentacji projektowej pn.: "Budowa ciągów rowerowo - pieszych (...) na os. Helena do zjazdu na wysokości ul. Jordana"
- BZP.271.49.2024 Wykonanie robót budowlanych niezbędnych do (...) zadania inwestycyjnego pod nazwą: " Sport, integracja, zabawa na osiedlu Kaduk" - wykonanie ogrodzenia - realizacja w ramach BO.
- DOSTAWA NOWEGO SAMOCHODU TYPU FURGON DLA POTRZEB MUZEUM ZIEMI SĄDECKIEJ
- BZP.271.48.2024 Wymiana stolarki w mieszkaniach komunalnych położonych (.......) w Nowym Sączu
- BZP.271.36.2024 Sporządzenie planu ogólnego Miasta Nowego Sącza
- BZP.271.50.2024 Czyszczenie rowów melioracyjnych/odwadniających i wylotów kanalizacji deszczowej.
więcej: przetargi w Nowym Sączu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Obsługa wizyt międzynarodowych oraz innych wydarzeń w zakresie usług gastronomicznych
- Usługi cateringowe, gastronomiczne i noclegowe na potrzeby organizacji 58. Ogólnopolskiego Festiwalu Kapel i Śpiewaków Ludowych w Kazimierzu Dolnym ( zadania nierozstrzygnięte)
- 106.2024 wyłonienie Wykonawcy w zakresie świadczenia usługi cateringowej podczas międzynarodowej konferencji European Conference on Molecular Magnetic (ECMM 2024).
- Świadczenie usług cateringowych na potrzeby spotkań ze środowiskiem biznesowym organizowanych przez Miasto Gorzów.
- Świadczenie usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu wyżywienia do siedziby Zamawiającego lub do innego miejsca wskazanego przez Zamawiającego, w granicach m. st. Warszawy
- Przygotowanie i dostarczanie posiłków ( usługa cateringowa) dla mieszkańców Centrum Opiekuńczo- Mieszkalnego w Cedyni
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.