Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2012-08-06
Zgorzelec: Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej.
Numer ogłoszenia: 286872 - 2012; data zamieszczenia: 06.08.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy im. Marii Grzegorzewskiej , ul. Armii Krajowej 10-10A, 59-900 Zgorzelec, woj. dolnośląskie, tel. 75 7752471, 7752473, faks 75 7752471.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka organizacyjna Jednostki Samorządu Terytorialnego - Szkoła.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Specjalnym Ośrodku Szkolno-Wychowawczym im. Marii Grzegorzewskiej w Zgorzelcu z siedzibą przy ul. Armii Krajowej 10-10a. Zamówienie podzielone jest na 8 części. Część nr 1 Produkty spożywcze różne - Barszcz biały typu Winiary lub produkt równoważny opakowanie 66g -120 szt, Żurek typu Winiary lub produkt równoważny opakowanie 51g - 60 szt, Barszcz czerwony instant Winiary lub produkt równoważny opakowanie 60g - 125 szt, Zupa grzybowa Winiary lub produkt równoważny opakowanie 48g - 40szt, Sos pieczeniowy ciemny Winiary lub produkt równoważny opakowanie30g - 125szt, Sos boloński typu Winiary lub produkt równoważny, opakowanie 46g - 55szt, Budyń Winiary z cukrem lub równoważny, opakowanie 60g - 160szt, Majonez Winiary lub równoważny, opakowanie 700ml - 40szt, Rosół drobiowy Winiary lub równoważny opakowanie 180g- 90 op, Przyprawa Delikat do mięs typu Knorr lub produkt równoważny, opakowanie 75g - 145szt, Przyprawa uniwersalna typu Kucharek lub produkt równoważny, opakowanie 1kg - 54kg, cukier opakowanie 1kg - 590kg, cukier waniliowy opakowanie 32 g - 100szt, cynamon opakowanie 20g - 10szt, czosnek granulowany - 20szt, gałka muszkatołowa w kulkach po 2 szt - 10szt, kminek opakowanie 20g - 10szt, kwasek cytrynowy opakowanie 30g - 85szt, liść laurowy suszony opakowanie 8g - 58szt, majeranek suszony opakowanie 20g - 40szt, zioła prowansalskie suszone opakowanie 10g - 11szt, papryka mielona opakowanie 20g - 65szt, pieprz prawdziwy opakowanie 20g - 290szt, ziele angielskie opakowanie 15g - 85szt, proszek do pieczenia opakowanie 36g - 20szt, herbata granulowana opakowanie 80g - 50szt, herbata indyjska liściasta opakowanie 100g - 40szt, soda oczyszczona opakowanie 50g - 20szt, sól opakowanie 1kg - 190kg, ryż w torebkach opakowanie 4x100g - 200op, przyprawa w płynie do zup i sosów Winiary lub produkt równoważny opakowanie 960ml - 35 szt, przyprawa do kurczaka Kamis lub produkt równoważny - 22szt, pieprz ziołowy opakowanie 20g - 120szt, przyprawa do ryb opakowanie 20g - 28szt, przyprawa do flaków opakowanie 20g - 10szt, płatki kukurydziane śniadaniowe opakowanie 250g - 84op, ogórki konserwowe opakowanie 870g - 58 szt, ogórki kiszone pakowane po 3kg - 161kg, musztarda stołowa opakowanie 200g - 95szt, mąka ziemniaczana opakowanie 0,5kg- 46szt, mąka tortowa typ 450 - 160kg, mąka luksusowa typ 550 - 160kg, makaron spaghetti opakowanie 400g - 147op, makaron świderki opakowanie 1kg - 109kg, kukurydza konserwowa opakowanie 400g - 85szt, groszek konserwowy opakowanie 400g - 160szt, koncentrat pomidorowy Pudliszki lub produkt równoważny 30% opakowanie 200g - 372szt, kisiel z cukrem opakowanie 38g - 215szt, Keczup Pudliszki lub produkt równoważny równoważny, opakowanie 700g - 115szt, kawa zbożowa Inka lub produkt równoważny, opakowanie 150g - 34op, kasza manna błyskawiczna opakowanie 0,5kg - 40szt, kasza jęczmienna średnia opakowanie 1kg - 60kg, kapusta kiszona pakowana po 5kg - 515kg, kakao ciemne opakowanie 200g - 30op, fasola konserwowa czerwona opakowanie 400g - 25szt, fasola Jaś średnia opakowanie 5kg - 12op, dżem owocowy opakowanie 280g - 222szt, czekolada mleczna opakowanie 100g - 80szt, wafelek Grześki lub