eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Rusiec › Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej i przedszkolnej Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Ruścu w roku szkolnym 2012,2013

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-08-02

Rusiec: Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej i przedszkolnej Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Ruścu w roku szkolnym 2012,2013
Numer ogłoszenia: 282928 - 2012; data zamieszczenia: 02.08.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkolno-Przedszkolny w Ruścu , ul. Wieluńska 33, 97-438 Rusiec, woj. łódzkie, tel. 043 6766021, faks 043 6766021.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zsprusiec.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej i przedszkolnej Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Ruścu w roku szkolnym 2012,2013.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych z przeznaczeniem na potrzeby żywnościowe dla stołówki szkolnej i przedszkolnej Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Ruścu w roku szkolnym 2012,2013.Dostawy obejmują następujący asortyment w zadaniach:zadanie 1- Owoce, warzywa i podobne produkty.Zadanie 2. Produkty mleczarskie.Zadanie 3.Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne.Zadanie 4.Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych.Zadanie 5.Ryby przetworzone i konserwowane.Zadanie 6.Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne.Zadanie 7.Napoje.Zadanie 8.Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie.Zadanie 9.Różne produkty spożywcze.W skład niniejszego podmiotu zamówienia wchodzą następujące wyroby: 1.Ananas-Konshurt Marek Kasprzyk- lub równoważny- puszka-565 g-60szt.2.Arbuz-30kg.3.Banany-220kg.4.Bazylia -Kucharz polski- lub równoważna 20g-25szt-5.Brzoskwinie - Konshurt Marek Kasprzyk- lub równoważne-puszka-850 - 80szt.6.Buraki czerwone świeże-270kg.7. Cebula-110kg.8.Chrzan tarty-Moryń- lub równoważny-słoik-170 g-45szt.9.Cytryna-81kg.10.Czosnek-główka-10szt-11. Czosnek granulowany-Kucharz polski- lub równoważny-20 g-15szt.12.Dżem Łowicz lub równoważny-słoik-300 g-280szt.13.Dżem-Sorella-lub równoważny-słoik-270 g- 130szt.14. Fasola-Jaś- Jermapol lub równoważna-paczka-400 g-145szt.15.Fasola czerwona Jarmar lub równoważna-puszka-380 g -60szt-16. Fasola drobna -Jermapol- lub równoważna-paczka -400g -30szt.17. Fasola szparagowa-Jarmar- lub równoważna-słoik 400 g-400szt.18. Fasola szparagowa mrożona-Agram- lub równoważna-paczka 450 g-60szt.19.Frytki MC CAIN EXPRESS CRINCLE lub równoważne-paczka-2,5 kg-110szt.20.Groch łupany-Jermapol- lub równoważny- paczka-400 g-30szt.21. Groszek konserwowy-Jarmar- lub równoważny-puszka- 400 g -100szt.22. Jabłka słodkie -Lobo- lub równoważne-1.300kg.23.Kalafior mrożony- AGRAM- lub równoważny- paczka-450 g-90szt.24. Kapusta-młoda-główka-150szt.25.Kapusta biała-630kg.26.Kapusta czerwona-160kg.27.Kapusta kwaszona folia KOW. lub równoważna-290kg.28.Kapusta pekińska-260kg.29. Ketchup -Tortex- łagodny lub równoważny-słoik 500 g -90szt.30. Koncentrat pomidor.