eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Pabianice › Dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Pabianicach w terminie od 01.01.2016r do 31.12.2016r

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-10-28

Pabianice: Dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Pabianicach w terminie od 01.01.2016r do 31.12.2016r
Numer ogłoszenia: 288126 - 2015; data zamieszczenia: 28.10.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej w Pabianicach , ul. Wiejska 55/61, 95-200 Pabianice, woj. łódzkie, tel. 42 213 75 51, faks 42 213 76 40.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pabianice-dps.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Pomoc Społeczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Pabianicach w terminie od 01.01.2016r do 31.12.2016r.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów dla Domu Pomocy w Pabianicach w terminie od 01.01.2016r do 31.12.2016r, zgodnie z powyższym wykazem: Część A 1.Barszcz czerwony koncentrat min 320g max 500g kg 48 2.Chrzan z kwaskiem cytrynowym skład: korzeń chrzanu nie mniej niż 52% , woda, cukier, olej roślinny min 300g max 450g kg 30 3.Ćwikła z chrzanem, skład: buraczki ćwikłowe nie mniej niż 61% ,świeży korzeń chrzanu nie mniej niż 19% min 350g max 450g kg 35 4.Dżem wiśniowy, (zawartość owoców nie mniej niż 35g na 100g produktu lub proporcjonalnie) min 280g max 450g kg 190 5.Dżem truskawkowy, (zawartość owoców nie mniej niż 40g na 100g produktu lub proporcjonalnie) min 280g max 450g kg 190 6.Dżem z czarnej porzeczki, (zawartość owoców nie mniej niż 40g na 100g produktu lub proporcjonalnie) min 280g max 450g kg 100 7.Fasola Jaś paczkowana ,ziarno wielkości od 18-25mm, białe bez przebarwień min 400g max 5kg kg 100 8.Fasola konserwowa, (po odcieku nie mniej niż 280g lub proporcjonalnie) min 460g max 620g kg 46 9.Groszek konserwowy,( ze świeżego ziarna, po odcieku nie mnij niż 120g lub proporcjonalnie) min 200g max 400 g kg 240 10.Groch suchy łupany paczkowany min 400g max 5 kg kg 50 11.Koncentrat pomidorowy nie mniej niż 30% ze świeżych pomidorów typu Włocławek lub równoważny min 970g max 1000g kg 388 12.Koncentrat pomidorowy nie mniej niż 30% ze świeżych pomidorów typu Włocławek lub równoważny min 200g max 300g kg 44 13.Kompot wiśniowy na cukrze (zawartość owoców nie mniej niż 430g lub proporcjonalnie) PN-75/A-75953 min 900g max 1000g kg 1500 14.Kompot truskawkowy na cukrze(zawartość owoców nie mniej niż 430g lub proporcjonalnie) PN-75/A-75953 min 900g max 1000g kg 300 15.Ogórki konserwowe (po odcieku nie mniej niż 490g lub proporcjonalnie) PN-75/A-75953 min 800g max 1500g kg 1164 16.Kukurydza konserwowa (po odcieku nie mniej niż 220g lub proporcjonalnie) min 400g max 440g kg 120 17.Szczaw konserwowy min 320g max 900g kg 96 18.Syrop owocowy typu Paola lub równoważny (zagęszczony wysokosłodzony, pasteryzowany zawierający syrop glukozowo-fruktozowy, cukier) min 430ml max 1000ml l 50 19.Cukier paczkowany min1kg max 3kg kg 5000 20.Cukier puder min 400g max 1kg kg 48 21.Cukier wanilinowy min 32g max 64g kg 25,60 22.Sól spożywcza, paczkowana, warzona, jodowana min 1kg max 5kg kg 900 23. Herbatka owocowa expresowa w torebkach/malinowa, owoce