eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Olsztyn › ZP9/2014 Zapewnienie bazy szkoleniowej w trakcie edycji szkolenia wraz z wyżywieniem celem realizacji umowy wykonawczej NR ZP-1092/2/13/UE zawartej w dniu 11.12.2013 r. w Warszawie z projektu systemowego pn.Wsparcie systemu ratownictwa medycznego poprzez kształcenie zawodowe lekarzy, ratowników medycznych i dyspozytorów medycznych współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2014-02-14

Olsztyn: ZP9/2014 Zapewnienie bazy szkoleniowej w trakcie edycji szkolenia wraz z wyżywieniem celem realizacji umowy wykonawczej NR ZP-1092/2/13/UE zawartej w dniu 11.12.2013 r. w Warszawie z projektu systemowego pn.: Wsparcie systemu ratownictwa medycznego poprzez kształcenie zawodowe lekarzy, ratowników medycznych i dyspozytorów medycznych współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
Numer ogłoszenia: 29927 - 2014; data zamieszczenia: 14.02.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 22566 - 2014r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzka Stacja Pogotowia Ratunkowego, ul. Pstrowskiego 28B, 10-602 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 5392727, faks 089 5392710.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: ZP9/2014 Zapewnienie bazy szkoleniowej w trakcie edycji szkolenia wraz z wyżywieniem celem realizacji umowy wykonawczej NR ZP-1092/2/13/UE zawartej w dniu 11.12.2013 r. w Warszawie z projektu systemowego pn.: Wsparcie systemu ratownictwa medycznego poprzez kształcenie zawodowe lekarzy, ratowników medycznych i dyspozytorów medycznych współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie bazy szkoleniowej w trakcie edycji kursów szkoleń dla maksymalnie grup 20 uczestników, na terenie miasta Augustów lub w odległości do 25 km od granic administracyjnych miasta Augustów (na terenie województwa podlaskiego) wraz z wyżywieniem celem realizacji umowy wykonawczej ZP-1092/2/13/UE zawartej w dniu 11.12.2013 r. w Warszawie z projektu systemowego pn.: Wsparcie systemu ratownictwa medycznego poprzez kształcenie zawodowe lekarzy, ratowników medycznych i dyspozytorów medycznych współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Baza szkoleniowa wraz z pomieszczeniem dodatkowym: Położenia: Baza szkoleniowa położona na terenie miasta Augustów lub w odległości do 25 km od granic administracyjnych miasta Augustów (na terenie województwa podlaskiego), z dojazdem drogą asfaltową, w bezpośrednim sąsiedztwie dostępne miejsca parkingowe bezpłatne dla uczestników i organizatorów w ilości min. 15 miejsc. Zamawiający wymaga aby w odległości maksymalnej do 500 m od miejsca przeprowadzenia szkolenia była możliwość rezerwacji i wykupienia noclegu przez uczestników oraz organizatorów szkoleń (maksymalnie 24 osoby). Opis bazy szkoleniowej: a) 1 sala z przeznaczeniem dla 21 osób o powierzchni minimalnej 40m2 termin zapewnienia bazy szkoleniowej w godz. 8:30-14:30: marzec 2014 r.: 10 (liczba godz.: 6), 11 (liczba godz.: 6), 12 (liczba godz.: 6), 13 (liczba godz.: 6), 24 (liczba godz.: 6), 25 (liczba godz.: 6), 26 (liczba godz.: 6), 27 (liczba godz.: 6) łączna liczba godz. w miesiącu marcu: 48; maj 2014 r.: 17 (liczba godz.: 6), 18 (liczba godz.: 6), 19 (liczba godz.: 6), 20 (liczba godz.: 6), 21 (liczba godz.: 6), 22 (liczba godz.: 6) łączna liczba godz. w miesiącu maju: 36; wrzesień 2014 r.: 6 (liczba godz.: 6), 7 (liczba godz.: 6), 8 (liczba godz.: 6), 9 (liczba godz.: 6), 10 (liczba godz.: 6), 11 (liczba godz.: 6), 13 (liczba godz.: 6), 14 (liczba godz.: 6), 15 (liczba godz.: 6), 16 (liczba godz.: 6), 17 (liczba godz.: 6), 18 (liczba godz.: 6) łączna liczba godz. w miesiącu wrześniu: 72 sprzęt multimedialny niezbędny do przeprowadzenia szkolenia (ekran, projektor multimedialny), ustawienie miejsc siedzących dla uczestników szkolenia (układ szkolny): 20 osób, zabezpieczenie obsługi technicznej sali i sprzętu, miejsce na przechowywanie