produkt równoważny opakowanie 39g - 700szt, herbatniki typu Pettitki opakowanie 50g - 223 op, paluszki opakowanie 100g - 85op, biszkopty okrągłe opakowanie 138g - 60op, chrupki kukurydziane opakowanie 70g - 50op, płatki owsiane typu górskie opakowanie 500g - 20op, makaron krajanka opakowanie 250g - 130op, herbata w torebkach typu Saga pakowana po 100szt - 20op. Część nr 2 - Mięso wieprzowe, wołowe i przetwory mięsne, mięso drobiowe-flaki wołowe - 40kg, karczek bez kości - 46kg, łopatka bez kości - 508kg, porcje rosołowe ze skrzydłami - 260kg, kurczaki - 290kg, piersi drobiowe - 92kg, płuca wieprzowe - 20kg, schab bez kości - 105kg, serca wieprzowe - 10kg, słonina - 22kg, udka z kurczaka -15kg, szynka bez kości - 22kg, wątróbka drobiowa - 37kg, wołowina bez kości - 12kg, żołądki drobiowe - 20kg, polędwica drobiowa - 15kg, kiełbasa typu Krakowska - 56kg, kiełbasa typu Szynkowa - 10kg, kiełbasa cienka zwyczajna - 100kg, kiełbasa typu Żywiecka - 75kg, parówki drobiowe - 70kg, pasztet pieczony w bloku - 24kg, pasztet drobiowy Podlaski lub równoważny opakowanie 160g - 250szt, pieczeń wieprzowa typu Rzymska - 68kg, szynka typu Tyrolska - 30kg, kiełbasa typu Śląska - 60kg. Część nr 3 Ryby mrożone - morszczuk SHP bez glazury - 40kg, mintaj SHP bez glazury - 40kg, miruna SHP bez glazury - 40kg, panga SHP bez glazury - 40kg, matjias śledź - 15kg, makrela wędzona - 25kg. Część nr 4 Pieczywo i wyroby cukiernicze - chleb mieszany świeży, krojony i foliowany 600g - 2795szt, bułka zwykła 80g - 350szt, bułka słodka z serem, makiem, marmoladą 100g - 200szt, pączek z nadzieniem 60g - 50szt, drożdże 100g - 50szt, bułka tarta opakowanie 1kg - 257kg. Część nr 5 Nabiał - mleko 2%, foliowane opakowanie 1l - 1517l, śmietana 18% opakowanie 0,40l - 148szt, śmietana 30% opakowanie 0,25l - 1141szt, masło w kostce 200g - 966szt, ser żółty Gouda foliowany w blok - 50kg, ser żółty Salami foliowany w blok - 40kg, twaróg półtłusty w pergaminie - 200kg, margaryna typu mleczna do smażenia i pieczenia - 107szt, jogurt owocowy kubek 150g - 430szt, jogurt naturalny opakowanie 370g - 30szt, twaróg śmietankowy typu Pacynka w folii 250g - 100szt, olej do smażenia uniwersalny opakowanie butelkowe 1l - 345l, ser topiony 40% pakowany w kostki po 100g - 35kg, ser mozzarella opakowanie 250g - 50szt, ser typu Kirii o smaku śmietankowym opakowanie 100g - 50szt. Część nr 6 Mrożonki - mieszanka kompotowa z pestką - 490kg, fasola szparagowa żółta mrożona - 50kg, kalafior mrożony - 50kg, papryka czerwona w kostce, mrożona - 30kg, zupa mrożona z grzybami leśnymi - 40kg, zupa mrożona paprykarz-leczo - 20kg. Część nr 7 Owoce, warzywa - marchew workowana - 460kg, cebula workowana - 400kg, czosnek - 70główek, brokuły - 20szt, cukinia - 45kg, kapusta biała - 155kg, papryka - 40kg, pomidory - 85kg, pietruszka workowana - 92kg, pietruszka nać - 150pęczków, seler korzeń - 105kg, por - 40kg, burak czerwony - 225kg, kapusta włoska - 20główek, kapusta pekińska - 130kg, szczaw świeży - 20pęczków, koper świeży - 115pęczków, ogórek zielony - 77kg, rzodkiewka - 40pęczków, sałata - 160główek, ziemniaki - 4500kg, szczypior - 290pęczków, pieczarki - 100kg, jabłka - 470kg, śliwki - 30kg, truskawki - 40kg, kiwi - 150szt, mandarynka - 40kg, owoc pomarańczy - 20kg, kapusta biała młoda - 125szt, banan - 20kg, botwinka - 20pęczków, cytryna - 10kg. Część nr 8 - jaja świeże, klasa M - 3825szt;.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.11.00.00 - Mięso 15.11.10.00 - Mięso wołowe 15.13.11.30 - Wędliny 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.11.20.00 - Drób 15.22.10.00 - Ryby mrożone 15.22.00.00 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb 15.24.18.00 - Przetwory rybne w folii 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.89.60.00 - Produkty głęboko mrożone 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 03.14.25.00 - Jaja .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 8.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 03.09.2012.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
