Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2008-10-29
Żydowo: dostawy mięsa i przetworów mięsnych
Numer ogłoszenia: 289529 - 2008; data zamieszczenia: 29.10.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Gębarzewie , Gębarzewo, 62-241 Żydowo, woj. wielkopolskie, tel. 061 4292300, faks 061 4262453.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: zaklad karny.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawy mięsa i przetworów mięsnych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy zakres zamówienia obejmuje dostawy do siedziby Zamawiającego o szacunkowej wielkości: Lp. Nazwa przedmiotu Ilość (kg) Główny słownik zamówień CPV 1. Boczek surowy 3 100kg 15113000-3 2. Łopatka z kością 7 085kg 15113000-3 3. Karkówka 450kg 15113000-3 4. Boczek wędzony 2 430kg 15113000-3 5. Schab 380kg 15113000-3 6. Wołowina b/k I 60kg 15111100-0 7. Rostbef 205kg 15111100-0 8. Kiełbasa zwyczajna 2 450kg 15131130-5 9. Kiełbasa śląska 2 820kg 15131130-5 10. Kiełbasa jarmarczna 3 420kg 15131130-5 11. Kiełbasa zielonogórska 1 990kg 15131130-5 12. Kiełbasa biała 1 950kg 15131130-5 13. Mielonka 1 070kg 15131130-5 14. Mortadela 640kg 15131130-5 15. Parówka gruba 785kg 15131130-5 16. Parówki cienkie 1 050kg 15131130-5 17. Salceson biały 1 700kg 15131130-5 18. Kaszanka 3 250kg 15131134-3 19. Wątrobianka 2 000kg 15131130-5 20. Ozory 1 150kg 15114000-0 21. Serca 510kg 15114000-0 22. Wątroba wieprzowakg 1 400 15114000-0 23. Kiełbasa szynkowa 1 670kg 15131134-5 24. Metka cebulowa 1 564kg 15131134-5 25. Konserwa mięsna opak. 300 g 1 320kg 15131000-5 Warunki wymagane związane z wykonaniem przedmiotu zamówienia, jakie powinien spełniać wykonawca: - artykuły muszą spełniać parametry jakościowe wynikające z Polskich Norm przenoszących europejskie normy zharmonizowane lub z Polskich Norm, w szczególności muszą odpowiadać PN-86/A-82002, PN-A-82011, PN-A-82007, - zamawiany asortyment musi być świeży, dobrej jakości, jednolitego gatunku i kształtu, wolny od wad eliminujących go ze spożycia, o terminie przydatności do spożycia pozwalającym na przechowywanie przez okres co najmniej 5 dni, konserwy minimum 60 dni. Na każdym opakowaniu musi być umieszczona data przydatności do spożycia, - dostawy następować będą partiami, zgodnie ze sukcesywnie składanymi zamówieniami częściowymi, szczegółowe ilości dostaw na każdy dzień określi zamawiający telefonicznie z 48 godzinnym wyprzedzeniem - dostawy muszą być realizowane 2 razy w tygodniu, w ciągu 48 godzin od złożenia telefonicznego lub pisemnego zamówienia, dostawy realizowane są w godzinach od 9.00 -12.00 do magazynu żywnościowego na terenie jednostki. - samochód dostawczy musi spełniać wymagania sanitarne i HACCP zgodnie z obowiązującymi przepisami, - zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania korekt zamawianych ilości poszczególnych asortymentów w zależności od bieżących potrzeb zakładu, - do każdej dostawy musi być dołączona faktura..
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.01.2009.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy spełniający warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych i nie podlegający wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy. Spełnianie warunków oceniane jest wg treści dokumentów wymaganych w SIWZ..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2.Dokumenty potwierdzające posiadanie uprawnień/pełnomocnictw osób składających ofertę, o ile fakt nie wynika z przedstawionych dokumentów rejestrowych. 3.Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 4.Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 Prawa zamówień publicznych, według wzoru będącego załącznikiem nr 3 do SIWZ..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Gębarzewie
62-241 Żydowo
zk_gebarzewo@sw.gov.pl
godz. urzędowania 7.15. - 15.15.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 14.11.2008 godzina 10:00, miejsce: Zakład Karny w Gębarzewie 62-241 Żydowo.
IV.3.5) Termin związania ofertą: do 15.12.2008.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy mięsa, drobiu i wędlin dla Szkoły Podstawowej nr 30 im. Króla Kazimierza Wielkiego w Lublinie
- Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Zespołu Szkolno-Przedszkolnego z Oddziałami Integracyjnymi w Libiążu w okresie od lipca do grudnia 2024 roku
- "Sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej im. Kunegundy Pawłowskiej w Trąbkach Wielkich na 2024 rok"
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 w Rydułtowach w roku szkolnym 2024/2025
- Dostawa mięsa i wędlin do Domu Pomocy Społecznej w Nowej Wsi Ełckiej
- "Cykliczna dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej nr 2 w Zabrzu na 2024 r. z podziałem na 8 części"
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.