eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Dębowa Łąka › Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie gorących jednodaniowych posiłków dla dzieci i młodzieży szkolnej w ramach prowadzonego dożywiania uczniów szkół Gminy Dębowa Łąka

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2013-07-22

Dębowa Łąka: Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie gorących jednodaniowych posiłków dla dzieci i młodzieży szkolnej w ramach prowadzonego dożywiania uczniów szkół Gminy Dębowa Łąka
Numer ogłoszenia: 285690 - 2013; data zamieszczenia: 22.07.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 120341 - 2013r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Dębowa Łąka, Dębowa Łąka 38, 87-207 Dębowa Łąka, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 056 6884918, faks 056 6889258.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie gorących jednodaniowych posiłków dla dzieci i młodzieży szkolnej w ramach prowadzonego dożywiania uczniów szkół Gminy Dębowa Łąka.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie, dostarczanie i wydanie gorących jednodaniowych posiłków dla dzieci i młodzieży szkolnej w ramach prowadzonego dożywiania uczniów w ilości ok. 180 posiłków dla następujących szkół prowadzonych przez Gminę Dębowa Łąka: Szkoły Podstawowej w Łobdowie, Szkoły Podstawowej w Wielkich Radowiskach, Zespołu Szkół w Dębowej Łące. 1.1 Oferent przygotowywać będzie ciepłe jednodaniowe posiłki w postaci zup lub innych dań o kaloryczności każdego z nich nie mniejszej niż 550 kcal i gramaturze: a/ zupy ( 2 razy w tygodniu) - nie mniej niż 450ml b/ drugie danie ( 3 razy w tygodniu) - nie mniej niż 350 gramów (w tym: ziemniaki 150 gram, mięso lub ryba 100 gram; surówka, buraczki, groszek z marchewką, ogórek konserwowy lub kiszony po 100 gram; drugie danie bezmięsne - pierogi, naleśniki po 350 gram; sok w kartoniku (200 ml). Do zup dodatkowo dostarczane będzie pieczywo, wkładka w postaci wędliny lub mięsa. Zestawienie posiłków winno być wywieszone w każdej ze szkół. Nie dopuszcza się wprowadzania zmian w załączonym zestawieniu posiłków do realizacji przez wykonawcę usługi: TYDZIEŃ I Poniedziałek kotlet mielony wieprzowy z sosem, ziemniaki, buraczki, sok w kartoniku Wtorek zupa pomidorowa z wkładką + bułka Środa pierś z kurczaka panierowana, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka, sok w kartoniku Czwartek zupa grochowa z wkładką- kiełbasa i bułka Piątek ryba smażona, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, sok w kartoniku TYDZIEŃ II Poniedziałek udko z kurczaka z sosem, ziemniaki, surówka z białej kapusty, sok w kartoniku Wtorek zupa - kapuśniak z wkładką + bułka Środa kotlet schabowy, ziemniaki, groszek z marchewką, sok w kartoniku Czwartek zupa - żurek z wkładką - kiełbasa i bułka Piątek naleśniki z dżemem i twarogiem, sok w kartoniku TYDZIEŃ III Poniedziałek pulpet wieprzowy w sosie koperkowym, ziemniaki, surówka z marchewki i selera, sok w kartoniku Wtorek zupa jarzynowa z wkładką + bułka Środa ryba smażona, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, sok w kartoniku Czwartek zupa ogórkowa z wkładką + bułka Piątek pierogi z twarogiem i/lub truskawką, sok w kartoniku TYDZIEŃ IV Poniedziałek pierś z kurczaka panierowana, ziemniaki, surówka z białej kapusty, sok w kartoniku Wtorek zupa fasolowa z wkładką + bułka Środa kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, sok w kartoniku Czwartek zupa - barszcz biały, z wkładką - kiełbasa i bułka Piątek ryba smażona, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, sok w kartoniku 1.2.Oferent zobowiązuje się przygotowywać posiłki zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi. Posiłki muszą posiadać wymaganą przepisami kaloryczność i muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Produkcja, przechowywanie i dostarczanie powinno odbywać się w odpowiednich warunkach higieniczno-sanitarnych. