eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › ŚWIADCZENIE USŁUG CATERINGOWYCH NA TERENIE MIASTA WARSZAWA

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-08-03

Warszawa: ŚWIADCZENIE USŁUG CATERINGOWYCH NA TERENIE MIASTA WARSZAWA
Numer ogłoszenia: 285182 - 2012; data zamieszczenia: 03.08.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Kuratorium Oświaty w Warszawie , Al. Jerozolimskie 32, 00-024 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 551 24 25.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.kuratorium.waw.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa terenowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: ŚWIADCZENIE USŁUG CATERINGOWYCH NA TERENIE MIASTA WARSZAWA.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I - Świadczenie usług cateringowych dla 130 osób w trakcie 24 spotkań o łącznej ilości 3 120 wydanych zestawów obiadowych w promieniu 500 m od gmachu Głównego Politechniki Warszawskiej. Część II - Świadczenie usług cateringowych dla 26 osób w trakcie 24 spotkań o łącznej ilości 624 wydanych zestawów obiadowych przy ul. Św. Andrzeja Baboli 8 w Warszawie..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.52.12.00-0, 55.32.00.00-9.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.06.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • - przedstawi oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu w zakresie określonym w art. 22 ust. 1 pkt. 1 ustawy

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • - przedstawi oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu w zakresie określonym w art. 22 ust. 1 pkt. 2 ustawy

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • - przedstawi oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu w zakresie określonym w art. 22 ust. 1 pkt 3 ustawy

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • - przedstawi oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu w zakresie określonym w art. 22 ust. 1 pkt 3 ustawy

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • - przedstawi oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu w zakresie określonym w art. 22 ust. 1 pkt 4 ustawy

