eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Mińsk Mazowiecki › Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej Zespołu Szkół nr 1 w Mińsku Mazowieckim

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2011-01-26

Mińsk Mazowiecki: Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej Zespołu Szkół nr 1 w Mińsku Mazowieckim
Numer ogłoszenia: 29335 - 2011; data zamieszczenia: 26.01.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 425466 - 2010r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Nr 1 im. Kazimierza Wielkiego, ul. Budowlana 4, 05-300 Mińsk Mazowiecki, woj. mazowieckie, tel. 025 7582579, faks 025 7582564.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej Zespołu Szkół nr 1 w Mińsku Mazowieckim.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest: Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Zespole Szkół nr 1 im. Kazimierza wielkiego w Mińsku Mazowieckim w okresie od 01.02.2011 do 31.12.2011 r. 2. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na następujące pakiety: Pakiet I: mięso wieprzowe i wołowe - dostawa w godz.700-900( załącznik nr 1) Nazwy i kody stosowane we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) Kod CPV: 15100000 Pakiet II: mięso drobiowe - dostawa w godz.700-900 ( załącznik nr 2) Nazwy i kody stosowane we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) Kod CPV: 15112000 Pakiet III: wędliny, artykuły mleczarskie, jaja, warzywa, owoce, przetwory z owoców i warzyw, produkty spożywcze, ryby- dostawa w godz. 800-1000 ( załącznik nr 3 ) Nazwy i kody stosowane we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) Kod CPV: 15131130,15500000,01242000,15330000,15332100,15331000,15000000,05100000 Pakiet IV: pieczywo - dostawa w godz.540-620 (załącznik nr 4 ) Nazwy i kody stosowane we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) Kod CPV: 15811000 Pakiet V: artykuły garmażeryjne- dostawa w godz.800-1000 (załącznik nr 5 ) Nazwy i kody stosowane we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) Kod CPV: 15800000 3. Szczegółowe wymagania związane z realizacją przedmiotu zamówienia: a) Dostawy realizowane będą na koszt i ryzyko dostawcy. Realizacja zamówienia odbywać się będzie sukcesywnie według potrzeb Zamawiającego. Wykonawca będzie zapewniał dostawę na miejsce, własnym transportem na bieżąco, w miarę zgłoszonych potrzeb, składanych telefonicznie lub faxem przez upoważnioną osobę Zamawiającego. Przedmiot zamówienia obejmuje transport asortymentu do miejsca przeznaczenia oraz wyładunek. O ilości jednorazowego zamówienia decyduje Zamawiający. Wszelkie koszty związane z dostawą asortymentów oraz ich rozładunku ponosi dostawca. Miejsce realizacji zamówienia - magazyn stołówki szkolnej w Zespole Szkół nr 1 w Mińsku Mazowieckim. Formularze cenowe określają ilość produktów, jakie winny być dostarczone w okresie obowiązywania umowy. W przypadku zmiany ilości żywionych osób. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych towarów. Z tego tytułu Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie finansowe ani prawne. Artykuły spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi: . odpowiednie normy jakościowe lub atesty, . odpowiednie oznakowanie, między innymi datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia, . odpowiedni sposób przewożenia towarów - zachowanie rozdzielności transportu, . odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu. Przedmiot niniejszej dostawy ma być dostarczany zamawiającemu świeży, w nieuszkodzonych opakowaniach dostawcy, spełniający warunki ilościowe i jakościowe. Spełniające wymogi HACCP (GMP,GHP) dla artykułów wymagających niższych temperatur przy użyciu odpowiednich środków transportowych. Do każdej dostawy towaru pochodzenia zwierzęcego należy dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny HDI. Artykuły winny zawierać takie informacje jak: kto wyprodukował lub przetworzył, datę ważności danego produktu, warunki przechowywania, atesty (jeśli dany produkt obowiązują). Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach. Dostawca zobowiązany jest do dostarczenia właściwych towarów w zamian za nieprawidłowe w okresie 2 godzin. Zamawiający zastrzega sobie prawo do rozwiązania umowy z Wykonawcą w przypadku trzykrotnego zwrotu nieprawidłowego towaru. Każdy samochód ,którym dostarczana będzie żywność musi posiadać decyzję Państwowego Inspektora Sanitarnego, stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. b) Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych z podziałem na pakiety. c) Zamawiający nie dopuszcza możliwości powierzenia przez Wykonawcę wykonania całości lub części przedmiotu zamówienia podwykonawcom. d) Przedmiotem niniejszego postępowania nie jest zawarcie umowy ramowej. e) Zamawiający nie przewiduje udzielenia zamówienia uzupełniającego. f) Zamawiający nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu. g) Zamawiający zobowiązuje Wykonawcę do dostarczania artykułów wysokiej jakości w pierwszym gatunku..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: Dostawa Artykułów Spożywczych do stołówki Zespołu Szkół nr 1 w Mińsku Mazowieckim - Pakiet I Dostawa mięsa wieprzowego i wołowego

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 26.01.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • MINWAR Sp. z o.o., Choszczówka Stojecka 76, 05-300 Mińsk Mazowiecki, kraj/woj. mazowieckie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 26190,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 24735,00

  • Oferta z najniższą ceną: 24735,00 / Oferta z najwyższą ceną: 24735,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.