eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Tarnów › Dostawy produktów zbożowych, tłuszczy i innych artykułów spożywczych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-10-23

Tarnów: Dostawy produktów zbożowych, tłuszczy i innych artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 282529 - 2008; data zamieszczenia: 23.10.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Tarnowie , ul. St. Konarskiego 2, 33-100 Tarnów, woj. małopolskie, tel. 0-14 623-51-00 wew. 231, fax. 014 6215677.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: zakład karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy produktów zbożowych, tłuszczy i innych artykułów spożywczych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia publicznego są dostawy produktów zbożowych, tłuszczy i innych artykułów spożywczych. sklasyfikowanych w grupie CPV 154, 156 i 158 w szacunkowych ilościach (ilości za cały okres obowiązywania umowy): Grupa I -Produkty zbożowe i cukier Kasza jęczmienna pakowana po 1 kg 3 600 kg Kasza manna pakowana po 1 kg 470 kg Mąka pszenna pakowana po 1 kg 2 600 kg Mąka ziemniaczana pakowana po 1 kg 200 kg Ryż pakowany po 1 kg 5 250 kg Cukier kryształ pakowany po 1 kg 10 800 kg Okres przydatności do spożycia w/w artykułów minimum 30 dni od daty dostawy. Grupa II - Tłuszcze Margaryna do smarowania pieczywa (śniadaniowa lub równoważna) pakowana po 250 g 13 700 kg Olej pakowany po 0,8-1 l 2 120 l Margaryna do smarowania pieczywa (śniadaniowa lub równoważna) powinna spełniać następujące parametry żywieniowe w 100 g produktu: Białko poniżej 1 g Węglowodany poniżej 1 g Tłuszcz minimum 60 g - w tym kwasy tłuszczowe: nasycone maksymalnie 20 g jednonienasycone minimum 25 g wielonienasycone minimum 10 g Cholesterol 0 mg Witamina A minimum 500 ug Witamina D3 minimum 5 ug Okres przydatności do spożycia na w/w artykuły min. 60 dni od daty dostawy. Grupa III - Makaron Makaron ((gruby) np. kolanka, świderki, muszelki) 6 400 kg - opakowania max. 10 kg Okres przydatności do spożycia min. 30 dni od daty dostawy.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.43.11.00 - Margaryna 15.41.12.00 - Olej spożywczy 15.61.21.00 - Mąka pszenna 15.61.40.00 - Ryż przetworzony 15.83.10.00 - Cukier 15.85.11.00 - Makaron niegotowany .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, liczba części: 3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.01.2009.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W przetargu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, d) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Z postępowania o udzielenie zamówienia wyklucza się dostawców zgodnie z art. 24 Pzp. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na podstawie przedłożonych dokumentów i oświadczeń (spełnia - nie spełnia ).
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykaz oświadczeń i dokumentów, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu a) forma dokumentów Wymagane dokumenty należy przedstawić w formie oryginałów lub kserokopii. Dokumenty złożone w formie kserokopii muszą być opatrzone klauzulą ZA ZGODNOŚĆ Z ORYGINAŁEM i podpisem osoby uprawnionej do reprezentacji Dostawcy lub pełnomocnika. Wskazane jest ponadto umieszczenie obok daty. b) Dostawca ubiegający się o zamówienie publiczne winien złożyć wymagane, niżej wymienione dokumenty 1) druk Formularz ofertowy, który należy sporządzić wg wzoru druku załączonego przez Zamawiającego (zał. nr 1 do SIWZ). 2) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 3) oświadczenie z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (zał. nr 2 do SIWZ). W przypadku składania oferty przez podmioty występujące wspólnie, dokumenty wymienione w ppkt. 2, 3 muszą być złożone przez każdy podmiot. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w ust. 2. składa dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów o których mowa w ust. 2, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, wystawionym nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Tarnowie, ul. Konarskiego 2, 33-100 Tarnów.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 04.11.2008 godzina 11:00, miejsce: Sekretariat Zakładu Karnego w Tarnowie ul. Konarskiego 2, 33-100 Tarnów.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.6) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Produkty zbożowe i cukier.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kasza jęczmienna pakowana po 1 kg 3 600 kg Kasza manna pakowana po 1 kg 470 kg Mąka pszenna pakowana po 1 kg 2 600 kg Mąka ziemniaczana pakowana po 1 kg 200 kg Ryż pakowany po 1 kg 5 250 kg Cukier kryształ pakowany po 1 kg 10 800 kg Okres przydatności do spożycia w/w artykułów minimum 30 dni od daty dostawy..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.10.00-2, 15.85.10.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Tłuszcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Margaryna do smarowania pieczywa (śniadaniowa lub równoważna) pakowana po 250 g 13 700 kg Olej pakowany po 0,8-1 l 2 120 l.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.43.11.00-9, 15.41.12.00-4.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Makaron.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Makaron (gruby np. kolanka, świderki, muszelki) 6 400 kg - opakowania max. 10 kg Okres przydatności do spożycia min. 30 dni od daty dostawy.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.11.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.