eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Białystok › Świadczenie usług cateringowych podczas spotkań okolicznościowych organizowanych przez Prezydenta Miasta Białegostoku

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2012-08-13

Białystok: Świadczenie usług cateringowych podczas spotkań okolicznościowych organizowanych przez Prezydenta Miasta Białegostoku
Numer ogłoszenia: 297972 - 2012; data zamieszczenia: 13.08.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 247438 - 2012r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miasto Białystok, ul. Słonimska 1, 15-950 Białystok, woj. podlaskie, tel. 085 869 60 02, faks 085 869 62 65.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług cateringowych podczas spotkań okolicznościowych organizowanych przez Prezydenta Miasta Białegostoku.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Zadanie I: Spotkania okolicznościowego ze środowiskiem kombatanckim z okazji 92 rocznicy Bitwy Warszawskiej w dniu Święta Wojska Polskiego, 15 sierpnia 2012 r., o godz. 14.00 w Ogrodzie Pałacyku Gościnnego. W przypadku niepogody uroczystość odbędzie się w Sali Wielkiej Pałacyku Gościnnego, ul. J. Kilińskiego 6 w Białymstoku. 1) Liczba uczestników - 70 osób 2) W przypadku realizowania zamówienia w Sali Wielkiej Pałacyku Gościnnego Zamawiający wymaga dostarczenia: - stołów cateringowych w ilości i formie niezbędnej do organizacji spotkania, dostosowanych do Sali Wielkiej w której zostaną ustawione i obsługi uczestników spotkania, - stoły powinny być nakryte białymi obrusami, zastawą składającą się z porcelany gastronomicznej, z czystego białego szkła, bez napisów oraz udekorowane żywymi kwiatami (kolorystyka kwiatów zaakceptowana przez Zamawiającego), 3) W przypadku realizowania zamówienia w Ogrodzie Pałacyku Gościnnego Zamawiający wymaga dostarczenia: - stołów prostokątnych w ilości 6 sztuk, na których rozstawione zostaną potrawy, - stołów prostokątnych w ilości 4 sztuk do wydawania posiłków gorących, - stolików koktajlowych 4-6 osobowych w ilości 10 sztuk do spożycia posiłku na stojąco, - stoły powinny być nakryte białymi obrusami, zastawą składającą się z porcelany gastronomicznej, z czystego białego szkła, bez napisów oraz udekorowane żywymi kwiatami (kolorystyka kwiatów zaakceptowana przez Zamawiającego), 4) Wymagania dotyczące obsługi: - 7 kelnerów posiadających minimum 2 letnie doświadczenie w zawodzie, ubranych w jednolite stroje (koszula z długim rękawem, mucha, czarne spodnie, czarne pantofle, białe rękawiczki), w przypadku kobiet biała koszula z długim rękawem oraz czarna spódnica do kolan, - cechy charakterystyczne kelnerów: wysoka kultura osobista, dyskrecja, sprawność, uprzejmość, - wykluczone jest palenie papierosów przez kelnerów w czasie realizacji zamówienia nawet w czasie przerwy, 5) Dnia 15 sierpnia 2012 r. Wykonawca zobowiązuję się do dostarczenia posiłków oraz stołów własnym środkiem transportu na miejsce wskazane przez Zamawiającego najpóźniej na godzinę przed rozpoczęciem spotkania (pełna gotowość wymagana jest na godz. 13:30; czas trwania - do ostatniego Gościa). W przypadku realizowania zamówienia w Ogrodzie Pałacyku Gościnnego, Wykonawca jest zobowiązany dostarczyć dodatkowo grill gazowy. 6) Wykonawca odpowiada za przygotowanie spotkania zgodnie z ustalonym menu, rozstawienie własnych stołów, dostarczenie grilla gazowego, obsługę uroczystości oraz uprzątnięcie Sali Wielkiej lub Ogrodu Pałacyku Gościnnego, po zakończeniu spotkania w ciągu 1 godziny. 7) Wykonawca zapewnia naczynia, sztućce, termosy, podgrzewacze oraz inne narzędzia i przedmioty niezbędne do wykonania zamówienia. 8) Posiłki dostarczone w termosach i szczelnych pojemnikach, własnym transportem Wykonawcy muszą być bezwzględnie świeże i przyrządzone w dniu dostawy. Wykonawca zadba o właściwy stan dostarczonych posiłków. 9) Dania na ciepło powinny być gorące (min. 85 stp. C). 10) Posiłki muszą być urozmaicone, wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jaki i estetyki. 