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający przewiduje możliwość dokonania zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, zgodnie z poniższymi warunkami: 1) konieczność wprowadzenia takich zmian wynika z okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, a w szczególności: a) zmiany stron umowy na zasadach określonych w Kodeksie Cywilnym; b) zmiany banków lub numerów kont bankowych; c) zmiany urzędowych stawek podatku VAT; d) zmiany powszechnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu zamówienia; e) terminu umowy w przypadku niewyczerpania wartości umowy; f) rozbieżności lub niejasności w rozumieniu pojęć użytych w umowie, których nie można usunąć w inny sposób a zmiana będzie umożliwiać usunięcie rozbieżności i doprecyzowanie umowy w celu jednoznacznej interpretacji jej zapisów przez strony; g) zdarzenia o charakterze siły wyższej, niezależne od stron umowy, które uniemożliwi terminowe wykonanie zobowiązań. Strony zobowiązują się do ustalenia odpowiednio zmienionego terminu wykonania przedmiotu umowy. Za siłę wyższą uważa się zdarzenia zewnętrzne, których skutków nie da się przewidzieć ani im zapobiec. W szczególności za siłę wyższą będzie się uważać działania sił przyrody takie jak: huragan, trzęsienie ziemi, powódź oraz inne zdarzenia takie jak: wojnę, zamieszki, skażenie radioaktywne, itp.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.kuratorium.waw.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Kuratorium Oświaty w Warszawie 00-024 Warszawa, Al. Jerozolimskie 32.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 13.08.2012 godzina 09:00, miejsce: Kuratorium Oświaty w Warszawie 00-024 Warszawa, Al. Jerozolimskie 32 I piętro, kancelaria - pok. 107.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Projekt Szukając Einsteina - Akademia Umysłów Ścisłych w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego, Konkurs zamknięty nr 4-POKL-2009 Ministerstwa Edukacji Narodowej.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Świadczenie usług cateringowych dla 130 osób w trakcie 24 spotkań o łącznej ilości 3 120 wydanych zestawów obiadowych w promieniu 500 m od gmachu Głównego Politechniki Warszawskiej.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych na terenie miasta Warszawa w lokalu gastronomicznym lub miejscu przeznaczonym do wydawania i spożywania posiłków dla ludności, w promieniu do 500 m od gmachu Głównego Politechniki Warszawskiej, w ramach projektu - Szukając Einsteina - Akademia Umysłów Ścisłych- realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego, Konkurs zamknięty nr 4/POKL/2009 Ministerstwa Edukacji Narodowej. 1.2. Usługa powyższa obejmuje przygotowanie cateringu obiadowego w wybrane soboty w okresie wrzesień 2012 r. - czerwiec 2013 r., oraz dostarczanie przedmiotu zamówienia w miejsce wskazane przez zamawiającego. 1.3. Catering powinien być przygotowany każdorazowo dla 130 osób w trakcie 24 spotkań. Łącznie wydanych powinno być 3.120 zestawów obiadowych według poniższej specyfikacji: 1.3.1. Catering obiadowy - zestaw obiadowy powinien zawierać (minimalnie na 1 osobę): a) Zupa z gotowanymi warzywami, b) Ziemniaki lub ryż lub makaron lub kasza gryczana - 200 gramów, c) Sztuka mięsa bez sosu 170 gramów lub sztuka mięsa z sosem 190 gramów lub kotlet schabowy 100 gramów lub ryba bez panierki 150 gramów lub ryba z panierką 170 gramów lub udziec z kurczaka 170 gramów lub kotlet mielony 150 gramów lub gulasz potrawka 200 gramów, d) Surówka warzywna 100 gramów lub warzywa gotowane 150 gramów. e) Kompot z owoców - 300 mililitrów. f) Deser: ciasto z blachy 1 porcja na osobę - 200 gramów. 2. Obiad dla każdego uczestnika powinien być podany na ciepło (gorący) w pojemniku termoizolacyjnym lub na talerzu z kompletem sztućców zwykłych lub jednorazowych i serwetek. Obiad może być dostarczony/podany jako wyporcjowany lub porcjowanie może odbywać się w chwili podawania obiadu. Drugie danie (danie główne) musi być podane w taki sposób, aby każdy uczestnik za każdym razem miał możliwość wyboru spośród dwóch odrębnych dań, np. ryba z ziemniakami albo sztuka mięsa z sosem i kaszą gryczaną. Wykonawca dostarczać będzie zestawy obiadowe od września 2012 r. do czerwca 2013 r., w wybrane soboty (co najmniej 2 w miesiącu), w godzinach od 12.00 do 13.00, według harmonogramu przedstawionego przez Zamawiającego w dniu zawarcia umowy. 3. Wybór posiłków nie może się powtarzać w żadnym z jego poszczególnych elementów w następujących po sobie dniach świadczenia usługi. Dopuszczalne jest podawanie różnych ryb lub mięs, jak również wyboru tych samych dodatków: ziemniaków, makaronu, ryżu i kaszy. 4. Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu zamówienia, oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności. 5. Ceny zaoferowane przez Wykonawcę w ofercie przetargowej nie ulegną podwyższeniu przez cały okres obowiązywania umowy. 6. Zamawiający zastrzega sobie w trakcie realizacji umowy prawo dostępu do wszystkich atestów na surowce, urządzenia, sprzęt, naczynia, opakowania transportowe wykorzystywane w procesie przygotowania i transportu posiłków. 