leśne, żurawina/ min 30g max 50g kg 57 24. Herbata granulowana czarna, kraj pochodzenia Indie grube granulki bez zanieczyszczeń min 100g max 200g kg 300 25. Kawa Inka min 150g max 300g kg 21 26. Kakao extra ciemne Decomorreno lub równoważne (zawartość tłuszczu nie mniej niż 10-12% ) min 100g max 200g kg 40 27. Liść laurowy min 8g max 50g kg 2,80 28. Majeranek min 20g max 50g kg 6 29. Pieprz mielony(zawartość pieprzu 100%) min 20g max 50g kg 14 30. Żelatyna min 50g max 200g kg 5 31. Cynamon min 20g max 50g kg 5 32. Przyprawa typu Warzywko (zawartość suszonych warzyw nie mniej niż 15,1% zawierająca pomidory) min 75g max 200g kg 50 33. Proszek do pieczenia min 36g max 50g kg 32,40 34. Papryka konserwowa (po odcieku nie mniej niż 320g lub proporcjonalnie) min 670g max 900g kg 268 35. Zupa grzybowa w proszku (typu Winiary lub równoważna) min 45g max 100g kg 120 36. Zupa grochowa w proszku min 45g max 100g kg 11,25 37. Aromat min 10g max 20g kg 4 38. Budyń śmietankowy, waniliowy, malinowy, czekoladowy min 40g max 50g kg 315 39. Kisiel wiśniowy, truskawkowy, cytrynowy, żurawinowy min 40g max 50g kg 180 40. Słodzik 100 tabletek min 4g max 5g kg 2,25 41. Rosołki drobiowe, wołowe min 60g max 100g kg 48 42. Ocet min 500ml max 1l l 20 43. Przyprawa do zup w płynie min 1kg max 1,50lkg kg 110 44. Musztarda delikatesowa min190g max 250g kg 140 45. Kwasek cytrynowy min 20g max 50g kg 16 46. Majonez skład: olej roślinny, żółtko jaj nie mniej niż 6%, ocet, musztarda, kwas cytrynowy min 400ml max 620ml l 240 47. Ziele angielskie min 15g max 50g kg 4,50 48. Makaron z mąki makaronowej min 500g max 1000g kg 1700 49.Makaron z semoliny 100% typu Lubella lub równoważny min 500g max 1000g kg 100 50.Papryka słodka w proszku min 20g max 50g kg 1,00 51.Ketchup typu Włocławek lub równoważny (skład:100g produktu uzyskane z co najmniej 163g pomidorów lub proporcjonalnie) min 480g max 500g kg 150 52.Ryż paczkowany, długoziarnisty, gat. I min 1kg max 3 kg kg 900 53.Mąka ziemniaczana paczkowana min 500g max 1 kg kg 300 54.Mąka pszenna paczkowana typ 480 min 1kg max 3 kg kg 4000 55.Kasza gryczana palona paczkowana gat. I min 500g max 5kg kg 300 56.Kaszka ml-ryżowa, na mleko nie mniej niż 38% mleko modyfikowane, nie mniej niż 32% odtłuszczone mleko w proszku min 230g max 500g kg 4,60 57.Kasza manna paczkowana min 1kg max 3kg kg 320 58.Kasza jęczmienna średnia paczkowana min 1kg max 3 kg kg 200 59.Płatki owsiane górskie paczkowane (do zalewania wrzątkiem) min 500g max 1 kg kg 150 60.Olej rzepakowy min 1l max 3l l 750 61.Olej rzepakowy 0,50 l l 350 62. Miód wielokwiatowy typu Tymbark lub równoważny ,kubek plastikowy (nie torebka) min 25g max 30g kg 200 63. Kleik ryżowy na mleko (skład: mąka ryżowa 100%, witamina B1) min 170g max 200g kg 8,50 64. Suchary delikatesowe min 290g max 500g kg 5,80 65. Listki waflowe bez cukru dla diabetyków min 32g max 100g kg 34,20 66.Wafelki bez cukru dla diabetyków min 40g max 100g kg 48 67.Herbatniki lekkie bez cukru dla diabetyków min 73g max 120g kg 80 68.Biszkopty paczkowane min 250g max 500g kg 225 69.Smalec paczkowany min 200g max 500g kg 100 70.Grzyby suszone podgrzybki, nie krojone min 500g max 1kg kg 3 71.Jabłka suszone min 500g max 2kg kg 12 72.