eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Legnica › Dostawa mięsa i wędlin

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-10-31

Legnica: Dostawa mięsa i wędlin
Numer ogłoszenia: 293597 - 2008; data zamieszczenia: 31.10.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzki Szpital Specjalistyczny w Legnicy , ul. J. Iwaszkiewicza 5, 59-220 Legnica, woj. dolnośląskie, tel. (076) 721 11 26, faks (076) 721 11 27.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital.legnica.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mięsa i wędlin.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa asortymentu Ilość kg 1 Kurczak świeży 3100 2 Udo z kurczaka świeże 2300 3 Filet z kurczaka świeży 660 4 Filet z indyka świeży 60 5 Mięso z indyka mielone 3200 6 Schab z kością 2100 7 Łopatka wieprzowa b/k 720 8 Karkówka wieprzowa b/k 720 9 Mięso mielone woł - wieprz. 300 10 Wołowina na pieczeń ligwa b /k 140 11 Parówka drobiowa - o przekroju ok. 3-4 cm Flak naturalny lub sztuczny (jedna sztuka o wadze 50g lub wielokrotność 50g np. 100 g, 150g, 200g o zawartości tłuszczu poniżej 14 % 1640 12 Wędlina wieprzowa o zawartości tłuszczu do 12% - blok do porcjowania na krajalnicy ręcznej w plastry o grubości 1 do 2 mm 860 13 Wędlina wieprzowa o zawartości tłuszczu do 16% - blok do porcjowania na krajalnicy ręcznej w plastry - o grubości 1 do 2 mm 620 14 Wędlina drobiowa o zawartości tłuszczu do 10% - blok do porcjowania w plastry na krajalnicy ręcznej 860 15 Wędlina drobiowa o zawartości tłuszczu do 12% - blok do porcjowania w plastry na krajalnicy ręcznej 860 16 Wędlina wieprzowa lub drobiowa do do podawania na gorąco o przekroju 3-4 cm. Wskazany flak naturalny 300 17 Pasztet drobiowy zapiekany w blasze. Wysokość oraz grubość pasztetu dowlona 820 18 Pieczeń z mięsa mielonego typu - rzymska. Wysokość oraz grubość pieczeni dowolna 520.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.21.30 - Kurczęta 15.11.21.20 - Indyki 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.11.00.00 - Mięso 15.11.11.00 - Wołowina 15.13.11.30 - Wędliny 15.13.13.10 - Pasztety 15.13.11.00 - Produkty mięsno-wędliniarskie .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Warunkiem udziału w postępowaniu jest: 1. Prowadzenie przez Wykonawcę zarejestrowanej działalności gospodarczej 2. Dysponowanie przez Wykonawcę co najmniej jednym środkiem transportu do przewozu mięsa i wędlin 3. Znajdowanie się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 4. Nie podleganie wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Ocena spełnienia w/w warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia / nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach wyszczególnionych w pkt X A SIWZ. Z treści dokumentów musi jednoznacznie wynikać, iż w/w warunki Wykonawca spełnił..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: A 1. Na potwierdzenie warunków , o których mowa w pkt IX pkt 1 Wykonawca składa: 1) Odpis z właściwego rejestru albo zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert). 2. Na potwierdzenie warunku , o którym mowa w pkt IX pkt 2 Wykonawca składa: Wykaz posiadanych pojazdów przeznaczonych do przewozu mięsa i wędlin, na które posiada zezwolenie (nr decyzji Państwowej Inspekcji Sanitarnej o spełnianiu podstawowych wymagań pod względem higienicznych i zdrowotnych w zakresie przewozu mięsa i wyrobów wędliniarskich na środek transportu w którym będzie dostarczane mięso i wędliny. lub pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia pojazdu, o którym mowa powyżej wraz z posiadanym w/w zezwoleniem. Dokument należy złożyć zgodnie z załącznikiem nr 3 do SIWZ 3. Na potwierdzenie warunków , o których mowa w pkt IX pkt 3 i 4 Wykonawca składa:Oświadczenie stanowiące złącznik nr 1 do SIWZ Uwaga: Wszystkie dokumenty dołączone do oferty składane w formie kopii muszą być potwierdzone za zgodność z oryginałem przez osobę uprawnioną do składania oświadczeń woli w imieniu Wykonawcy. Jeżeli uprawnienie do złożenia oferty nie wynika z dokumentów wymienionych w pkt. X. niniejszej siwz do oferty należy dołączyć stosowne pełnomocnictwo (uwaga: w przypadku, gdy Wykonawcę reprezentuje pełnomocnik, do oferty musi być załączone pełnomocnictwo określające jego zakres i podpisane przez osoby uprawnione do reprezentacji Wykonawcy). Wykonawcy ubiegający się wspólnie o udzielenie zamówienia ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego) B Inne dokumenty, które należy dołączyć do oferty. 1. Wypełniony i podpisany przez Wykonawcę formularz ofertowy 2. Wypełniony i podpisany druk oferty stanowiący załącznik nr 4 3. Zaakceptowany projekt umowy - stanowiący załącznik nr 2. 4. Dokument stwierdzający % zawartości tłuszczu dla produktów wymienionych w formularzu ofertowym w poz. 11,12,13,14. 5. Dokument stwierdzający wartość odżywczą produktów wymienionych w formularzu ofertowym w poz. 11,12,13,14,15,16,17,18 z uwzględnieniem zawartości w 100g : - kalorii, - białka, - tłuszczu, - węglowodanów.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital.legnica.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Wojewódzki Szpital Specjalistyczny w Legnicy ul. Iwaszkiewicza 5 59-220 Legnica Sekcja Zamówień Publicznych i Zaopatrzenia.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 12.11.2008 godzina 11:00, miejsce: Wojewódzki Szpital Specjalistyczny w Legnicy ul. Iwaszkiewicza 5 59-220 Legnica Sekretariat.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.