7. W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do: a) świadczenia usług cateringowych, wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, b) przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. nr 171 poz. 1125 ze zm.), c) estetycznego podawania posiłków, d) dostarczania posiłków na miejsce wskazane przez Zamawiającego najpóźniej na 30 min. przed rozpoczęciem spotkania. 8. Okres realizacji zamówienia: od dnia podpisania umowy do dnia 30 czerwca 2013 r. 9. Forma współpracy: umowa cywilnoprawna. 10. Miejsce wykonywania zamówienia: miejscem wykonywania usługi będzie lokal gastronomiczny lub inny przeznaczony do wydawania i spożywania posiłków dla ludności, spełniający wszystkie warunki sanitarne, higieny i BHP, z dostępem do toalety, położony w promieniu do 500 m od gmachu Głównego Politechniki Warszawskiej tj. w Warszawie przy Palcu Politechniki 1..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.52.12.00-0, 55.32.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Świadczenie usług cateringowych dla 26 osób w trakcie 24 spotkań o łącznej ilości 624 wydanych zestawów obiadowych przy ul. Św. Andrzeja Baboli 8 w Warszawie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 12.1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych na terenie miasta Warszawa w lokalu gastronomicznym lub miejscu przeznaczonym do wydawania i spożywania posiłków dla ludności, w promieniu do 500 m od gmachu Wydziału Mechatroniki Politechniki Warszawskiej przy ul. Św. Andrzeja Boboli 8 w Warszawie, w ramach projektu - Szukając Einsteina - Akademia Umysłów Ścisłych - realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego, Konkurs zamknięty nr 4/POKL/2009 Ministerstwa Edukacji Narodowej. 12.2. Usługa powyższa obejmuje przygotowanie cateringu obiadowego w wybrane soboty w okresie wrzesień 2012 r. - czerwiec 2013 r., oraz dostarczanie przedmiotu zamówienia w miejsce wskazane przez zamawiającego. 12.3. Catering powinien być przygotowany każdorazowo dla 26 osób w trakcie 24 spotkań. Łącznie wydanych powinno być 624 zestawów obiadowych według poniższej specyfikacji: 12.3.1. Catering obiadowy - zestaw obiadowy powinien zawierać (minimalnie na 1 osobę): g) Zupa z gotowanymi warzywami, h) Ziemniaki lub ryż lub makaron lub kasza gryczana - 200 gramów, i) Sztuka mięsa bez sosu 170 gramów lub sztuka mięsa z sosem 190 gramów lub kotlet schabowy 100 gramów lub ryba bez panierki 150 gramów lub ryba z panierką 170 gramów lub udziec z kurczaka 170 gramów lub kotlet mielony 150 gramów lub gulasz potrawka 200 gramów, j) Surówka warzywna 100 gramów lub warzywa gotowane 150 gramów. k) Kompot z owoców - 300 mililitrów. l) Deser: ciasto z blachy 1 porcja na osobę - 200 gramów. 13. Obiad dla każdego uczestnika powinien być podany na ciepło (gorący) w pojemniku termoizolacyjnym lub na talerzu z kompletem sztućców zwykłych lub jednorazowych i serwetek. Obiad może być dostarczony/podany jako wyporcjowany lub porcjowanie może odbywać się w chwili podawania obiadu. Drugie danie (danie główne) musi być podane w taki sposób, aby każdy uczestnik za każdym razem miał możliwość wyboru spośród dwóch odrębnych dań, np. ryba z ziemniakami albo sztuka mięsa z sosem i kaszą gryczaną. Wykonawca dostarczać będzie zestawy obiadowe w od września 2012 r. do czerwca 2013 r., w wybrane soboty (co najmniej dwie w miesiącu), w godzinach od 12.00 do 13.00, według harmonogramu przedstawionego przez Zamawiającego w dniu zawarcia umowy. 14. Wybór posiłków nie może się powtarzać w żadnym z jego poszczególnych elementów w następujących po sobie dniach świadczenia usługi. Dopuszczalne jest podawanie różnych ryb lub mięs, jak również wyboru tych samych dodatków: ziemniaków, makaronu, ryżu i kaszy. 15. Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu zamówienia, oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności. 16. Ceny zaoferowane przez Wykonawcę w ofercie przetargowej nie ulegną podwyższeniu przez cały okres obowiązywania umowy. 17. Zamawiający zastrzega sobie w trakcie realizacji umowy prawo dostępu do wszystkich atestów na surowce, urządzenia, sprzęt, naczynia, opakowania transportowe wykorzystywane w procesie przygotowania i transportu posiłków. 18. W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do: e) świadczenia usług cateringowych, wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, f) przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. nr 171 poz. 1125 ze zm.), g) estetycznego podawania posiłków, h) dostarczania posiłków na miejsce wskazane przez Zamawiającego najpóźniej na 30 min. przed rozpoczęciem spotkania. 19. Okres realizacji zamówienia: od dnia podpisania umowy do dnia 30 czerwca 2013 r. 20. Forma współpracy: umowa cywilnoprawna. 21. Miejsce wykonywania zamówienia: miejscem wykonywania usługi będzie lokal gastronomiczny lub inny przeznaczony do wydawania i spożywania posiłków dla ludności, spełniający wszystkie warunki sanitarne, higieny i BHP, z dostępem do toalety, położony w promieniu do 500 m od gmachu Wydziału Mechatroniki Politechniki Warszawskiej przy ul. Św. Andrzeja Boboli 8 w Warszawie..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.52.12.00-0, 55.32.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.