eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Zgorzelec › Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-08-06

Zgorzelec: Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej.
Numer ogłoszenia: 286872 - 2012; data zamieszczenia: 06.08.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy im. Marii Grzegorzewskiej , ul. Armii Krajowej 10-10A, 59-900 Zgorzelec, woj. dolnośląskie, tel. 75 7752471, 7752473, faks 75 7752471.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka organizacyjna Jednostki Samorządu Terytorialnego - Szkoła.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Specjalnym Ośrodku Szkolno-Wychowawczym im. Marii Grzegorzewskiej w Zgorzelcu z siedzibą przy ul. Armii Krajowej 10-10a. Zamówienie podzielone jest na 8 części. Część nr 1 Produkty spożywcze różne - Barszcz biały typu Winiary lub produkt równoważny opakowanie 66g -120 szt, Żurek typu Winiary lub produkt równoważny opakowanie 51g - 60 szt, Barszcz czerwony instant Winiary lub produkt równoważny opakowanie 60g - 125 szt, Zupa grzybowa Winiary lub produkt równoważny opakowanie 48g - 40szt, Sos pieczeniowy ciemny Winiary lub produkt równoważny opakowanie30g - 125szt, Sos boloński typu Winiary lub produkt równoważny, opakowanie 46g - 55szt, Budyń Winiary z cukrem lub równoważny, opakowanie 60g - 160szt, Majonez Winiary lub równoważny, opakowanie 700ml - 40szt, Rosół drobiowy Winiary lub równoważny opakowanie 180g- 90 op, Przyprawa Delikat do mięs typu Knorr lub produkt równoważny, opakowanie 75g - 145szt, Przyprawa uniwersalna typu Kucharek lub produkt równoważny, opakowanie 1kg - 54kg, cukier opakowanie 1kg - 590kg, cukier waniliowy opakowanie 32 g - 100szt, cynamon opakowanie 20g - 10szt, czosnek granulowany - 20szt, gałka muszkatołowa w kulkach po 2 szt - 10szt, kminek opakowanie 20g - 10szt, kwasek cytrynowy opakowanie 30g - 85szt, liść laurowy suszony opakowanie 8g - 58szt, majeranek suszony opakowanie 20g - 40szt, zioła prowansalskie suszone opakowanie 10g - 11szt, papryka mielona opakowanie 20g - 65szt, pieprz prawdziwy opakowanie 20g - 290szt, ziele angielskie opakowanie 15g - 85szt, proszek do pieczenia opakowanie 36g - 20szt, herbata granulowana opakowanie 80g - 50szt, herbata indyjska liściasta opakowanie 100g - 40szt, soda oczyszczona opakowanie 50g - 20szt, sól opakowanie 1kg - 190kg, ryż w torebkach opakowanie 4x100g - 200op, przyprawa w płynie do zup i sosów Winiary lub produkt równoważny opakowanie 960ml - 35 szt, przyprawa do kurczaka Kamis lub produkt równoważny - 22szt, pieprz ziołowy opakowanie 20g - 120szt, przyprawa do ryb opakowanie 20g - 28szt, przyprawa do flaków opakowanie 20g - 10szt, płatki kukurydziane śniadaniowe opakowanie 250g - 84op, ogórki konserwowe opakowanie 870g - 58 szt, ogórki kiszone pakowane po 3kg - 161kg, musztarda stołowa opakowanie 200g - 95szt, mąka ziemniaczana opakowanie 0,5kg- 46szt, mąka tortowa typ 450 - 160kg, mąka luksusowa typ 550 - 160kg, makaron spaghetti opakowanie 400g - 147op, makaron świderki opakowanie 1kg - 109kg, kukurydza konserwowa opakowanie 400g - 85szt, groszek konserwowy opakowanie 400g - 160szt, koncentrat pomidorowy Pudliszki lub produkt równoważny 30% opakowanie 200g - 372szt, kisiel z cukrem opakowanie 38g - 215szt, Keczup Pudliszki lub produkt równoważny równoważny, opakowanie 700g - 115szt, kawa zbożowa Inka lub produkt równoważny, opakowanie 150g - 34op, kasza manna błyskawiczna opakowanie 0,5kg - 40szt, kasza jęczmienna średnia opakowanie 1kg - 60kg, kapusta kiszona pakowana po 5kg - 515kg, kakao ciemne opakowanie 200g - 30op, fasola konserwowa czerwona opakowanie 400g - 25szt, fasola Jaś średnia opakowanie 5kg - 12op, dżem owocowy opakowanie 280g - 222szt, czekolada mleczna opakowanie 100g - 80szt, wafelek Grześki lub produkt równoważny opakowanie 39g - 700szt, herbatniki typu Pettitki opakowanie 50g - 223 op, paluszki opakowanie 100g - 85op, biszkopty okrągłe opakowanie 138g - 60op, chrupki kukurydziane opakowanie 70g - 50op, płatki owsiane typu górskie opakowanie 500g - 20op, makaron krajanka opakowanie 250g - 130op, herbata w torebkach typu Saga pakowana po 100szt - 20op. Część nr 2 - Mięso wieprzowe, wołowe i przetwory mięsne, mięso drobiowe-flaki wołowe - 40kg, karczek bez kości - 46kg, łopatka bez kości - 508kg, porcje rosołowe ze skrzydłami - 260kg, kurczaki - 290kg, piersi drobiowe - 92kg, płuca wieprzowe - 20kg, schab bez kości - 105kg, serca wieprzowe - 10kg, słonina - 22kg, udka z kurczaka -15kg, szynka bez kości - 22kg, wątróbka drobiowa - 37kg, wołowina bez kości - 12kg, żołądki drobiowe - 20kg, polędwica drobiowa - 15kg, kiełbasa typu Krakowska - 56kg, kiełbasa typu Szynkowa - 10kg, kiełbasa cienka zwyczajna - 100kg, kiełbasa typu Żywiecka - 75kg, parówki drobiowe - 70kg, pasztet pieczony w bloku - 24kg, pasztet drobiowy Podlaski lub równoważny opakowanie 160g - 250szt, pieczeń wieprzowa typu Rzymska - 68kg, szynka typu Tyrolska - 30kg, kiełbasa typu Śląska - 60kg. Część