eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Nowe Miasto Lubawskie › Przygotowanie i dostarczenie gorących posiłków dla uczniów Zespołu Szkół im. Jana Pawła II w Jamielniku.

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2011-09-21

Nowe Miasto Lubawskie: Przygotowanie i dostarczenie gorących posiłków dla uczniów Zespołu Szkół im. Jana Pawła II w Jamielniku.
Numer ogłoszenia: 299358 - 2011; data zamieszczenia: 21.09.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 265842 - 2011r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Mszanowie, Mszanowo, ul. Podleśna 1, 13-300 Nowe Miasto Lubawskie, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 0-56 472-63-32, faks.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i dostarczenie gorących posiłków dla uczniów Zespołu Szkół im. Jana Pawła II w Jamielniku..

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów Zespołu Szkół im. Jana Pawła II w Jamielniku. Szkoła położona jest na terenie Gminy Nowe Miasto Lubawskie. 2.Usługa polega na przygotowaniu z zakupionych przez siebie produktów i dostarczeniu około 129 gorących posiłków dziennie przez 5 dni w tygodniu z wyłączeniem dni wolnych od zajęć. 3.Podane przez Zamawiającego ilości są szacunkowe i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie (zmniejszeniu), co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku, czego nie mogą być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw lub podstawą odmowy wykonania zamówienia. 4.Zamawiający zastrzega sobie możliwość wykupienia posiłku przez innych uczniów, nieobjętych umową, w cenie zawartej w umowie. Sprawy dotyczące zgłoszeń w/w dzieci, sposobu płatności za zakupione posiłki, zgłoszenie absencji itp., Wykonawca ustala we własnym zakresie z dyrektorem szkoły. 5.Dostawa posiłków odbywać się będzie od 19 września 2011 roku do 31 grudnia 2011 roku, każdego dnia od godziny 10.00 do 11.00, za wyjątkiem świąt, ferii oraz dni, o których wcześniej Wykonawcę poinformuje Dyrektor w/w szkoły. Miejsce dostarczenia gorących posiłków Wykonawca uzgodni z Dyrektorem szkoły. 6.Posiłek z uwzględnieniem zmianowości w okresie od poniedziałku do piątku winien składać się z następujących zestawów: a)poniedziałek Zupa - 0,5 litra, wkładka - 60 g, pieczywo - 120 g, owoc - 150 g. b)wtorek Drugie danie w tym: porcja mięsa - 80 g, ziemniaki (kasza, ryż lub makaron zamiennie) 200 g, surówka lub jarzyny gotowane - 150 g, kompot/soczek owocowy - 250 ml.c) środa Zupa - 0,5 litra, wkładka - 60 g, pieczywo - 120 g, drożdżówka - 90 g. d) czwartek Zupa - 0,5 litra, wkładka - 60 g, pieczywo - 120 g, owoc - 150 g. e) piątek Drugie danie - 280 g, surówka lub jarzyny gotowane - 150 g, kompot/soczek owocowy - 250 ml. 7.Wykonawca uwzględni w zaproponowanym jadłospisie serwowanie bezmięsnych potraw w każdy piątek. 8.Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia tygodniowego jadłospisu w celu jego akceptacji przez Dyrektora szkoły najpóźniej do godziny 11.00 w piątek poprzedzający tydzień w którym będzie w/w jadłospis obowiązywał. 9.Odbiorca zastrzega sobie prawo kontroli właściwego doboru i jakości posiłków. 10. Wykonawca odpowiada za zgodność jakości dostarczanego gorącego posiłku z obowiązującymi w kraju normami Instytutu Żywności i Żywienia oraz zapewnia różnorodność dostarczanych zup i drugich dań z zachowaniem normy kaloryczności wynoszącej minimum 600 kcal dla poszczególnego posiłku. 11.Posiłek, sposób jego przygotowania oraz transport powinien odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno-sanitarnych oraz spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa, w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 Nr 136, poz. 914 ze zm.) oraz w przepisach wykonawczych. 12.Wykonawca dostarczać będzie posiłki własnym transportem przystosowanym do przewożenia posiłków, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. O czystość termosów zadba Wykonawca. 13. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia gorących posiłków do szkoły wraz z odpowiednią zastawą stołową, którą po spożyciu posiłków przez uczniów zabiera w celu umycia (w przypadku naczyń szklanych lub porcelanowych). Dopuszcza się stosowanie naczyń i sztućców jednorazowego użytku. 14.Wykonawca zobowiązany jest do utylizacji resztek i odpadów pokonsumpcyjnych oraz naczyń w przypadku używania naczyń jednorazowych. 15.Zamawiający zastrzega, że liczba uczniów korzystających z posiłków może być w każdym miesiącu inna, w zależności od liczby aktualnych zgłoszeń. 16.Zamawiający zastrzega, że liczba dzieci zadeklarowanych na dany miesiąc może ulec zmianie w sytuacjach, gdy nie można było przewidzieć np. choroby ucznia. 17.Wykonawca przechowuje próbki posiłków do celów sanitarno-epidemiologicznych zgodnie z obowiązującymi przepisami. 18.Przewidywana liczba dni nauki szkolnej do końca roku 2011 - 66 dni...

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 19.09.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Centrum Ekonomi Społecznej BONUM, ul. Gajdy 3, 87-300 Brodnica, kraj/woj. kujawsko-pomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 22647,24 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 27500,22

  • Oferta z najniższą ceną: 27500,22 / Oferta z najwyższą ceną: 27500,22

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.