Śliwki bez pestek suszone min 500g max 2kg kg 15 73.Galaretka truskawkowa min 70g max 100g kg 112,50 74.Dżem bez cukru: czarna porzeczka, wiśnia ,truskawka, brzoskwinia, malina, zawartość owoców nie mniej niż 50%, fruktoza nie mniej niż 28% min 190g max 250g kg 475 75.Czosnek suszony min 20g max 50g kg 1 76.Margaryna zwykła kostka min 250g max 500g kg 400 77.Masło roślinne kostka min 250g max 500g kg 200 Część: B 1. Filet z ryb mrożonych panga --- kg 800 2. Filet z ryb mrożonych mintaj ( nie z dostaw chińskich) --- kg 100 3. Filet z ryb mrożonych morszczuk ( nie z dostaw chińskich) --- kg 100 4. Śledzie płaty --- kg 100 5. Makrela wędzona --- kg 100 Część: C 1. Mleko pasteryzowane, homogenizowane, (zawartość tłuszczu 2%, folia) min 3 l max 5 l l 22 500 2. Masło Extra, (zawartość tłuszczu nie mniej niż 82% , paczkowane) min 200g max 250g kg 3 000 3. Serek homogenizowany (smak waniliowy, truskawkowy, malinowy) min 150g max 170g kg 240 4. Ser biały, twarogowy, półtłusty, paczkowany, terminizowany min 250g max 1kg kg 1400 5. Serek typu kanapkowy lub równoważny, (serek twarogowy, kremowy, naturalny, terminizowany, zawartość tłuszczu nie mniej niż 12%) min 100g max 140g kg 240 6. Serek topiony kremowy (terminizowany, zawartość tłuszczu nie mniej niż 27%) min 50g max 150g kg 600 7. Ser żółty pełnotłusty typu Gouda lub równoważny ( zawartość tłuszczu nie mniej niż 26% ) --- kg 300 8. Śmietana homogenizowana, (zawartość tłuszczu 18%) min 200g max 400g kg 360 9. Jogurt naturalny (zawartość tłuszczu nie mniej niż 2%) min 150g max 500g kg 280 10. Jogurt owocowy z kawałkami owoców, (skład: nie mniej niż 9% owoców, sok z owoców, cukier, mleko w proszku odtłuszczone) min 125g max 170g kg 675 Część: D 1. Chleb pszenny, krojony, paczkowany min 600g max 1kg kg 14 900 2. Chleb razowy, krojony, paczkowany min 400g max 600g kg 400 3. Bułka pszenna min 40g max 60g kg 2000 4. Bułka tarta, paczkowana min 500g max 1kg kg 400 5. Drożdże min 250g max 1kg kg 50 6. Żurek min 1l max 5 l l 400 7. Rogal maślany min 80g max 100g kg 600 8. Angielka krojona, paczkowana min 300g max 500g kg 3360 9. Chałka min 300g max 500g kg 350 Część: E 1. Buraki --- kg 2500 2. Botwina --- pęczki 350 3. Brukselka --- kg 200 4. Brokuły --- szt 1000 5. Cebula --- kg 1000 6. Czosnek --- szt 100 7. Fasolka szparagowa --- kg 50 8. Kalafior --- szt 900 9. Koperek --- kg 100 10. Kapusta biała --- szt 2500 11. Kapusta czerwona --- kg 350 12. Kapusta pekińska --- kg 200 13. Kapusta włoska --- szt 500 13. Marchew --- kg 5500 14. Ogórek zielony --- kg 1000 15. Pietruszka --- kg 1500 16. Nać pietruszki --- kg 160 17. Por --- kg 200 18. Pomidory --- kg 4500 19. Papryka czerwona --- Kg 50 20. Papryka żółta --- kg 50 21. Rzodkiewka --- pęczki 450 22. Sałata --- szt 5500 23. Seler --- kg 1000 24. Szczypiorek --- pęczki 500 Część: F 1. Ziemniaki jadalne, klasa I (pakowane w workach) min 10 kg max 25 kg kg 37 000 Część: G 1. Jabłka klasa I ( pakowane w skrzynki plastikowe lub drewniane) min 10 kg max 20 kg kg 4500 Część: H 1. Kapusta kiszona --- kg 1 300 2. Ogórek kiszony --- kg 700 Część: I 1. Jajka kurze świeże klasa L --- szt 58 000..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.85.00.00-1, 15.80.00.00-6, 15.22.00.00-6, 15.20.00.00-0, 15.50.00.00-3, 15.51.00.00-6, 15.54.00.00-5, 15.81.00.00-9, 03.22.00.00-9, 03.21.21.00-1, 03.22.00.00-9, 15.33.00.00-0, 03.14.25.00-3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 9.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2016.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie przewiduje się