nr 3 Ryby mrożone - morszczuk SHP bez glazury - 40kg, mintaj SHP bez glazury - 40kg, miruna SHP bez glazury - 40kg, panga SHP bez glazury - 40kg, matjias śledź - 15kg, makrela wędzona - 25kg. Część nr 4 Pieczywo i wyroby cukiernicze - chleb mieszany świeży, krojony i foliowany 600g - 2795szt, bułka zwykła 80g - 350szt, bułka słodka z serem, makiem, marmoladą 100g - 200szt, pączek z nadzieniem 60g - 50szt, drożdże 100g - 50szt, bułka tarta opakowanie 1kg - 257kg. Część nr 5 Nabiał - mleko 2%, foliowane opakowanie 1l - 1517l, śmietana 18% opakowanie 0,40l - 148szt, śmietana 30% opakowanie 0,25l - 1141szt, masło w kostce 200g - 966szt, ser żółty Gouda foliowany w blok - 50kg, ser żółty Salami foliowany w blok - 40kg, twaróg półtłusty w pergaminie - 200kg, margaryna typu mleczna do smażenia i pieczenia - 107szt, jogurt owocowy kubek 150g - 430szt, jogurt naturalny opakowanie 370g - 30szt, twaróg śmietankowy typu Pacynka w folii 250g - 100szt, olej do smażenia uniwersalny opakowanie butelkowe 1l - 345l, ser topiony 40% pakowany w kostki po 100g - 35kg, ser mozzarella opakowanie 250g - 50szt, ser typu Kirii o smaku śmietankowym opakowanie 100g - 50szt. Część nr 6 Mrożonki - mieszanka kompotowa z pestką - 490kg, fasola szparagowa żółta mrożona - 50kg, kalafior mrożony - 50kg, papryka czerwona w kostce, mrożona - 30kg, zupa mrożona z grzybami leśnymi - 40kg, zupa mrożona paprykarz-leczo - 20kg. Część nr 7 Owoce, warzywa - marchew workowana - 460kg, cebula workowana - 400kg, czosnek - 70główek, brokuły - 20szt, cukinia - 45kg, kapusta biała - 155kg, papryka - 40kg, pomidory - 85kg, pietruszka workowana - 92kg, pietruszka nać - 150pęczków, seler korzeń - 105kg, por - 40kg, burak czerwony - 225kg, kapusta włoska - 20główek, kapusta pekińska - 130kg, szczaw świeży - 20pęczków, koper świeży - 115pęczków, ogórek zielony - 77kg, rzodkiewka - 40pęczków, sałata - 160główek, ziemniaki - 4500kg, szczypior - 290pęczków, pieczarki - 100kg, jabłka - 470kg, śliwki - 30kg, truskawki - 40kg, kiwi - 150szt, mandarynka - 40kg, owoc pomarańczy - 20kg, kapusta biała młoda - 125szt, banan - 20kg, botwinka - 20pęczków, cytryna - 10kg. Część nr 8 - jaja świeże, klasa M - 3825szt;.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.11.00.00 - Mięso 15.11.10.00 - Mięso wołowe 15.13.11.30 - Wędliny 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.11.20.00 - Drób 15.22.10.00 - Ryby mrożone 15.22.00.00 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb 15.24.18.00 - Przetwory rybne w folii 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.89.60.00 - Produkty głęboko mrożone 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 03.14.25.00 - Jaja .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 8.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 03.09.2012.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W zakresie wykazania spełniania warunku Wykonawca składa oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych. Sposób dokonywania oceny spełniania warunku będzie oparty na zasadzie spełnia-nie spełnia.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W zakresie wykazania spełniania warunku Wykonawca składa oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych. Sposób dokonywania oceny spełniania warunku będzie oparty na zasadzie spełnia-nie spełnia.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W zakresie wykazania spełniania warunku Wykonawca składa oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych. Sposób dokonywania oceny spełniania warunku będzie oparty na zasadzie spełnia-nie spełnia.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych. Sposób dokonywania oceny spełniania warunku będzie oparty na zasadzie spełnia-nie spełnia.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W zakresie wykazania spełniania warunku Wykonawca składa oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych. Sposób dokonywania oceny spełniania warunku będzie oparty na zasadzie spełnia-nie spełnia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Dopuszcza się zmiany postanowień umowy w przypadku zaistnienia okoliczności których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, a w szczególności w przypadku zmian cen urzędowych, zmian stawek podatkowych lub stawek celnych oraz w przypadku wystąpienia nieprzewidzianych zdarzeń losowych. Zmiany te mogą nastąpić za zgodą obu stron wyrażoną na piśmie w formie aneksu do umowy pod rygorem nieważności.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.powiat.zgorzelec.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy im. Marii Grzegorzewskiej ul. Armii Krajowej 10-10a, 59-900 Zgorzelec, Sekretariat szkoły.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 16.08.2012 godzina 12:00, miejsce: Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy im. Marii Grzegorzewskiej ul. Armii Krajowej 10-10a, 59-900 Zgorzelec, Sekretariat szkoły.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.