W zakresie wykazania spełniania warunku Wykonawca składa oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych. Sposób dokonywania oceny spełniania warunku będzie oparty na zasadzie spełnia-nie spełnia.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
W zakresie wykazania spełniania warunku Wykonawca składa oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych. Sposób dokonywania oceny spełniania warunku będzie oparty na zasadzie spełnia-nie spełnia.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
W zakresie wykazania spełniania warunku Wykonawca składa oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych. Sposób dokonywania oceny spełniania warunku będzie oparty na zasadzie spełnia-nie spełnia.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych. Sposób dokonywania oceny spełniania warunku będzie oparty na zasadzie spełnia-nie spełnia.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
W zakresie wykazania spełniania warunku Wykonawca składa oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych. Sposób dokonywania oceny spełniania warunku będzie oparty na zasadzie spełnia-nie spełnia.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Dopuszcza się zmiany postanowień umowy w przypadku zaistnienia okoliczności których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, a w szczególności w przypadku zmian cen urzędowych, zmian stawek podatkowych lub stawek celnych oraz w przypadku wystąpienia nieprzewidzianych zdarzeń losowych. Zmiany te mogą nastąpić za zgodą obu stron wyrażoną na piśmie w formie aneksu do umowy pod rygorem nieważności.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.powiat.zgorzelec.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy im. Marii Grzegorzewskiej
ul. Armii Krajowej 10-10a, 59-900 Zgorzelec, Sekretariat szkoły.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 16.08.2012 godzina 12:00, miejsce: Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy im. Marii Grzegorzewskiej ul. Armii Krajowej 10-10a, 59-900 Zgorzelec, Sekretariat szkoły.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z ZGORZELCA
- Sukcesywne dostawy pieczywa
- Nadbudowa budynku szpitala celem utworzenia nowego bloku operacyjnego w Wielospecjalistycznym Szpitalu SPZOZ w Zgorzelcu" II postępowanie
- Serwisy i przeglądy hali PGE Turów Arena
- "Renowacja tynków wewnętrznych i sztukaterii wraz z pomalowaniem ścian oraz sufitów westybulu Miejskiego Domu Kultury w Zgorzelcu" - w formule zaprojektuj i wybuduj
- Bieżące utrzymanie i konserwacja sygnalizatorów na terenie miasta Zgorzelec
- Przebudowa drogi powiatowej nr 2405D - ul. Łużycka w miejscowości Ruszów - ETAP 1 od km 1+660,00 do km 2+750,00
więcej: przetargi w Zgorzelcu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych Z PODZIAŁEM NA CZĘŚCI dla Uzdrowiska Lądek - Długopole S.A.
- Dostawy różnych produktów spożywczych do Internatu Zespołu Szkół Mechanicznych, Elektrycznych i Elektronicznych w Toruniu
- Sukcesywne dostawy pieczywa
- ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 1 W MILANÓWKU CZĘŚĆ 1 - CZĘŚĆ 3
- Dostawy artykułów ogólnospożywczych dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Mnichowie na II półrocze 2024 roku.
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki MOPS w Lipnie w drugiej połowie 2024 r.
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.