-Wojna- lub równoważny -słoik-200 g-550szt.31.Koncentrat z buraka Kucharz polski lub równoważny -300 ml-30szt.32.Koper suszony Prymat lub równoważny-25g-40szt 33.Koper świeży-pęczek-160szt.34. Kukurydza Jarmar lub równoważna- puszka- 400g- 120szt.35. Majeranek Kucharz polski lub równoważny-8 g- 70szt.36. Mandarynka -420kg.37. Marchew kostka mrożona-paczka 450 g-30szt.38.Marchew świeża-820kg.39. Marmolada Piomar lub równoważna wiaderko-20kg.40. Mieszanka warzywna mrożona Agram lub równoważna-paczka-450 g-30szt.41. Ogórek konserwowy Moryń lub równoważny-słoik-0,9l-360szt.42.Ogórek kwaszony Moryń lub równoważny-870 g-240szt.43.Ogórek świeży-280kg.44.Oregano Kucharz polski lub równoważne -100 g-120szt. 45. Papryka czerwona, żółta, zielona - świeża-50kg. 46.Papryka konserwowa -Moryń- lub równoważna-słoik-870g-50szt.47.Pieczarki-180kg.48.Pieprz mielony czarny Kucharz polski -20 g- 170szt.49.Pietruszka korzeń-200kg. 50. Pietruszka natka pęczek-220szt.51.Pietruszka suszona Prymat lub równoważny-6 g- 115szt.52. Pomarańcze -395kg.53. Pomidor-100kg.54.Por-190kg. 55.Rodzynki Kucharz lub równoważny -paczka-100 g-60szt.56.Rzodkiewka-pęczek- 60szt.57.Sałata zielona-główka-230szt.58.Sałatka warzywna szwedzka lub równoważna -słoik-380g-20szt.59.Seler-195kg.60.Śliwki węgierki-90kg.61.Truskawki -60kg. 62.Tymianek Kucharz polski lub równoważny-10g-20szt.63. Winogron-10kg. 64.Ziemniaki-7.100kg.65.Jogurt Jogobella lub równoważny-150 g- 1.315szt.66.Jogurt Jogobell lub równoważny-500g-110szt.67.Masło ekstra śmietankowe z Wielunia lub równoważne-200 g-1.000-szt.68.Maślanka Szczerców lub równoważna-1 litr- 200 litrów.69.Mleko 2 % -1 litr-3.220litrów. 70.Ser Edamski lub równoważny -70kg.71. Ser Salami lub równoważny-100kg.72.Ser topiony Lactima Alpejska lub równoważny- 70kg. 73.Serki homogenizowane waniliowe Szczerców lub równoważne-150 g -80szt. 74.Śmietan fix- 9 g-60szt. 75.Śmietana 18 % Szczerców lub równoważna-400 g- 320szt. 76. Śmietana 30 % Szczerców lub równoważna-200 g-350szt.77.Śmietana 12% Szczerców lub równoważna-200 g-710szt.78.Śmietana 30 % Szczerców lub równoważna-400 g-60szt.79.Twaróg półtłusty Szczerców lub równoważny -270kg.80.Majonez Winiary-400g- lub równoważny-125szt.81.Margaryna Panta 200g lub równoważny-70szt.82.Margaryna roślinna Bielmar 500g lub równoważna-200szt.83.Margaryna zwykła z Kruszwicy250g lub równoważana-40szt.84.Olej Kujawski lub równoważny-370litrów.85.Smalec-100kg.86.Kasza Jermapol lub równoważna-160kg.87. Kasza manna Jermapol lub równoważna-12kg.88.Mąka Szadkowska lub równoważna- 570kg.89.Mąka ziemniaczana SUPERIOL lub równoważna-55kg.90.Ryż Jermapol lub równoważny-130kg.91.Filety rybne do smażenia - Miruna lub równoważne-400kg.92.Paluszki rybne panierowane Mikłasz lub równoważne-60kg.93Ryby w puszce Łosoś lub równoważne-175 g-120szt.94. Śledź MatiasMORFISH lub równoważny -wiaderko-4 kg -10wiaderek.95.Boczek wędzony parzony-55kg.96.Filet z kurczaka-380kg.97.Karczek b/k-260kg.98.Kiełbasa podwawelska-18kg.99.Kiełbasa szynkowa wieprzowa-na kanapki-80kg.100.Kiełbasa wiejska-255kg.101.Kości od schabu-500kg.102. Kurczak świeży-100kg.103.