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Potwierdzeniem spełnienia tego warunku będzie wypełnienie i podpisanie załącznika nr 2 do specyfikacji, który winien być załączony do oferty.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Potwierdzeniem spełnienia tego warunku będzie wypełnienie i podpisanie załącznika nr 2 do specyfikacji, który winien być załączony do oferty.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Potwierdzeniem spełnienia tego warunku będzie podpisanie oświadczenia stanowiącego załącznik nr 2 oraz załącznik nr 5 do specyfikacji, które winny być załączone do oferty.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Potwierdzeniem spełnienia tego warunku będzie podpisanie i załączenie do oferty załącznika nr 2 do specyfikacji.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Potwierdzeniem spełnienia tego warunku będzie podpisanie i załączenie do oferty załącznika nr 2 do specyfikacji.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Strony dopuszczają możliwość zmiany cen w przypadku dostaw warzyw, ziemniaków, jabłek, kapusty i ogórków kiszonych (załączniki nr 4 E, F, G, H). Wzrost cen zaproponowany przez Wykonawcę nie może przewyższać wysokości cen obowiązujących w danym okresie na targowisku -Zjazdowa- w Łodzi, publikowanym na stronie internetowej www.zjazdowa.com.pl . W pozostałych asortymentach ceny pozostają stałe w ciągu całego roku, z wyjątkiem ustawowej zmiany stawki podatku VAT, wprowadzonych na podstawie przepisów prawa, przy czym zmianie ulegnie wyłącznie cena brutto danego towaru. W takim przypadku wynagrodzenie należne Wykonawcy podlega automatycznej waloryzacji, bez konieczności zmiany umowy, odpowiednio o kwotę podatku VAT wynikającą ze stawki tego podatku obowiązującą w chwili powstania obowiązku podatkowego. Wykonawca poinformuje Zamawiającego o ich wystąpieniu na piśmie, przed wprowadzeniem nowych cen.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pabianice-dps.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej w Pabianicach ul. Wiejska 55-61. Dział żywienia..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 17.11.2015 godzina 09:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej w Pabianicach ul. Wiejska 55-61. Sekretariat..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa artykułów spożywczych konfekcjonowanych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część A 1.Barszcz czerwony koncentrat min 320g max 500g kg 48 2.Chrzan z kwaskiem cytrynowym skład: korzeń chrzanu nie mniej niż 52% , woda, cukier, olej roślinny min 300g max 450g kg 30 3.