eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Gorzów Wielkopolski › Przygotowanie i wydawanie gorących posiłków jednodaniowych dla podopiecznych Gorzowskiego Centrum Pomocy Rodzinie w Gorzowie Wielkopolskim.

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2016-02-09

Gorzów Wielkopolski: Przygotowanie i wydawanie gorących posiłków jednodaniowych dla podopiecznych Gorzowskiego Centrum Pomocy Rodzinie w Gorzowie Wielkopolskim.
Numer ogłoszenia: 28204 - 2016; data zamieszczenia: 09.02.2016
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 7518 - 2016r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gorzowskie Centrum Pomocy Rodzinie, ul. Walczaka 42, 66-400 Gorzów Wielkopolski, woj. lubuskie, tel. 95 7151360, faks 95 7151387.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i wydawanie gorących posiłków jednodaniowych dla podopiecznych Gorzowskiego Centrum Pomocy Rodzinie w Gorzowie Wielkopolskim..

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i wydawanie gorących posiłków jednodaniowych dla podopiecznych Gorzowskiego Centrum Pomocy Rodzinie w Gorzowie Wielkopolskim -GCPR- na terenie miasta Gorzów Wielkopolski w okresie realizacji umowy - zgodnie z obowiązującymi przepisami, w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia /t. j.- Dz. U. z 2015 r., poz. 594 ze zmianami/ oraz przepisami wykonawczymi wydanymi na podstawie wyżej wymienionej ustawy. 2.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: a. Przez posiłek jednodaniowy rozumie się zupę z pieczywem lub drugie danie. b. Usługi przygotowania i wydawania gorących posiłków jednodaniowych dla podopiecznych GCPR w Gorzowie Wielkopolskim, uprawnionych na podstawie decyzji do otrzymywania jednego bezpłatnego posiłku dziennie, będą realizowane w trakcie trwania umowy w sposób ciągły, to jest codziennie przez 7 dni w tygodniu również w dni wolne od pracy i święta. c. Zamawiający informuję, że obecnie minimalna liczba osób, objętych pomocą i uprawnionych do otrzymywania jednego bezpłatnego posiłku wynosi 100 osób. Zamawiający przewiduję, że dziennie w trakcie trwania umowy ilość posiłków wynosiła będzie 100. Ww. ilość ta jest wielkością szacunkową i może ulec zmianie /+/- 30 procent/. d. Zakres usług, będących przedmiotem zamówienia będzie obejmował w skali 1 dnia - przygotowanie i wydanie 100 posiłków: - około 80 posiłków dla osób, które będą spożywały posiłki w stołówce Wykonawcy, -około 20 posiłków dla osób, do których dowożone będą posiłki, tj. do miejsca zamieszkania podopiecznego na terenie miasta Gorzowa Wielkopolskiego. e. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia lub zwiększenia /+/- 30 procent/ zakresu przedmiotu zamówienia, zgodnie z liczbą wydanych decyzji administracyjnych, uprawniających podopiecznych GCPR do pomocy w zakresie dożywiania. f. Posiłki jednodaniowe będą wydawane naprzemiennie: -Gorący posiłek jednodaniowy - zupa - zupa o pojemności nie mniejszej niż 1 litr, podawaną z porcją pieczywa - 2 duże kromki chleba lub 1 duża bułka /200 g/ co najmniej 4 razy w tygodniu z wkładką mięsną - co najmniej 70 g mięsa lub kiełbasy. Kaloryczność jednego posiłku nie może być niższa niż 700 kcal. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania posiłków na bazie własnych produktów. Wykonawca nie może wykorzystywać do przygotowywania posiłków produktów nieświeżych, złej jakości oraz produktów wysoko przetworzonych /np. zupy w proszku/, jak również zawierających ilość konserwantów przekraczających normy określone w odpowiednich przepisach. Wydawane przez wykonawcę posiłki muszą posiadać odpowiednie wartości kaloryczne i odżywcze oraz nie mogą być przygotowywane wcześniej niż w dniu ich wydania. Posiłki muszą być świeże, dobrej jakości, posiadać odpowiednie walory smakowe i estetyczne oraz właściwą temperaturę /temperatura wydawanej zupy nie może być niższa niż 85 C/. Zamawiający wymaga aby wydawane posiłki były urozmaicone, co oznacza, że posiłki nie mogą się powtarzać w okresie 2 następujących po sobie tygodniach. -Gorący posiłek jednodaniowy - II danie: - danie wieloskładnikowe, surówka oraz kompot, 3 razy w tygodniu posiłek w formie drugiego dania, posiłki powinny być posiłkami mięsnymi, 1 posiłek bezmięsnym / np. ryba pierogi, naleśniki, pyzy itp./, waga gotowych potraw nie może być mniejsza niż: danie mięsne - 100 g bez kości, sosu i panierki , ziemniaki, kasza, makaron, ryż -250 g surówka - 150 g, kompot 250 ml, danie bezmięsne np. pierogi, naleśniki itp. - 250 g, ryba - 100 g bez panierki. g. Wykonawca jest zobowiązany do przygotowywania dwutygodniowego jadłospisu i przedstawiania go Zamawiającemu nie później niż w ostatnim dniu roboczym tygodnia poprzedzającego jego wprowadzenie. Jadłospis może być przekazany Zamawiającemu faksem lub pocztą elektroniczną. h. Wykonawca musi dysponować stołówką w obrębie miasta Gorzowa Wielkopolskiego w pobliżu dobrze skomunikowanej linii transportu miejskiego. Wykonawca winien dysponować stołówką na co najmniej 40 miejsc siedzących , przeznaczonych do spożycia posiłków. Stołówka musi posiadać zaplecze sanitarne dla osób korzystających z posiłków oraz posiadać wejście dla osób niepełnosprawnych. Stołówka, w której będą przygotowywane i wydawane posiłki musi posiadać decyzję właściwego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu i o jego wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowego Inspektora Sanitarnego, zgodnie z wymogami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywieniu /t.j. Dz. U. z 2015, poz. 594 ze zmianami./...

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 01.02.2016.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Stowarzyszenie Pomocy Bliźniemu im. Brata Krystyna, ul. Słoneczna 63, 66-400 Gorzów Wielkopolski, kraj/woj. lubuskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 35746,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 431290,00

  • Oferta z najniższą ceną: 431290,00 / Oferta z najwyższą ceną: 431290,00

  • Waluta: PLN .


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.