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2006 roku Nr 171, poz.1225 z późn. zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. 1.3. Posiłki dostarczane będą w pojemnikach utrzymujących ich wysoką temperaturę i gotowych do spożycia po ich dostarczeniu. Temperatura zupy oraz drugiego dania winna wynosić 60° C (+/- 3 °C). 1.4. Posiłki będą wydawane w naczyniach jednorazowych w tym sztućce jednorazowe niezbędne do spożycia posiłku. 1.5. Posiłki dostarczane będę do stołówek szkolnych w następujących ilościach: a/ Szkoła Podstawowa w Łobdowie - w ilości około 50 posiłków, b/ Szkoła Podstawowa w Wielkich Radowiskach - w ilości około 50 posiłków, c/ Zespół Szkół w Dębowej Łące - w ilości około 80 posiłków. 1.6. Posiłki dostarczane będą codziennie we wszystkie dni nauki szkolnej począwszy od dnia 02 września 2013 r. do 26 czerwca 2014 r. w godzinach od 10.00 do12.00. 1.7. Przygotowane i dostarczane posiłki muszą być wykonywane ze świeżych surowców, artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Wyklucza się mięso i przetwory z puszek konserwowych oraz produkty pochodzące z Banku Żywności, zbiórek i darowizn. 1.8. Oferent ponosi koszty załadunku, transportu oraz rozładunku wszystkich dostaw posiłków oraz wydanie posiłków w każdej ze szkół. 1.9. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia lub zwiększenia wielkości zamówienia posiłków, o których mowa w 1.5 w zależności od bieżących potrzeb zamawiającego. 1.10. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających posiłki zarówno pod względem higienicznym jak i kalorycznym. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w obowiązujących przepisach oraz SIWZ kosztami badania Zamawiający obciąży Wykonawcę. 2. Wymagania dodatkowe dotyczące przedmiotu zamówienia: 2.1. Materiały i sprzęt potrzebne do wykonania przedmiotu zamówienia zabezpiecza wykonawca. 2.2. Wykonawca zobowiązany jest do odbioru zużytych naczyń w odpowiednich do tego pojemnikach, opakowaniach tego samego dnia do godz. 15 - tej. 2.3 Wykonawca zapewnia odbiór resztek nie zjedzonych posiłków w odpowiednich do tego pojemnikach, opakowaniach tego samego dnia do godz. 15 - tej. 2.4. Wykonawca uzgodni z Dyrektorami szkół kolejność i godzinę dostawy do każdej szkoły. 2.5. Wykonawca uwzględniać będzie przy przygotowywaniu posiłków zmniejszenia lub zwiększenie ilości dziennie zamawianych posiłków w zależności od bieżących potrzeb zgłaszanych przez Dyrektorów szkół. Wykonawca uwzględniać będzie przy przygotowywaniu posiłków zmniejszone lub zwiększone ilości, które zgłoszone zostaną przez Dyrektorów lub upoważnionych pracowników w dniu poprzedzającym dostawę do godziny 15.00. 2.6. Zamawiający zastrzega sobie u Wykonawcy możliwość wykupienia posiłków przez uczniów nie objętych dożywianiem, w cenie podanej przez Wykonawcę w złożonej ofercie. Wykonawcy zaleca się dokonać wizji lokalnej na terenie gminy Dębowa Łąka oraz zdobyć wszelkie informacje, które mogą być przydatne do przygotowania oferty i podpisania umowy (zał. nr 5 do SIWZ). Jeżeli wykonawca uważa, że zdobył na podstawie dokumentacji przetargowej wszelkie informacje, które mogą być potrzebne do przygotowania oferty oraz podpisania umowy i nie będzie zgłaszał żadnych roszczeń związanych z błędnym skalkulowaniem ceny lub pominięciem elementów niezbędnych do prawidłowego wykonania przedmiotu umowy, to może na własną odpowiedzialność zrezygnować z dokonania wizji lokalnej..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 19.07.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Firma Usługowo-Handlowa OL-MARO Robert Langowski ul. Warszawska 15, 87-630 Skępe, ul. Warszawska 15, 87-630 Skępe, 87-630 Skępe, kraj/woj. kujawsko-pomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 127908,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 3,44

  • Oferta z najniższą ceną: 3,44 / Oferta z najwyższą ceną: 4,95

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.