Ćwikła z chrzanem, skład: buraczki ćwikłowe nie mniej niż 61% ,świeży korzeń chrzanu nie mniej niż 19% min 350g max 450g kg 35 4.Dżem wiśniowy, (zawartość owoców nie mniej niż 35g na 100g produktu lub proporcjonalnie) min 280g max 450g kg 190 5.Dżem truskawkowy, (zawartość owoców nie mniej niż 40g na 100g produktu lub proporcjonalnie) min 280g max 450g kg 190 6.Dżem z czarnej porzeczki, (zawartość owoców nie mniej niż 40g na 100g produktu lub proporcjonalnie) min 280g max 450g kg 100 7.Fasola Jaś paczkowana ,ziarno wielkości od 18-25mm, białe bez przebarwień min 400g max 5kg kg 100 8.Fasola konserwowa, (po odcieku nie mniej niż 280g lub proporcjonalnie) min 460g max 620g kg 46 9.Groszek konserwowy,( ze świeżego ziarna, po odcieku nie mnij niż 120g lub proporcjonalnie) min 200g max 400 g kg 240 10.Groch suchy łupany paczkowany min 400g max 5 kg kg 50 11.Koncentrat pomidorowy nie mniej niż 30% ze świeżych pomidorów typu Włocławek lub równoważny min 970g max 1000g kg 388 12.Koncentrat pomidorowy nie mniej niż 30% ze świeżych pomidorów typu Włocławek lub równoważny min 200g max 300g kg 44 13.Kompot wiśniowy na cukrze (zawartość owoców nie mniej niż 430g lub proporcjonalnie) PN-75/A-75953 min 900g max 1000g kg 1500 14.Kompot truskawkowy na cukrze(zawartość owoców nie mniej niż 430g lub proporcjonalnie) PN-75/A-75953 min 900g max 1000g kg 300 15.Ogórki konserwowe (po odcieku nie mniej niż 490g lub proporcjonalnie) PN-75/A-75953 min 800g max 1500g kg 1164 16.Kukurydza konserwowa (po odcieku nie mniej niż 220g lub proporcjonalnie) min 400g max 440g kg 120 17.Szczaw konserwowy min 320g max 900g kg 96 18.Syrop owocowy typu Paola lub równoważny (zagęszczony wysokosłodzony, pasteryzowany zawierający syrop glukozowo-fruktozowy, cukier) min 430ml max 1000ml l 50 19.Cukier paczkowany min1kg max 3kg kg 5000 20.Cukier puder min 400g max 1kg kg 48 21.Cukier wanilinowy min 32g max 64g kg 25,60 22.Sól spożywcza, paczkowana, warzona, jodowana min 1kg max 5kg kg 900 23. Herbatka owocowa expresowa w torebkach/malinowa, owoce leśne, żurawina/ min 30g max 50g kg 57 24. Herbata granulowana czarna, kraj pochodzenia Indie grube granulki bez zanieczyszczeń min 100g max 200g kg 300 25. Kawa Inka min 150g max 300g kg 21 26. Kakao extra ciemne Decomorreno lub równoważne (zawartość tłuszczu nie mniej niż 10-12% ) min 100g max 200g kg 40 27. Liść laurowy min 8g max 50g kg 2,80 28. Majeranek min 20g max 50g kg 6 29. Pieprz mielony(zawartość pieprzu 100%) min 20g max 50g kg 14 30. Żelatyna min 50g max 200g kg 5 31. Cynamon min 20g max 50g kg 5 32. Przyprawa typu Warzywko (zawartość suszonych warzyw nie mniej niż 15,1% zawierająca pomidory) min 75g max 200g kg 50 33. Proszek do pieczenia min 36g max 50g kg 32,40 34. Papryka konserwowa (po odcieku nie mniej niż 320g lub proporcjonalnie) min 670g max 900g kg 268 35. Zupa grzybowa w proszku (typu Winiary lub równoważna) min 45g max 100g kg 120 36. Zupa grochowa w proszku min 45g max 100g kg 11,25 37. Aromat min 10g max 20g kg 4 38. Budyń śmietankowy, waniliowy, malinowy, czekoladowy min 40g max 50g kg 315 39. Kisiel wiśniowy, truskawkowy, cytrynowy, żurawinowy min 40g max 50g kg 180 40. Słodzik 100 tabletek min 4g max 5g kg 2,25 41. Rosołki drobiowe, wołowe min 60g max 100g kg 48 42. Ocet min 500ml max 1l l 20 43. Przyprawa do zup w płynie min 1kg max 1,50lkg kg 110 44. Musztarda delikatesowa min190g max 250g kg 