eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Pelplin › Dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Nr 2 w Pelplinie

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-08-13

Pelplin: Dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Nr 2 w Pelplinie
Numer ogłoszenia: 299476 - 2012; data zamieszczenia: 13.08.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Przedszkole Nr 2 w Pelplinie , ul. Kościuszki 2, 83-130 Pelplin, woj. pomorskie, tel. 58 536 14 46, faks 58 536 14 46.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: bip.p2pelplin.nv.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Nr 2 w Pelplinie.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Przedmiotem niniejszego zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola nr 2 w Pelplinie. Zamówienie zostało podzielone na 7 pakietów. Dostawy realizowane będą na koszt i ryzyko dostawcy do miejsca przeznaczenia wraz z załadunkiem i wyładunkiem. 2) Realizacja zamówienia odbywać się będzie sukcesywnie ciągu 24 miesięcy licząc od dnia podpisania umowy. 3) Miejsce realizacji zamówienia- Przedszkole nr 2 w Pelplinie przy ul. Kościuszki 2. 4) Sposób realizacji - zamówienia częściowe, wielkość dostawy uzależnione będzie od potrzeb stołówki ustalana na bieżąco z intendentką w trakcie realizacji umowy. Formularze cenowe określają zakładaną ilość artykułów żywnościowych, jakie winny być dostarczone w okresie trwania umowy. Zamawiający zastrzega sobie że ilości oraz asortyment mogą ulec nieznacznemu zwiększeniu lub zmniejszeniu w stosunku do wielkości całego zamówienia ze względu na aktualne potrzeby. Ewentualne zmiany wielkości mogą być uzależnione w szczególności od - ilości przygotowywanych posiłków..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.11.20.00-6, 15.20.00.00-0, 15.40.00.00-2, 15.53.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.81.00.00-9, 03.14.25.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6, 15.33.11.70-9, 03.22.12.00-8.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 24.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga od Wykonawcy wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający informuje, iż niniejsze zamówienie nie wymaga posiadania koncesji, zezwolenia lub licencji. Zamawiający nie precyzuje w powyższym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Ocena spełnienia powyższego warunku wymaganego od Wykonawców zostanie dokonana na podstawie złożonej oferty wg formuły spełnia - nie spełnia.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w powyższym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Ocena spełnienia powyższego warunku wymaganego od Wykonawców zostanie dokonana na podstawie złożonej oferty wg formuły spełnia - nie spełnia.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w powyższym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Ocena spełnienia powyższego warunku wymaganego od Wykonawców zostanie dokonana na podstawie złożonej oferty wg formuły spełnia - nie spełnia.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w powyższym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Ocena spełnienia powyższego warunku wymaganego od Wykonawców zostanie dokonana na podstawie złożonej oferty wg formuły spełnia - nie spełnia.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w powyższym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Ocena spełnienia powyższego warunku wymaganego od Wykonawców zostanie dokonana na podstawie złożonej oferty wg formuły spełnia - nie spełnia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. Stosownie do treści § 4 ust. 3 powołanego powyżej rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów, jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w Rozdz. 6 ust. 2 pkt b SIWZ zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. 2. W przypadku złożenia przez Wykonawców dokumentów zawierających dane w innych walutach niż określono w niniejszym rozdziale ust. 2 lit a i ust 3 lit a, Zamawiający jako kurs przeliczeniowy waluty przyjmie średni kurs NBP z dnia ukazania się ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych. Ten sam kurs Zamawiający przyjmie przy przeliczaniu wszelkich innych danych finansowych. 