11) W razie stwierdzenia wad w realizacji usługi Zamawiający niezwłocznie poinformuje o ich zaistnieniu Wykonawcę. Wykonawca jest zobowiązany do usunięcia wad niezwłocznie po otrzymaniu zgłoszenia. 12) Do obowiązków Wykonawcy należy: odbiór pojemników i odpadów pokonsumpcyjnych niezależnie od ich ilości. Pojemniki oraz odpady pokonsumpcyjne będą zbierane po zakończeniu uroczystości. 13) Stan posiłków i sposób dowożenia musi spełniać wymogi Państwowej Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej. 14) Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i normami bezpieczeństwa zgodnymi ze standardami HACCP. Zadanie II: Spotkania okolicznościowego z okazji 69 rocznicy powstania w getcie białostockim w dniu 16 sierpnia 2012 r., o godz. 13:00 w Centrum Kształcenia Ustawicznego, ul. Żabia 5 w Białymstoku. 1) Liczba uczestników - 30 osób. 2) Zamawiający wymaga dostarczenia: - stołu szwedzkiego, na którym rozstawione zostaną potrawy, wielkość stołu dostosowana do obsługi ilości uczestników spotkania oraz do wielkości pomieszczenia, w którym ma stanąć, - stół nakryty białym obrusem, zastawą składającą się z porcelany gastronomicznej z czystego białego szkła, bez napisów oraz udekorowany żywymi kwiatami w barwach państwa Izrael, 3) Wymagania dotyczące obsługi: - 4 kelnerów posiadających minimum 2 letnie doświadczenie w zawodzie, ubranych w jednolite stroje (koszula z długim rękawem, mucha, czarne spodnie, czarne pantofle, białe rękawiczki), w przypadku kobiet biała koszula z długim rękawem oraz czarna spódnica do kolan, - cechy charakterystyczne kelnerów: wysoka kultura osobista, dyskrecja, sprawność, uprzejmość, - wykluczone jest palenie papierosów przez kelnerów w czasie realizacji zamówienia nawet w czasie przerwy, 4) Dnia 16 sierpnia 2012 r. Wykonawca zobowiązuję się do dostarczenia posiłków oraz stołu własnym środkiem transportu na miejsce wskazane przez Zamawiającego najpóźniej na godzinę przed rozpoczęciem spotkania (pełna gotowość wymagana jest na godz. 12:30; czas trwania - do ostatniego Gościa). 5) Wykonawca odpowiada za przygotowanie spotkania zgodnie z ustalonym menu, rozstawienie własnego stołu, nakrycia, obsługę uroczystości oraz uprzątnięcie sali po zakończeniu spotkania w ciągu 1 godziny. 6) Wykonawca odpowiada za przygotowanie lunchu na identycznych zasadach opisanych w Zadaniu I - w punktach od 7) do 14). 3. Zadanie III: Spotkanie okolicznościowe z okazji wizyty patriarchy Moskwy i całej Rusi Cyryla I w dniu 18 sierpnia 2012 r., o godz. 12.30 w Auli Wielkiej Pałacu Branickich ul. J. Kilińskiego 1 w Białymstoku. 1) Przewidywana liczba uczestników uroczystego obiadu - 120 osób 2) Zamawiający wymaga dostarczenia: - stołów okrągłych; zasiadanych, w ilości 10 sztuk każdy na 8 osób oraz odpowiedniej ilości krzeseł, które rozstawione zostaną po środku sali według zał. Nr 6 do SIWZ, do których serwowane będą gościom posiłki, - stołu prostokątnego na 20 osób jako stołu głównego oraz odpowiedniej ilości krzeseł, - stoły nakryte białymi obrusem, zastawą składającą się z porcelany gastronomicznej z czystego białego szkła, bez napisów oraz udekorowane żywymi kwiatami w barwach Federacji Rosyjskiej (biało-niebiesko-czerwone) w odpowiedniej wielkości w stosunku do długości stołów, - stół prostokątny główny udekorowany trzema kompozycjami kwiatowymi w barwach Federacji Rosyjskiej. 3) Wymagania dotyczące obsługi: - 20 kelnerów z przewagą obsługi kelnerskiej - męskiej posiadających minimum 2 letnie doświadczenie w zawodzie, ubranych w jednolite stroje (koszula z długim rękawem, mucha, czarne spodnie, czarne pantofle, białe rękawiczki), w przypadku kobiet biała koszula z długim rękawem oraz czarna spódnica do kolan, - cechy charakterystyczne kelnerów: wysoka kultura osobista, dyskrecja, sprawność, uprzejmość, - minimum 4 kelnerów obsługujących stół główny musi wykazać się znajomością języka rosyjskiego w stopniu podstawowym umożliwiającym porozumiewanie się, - wykluczone jest palenie papierosów przez kelnerów w czasie realizacji zamówienia nawet w czasie przerwy, 4) Dnia 18 sierpnia 2012 r. Wykonawca zobowiązuję się do dostarczenia posiłków oraz stołu własnym środkiem transportu na miejsce wskazane przez Zamawiającego najpóźniej na godzinę przed rozpoczęciem spotkania (pełna gotowość wymagana jest na godz. 12:00; czas trwania - do ostatniego Gościa). 