eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Fajsławice › Przygotowanie i dostawę jednodaniowych, gorących posiłków do szkół na terenie gminy Fajsławice w roku 2013

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2013-01-22

Fajsławice: Przygotowanie i dostawę jednodaniowych, gorących posiłków do szkół na terenie gminy Fajsławice w roku 2013
Numer ogłoszenia: 29720 - 2013; data zamieszczenia: 22.01.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 491714 - 2012r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Fajsławice, Fajsławice 107, 21-060 Fajsławice, woj. lubelskie, tel. 081 5853002, faks 081 5853002.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i dostawę jednodaniowych, gorących posiłków do szkół na terenie gminy Fajsławice w roku 2013.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest realizacja usługi, polegającej na przygotowywaniu z własnych produktów i dostarczaniu codziennie przez okres trwania umowy gorących posiłków - obiadów, składających się z drugiego dania i kompotu lub soku dla dzieci uczęszczających do szkół na terenie gminy Fajsławice. 2. Obiady należy przygotować dla około 161 dzieci dziennie, tj. około 27.370 obiadów w okresie trwania umowy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zgłaszania mniejszej, ewentualnie większej niż 161 ilości posiłków dziennie, wynikających z liczby dzieci uczęszczających do szkół. Planowana liczba uczniów objętych dożywianiem w poszczególnych szkołach kształtuje się następująco: Szkoła Podstawowa i Gimnazjum w Fajsławicach - 98, Zespół szkół w Siedliskach Drugich - 46, Szkoła Podstawowa w Boniewie - 17. Wykonawca zobowiązuje się do elastycznego reagowania na większe lub mniejsze zapotrzebowanie Zamawiającego, bez prawa dochodzenia wynagrodzenia za mniejszą niż określona w punkcie 2 liczbę posiłków. 3. Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia i dostarczenia do szkół zamówionej na dany dzień ilości posiłków i będzie Mu przysługiwało wynagrodzenie wyłącznie za faktycznie zamówione i dostarczone posiłki. 4. Realizując umowę Wykonawca będzie przestrzegał obowiązujących przepisów prawnych i wymagań sanitarnych. 5. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zwrotu posiłków w przypadku stwierdzenia ich złej jakości, tj. posiłków niezdatnych do spożycia z powodu użycia przeterminowanych produktów (np. stwierdzenia pleśni, niewłaściwego koloru), niedogotowanych, zanieczyszczonych. W miejsce zwróconych posiłków Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie dostarczyć posiłki pełnowartościowe. 6. Liczba dzieci dożywianych może ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w szczególności w następujących przypadkach: zmniejszenia uprawnionych do tej formy pomocy, zmian organizacyjnych i systemowych szkolnictwa w Gminie, zmiany liczby uczniów w roku szkolnym 2012/2013 i 2013/2014. 7. Proponowane dania drugie oczekiwane przez Zamawiającego: kotlety rybne z ziemniakami i surówką, kotlety z piersi kurczaka z ziemniakami i marchwią, gołąbki w sosie pomidorowym z ziemniakami, kopytka w sosie, pierogi nadziewane (mięso, ser), naleśniki z serem, konfiturą, sosem owocowym lub śmietaną, pulpety z kaszą jęczmienną w sosie własnym z ogórkiem kiszonym, potrawka z kurczaka z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej, kotlety mielone lub schabowe z ziemniakami i surówką, fasolka po bretońsku, gulasz z kaszą gryczaną /ziemniakami/ i surówką kapusty, kluski śląskie z sosem i surówką. Wskazane menu stanowi jedynie otwarty katalog proponowanych posiłków i może zostać poszerzone o dodatkowe pozycje w uzgodnieniu pomiędzy Zamawiającym i Wykonawcą. Wykonawca może zaoferować odmienne menu, lecz o równoważnej wartości energetycznej poszczególnych składników. 8. Posiłki Wykonawca dostarczał będzie własnym transportem, przystosowanym do przewozu żywności zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności (Dz. U. z dnia 10 lutego 2003 r.), na własny koszt. 9. Posiłki powinny być przewożone w termosach gastronomicznych zapewniających utrzymanie temperatury spożywania potraw oraz posiadających odpowiednie atesty Państwowego Zakładu Higieny, Zakładu Badania Żywności i Przedmiotów Użytku. 10.Posiłki mają być przygotowane zgodnie z każdorazowo ustalonym jadłospisem. Jadłospis musi obejmować okres minimum 10 dni żywieniowych i być przedkładany z minimum 2 dniowym wyprzedzeniem do akceptacji przez Dyrektorów szkół. Dyrektorzy szkół mają prawo modyfikować jadłospis. Posiłki muszą być urozmaicone zarówno, co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki, nie dopuszcza się powtarzalności posiłków w ciągu jednego tygodnia. 11.Posiłki będą serwowane w naczyniach jednorazowych ze sztućcami jednorazowymi lub w innych tożsamych naczyniach zgodnych z normami. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia naczyń i sztućców jednorazowych lub innych tożsamych naczyń zgodnych z normami do serwowania posiłków na swój koszt. 12.Wszystkie etapy procesu produkcyjnego, łącznie z napełnianiem posiłkami termosów powinny przebiegać bez zbędnych przestojów, celem zabezpieczenia przed zanieczyszczeniem, zepsuciem i rozwojem drobnoustrojów chorobotwórczych. 13.Posiłki będą dostarczane i wydawane przez pięć dni w tygodniu od poniedziałku do piątku, wyłącznie w dni w których odbywa się nauka w szkołach czy zajęcia w przedszkolu w pomieszczeniach do tego wyznaczonych przez dyrektora placówki. Jeśli dzieci będą uczęszczać do szkoły w inny dzień np. odpracowywać zajęcia szkole, dzieci objęte są tą formą pomocy lecz ten fakt szkoły zgłaszają z 3 dniowym wyprzedzeniem dowożącemu i wydającemu posiłki. 14.Godzina wydawania posiłków w szkołach i przedszkolu jest ustalana przez wykonawcę indywidualnie dla każdej placówki bezpośrednio z jej dyrektorem. 15.Wymagana jest należyta staranność przy realizacji przedmiotu zamówienia. Posiłki mają być przygotowane w oparciu o normy wynikające z ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) oraz zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnej żywności..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 31.12.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Dariusz Janiszek Usługi Gastronomiczne, Boniewo 52A, 21-060 Fajsławice, kraj/woj. lubelskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 95795,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 93058,00

  • Oferta z najniższą ceną: 93058,00 / Oferta z najwyższą ceną: 113859,20

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.