Łopatka b/k-90kg.104.Mięso gulaszowe-380kg.105.Mięso mielone-450kg.106.Ogonówka-na kanapki-80kg.107.Parówka cienka wyborowa-60kg.108.Polędwica drobiowa-na kanapki-80kg.109.Porcja rosołowa-50kg.110.Schab bk-490kg.111.Skrzydełka z kurczaka-50kg.112.Słonina-30kg.113.Szynka surowa-55kg.114.Szynka wiejska-na kanapki-30kg.115..Udko z kurczaka-550kg.116.Wątroba wieprzowa-60kg.117.Wątróbka drobiowa-60kg.118.Wołowina bk-80kg.119.Herbata Minutka expresowa lub równoważna-paczka -40 T 280szt.120.Sok Kubuś lub równoważny-. 0,33 l-500szt.121.Sok Caprio - czarna porzeczka lub równoważny-2 l-680szt.122. Sok owocowy Hortex lub równoważny-0,2 l-770szt.123.Syrop czarna porzeczka Herbapol lub równoważny-420 g-50szt.124.Bułka duża100g- 520szt.125.Bułka mała 50g-6.800szt.126.Bułki słodkie-100szt.127.Chałka-40szt.128.Chleb600g-1.550szt. 129.Pączki- 100szt. 130.Ciasto drożdżowe-40szt.131.Pączki -40kg.132.Rogale-200szt. 133.Baron - Jajka świąteczne lub równoważne Mikołaje-14kg.134.Barszcz biały Winiary lub równoważny-66 g-80szt.135.Baton 7 DEYS lub równoważny-30 g- 350szt.136. Baton Alpen Gold lub równoważny-45 g-350szt.137.Baton Chocapic lub równoważny-350szt.138.Baton Ferrero kinderchokolatelub równoważny- 50 g-100szt.139.Baton ww lub równoważny-45 g-240szt.140.Baton Kinder Buenolub równoważny- 43 g-350szt.141.Budyń z cukrem Winiary lub równoważny-77g-460szt.142.Bułka tarta Jermapol lub równoważna -500 g-410szt.143. Cukier - 770kg.144.Cukier puder Japart lub równoważny -400 g-50szt.145.Cukier waniliowy Delecta lub równoważny-32 g -270szt.146.Cukierki Fruti -Tuti lub równoważne- 4kg.147.Cynamon Prymat lub równoważny -20 g-15szt.148.Czekolada Goplana mleczna lub równoważna-100g-200szt.149.Deser Montelub równoważny- 55 g-300szt.150.Drożdże -100 g -100szt.151.Fix do mielonego Knnorl ub równoważny- 65 g-15szt.152.Galaretka Winiary lub równoważna-75 g-125szt.153.Grześki w czekoladzie Kalisz lub równoważne-39 g-1.500szt.154.Jaja-10.000szt.155.Kakao Deco Morreno lub równoważny-100 g-45szt.156.Kakao Puchatek granul.lub równoważny-300g-60szt.157.Kawa Inka rozp. Biogran lub równoważna-150 g- 90szt.158.Kisiel z cukrem Winiary lub równoważny -77g-470szt.159.Kluski śląskie Mikłasz lub równoważne-450 g-300szt.160.Kostki rosołowe Winiary lub równoważne -60 g -250szt.161.Kwasek cytrynowy Winiary lub równoważne-50 g-70szt.162.Lider Biszkopty Jaśki lub równoważne-op- 1,3 kg-13sztuk.163.Lider ZOO zdobione lub równoważne-op.- 1,4 kg-13szt.164. Liść laurowy Kucharz polski lub równoważny-6 g 40szt.165.Lizaki Frutis Mieszko lub równoważne -8 g- 100szt.166. Lody Koral kubek cztero-smakowy lub równoważne-200 ml- 100szt.167.Majeranek Prymat lub równoważny-8 g- 115szt.168. Makaron Międzybrodzki lub równoważny -. 250 g -360szt.169.Makaron świderekLubella lub równoważny-500 g-85szt.170. Makaron świderekBabuni lub równoważny-500 g-600szt.171.Makaron zacierka Babuni lub równoważny-250 g-85szt.172.Musztarda Rolewski sarepska lub równoważny- 180 g -20szt.173.Nutella Ferrero lub równoważna-230 g-60szt.174.Pasztet drobiowy DROP lub równoważny- 160 g-250szt.175.Płatki kukurydziane Pacyfik Corn fleksy Nesttle lub rónoważne-250 g-140szt.176.Przyprawa Delikat lub równoważna-200 g-10szt. 177.Przyprawa Kucharek lub równoważna-200 g -130szt.178.Przyprawa Kucharek lub równoważna-75 g-240szt.179.Przyprawa do bigosu Kucharz polski lub równoważna- 