5) Wykonawca odpowiada za przygotowanie spotkania zgodnie z ustalonym menu, rozstawienie własnego stołu, nakrycia, obsługę uroczystości oraz uprzątnięcie sali po zakończeniu spotkania w ciągu 1 godziny. 6) Wykonawca odpowiada za przygotowanie lunchu na identycznych zasadach opisanych w Zadaniu I - w punktach od 7) do 14). 7) Menu zamówienia bez produktów mlecznych i mięsnych. 4. Zadanie IV: Spotkanie okolicznościowe z okazji 21-lecia Straży Miejskiej w dniu 31 sierpnia 2012 r., o godz. 13.00 w Ogrodzie Pałacyku Gościnnego. W przypadku niepogody uroczystość odbędzie się w Sali Wielkiej Pałacyku Gościnnego, ul. J. Kilińskiego 6 w Białymstoku. 1) Liczba uczestników obiadu - 60 osób 2) W przypadku realizowania zamówienia w Sali Wielkiej Pałacyku Gościnnego Zamawiający wymaga dostarczenia: - stołów cateringowych w ilości i formie niezbędnej do organizacji spotkania, dostosowanych do Sali Wielkiej w której zostaną ustawione i obsługi uczestników spotkania, - stoły powinny być nakryte białymi obrusami, zastawą składającą się z porcelany gastronomicznej, z czystego białego szkła, bez napisów oraz udekorowane żywymi kwiatami (kolorystyka kwiatów zaakceptowana przez Zamawiającego), 3) W przypadku realizowania zamówienia w Ogrodzie Pałacyku Gościnnego Zamawiający wymaga dostarczenia: - stołów prostokątnych w ilości 6 sztuk, na których rozstawione zostaną potrawy, - stołów prostokątnych w ilości 4 sztuk do wydawania posiłków gorących, - stolików koktajlowych 4-6 osobowych w ilości 10 sztuk do spożycia posiłku na stojąco, - stoły powinny być nakryte białymi obrusami, zastawą składającą się z porcelany gastronomicznej, z czystego białego szkła, bez napisów oraz udekorowane żywymi kwiatami (kolorystyka kwiatów zaakceptowana przez Zamawiającego), 4) Wymagania dotyczące obsługi: - 6 kelnerów posiadających minimum 2 letnie doświadczenie w zawodzie, ubranych w jednolite stroje (koszula z długim rękawem, mucha, czarne spodnie, czarne pantofle, białe rękawiczki), w przypadku kobiet biała koszula z długim rękawem oraz czarna spódnica do kolan, - cechy charakterystyczne kelnerów: wysoka kultura osobista, dyskrecja, sprawność, uprzejmość, - wykluczone jest palenie papierosów przez kelnerów w czasie realizacji zamówienia nawet w czasie przerwy, 5) Dnia 31 sierpnia 2012 r. Wykonawca zobowiązuję się do dostarczenia posiłków oraz stołów własnym środkiem transportu na miejsce wskazane przez Zamawiającego najpóźniej na godzinę przed rozpoczęciem spotkania (pełna gotowość wymagana jest na godz. 12:30; czas trwania - do ostatniego Gościa). W przypadku realizowania zamówienia w Ogrodzie Pałacyku Gościnnego, Wykonawca jest zobowiązany dostarczyć dodatkowo grill gazowy. 6) Wykonawca odpowiada za przygotowanie spotkania zgodnie z ustalonym menu, rozstawienie własnych stołów, dostarczenie grilla gazowego, obsługę uroczystości oraz uprzątnięcie Sali Wielkiej lub Ogrodu Pałacyku Gościnnego, po zakończeniu spotkania w ciągu 1 godziny. 7) Wykonawca odpowiada za przygotowanie lunchu na identycznych zasadach opisanych w Zadaniu I w punktach od 7) do 14).

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 08.08.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • PHU ALICJA Skurski Tomasz, ul. Rzemieślnicza 40, 15-773 Białystok, kraj/woj. podlaskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 29781,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 25450,00

  • Oferta z najniższą ceną: 25450,00 / Oferta z najwyższą ceną: 50400,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.