odzieży wierzchniej, sala powinna spełniać wszystkie wymagania bezpieczeństwa i higieny pracy stawiane pomieszczeniom, w których organizowane są szkolenia, Wykonawca, w ramach opłat za wynajem, ma obowiązek utrzymać pomieszczenia w czystości i porządku, dostępność do toalet, oddzielne dla kobiet i mężczyzn w tym samym budynku, w który będą się odbywały szkolenia. b) 2 sala z przeznaczeniem dla 11 osób o powierzchni minimalnej 20 m2 termin zapewnienia bazy szkoleniowej: marzec 2014 r.: 12 (6 godz. tj. 8:30-14:30), 13 (6 godz. tj. 8:30-14:30), 25 (6 godz. tj. 8:30-14:30), 26 (6 godz. tj. 8:30-14:30), 27 (6 godz. tj. 8:30-14:30) łączna liczba godz. w miesiącu marcu: 30; maj 2014 r.: 18 (9:15-10:45 tj. 1,5 godz.), 19 (9:00-14:30 tj. 5,5 godz.), 20 (8:30-14:30 tj. 6 godz.), 21 (8:30-14:30 tj. 6 godz.), 22 (8:30-14:30 tj. 6 godz.) łączna liczba godz. w miesiącu maju: 25; wrzesień 2014 r.: 7 (9.15-10.45 tj. 1,5 godz.), 8 (9:00-14:30 tj. 5,5 godz.), 9 (8.30-14:30 tj. 6 godz.), 10 (8.30-14.30 tj. 6 godz.), 11 (8:30-14:30 tj. 6 godz.), 14 (9:15-10:45 tj. 1,5 godz.),15 (09:00-14.30 tj. 5,5 godz.), 16 (8:30-14:30 tj. 6 godz.), 17 (8:30-14:30 tj. 6 godz.),18 (8:30-14:30 tj. 6 godz.) łączna liczba godz. w miesiącu wrześniu: 50 ustawienie miejsc siedzących dla uczestników szkolenia (układ szkolny): 10 osób, zabezpieczenie obsługi technicznej sali, miejsce na przechowywanie odzieży wierzchniej, sala powinna spełniać wszystkie wymagania bezpieczeństwa i higieny pracy stawiane pomieszczeniom, w których organizowane są szkolenia, Wykonawca, w ramach opłat za wynajem, ma obowiązek utrzymać pomieszczenia w czystości i porządku, dostępność do toalet, oddzielne dla kobiet i mężczyzn w tym samym budynku, w który będą się odbywały szkolenia. Pomieszczenie dodatkowe służące do przechowania sprzętu szkoleniowego: termin zapewnienia pomieszczenia dodatkowego na okres 24 godz.: maj 2014 r.: 19 ,20 ,21 ,22 łącznie w miesiącu maju: 4 doby; wrzesień 2014 r.: 8, 9, 10, 11, 15, 16, 17 łącznie miesiącu wrześniu: 8 dób umiejscowione w pobliżu sal szkoleniowych w tym samym budynku zamykane na klucz, dostępne przez całą dobę w dniach wskazanych w harmonogramie wynajmu pomieszczenia dodatkowego powierzchnia min. 6 m2 Wyżywienie dla uczestników kursu zgodnie z poniższym opisem: Zapewnienie w trakcie trwania kursu całodziennego wyżywienia dla maksymalnie 20 osób składającego się z przerw śniadaniowych i przerwy obiadowych. Całodzienne wyżywienie dla jednego uczestnika jest określanie poniżej jako porcja. Śniadania składającego się z niżej wymienionych elementów, z tym że w każdym dniu kursu co najmniej 10% zestawów śniadaniowych stanowić będą posiłki wegetariańskie: 1) kawa - min. 250 ml/os. podane w termosach (dodatki: cukier, mleczko - bez ograniczeń); 2) herbata - min. 250 ml/os. podane w termosach (dodatki: cukier, cytryna - bez ograniczeń) - do wyboru różne rodzaje herbat, w tym czarna i zielona; 3) soki 100% (2 rodzaje) - min. 300 ml/os.; 4) woda mineralna (niegazowana i gazowana) w butelkach 0,5l - po jednej na osobę; 5) kanapki: każda kanapka min. 40 g, przygotowana na różnego rodzaju pieczywie (min. 40% na pieczywie pełnoziarnistym), min. 5 szt./os., zawierająca co najmniej 3 składniki, po jednym z niżej wymienionych grup: a) ser żółty lub twarożek lub wędlina lub łosoś, etc., b) jajko lub pomidor lub ogórek świeży/kiszony, etc., c) majonez lub pasta lub oliwki lub anchois, etc.; 6) ciasteczka lub owoce (co najmniej 3 rodzaje) - w ilości nie mniejszej niż 30 g na osobę z każdego rodzaju; 7) inne dania śniadaniowe - np. sałatki, tartinki, szaszłyki koktajlowe, muszle makaronowe nadziewane sałatką, jajka faszerowane, babeczki koktajlowe nadziewane, roladki nadziewane, twarożki - min. 100 g/os. Obiadu składającego się z niżej wymienionych opcji, z tym, że w każdym dniu kursu co najmniej 10% zestawów obiadowych stanowić będą posiłki wegetariańskie: 1) danie