20 g-40szt.180.Przyprawa do drobiu Kucharz polski lub równoważna-20 g-120szt. 181.Przyprawa do kurczaka Prymat lub równoważna-20 g-35szt.182.Przyprawa do mielonego Prymat lub równoważna- 20 g- 50szt.183. Przyprawa Kebab Prymat lub równoważna-30 g-100szt.184.Przyprawa w płynie Winiary lub równoważna-210g- 300szt.185.Pyzy z mięsem Mikłasz ub równoważne-450 g-320szt.186.Sos do makaronu Jarmar lub równoważny - sł.520 g-120szt.187.Sól Kujawska lub równoważny-160szt.188.Uszka z grzybami Mikłasz lub równoważne-paczka-300 g- 100szt.189.Ziarenko smaku Winiary lub równoważne-120 g-150szt.190.Ziele angielskie Kucharz polski lub równoważne -15 g-22szt.191.Zupa borowikowa w proszku Winiary lub równoważna-65 g-30szt.192.Pyzy drożdżowe op.-400 g-200szt. Uwaga! Zamawiający dokonując opisu poszczególnych produktów wskazał nazwę handlową- nazwę producenta, typ produktu, tym samym wskazał minimalny dopuszczalny standard jakościowy produktów. W tym zakresie Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert równoważnych tj. obejmujących towary innych producentów, o innej nazwie handlowej, które posiadają nie gorsze cechy jakościowe, wydajnościowe, użytkowe od produktów wskazanych przez Zamawiającego oraz o tej samej wielkości produktu, wielkości opakowania..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.90.00.00 - Napoje, tytoń i produkty podobne 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 9.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 15.07.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie oświadczenia, złożonego przez Wykonawcę zgodnie z treścią załącznika nr 2 do SIWZ.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie oświadczenia, złożonego przez Wykonawcę zgodnie z treścią załącznika nr 2 do SIWZ.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie oświadczenia, złożonego przez Wykonawcę zgodnie z treścią załącznika nr 2 do SIWZ.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie oświadczenia, złożonego przez Wykonawcę zgodnie z treścią załącznika nr 2 do SIWZ.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie oświadczenia, złożonego przez Wykonawcę zgodnie z treścią załącznika nr 2 do SIWZ.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz robót budowlanych w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia, wykonanych w okresie ostatnich pięciu lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich rodzaju i wartości, daty i miejsca wykonania oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że roboty zostały wykonane zgodnie z zasadami sztuki budowlanej i prawidłowo ukończone
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Aktualne postanowienie o dopuszczeniu do użytkowania pojazdu ze wskazaniem do przewozu jakich produktów jest przeznaczony.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zsprusiec.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkolno-Przedszkolny w Ruścu, ul. Wieluńska 33, 97-438 Rusiec.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.08.2012 godzina 08:30, miejsce: Zespół Szkolno-Przedszkolny w Ruścu, ul. Wieluńska 33, 97-438 Rusiec w sekretariacie zespołu..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.