140 45. Kwasek cytrynowy min 20g max 50g kg 16 46. Majonez skład: olej roślinny, żółtko jaj nie mniej niż 6%, ocet, musztarda, kwas cytrynowy min 400ml max 620ml l 240 47. Ziele angielskie min 15g max 50g kg 4,50 48. Makaron z mąki makaronowej min 500g max 1000g kg 1700 49.Makaron z semoliny 100% typu Lubella lub równoważny min 500g max 1000g kg 100 50.Papryka słodka w proszku min 20g max 50g kg 1,00 51.Ketchup typu Włocławek lub równoważny (skład:100g produktu uzyskane z co najmniej 163g pomidorów lub proporcjonalnie) min 480g max 500g kg 150 52.Ryż paczkowany, długoziarnisty, gat. I min 1kg max 3 kg kg 900 53.Mąka ziemniaczana paczkowana min 500g max 1 kg kg 300 54.Mąka pszenna paczkowana typ 480 min 1kg max 3 kg kg 4000 55.Kasza gryczana palona paczkowana gat. I min 500g max 5kg kg 300 56.Kaszka ml-ryżowa, na mleko nie mniej niż 38% mleko modyfikowane, nie mniej niż 32% odtłuszczone mleko w proszku min 230g max 500g kg 4,60 57.Kasza manna paczkowana min 1kg max 3kg kg 320 58.Kasza jęczmienna średnia paczkowana min 1kg max 3 kg kg 200 59.Płatki owsiane górskie paczkowane (do zalewania wrzątkiem) min 500g max 1 kg kg 150 60.Olej rzepakowy min 1l max 3l l 750 61.Olej rzepakowy 0,50 l l 350 62. Miód wielokwiatowy typu Tymbark lub równoważny ,kubek plastikowy (nie torebka) min 25g max 30g kg 200 63. Kleik ryżowy na mleko (skład: mąka ryżowa 100%, witamina B1) min 170g max 200g kg 8,50 64. Suchary delikatesowe min 290g max 500g kg 5,80 65. Listki waflowe bez cukru dla diabetyków min 32g max 100g kg 34,20 66.Wafelki bez cukru dla diabetyków min 40g max 100g kg 48 67.Herbatniki lekkie bez cukru dla diabetyków min 73g max 120g kg 80 68.Biszkopty paczkowane min 250g max 500g kg 225 69.Smalec paczkowany min 200g max 500g kg 100 70.Grzyby suszone podgrzybki, nie krojone min 500g max 1kg kg 3 71.Jabłka suszone min 500g max 2kg kg 12 72.Śliwki bez pestek suszone min 500g max 2kg kg 15 73.Galaretka truskawkowa min 70g max 100g kg 112,50 74.Dżem bez cukru: czarna porzeczka, wiśnia ,truskawka, brzoskwinia, malina, zawartość owoców nie mniej niż 50%, fruktoza nie mniej niż 28% min 190g max 250g kg 475 75.Czosnek suszony min 20g max 50g kg 1 76.Margaryna zwykła kostka min 250g max 500g kg 400 77.Masło roślinne kostka min 250g max 500g kg 200.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.85.00.00-1, 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa ryb i przetworów rybnych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część: B 1. Filet z ryb mrożonych panga --- kg 800 2. Filet z ryb mrożonych mintaj ( nie z dostaw chińskich) --- kg 100 3. Filet z ryb mrożonych morszczuk ( nie z dostaw chińskich) --- kg 100 4. Śledzie płaty --- kg 100 5. Makrela wędzona --- kg 100.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-6, 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa artykułów mleczarskich.