eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Tarnów › Dostawy różnych art. spożywczych, konserw, dżemu, marmolady i powidła

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-11-05

Tarnów: Dostawy różnych art. spożywczych, konserw, dżemu, marmolady i powidła
Numer ogłoszenia: 298464 - 2015; data zamieszczenia: 05.11.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Tarnowie , ul. St. Konarskiego 2, 33-100 Tarnów, woj. małopolskie, tel. 0-14 623-51-00 wew. 231, faks 014 6215677.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy różnych art. spożywczych, konserw, dżemu, marmolady i powidła.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia: Przedmiotem zamówienia publicznego są dostawy różnych art. spożywczych, konserw, dżemu marmolady i powidła sklasyfikowanych w grupie CPV 15890000-3, 15131000-5, 15240000-2, 15330000-0 dla Zakładu Karnego w Tarnowie w szacunkowych ilościach (ilości za cały okres obowiązywania umowy): Część I - Sosy w proszku, zupy w proszku i napój w proszku Napój owocowy w proszku z witaminą C 2 200 kg Sos biały 200 kg Sos drobiowy 150 kg Sos myśliwski 150 kg Sos z grzybów leśnych 210 kg Zupa barszcz biały 450 kg Zupa barszcz czerwony 320 kg Zupa bieszczadzka 220 kg Zupa borowikowa 390 kg Zupa brokułowa 90 kg Zupa jarzynowa 880 kg Zupa kalafiorowa 360 kg Zupa krupnik 350 kg Zupa ogonowa 100 kg Zupa pieczarkowa 280 kg Zupa pomidorowa 430 kg Zupa porowa 320 kg Zupa selerowa 290 kg Zupa szparagowa 130 kg Zupa żurek 280 kg Opakowania w/w artykułów nie większe niż 10 kg. Wymagany termin przydatności do spożycia to minimum 3 m-ce od daty dostarczenia do Zamawiającego. Część II - Przyprawy, herbata, koncentrat pomidorowy, chrzan tarty Koperek suszony opakowanie do 10 kg 50 kg Mieszanka warzyw suszonych bez cebuli (opakowanie do 10 kg) 200 kg Cynamon opakowanie do 10 kg 30 kg Czosnek mielony opakowanie do 10 kg 60 kg Fix do gulaszu opakowanie do 10 kg 70 kg Fix do mięsa mielonego opakowanie do 10 kg 110 kg Kminek opakowanie do 10 kg 20 kg Liść laurowy opakowanie do 10 kg 30 kg Majeranek opakowanie do 10 kg 40 kg Musztarda pakowana 0,8-1kg 2 400 kg Ocet winny pakowany 0,5 l 330 l Papryka mielona opakowanie do 10 kg 70 kg Pieprz mielony opakowanie do 10 kg 70 kg Przyprawa do zupy typu maga pakowana 0,8 -1 litr 1 900 l Rosół z kury w proszku opakowanie do 10 kg 280 kg Sól ważona, jodowana, spożywcza, pakowana 0,5 - 1 kg 1 600 kg Przyprawa w typie Vegety opakowanie do 10 kg 460 kg Ziele angielskie opakowanie do 10 kg 30 kg Herbata granulowana pakowana 80-200g 780 kg Koncentrat pomidorowy 25-30% opakowanie do 10 kg 2 200 kg Chrzan tarty (słoiki) opakowanie 500 g - 1000 g 670 kg Granulat sojowy opakowanie do 15 kg 760 kg Kotlet sojowy opakowanie do 15 kg 25 kg (Zamawiający nie dopuszcza pakowania koncentratu w puszki bez funkcji samootwierania) (Chrzan tarty - kremowobiała, gęsta masa z dobrze wyczuwalnymi włóknistymi drobinami, zapach i smak ostry, charakterystyczny dla świeżo startego chrzanu; gatunek 1) Wymagany termin przydatności do spożycia to minimum 3 m-ce od daty dostarczenia do Zamawiającego. Część III - Konserwy Konserwa mięsna 130 g samootwieralna 2 500 kg Konserwa mięsna 300 g samootwieralna 5 450 kg Pasztet drobiowy 130 g samootwieralny 2 250 kg Pasztet sojowy 100g - 150 g samootwieralny 770 kg Konserwa rybna 300g lub 330 g samootwieralna 3 400 kg Paprykarz 300 g lub 330 g samootwieralny 3 200 kg Wymagany termin przydatności do spożycia to minimum 3 m-ce od daty dostarczenia do Zamawiającego Część IV - Dżem, marmolada i powidło Dżem pakowany 200 lub 400 g 2 200 kg Marmolada pakowana 200 lub 400 g 2 100 kg Powidło pakowane 200 lub 400 g 2 000 kg Okres przydatności do spożycia min. 60 dni od daty dostarczenia do Zamawiającego. Uwaga: Przedmiot zamówienia musi odpowiadać Polskim normom przenoszącym normy europejskie lub normom innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy, lub parametrom odnoszącym się do tych norm Zamawiający nie gwarantuje realizacji całości przedmiotu zamówienia. Rzeczywiste ilości przedmiotu zamówienia dostarczone przez wykonawcę w okresie obowiązywania umowy będą uzależnione od bieżących potrzeb zamawiającego tj. nie wyczerpanie kwoty umownej w okresie obowiązywania umowy, bez jakichkolwiek roszczeń odszkodowawczych ze strony Wykonawcy. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot zamówienia w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego wraz z oryginałem faktury lub rachunku..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.00.00 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone 15.33.14.27 - Skoncentrowany przecier pomidorowy 15.33.11.10 - Przetworzone warzywa korzeniowe 15.24.00.00 - Ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa 15.13.13.10 - Pasztety 15.33.22.90 - Dżemy 15.33.22.30 - Marmolady .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna, żę Wykonawca spełnia ten warunek , jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna, żę Wykonawca spełnia ten warunek , jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna, żę Wykonawca spełnia ten warunek , jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna, żę Wykonawca spełnia ten warunek , jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna, żę Wykonawca spełnia ten warunek , jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Istnieje konieczność załączenia do oferty pełnomocnictwa (w przypadku podpisania oferty przez pełnomocnika) Wyjaśnienie: Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia muszą ustanowić pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Dokument pełnomocnictwa powinien zawierać wskazanie postępowania o zamówienie publiczne, którego dotyczy, wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, ustanowionego pełnomocnika oraz zakres jego umocowania. Dokument winien być podpisany przez wszystkich wykonawców ubiegających się wspólnie o zamówienie publiczne. Podpisy muszą zostać złożone przez osoby uprawnione do reprezentowania wykonawców. Dokument pełnomocnictwa należy przedstawić w oryginale.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 90
  • 2 - Termin płatności faktury - 10

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Wszystkie wartości określone przez Dostawcę zostaną ustalone na cały okres umowy. Ewentualna zmiana ceny może nastąpić na pisemny wniosek Wykonawcy tylko w przypadku zmiany stawki VAT i tylko o wielkość tej zmiany, w formie aneksu do zawartej umowy.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakłąd Karny w Tarnowie, ul. Konarskiego 2, 33-100 Tarnów, zp_tarnow@sw.gov.pl.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 19.11.2015 godzina 11:00, miejsce: Siedziba Zakłądu Karnego w Tarnowie, ul. Konarskiego 2, 33-100 Tarnów.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.