eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Elbląg › Dostawa produktów spożywczych; tj.przypraw i koncentratów spożywczych, przetworów owocowo - warzywnych, artykułów sypkich, jaj świeżych, warzyw i owoców, ziemniaków, drobiu, wyrobów drobiowych, wędlin drobiowych oraz wędlin wieprzowych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-08-20

Elbląg: Dostawa produktów spożywczych; tj.: przypraw i koncentratów spożywczych, przetworów owocowo - warzywnych, artykułów sypkich, jaj świeżych, warzyw i owoców, ziemniaków, drobiu, wyrobów drobiowych, wędlin drobiowych oraz wędlin wieprzowych
Numer ogłoszenia: 287070 - 2009; data zamieszczenia: 20.08.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: 110 Szpital Wojskowy z Przychodnią Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej , ul. Komeńskiego 35, 82-300 Elbląg, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 055 239-4495, 2394401, faks 055 2302094.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpitalwojskowy.elblag.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa produktów spożywczych; tj.: przypraw i koncentratów spożywczych, przetworów owocowo - warzywnych, artykułów sypkich, jaj świeżych, warzyw i owoców, ziemniaków, drobiu, wyrobów drobiowych, wędlin drobiowych oraz wędlin wieprzowych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa produktów spożywczych; tj.: przypraw i koncentratów spożywczych, przetworów owocowo - warzywnych, artykułów sypkich, jaj świeżych, warzyw i owoców, ziemniaków, drobiu, wyrobów drobiowych, wędlin drobiowych oraz wędlin wieprzowych z podziałem na 5 pakietów.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.14.27 - Skoncentrowany przecier pomidorowy 15.33.14.00 - Warzywa konserwowane i/lub puszkowane 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych 03.14.25.00 - Jaja 03.22.10.00 - Warzywa 03.21.20.00 - Ziemniaki i warzywa suszone 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.11.40.00 - Podroby .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wpłaty wadium

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W postępowaniu przetargowym mogą wziąć udział firmy, które spełniają następujące warunki: 1. posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, tj.: - wpis do ewidencji działalności gospodarczej. 2. posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie, potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, tj.: - oświadczenie z art.22 ustawy Prawo Zamówień Publicznych. 3. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, tj.: - zaświadczenie z Urzędu Skarbowego o nie zaleganiu z uiszczaniem podatków, - zaświadczenie z Zakładu Ubezpieczeń Społecznych o nie zaleganiu z uiszczaniem składek na ubezpieczenie społeczne. 4. nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, tj.: - oświadczenie z art. 24 ustawy Prawo Zamówień Publicznych. 5. wyrażą zgodę na wszystkie warunki określone w siwz..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Druki, które należy wypełnić i podpisane wyłącznie przez osoby uprawnione do reprezentowania firmy załączyć do oferty: - druk oferty (załącznik nr 1), - formularz ofertowy (załącznik nr 2), - projekt umowy (załącznik nr 4), 2. Dokumenty, które należy złożyć w oryginałach lub w kserokopiach poświadczonych za zgodność z oryginałem przez wykonawcę w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu: - oświadczenie zgodne z wymogami art. 22 oraz 24 ustawy Prawo zamówień publicznych z dnia 29.01.2004 Dz. U. z 2006 Nr 164 poz. 1163 z póż. zm. ( załącznik nr 3), - Aktualny (wystawiony nie wcześniej niż 6 m-cy przed dniem otwarcia ofert) wyciąg z aktu prawnego dotyczący utworzenia jednostki przystępującej do przetargu oraz potwierdzający, że wykonawca posiada prawo do występowania w obrocie prawnym zgodnie z wymaganiami ustawowymi - wyciąg Krajowego Rejestru Sądowego lub z ewidencji działalności gospodarczej; - Aktualne zaświadczenie wystawione przez Zakład Ubezpieczeń Społecznych potwierdzające, że wykonawca nie zalega z uiszczaniem składek na ubezpieczenia społeczne (wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert); - Aktualne zaświadczenie wystawione przez właściwy organ podatkowy potwierdzające, że wykonawca nie zalega z uiszczeniem podatków (wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert); 3. W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego w SIWZ, Wykonawca jest zobowiązany do złożenia oświadczenia, że oferowana żywność, będąca przedmiotem zamówienia, będzie odpowiadać warunkom jakościowym, zgodnym z obowiązującymi atestami, Polskimi Normami lub równoważnymi, prawem żywnościowym oraz z obowiązującymi zasadami GMP/GHP systemu HACCP..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpitalwojskowy.elblag.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Siedziba Szpitala, I pietro,bud.administracji, pokój 106, w godz. 7.30-14.50.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 09.09.2009 godzina 10:30, miejsce: Siedziba Szpitala, I pietro,bud.administracji, pokój 101-Kancelaria Szpitala.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: przyprawy i koncentraty spożywcze, przetwory owocowo - warzywne, artykuły sypkie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: przyprawy i koncentraty spożywcze, przetwory owocowo - warzywne, artykuły sypkie.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.14.27-6, 15.87.20.00-1, 15.87.00.00-7, 15.33.14.00-1, 15.33.14.80-5, 15.32.00.00-7, 15.33.22.90-3, 15.60.00.00-4, 15.61.10.00-4, 15.61.21.00-2, 15.61.31.00-9, 15.61.33.80-5, 03.21.22.13-6, 15.84.23.00-5, 15.83.10.00-2, 15.85.11.00-9, 15.86.30.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Jaja świeże.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja świeże.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Warzywa i owoce.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Warzywa i owoce.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.10.00-6, 03.11.00.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Ziemniaki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ziemniaki.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.21.20.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Drób, wyroby drobiowe, wędliny drobiowe oraz wędliny wieprzowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Drób, wyroby drobiowe, wędliny drobiowe oraz wędliny wieprzowe.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.11.20.00-6, 15.00.00.00-8, 15.13.11.35-0, 15.11.40.00-0, 15.13.11.30-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.