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część: C 1. Mleko pasteryzowane, homogenizowane, (zawartość tłuszczu 2%, folia) min 3 l max 5 l l 22 500 2. Masło Extra, (zawartość tłuszczu nie mniej niż 82% , paczkowane) min 200g max 250g kg 3 000 3. Serek homogenizowany (smak waniliowy, truskawkowy, malinowy) min 150g max 170g kg 240 4. Ser biały, twarogowy, półtłusty, paczkowany, terminizowany min 250g max 1kg kg 1400 5. Serek typu kanapkowy lub równoważny, (serek twarogowy, kremowy, naturalny, terminizowany, zawartość tłuszczu nie mniej niż 12%) min 100g max 140g kg 240 6. Serek topiony kremowy (terminizowany, zawartość tłuszczu nie mniej niż 27%) min 50g max 150g kg 600 7. Ser żółty pełnotłusty typu Gouda lub równoważny ( zawartość tłuszczu nie mniej niż 26% ) --- kg 300 8. Śmietana homogenizowana, (zawartość tłuszczu 18%) min 200g max 400g kg 360 9. Jogurt naturalny (zawartość tłuszczu nie mniej niż 2%) min 150g max 500g kg 280 10. Jogurt owocowy z kawałkami owoców, (skład: nie mniej niż 9% owoców, sok z owoców, cukier, mleko w proszku odtłuszczone) min 125g max 170g kg 675.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.51.00.00-6, 15.54.00.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawa pieczywa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część: D 1. Chleb pszenny, krojony, paczkowany min 600g max 1kg kg 14 900 2. Chleb razowy, krojony, paczkowany min 400g max 600g kg 400 3. Bułka pszenna min 40g max 60g kg 2000 4. Bułka tarta, paczkowana min 500g max 1kg kg 400 5. Drożdże min 250g max 1kg kg 50 6. Żurek min 1l max 5 l l 400 7. Rogal maślany min 80g max 100g kg 600 8. Angielka krojona, paczkowana min 300g max 500g kg 3360 9. Chałka min 300g max 500g kg 350.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Dostawa warzyw.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część: E 1. Buraki --- kg 2500 2. Botwina --- pęczki 350 3. Brukselka --- kg 200 4. Brokuły --- szt 1000 5. Cebula --- kg 1000 6. Czosnek --- szt 100 7. Fasolka szparagowa --- kg 50 8. Kalafior --- szt 900 9. Koperek --- kg 100 10. Kapusta biała --- szt 2500 11. Kapusta czerwona --- kg 350 12. Kapusta pekińska --- kg 200 13. Kapusta włoska --- szt 500 13. Marchew --- kg 5500 14. Ogórek zielony --- kg 1000 15. Pietruszka --- kg 1500 16. Nać pietruszki --- kg 160 17. Por --- kg 200 18. Pomidory --- kg 4500 19. Papryka czerwona --- Kg 50 20. Papryka żółta --- kg 50 21. Rzodkiewka --- pęczki 450 22. Sałata --- szt 5500 23. Seler --- kg 1000 24. Szczypiorek --- pęczki 500.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Dostawa ziemniaków.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część: F 1. Ziemniaki jadalne, klasa I (pakowane w workach) min 10 kg max 25 kg kg 37 000.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.21.21.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Dostawa jabłek.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część: G 1. Jabłka klasa I ( pakowane w skrzynki plastikowe lub drewniane) min 10 kg max 20 kg kg 4500.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.00.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Dostawa kapusty kiszonej i ogórków kiszonych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część: H 1. Kapusta kiszona --- kg 1 300 2. Ogórek kiszony --- kg 700.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Dostawa jaj.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część: I 1. Jajka kurze świeże klasa L --- szt 58 000..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.