eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Herby › Realizacja dostaw artykułów grupy 151 Produkty zwierzęce mięso i produkty mięsne WĘDLINY w okresie 12 miesięcy



Ogłoszenie z dnia 2012-08-02

Herby: Realizacja dostaw artykułów grupy 151 Produkty zwierzęce mięso i produkty mięsne WĘDLINY w okresie 12 miesięcy
Numer ogłoszenia: 282964 - 2012; data zamieszczenia: 02.08.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny, ul. Krótka 28, 42-284 Herby, woj. śląskie, tel. 0-34 3528115, 3528123, faks 0-34 3528134.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nieposiadajaca osobowości prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Realizacja dostaw artykułów grupy 151 Produkty zwierzęce mięso i produkty mięsne WĘDLINY w okresie 12 miesięcy.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Realizacja dostaw artykułów grupy 151 Produkty zwierzęce mięso i produkty mięsne WĘDLINY w okresie 12 miesięcy według ilości podanych poniżej: 1.Frankfruterki drobiowe 15131135-0,PN-A-86526 : 1995 - wraz ze zmianą PN-A-86526/A1 : 1998 - z wyłączeniem p. 5.1. Produkt głównie z mięsa drobiowego, rozdrobnionego na oczkach o średnicy minimum 8 mm, w osłonkach sztucznych- produkt wędzony i parzony w ilości 2100kg. 2.Kaszanka z kaszy gryczanej, 15131134-3, PN-A-82012 : 1996, Wyrób w jelicie naturalnym wieprzowym, powierzchnia czysta, osłonka do farszu, dopuszcza się nieznaczne wycieki tłuszczu pod osłonką o średnicy 30 mm i długości około 15 cm, wygląd na przekroju - barwa - ciemno-brunatna, kasza szara z odcieniami brunatnymi w ilości 1500kg. 3.Salceson, 15131134-3, PN-A-82012 : 1996, Produkt z podrobów i surowców mięsnych, wieprzowych, w osłonkach o przekroju 80 mm i długości do 30 cm, parzony w ilości 1100kg. 4. Pasztet drobiowy, 15131310-1, PN-A-82012 : 1996, Produkt powstały z podrobów i surowców drobiowych rozdrobnionych do homogennej masy i poddany procesowi pieczenia w ilości 500kg. 5. Polędwica sopocka - drobiowa, 15131135-0, PN-A-86526 : 1995 - wraz ze zmianą PN-A-86526/A1 : 1998 - z wyłączeniem p. 5.1. Produkt z mięsa drobiowego rozdrobnionego, w osłonkach sztucznych w ilości 300kg. 6. Polędwica drobiowa, 15131135-0, PN-A-86526 : 1995 - wraz ze zmianą PN-A-86526/A1 : 1998 - z wyłączeniem p. 5.1. Produkt z mięsa drobiowego rozdrobnionego, w osłonkach sztucznych w ilości 300kg. 7. Polędwica z indyka, 15131135-0, PN-A-86526 : 1995 - wraz ze zmianą PN-A-86526/A1 : 1998 - z wyłączeniem p. 5.1. Produkt z mięsa indyczego rozdrobnionego, w osłonkach sztucznych w ilości 300kg. 8. Kiełbasa golonkowa, 15131130-5, PN-A-82007 : 1996 - wraz ze zmianą PN-A-82007/A1 : 1998. Kiełbasa grubo - rozdrobniona, parzona z mięsa wieprzowego, o jednolitej strukturze, ścisłej konsystencji, w osłonce poliamidowej termokurczliwej, o średnicy około 50 mm, kliprowana, długość batonu do 30 cm w ilości 1300kg. 9. Kiełbasa toruńska, 15131130-5, PN-A-82007 : 1996 - wraz ze zmianą PN-A-82007/A1 : 1998. Produkt z mięsa wołowego i wieprzowego w osłonkach naturalnych wieprzowych o przekroju 26 do 28 mm i długości do 20 cm, wędzony i parzony w ilości 1600kg. 10. Kiełbasa krakowska parzona, 15131130-5, PN-A-82007 : 1996 - wraz ze zmianą PN-A-82007/A1 : 1998. Produkt z mięsa wieprzowego i wołowego w