3. Dokumenty i oświadczenia opisane w niniejszej SIWZ winny być podpisane przez osoby uprawnione. Pełnomocnictwo, tj. dokument stwierdzający ustanowienie pełnomocnictwa do reprezentowania w postępowaniu o udzielenie zamówienia, albo reprezentowania w postępowaniu o udzielenie zamówienia i zawarcia umowy powinno być dołączone do oferty, o ile sposób reprezentacji nie wynika z innych dokumentów, np. z odpisu z właściwego 5 rejestru lub zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, załączonych do oferty oraz powinno odpowiadać w zakresie formy przepisom Kodeksu Cywilnego (oryginał lub uwierzytelniony odpis). 4. W przypadku Wykonawców będących osobami fizycznymi zaleca się załączenie do oferty aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Umowa może być zmieniona w stosunku do złożonej oferty i na niżej wymienionych warunkach: a) w przypadku zmiany urzędowej stawki VAT; Jeśli zmiana stawki VAT będzie powodować zwiększenie kosztów wykonania umowy po stronie wykonawcy, Zamawiający dopuszcza możliwość wynagrodzenia o kwotę równą różnicy w kwocie podatku zapłaconego przez wykonawcę. b) nastąpi zmiana nazwy zadania; 2. Wszystkie powyższe postanowienia stanowią katalog zmian, na które Zamawiający może wyrazić zgodę. Nie stanowią jednocześnie zobowiązania do wyrażenia takiej zgody. 3. Nie stanowi zmiany umowy w rozumieniu art. 144 ustawy Prawo zamówień publicznych: Skorzystanie klauzul waloryzacyjnych przewidzianych w umowie na warunkach w niej określonych; Zmiana danych związanych z obsługa administracyjną Umowy ( np. zmiana numeru rachunku bankowego, zmiana dokumentów potwierdzających uregulowanie płatności wobec podwykonawców); Zmiany danych teleadresowych, zmiany osób wskazanych do kontaktów między Stronami; Udzielenie zamówień

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.p2pelplin.nv.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Bezpłatnie w Przedszkolu nr 2 w Pelplinie , ul. Kościuszki nr 2, 83-130 Pelplin, lub za zaliczeniem pocztowym, po złożeniu pisemnego wniosku..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 27.08.2012 godzina 09:00, miejsce: Przedszkole Nr 2 w Pelplinie ul. Kościuszki 2 83-130 Pelplin Gabinet Dyrektora Przedszkola.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne oraz drób.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) smalec-15 kg, mięso na gulasz- 180 kg, mięso mielone- 410 kg, Łopatka- 90 kg, schab- 120 kg, Kurczaki-300 kg, żebra- 80 kg, wołowina- 40 kg, filety z kurczaka- 100 kg, filety z indyka - 80 kg, skrzydła- 320 kg, Udka- 180 kg, Wątróbki drobiowe- 60 kg, Wątróbki wieprzowe-30 kg, Szynka myszka- 20 kg, Boczek świeży- 6 kg, Boczek wędzony- 10 kg, Pasztet drobiowy- 250 szt., Pasztet wieprzowy- 20 kg, Kiełbasa toruńska- 45 kg, Kiełbasa francuska- 45 kg, Polędwica parzona- 55 kg., Szynka wieprzowa parzona- 28 kg, Szynka gotowana- 50 kg, Wędlina drobiowa-27 kg, Polędwica drobiowa- 25 kg, Wędlina drobiowa- 20 kg, Szynka podwędzana-24 kg, Szynka konserwowa- 15 kg, Wędlina w galarecie- 25 kg, Wędlina parzona-40 kg., Wędlina parzona- 30 kg, Mielonka- 20 kg., Mortadela- 25 kg, Parówki cienkie- 260 kg,.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.11.20.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Ryby i produkty rybne..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filety z rybne- 250 kg, Filety z rybne- 250 kg, Filety rybne w pomidorach-40p., Makrela wędzona- 50 kg,.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Olej i tłuszcze zwierzęce i roślinne, masło, produkty mleczarskie..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Masło 82% tł.- 2100 szt., Palma- 32 kg, Mleko w kartonie 1l- 5400 l, Śmietana 0,5 l w kartonie 18%- 750 szt., Jogurty- 3350 szt., Jogurty- 800 szt., Olej rzepakowy- 400 l., Oliwa z oliwek- 12 szt., Ser twardy- 130 kg, Serek maślany- 160 szt., Serek homogenizowany- 3300 szt., Serek topiony- 450 szt., Twaróg- 130 kg,.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.40.00.00-2, 15.53.00.00-2, 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Pieczywo, wyroby piekarskie i ciastkarskie..