obiadowe, zawierające co najmniej 3 składniki, po jednym z niżej wymienionych grup: a) min. 250 gram: ziemniaków lub ryżu lub makaronu lub kaszy lub klusek śląskich, etc., b) sztuka mięsa (min. 100 gram - bez sosu, z sosem - min. 120 gram) lub kotlet schabowy (min. 100 gram) lub ryba (z panierką min. 120gram, bez panierki min. 100 gram) lub udko z kurczaka (min. 150 gram) lub gulasz - potrawka (min. 150 gram) lub kotlet mielony (min. 120 gram) lub kotlet sojowy (min. 150 gram) lub kotlet warzywny (min. 150 gram) lub kotlet jajeczny (min. 150 gram) lub gulasz sojowy (min. 150 gram) lub gulasz warzywny (min. 150 gram) lub potrawka z warzyw (min. 150 gram), etc.; c) surówka (min. 100 gram) lub warzywa gotowane (min. 150 gram), etc.; lub inne danie obiadowe w jednej z form: a) makaron z sosem i z mięsem (np. carbonara, bolognese, z kurczakiem) (min. 400 g.) etc., b) lasagne z sosem bolońskim i mięsem lub z warzywami lub mięsem i warzywami (min. 400 g.) etc., c) ryba po grecku (min. 400 g.) etc.; d) risotto warzywne (min. 400 g.), etc. 2) Deser dostępny w ramach szwedzkiego stołu: a) ciasto lub sałatka owocowa lub mus owocowy lub owoce świeże, etc. - min. 200 g/os.; b) kawa - min. 250 ml/os. podana w termosach (dodatki: cukier, mleczko - bez ograniczeń); c) herbata - min. 250 ml/os. podana w termosach (dodatki: cukier, cytryna - bez ograniczeń) - do wyboru różne rodzaje herbat, w tym czarna i zielona. Ogólne wymagania dotyczące zapewnienia wyżywienia: a) Wymienione wartości w gramach/mililitrach są wartościami minimalnymi i wyznaczają wymagane minimalne ilości. b) Wykonawca musi zapewnić różnorodność ciepłych posiłków przez 3 kolejne dni świadczenia usługi. Na potrzeby niniejszego zapytania, zapewnienie różnorodności będzie uważane za spełnione, jeśli przedstawione w proponowanym jadłospisie posiłki nie będą się powtarzały. c) Wyżywienie musi być podawane w tym samym obiekcie, w którym dostępne są sale szkoleniowe w następujących godzinach: na godz. 8.00 - śniadanie, na godz. 14.30 - obiad, Termin wykonania usługi wyżywienia: marzec 2014 r.: 10 (20 porcji), 11 (20 porcji), 12 (20 porcji), 13 (20 porcji), 24 (20 porcji), 25 (20 porcji), 26 (20 porcji), 27 (20 porcji) łącznie w miesiącu marcu: 160 porcji; maj 2014 r.: 17 (20 porcji), 18 (20 porcji), 19 (20 porcji), 20 (20 porcji), 21 (20 porcji), 22 (20 porcji). łącznie w miesiącu maju: 120 porcji; wrzesień 2014 r.: 6 (20 porcji), 7 (20 porcji), 8 (20 porcji), 9 (20 porcji), 10 (20 porcji), 11 (20 porcji), 13 (20 porcji), 14 (20 porcji), 15 (20 porcji), 16 (20 porcji), 17 (20 porcji), 18 (20 porcji) łącznie w miesiącu wrześniu 240 porcji. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany terminu zapewnienia pomieszczenia, wyżywienia w trakcie trwania usługi dotyczy również zmniejszenia ilości porcji posiłków, jednakże o każdej zmianie Zamawiający poinformuje Wykonawcę nie później niż 2 dni przed planowaną dostawą.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 53.00.00.00 - 53.00.00.00 52.25.00.00 - 52.25.00.00 .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Zapewnienie bazy szkoleniowej w trakcie edycji szkolenia wraz z wyżywieniem celem realizacji umowy wykonawczej NR ZP-1092/2/13/UE zawartej w dniu 11.12.2013 r. w Warszawie z projektu systemowego pn.: Wsparcie systemu ratownictwa medycznego poprzez kształcenie zawodowe lekarzy, ratowników medycznych i dyspozytorów medycznych współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego..

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 11.02.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Karczma Starożyn Jarosław Szczęsny, Płaska 1, 16-326 Płaska, kraj/woj. podlaskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 27949,40 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 26698,05

  • Oferta z najniższą ceną: 26698,05 / Oferta z najwyższą ceną: 59000,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.