osłonkach o przekroju 70 mm i długości do 30 cm, wędzony i parzony w ilości 1500kg. 11. Mortadela, 15100000-9, PN-A-82007 : 1996 - wraz ze zmianą PN-A-82007/A1 : 1998. Produkt z mięsa wieprzowego i wołowego oraz surowców tłuszczowych, rozdrobnionych do masy hemogennej w osłonce w ilości 2000kg. 12. Kiełbasa litewska 15131130-5, PN-A-82007 : 1996 - wraz ze zmianą PN-A-82007/A1 : 1998. Produkt z mięsa wołowego i wieprzowego oraz surowców tłuszczowych w osłonkach naturalnych wieprzowych o przekroju 26 do 28 mm i długości do 20 cm w ilości 1500kg. 13. Kiełbasa zwyczajna, 15131130-5, PN-A-82007 : 1996 - wraz ze zmianą PN-A-82007/A1 : 1998. Produkt z mięsa wołowego i wieprzowego w osłonkach naturalnych wieprzowych o przekroju 26 do 28 mm i długości 15 do 20 cm, wędzony , parzony w ilości 1500kg. 14.Kości wędzone, 15131400-9, PN-A-82007 : 1996 - wraz ze zmianą PN-A-82007/A1 : 1998. Kości ze schabu, wędzone w ilości 1200kg. 15. Parówka gruba, 15131130-5, PN-A-82007 : 1996 - wraz ze zmianą PN-A-82007/A1 : 1998. Produkt z mięsa wieprzowego i wołowego oraz surowców tłuszczowych, rozdrobniony do masy homogennej, w osłonce o przekroju 26 do 28 mm i długości 15 do 20 cm w ilości 1500kg. 16. Kiełbasa senatorska drobiowa, 15131135-0,PN-A-86526 : 1995 - wraz ze zmianą PN-A-86526/A1 : 1998 - z wyłączeniem p. 5.1. Produkt głównie z mięsa drobiowego rozdrobnionego, w osłonkach o przekroju 26 do 28 mm i długości 15 do 20 cm, produkt wędzony i parzony w ilości 400kg. 17. Szynka mielona, 15131400-9, PN-A-82007 : 1996 - wraz ze zmianą PN-A-82007/A1 : 1998. Produkt szynkopodobny, parzony o strukturze jednolitej, dość ścisłej konsystencji, soczystej, dopuszcza się pojedyncze otwory powietrza o średnicy około 2 mm, nie połączone ze zmianą barwy, w osłonce poliamidowej, kliprowany o długości batonu do 33 cm w ilości 2000kg. 18.Smalec, 15412100-0, PN-90/A-85802 Produkt powstały z wytopienia słoniny wieprzowej, przeznaczony do smażenia lub pieczenia, struktura i konsystencja w temperaturze 20 0C - stała lekko miękka, barwa biała z odcieniem kremowym, smakowitość dobra, zapach swoisty dla smalcu wieprzowego w ilości 1300kg. 19. Pasztet wyborowy, 15131310-1, PN-A-82012 : 1996, Produkt powstały z podrobów oraz surowców mięsnych wieprzowych, rozdrobnionych do homogennej masy i poddany procesowi pieczenia w ilości 1100kg..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe 15.13.11.34 - Kaszanka i inne wędliny krwiste 15.13.11.30 - Wędliny 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.13.14.00 - Produkty wieprzowe 15.41.21.00 - Tłuszcze zwierzęce 15.13.13.10 - Pasztety .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 02.08.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • MASARNIA BOROWE J.B. PLUTA SPÓŁKA JAWNA, Borowe, ul. Długa 114, 42-133 Węglowice, kraj/woj. śląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 169059,05 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 172119,15

  • Oferta z najniższą ceną: 172119,15 / Oferta z najwyższą ceną: 185308,20

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów powszechnie dostępnych o ustalonych standardach jakościowych, a wartość zamówienia jest mniejsza od kwoty 130000EURO

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.