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Babeczki serowe-80 kg, Babki piaskowe- 160 sz., Biszkopty- 150p., Andruty- 60 op. Chruściki- 160 kg, Ciastka kruche z cukrem- 80 kg, Ciastka luzem- 60 kg, Herbatniki-500szt., Wafelki luzem- 30 kg, Ciasto z owocami- 80 kg, Jabłecznik- 80 kg, Sernik- 80 kg, Drożdżówki- 600 szt., - 500 szt., Pączki- 36 kg, Jagodzianki-600 szt., Eklerki- 30 kg, Drożdże- 120 szt., Bułki liliputki- 3500 szt., Bułki maślane- 800 szt., Bułka razowa- 800 szt., Bułka paryska- 620 szt., Chałka- 530 szt., Chleb pszenny krojony- 2100 szt., Chleb razowy krojony- 450 szt., Chleb sojowy krojony- 100 szt., Rogale- 800 szt., Paszteciki z nadzieniem- 15 kg, Rogale z czekoladą-600 szt.,.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Jajka.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jajka- 7200 szt.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Produkty przemiału ziarna, skrobi i prod. skrobiowych, różne prod. spożywcze,.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ananasy- 40 p Brzoskwinie w syropie- 140 p.,Dżem owocowy- 220 szt., Konfitura owocowa- 80 szt., Kompot śliwkowy- 600 szt., Kompot truskawkowy- 850 szt., Kompot wiśniowy- 750 szt., Wiśnie drylowane-120 szt., Mus jabłkowy- 60 szt., Buraczki tarte- 80 szt., Fasola konserwowa- 40 szt., Fasolka szparagowa konserwowa- 180 szt., Groszek konserwowy- 40szt., Groszek z marchewką- 300 szt., Marchew konserwowa- 240 szt., Kukurydza konserwowa- 100szt., Ogórki konserwowe- 150 szt., Sałatka szwedzka- 80 szt., Papryka konserwowa- 40 szt., Pierogi z owocami- 180 szt., Sok marchwiowo-owocowy- 400 szt., Budyń- 540 op., Kisiel- 350 p., Śmietana w proszku- 190 szt., Cukier waniliowy- 80 szt., Kwasek cytrynowy- 190szt., Liść laurowy- 40 szt., Ziele angielskie- 40 szt., Majeranek- 50 szt., Papryka w proszku- 50 szt., Pieprz mielony- 140 szt., Pieprz biały- 20 szt., Przyprawa do mięs- 80 szt., Przyprawa do zup- 80 szt., Przyprawa do drobiu-60 szt., Majonez- 120 szt., Makaron muszelki- 50 szt., Makaron nitki- 140 szt., Makaron rurki- 100 szt., Makaron zacierka- 140 szt., Makaron świderki- 650 szt., Cynamon- 20 szt., Czosnek granulowany- 50 szt., Galaretka owocowa-600szt., Herbata- 1100szt., Kasza w woreczkach.- 490 p., Kasza jęczmienna- 40 kg, Kasza manna- 40 kg, Kawa zbożowa 400g- 85 p., Ketchup w słoiku 200g- 240 szt., Koncentrat barszczu- 30 szt., Koncentrat pomidorowy- 60 szt., Musztarda- 40 szt., Masło czekoladowe- 150 szt., Miód prawdziwy- 60 szt., Sosy do sałatek- 100 szt., Sosy do spaghetti- 240 szt., Sosy pieczarkowe- 50 szt., Groch łuskany- 65 kg Cukier- 660 kg, Mąka- 440 kg, Ryż w woreczkach- 360 szt., Sól- 180 kg, Tarta bułka- 100 kg, Flipsy kukurydziane-200p. Kulki czekoladowe- 150 p., Płatki kukurydziane- 140 szt., Płatki kukurydziane z miodem- 140 szt., Rodzynki- 95 szt., Kakao 400g.- 100 szt., Woda 5l- 600 szt., Czekoladki- 160 szt., Cukierki owocowe- 30 kg, Cukierki czekoladowe- 30 kg, Lody- 300 szt., Napój- 400 szt., Soczki ze słomką- 600 szt., Soki multiwitamina- 120 szt., Syropy- 280 szt.,.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Warzywa i owoce świeże oraz mrożone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Arbuz- 280 kg, Banany- 950 kg, Brzoskwinie- 150 kg, Cytryny- 60 kg, Gruszki- 650 kg, Jabłka 1200 kg, Kiwi- 250 kg, Mandarynki- 460 kg, Pomarańcze- 260 kg, Nektarynki- 90 kg, Winogrona ciemne- 180 kg, Winogrona jasne- 160 kg- Winogrona rodzynkowe- 120 kg, Śliwki- 80 kg, Ziemniaki- 9500 kg, Brokuły- 80 szt., Brukiew- 80 kg, Buraki- 250 kg, Cebula- 140 kg, Kalafior- 270 szt., Kalarepka- 140 szt., Marchew- 780 kg, Pietruszka- 230 kg, Seler- 230 kg, Kapusta biała- 120 kg, Kapusta świeża- 100 szt., Kapusta czerwona- 52 kg, Kapusta kiszona- 150 kg, Kapusta pekińska- 60 szt., Kapusta pekińska- 125 kg, Pieczarki- 30 kg, Ogórki kiszone- 160 kg, Ogórki świeże- 150 kg, Pomidory- 120 kg, Por-30 kg, Papryka świeża- 12 kg, Czosnek- 10 gł., Koper świeży- 450 p., Natka pietruszki- 640 szt., Szczypior- 160 p. Rzodkiewki- 180 p., Sałata- 270 szt., Fasola- 120 kg, Fasolka szparagowa- 40 kg, Barszcz ukraiński mrożony- 120 op., Kalafior mrożony- 40 szt., Marchew mrożona MINI- 120 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9, 03.22.12.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.